Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Bavarian Nordic fortsætter udviklingen af vaccine mod hesteencephalit virus

24-01-19 kl. 24/1 2019 07:30 | Bavarian Nordic 258,00 (-0,39%)

KØBENHAVN, Danmark, 24. januar 2019 - Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) meddeler yderligere fremskridt i udviklingen af en forebyggende vaccine mod hesteencephalit virus, en for mennesker sjælden, men potentielt dødelig virus. Udviklingsprogrammet, der er finansieret af det amerikanske forsvar, United States Department of Defense (DoD) Joint Project Management Office for Medical Countermeasure Systems (JPM-MCS) via en flerårig aftale til en værdi af op til USD 36 mio. Programmet sigter mod at udvikle en vaccine mod tre forskellige undertyper af hesteencephalit virusset; østlig (EEE), venezuelansk (VEE) og vestlig (WEE), mod hvilke der ikke findes vacciner i dag. Vaccinekandidaten er baseret på MVA-BN®, Bavarian Nordics teknologiplatform, der, i egenskab af sin store genmasse, er i stand til at kode for adskillige antigener, og dermed rummer potentiale til at beskytte mod flere sygdomme på samme tid. 

Siden tildeling af kontrakten i marts 2018 har Bavarian Nordic løbende modtaget finansiering til den prækliniske udvikling og GMP produktion, og har senest modtaget finansiering til at gennemføre et fase 1 klinisk forsøg i 45 raske frivillige med henblik på at fastlægge dosis. Forsøget ventes påbegyndt i andet halvår 2019 og toplinjeresultater forventes i 2020. Et vellykket fase 1 forsøg, der kan vise en gunstig sikkerheds- og immunogenicitetsprofil for vaccinen, kan føre til yderligere finansiering ud over de USD 36 mio., til gennemførelse af yderligere præklinisk og klinisk udvikling samt produktion frem mod en godkendelse i USA. 

"Som betroet partner og leverandør af medicinske modforanstaltninger til den amerikanske regering, er vi glade for at kunne rapportere om de hurtige fremskridt, vi har gjort med denne nye vaccinekandidat i bestræbelserne på at yde beskyttelse mod livstruende sygdomme," udtaler Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic. "Vi er glade for at samarbejde med DoD blandt mange andre myndigheder omkring udviklingen af vores teknologiplatform via forskningsaftaler, som denne. Det er et af vores kerneområder, som bidrager til den løbende omsætning. Muligheden for at opnå finansiering er afgørende for at kunne tilvejebringe nye medicinske fremskridt, der for et projekt af denne karakter kan koste over USD 150 mio. at færdigudvikle frem mod godkendelse. Som vi har set det i udviklingen af vores MVA-BN koppevaccine, der oprindeligt blev indledt med en lille forskningskontrakt med NIH for mere end 15 år siden, og som er færdigudviklet og afventer de amerikanske sundhedsmyndigheders godkendelse, har vi vist vejen til at lykkes med samarbejder mellem det offentlige og det private om at forbedre folkesundheden, såvel i dag, som i fremtiden." 

Om hesteencephalit virus
Østlig, venezuelansk og vestlig hesteencephalit virus tilhører familien alphavirus, og kan overføres via myg og fugle samt enkelte pattedyr. Infektionsraterne og sygdommenes alvor varierer for de tre virusser, men fælles for dem alle er forekomst af influenza-agtige symptomer samt risiko for hjernebetændelse og død. Ale tre virusser betragtes desuden som potentielle biologiske trusler og har historisk været udforsket som mulige biologiske våben. De er på den amerikanske regerings liste over prioriterede sygdomsfremkaldende stoffer blandt fx kopper, miltbrand og andre dødelige sygdomme, der er omfattet af den gældende politik for vaccination af amerikanske tropper, der udstationeres i andre dele af verden. Der findes dog ingen godkendte vacciner til beskyttelse mod nogen varianter af hesteencephalit virus.

Anerkendelse af støtte (fra offentlige institutioner)
Dette projekt finansieres af føderale midler i henhold til en Other Transaction Authority aftale med U.S. Army Contracting Command-New Jersey via the Medical CBRN Defense Consortium, kontraktnummer MCDC-17-04-001/2018-315.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret biotekselskab, der er fokuseret på udvikling af innovative og sikrere vacciner mod cancer og infektionssygdomme. Med udgangspunkt i vores virale vaccineplatform, MVA-BN®, har vi udviklet en bred portefølje af produktkandidater, der er fokuseret på sygdomme med et udækket medicinsk behov, og som er udformet til at frigive immunforsvarets egne kræfter. Vi leverer en ikke-replikerende MVA-BN-baseret koppevaccine til det amerikanske strategiske nationale beredskabslager samt til andre landes beredskaber. Vaccinen er godkendt i EU og Canada, hvor den markedsføres henholdsvis under handelsnavnene IMVANEX® og IMVAMUNE®. Ud over vores mangeårige samarbejde med den amerikanske regering om udvikling af medicinske foranstaltninger, har vi inden for infektionssygdomme et egenudviklet program for RS-virus samt vaccinekandidater mod Ebola, HPV, hiv og hepatitis B, der udvikles som led i et strategisk partnerskab med Janssen. Desuden har vi i samarbejde med National Cancer Institute udviklet en portefølje af aktive cancerimmunterapier, der er udformet til at ændre patienters sygdomsforløb ved at fremkalde et robust og bredt immunrespons mod kræft, og som har en favorabel bivirkningsprofil. I samarbejde med flere medicinalselskaber søger vi at udforske den potentielle synergieffekt ved at kombinere vores immunterapier med andre immunmodulerende lægemidler, som fx checkpoint-hæmmere. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com eller følg os på Twitter @bavariannordic.

Om Medical Countermeasure Systems
JPM-MCS (Joint Project Management Office for Medical Countermeasure Systems) er en afdeling under det amerikanske forsvarsministerium, der arbejder for at tilvejebringe sikre, effektive og innovative medicinske modforanstaltninger til at beskytte amerikanske styrker og civile borgere mod kemiske, biologiske, radiologiske og nukleare trusler. JPM-MCS faciliterer udviklingen og indkøb af foranstaltninger og systemer, der kan forbedre det amerikanske biologiske beredskab.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen
Vice President Investor Relations
Tlf. +45 61 77 47 43 

Pressemeddelelse

2019-01-24-da
Jan 24, 2019
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Bavarian Nordic

PRIS 258,00
ÆNDRING -1,00 (-0,39%)
ÅBEN 258,50
SIDSTE LUK 259,00
DEBAT 3 spændende TA-aktier til næste uge.
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER