Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Delårsrapport for 1. januar - 30. september 2018 for FirstFarms A/S

27-11-18 kl. 27/11 2018 12:14 | FirstFarms 58,50 (+0,86%)

Resumé
Bestyrelsen og direktionen i FirstFarms A/S har d.d. behandlet og godkendt det ureviderede delårsregnskab for perioden 1. januar - 30. september 2018.

FirstFarms fastholder vækst i omsætningen og resultatet trods lave priser på animalske produkter

  • FirstFarms har i regnskabsperioden realiseret en omsætning på 168,4 mio. kr., mod 134,8 mio. kr. i samme periode i 2017, et EBITDA-resultat på 42,8 mio. kr. og et EBIT-resultat på 21,0 mio. kr. EBITDA og EBIT er forbedret med henholdsvis 14,2 mio. kr. og 11,7 mio. kr. sammenlignet med samme periode sidste år.
  • Mælkeprisen har i de første 3 kvartaler været marginalt lavere end budgetteret. Der forventes en mælkepris på det nuværende niveau for det sidste kvartal. Mælkeproduktionen har været lidt lavere end budgetteret i perioden.
  • Priserne på kornprodukter og oliefrø forventes samlet set højere end budgettet. Det tørre vejr i foråret og sommeren har presset priserne op som følge af en forventet lavere produktion på verdensmarkedet.
  • Høstudbytterne har været lavere end budgetteret som følge af en tør vækstperiode.
  • Prisen på smågrise har været lav i de første 3 kvartaler, og det har bidraget negativt til resultatet i svineproduktionen. Produktionseffektiviteten har været tilfredsstillende. Der forventes fortsat lave priser i resten af året.
  • Prisen på slagtegrise er ligeledes lav, og der ventes kun en begrænset stigning i den resterende del af året.
  • Overtagelsen i maj 2018 af svineproduktionen i Tjekkiet har bidraget positiv til resultatet, herunder indregning af negativ goodwill.
  • FirstFarms fastholder de udmeldte forventninger om et EBITDA-resultat i niveauet 49-53 mio. kr. og et EBIT-resultat i niveauet 22-26 mio. kr.

Anders H. Nørgaard fra FirstFarms A/S udtaler: "Vores risikospredning på produktionsgrene og geografi viser høj og positiv effekt, da vi kan modstå de klima- og prissvingninger, som landbrugsproduktionen generelt er udfordret af."

Endvidere udtaler Anders H. Nørgaard: "Landbrugsproduktion i Østeuropa er i rigtig god udvikling. Prisen på jord er stigende, og efterspørgslen på svinekød er stor, hvilket giver basis for vores fremtidige vækstplaner."

Med venlig hilsen
FirstFarms A/S

For yderligere information:
Se venligst vores hjemmeside www.firstfarms.dk eller kontakt adm. direktør Anders H. Nørgaard på telefon +45 75 86 87 87.

Om FirstFarms:
FirstFarms er et dansk børsnoteret selskab, der opkøber og driver landbrug i Østeuropa. Vi udvikler de enkelte landbrug til moderne, bæredygtige virksomheder, der leverer mælk, kød og korn af bedste kvalitet til middagsbordene i hele verden.

 

(17) Q3-2018 (DK)
Nov 27, 2018
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - FirstFarms

PRIS 58,50
ÆNDRING +0,50 (+0,86%)
ÅBEN 58,00
SIDSTE LUK 58,00
DEBAT Tid til Firstfarms?
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER