Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Q&A med Zealand Pharma, 29 Maj kl 16.00 Læs mere her
      

Delårsrapport for 1. januar - 30. september 2018 for FirstFarms A/S

27-11-18 kl. 27/11 2018 12:14 | FirstFarms 58,50 (+0,86%)

Resumé
Bestyrelsen og direktionen i FirstFarms A/S har d.d. behandlet og godkendt det ureviderede delårsregnskab for perioden 1. januar - 30. september 2018.

FirstFarms fastholder vækst i omsætningen og resultatet trods lave priser på animalske produkter

  • FirstFarms har i regnskabsperioden realiseret en omsætning på 168,4 mio. kr., mod 134,8 mio. kr. i samme periode i 2017, et EBITDA-resultat på 42,8 mio. kr. og et EBIT-resultat på 21,0 mio. kr. EBITDA og EBIT er forbedret med henholdsvis 14,2 mio. kr. og 11,7 mio. kr. sammenlignet med samme periode sidste år.
  • Mælkeprisen har i de første 3 kvartaler været marginalt lavere end budgetteret. Der forventes en mælkepris på det nuværende niveau for det sidste kvartal. Mælkeproduktionen har været lidt lavere end budgetteret i perioden.
  • Priserne på kornprodukter og oliefrø forventes samlet set højere end budgettet. Det tørre vejr i foråret og sommeren har presset priserne op som følge af en forventet lavere produktion på verdensmarkedet.
  • Høstudbytterne har været lavere end budgetteret som følge af en tør vækstperiode.
  • Prisen på smågrise har været lav i de første 3 kvartaler, og det har bidraget negativt til resultatet i svineproduktionen. Produktionseffektiviteten har været tilfredsstillende. Der forventes fortsat lave priser i resten af året.
  • Prisen på slagtegrise er ligeledes lav, og der ventes kun en begrænset stigning i den resterende del af året.
  • Overtagelsen i maj 2018 af svineproduktionen i Tjekkiet har bidraget positiv til resultatet, herunder indregning af negativ goodwill.
  • FirstFarms fastholder de udmeldte forventninger om et EBITDA-resultat i niveauet 49-53 mio. kr. og et EBIT-resultat i niveauet 22-26 mio. kr.

Anders H. Nørgaard fra FirstFarms A/S udtaler: "Vores risikospredning på produktionsgrene og geografi viser høj og positiv effekt, da vi kan modstå de klima- og prissvingninger, som landbrugsproduktionen generelt er udfordret af."

Endvidere udtaler Anders H. Nørgaard: "Landbrugsproduktion i Østeuropa er i rigtig god udvikling. Prisen på jord er stigende, og efterspørgslen på svinekød er stor, hvilket giver basis for vores fremtidige vækstplaner."

Med venlig hilsen
FirstFarms A/S

For yderligere information:
Se venligst vores hjemmeside www.firstfarms.dk eller kontakt adm. direktør Anders H. Nørgaard på telefon +45 75 86 87 87.

Om FirstFarms:
FirstFarms er et dansk børsnoteret selskab, der opkøber og driver landbrug i Østeuropa. Vi udvikler de enkelte landbrug til moderne, bæredygtige virksomheder, der leverer mælk, kød og korn af bedste kvalitet til middagsbordene i hele verden.

 

(17) Q3-2018 (DK)
Nov 27, 2018
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - FirstFarms

PRIS 58,50
ÆNDRING +0,50 (+0,86%)
ÅBEN 58,00
SIDSTE LUK 58,00
DEBAT Tid til Firstfarms?
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER