Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Dansk erhvervsliv får sig en ordentlig røvtur!


1522 akademikeren 28/1 2009 16:31
Oversigt

Bankerne tørrer simpelthen alt af i erhvervslivet. Det er en skandale. Hvad skal vi bruge de bankpakker til???

RD hæver bidraget for erhvervskunder - avis
28-01-2009 - 07:19
Anbefalinger: Ingen - Anbefal denne nyhed
Tip en ven
Udskriv
35.000 af Realkredit Danmarks erhvervskunder kan se frem til op mod en fordobling af bidraget på deres realkreditlån og dermed en samlet milliardregning til dansk erhvervsliv. Det skriver dagbladet Børsen onsdag.

Topchef i Danmarks næststørste realkreditinstitut (RD), Sven Holm, siger til dagbladet Børsen, at den økonomiske krise og højere pris på kapital gør det for dyrt for realkreditselskabet at fortsætte med de nuværende bidragssatser.

Men i Dansk Erhverv, siger adm. direktør Svend Klarskov, at forhøjelsen "kommer på det værst tænkelige tidspunkt". Nogle erhvervskunder står til en fordobling af bidraget, som betales hver termin, ud over rente og evt. afdrag på realkreditlånet. Erhvervsorganisationerne er rasende over timingen for forhøjelsen. Den rammer deres medlemsvirksomheder i en situation, hvor de i forvejen har svært ved at låne penge hos bankerne.

- Risikobilledet er ændret - og det er det som følge af fald i ejendomspriserne. Derudover står mange virksomheder over for en anden økonomisk situation, end de har gjort tidligere. Deres kreditværdighed er simpelthen for nedadgående. Det gør, at vi justerer vores prissætning på erhvervsmarkedet, siger Sven Holm, der fremhæver, at der i en årrække mellem de danske realkreditinstitutter har været en voldsom priskonkurrence på erhvervsområdet, som har været til gavn for erhvervskunderne.

- For at få lån på bøgerne har realkreditten måske tilbudt bidragssatser, som er lavere, end hvad der var holdbart på længere sigt. Vi er kommet for »langt ned«, og det holder slet ikke til den hverdag, vi har nu. I konkurrencen med de andre realkreditinstitutter har vi været markedskonforme, siger Sven Holm.

Han oplyser, at instituttet i denne uge sender brev ud til en meget stor del af deres erhvervskunder, hvori man fortæller, at bidraget bliver sat op.28/1 2009 16:37 collersteen 01524Det sjove er iøvrigt at det indtil videre netop ikke er på erhvervsmarkedet at de må kunne forvente så store tab. Der er jo en grund til at realkreditbelåningen er sat til 60% for erhverv.... Og indtil videre ser det da ud til på de tvagsauktioner jeg har set, at de store institutter har været rimeligt dækket ind. Det er indtil videre private pantebreve der er blevet (selvforskyldte) ofre i ejd.karussellerne.

De tjener iøvrigt stygt på erhvervslån.
Vi kiggede på en erhvervsejendom og bidrag+div.gebyrer ved optagelse var enorme i forhold til lån i en privatbolig, så det blev friværdien der kom til at finansiere det køb.28/1 2009 16:42 akademikeren 01525Jeg mener simpelthen det er en skandale. Jeg bliver så harm. Jeg ved også at de tager r.... på firmaerne når de skal veksle valutaer. De tjener boksen. Måske skal man igang med at investere i bankerne, de har snablen langt nede i alle kasser nu.28/1 2009 16:49 akademikeren 01526Læste også i Børsen idag at ikke EN ENESTE af deres erhvervskunder har overlevet og gået i rekonstruktion og at de har tab indtil videre på 1/3 af deres 20 mia. Det er simpelthen utroligt.28/1 2009 16:59 collersteen 01527Roskilde?
Ja, de er oppe på 8,5 mia i nedskrivninger+underskud.
Det har virkelig været en flot drevet bank.
Nu har de 3 banker måske også taget livrem og seler på, men at de returnerer 6000 kunder er jo abnormt.
Jeg spørger stadig hvad finanstilsynet og evt. revisorer har lavet?
Og hvad med ratingbureauerne og bestyrelsen og de øvrige folk der måtte have skrevet under på diverse prospekter for aktie- og obligationsemissioner.
Nåh ja, finanstilsynet har haft travlt med knalde et par småaktionærer for 800kr i fortjeneste på et hul som bankerne så let som ingenting kunne lukke ved at sende alle handler over børsen.
Man korser sig mens finanstilsynet og alle andre behændigt gemmer sig bag tavshedspligten....
Nåh, nu må jeg helelre passe på blodtrykket.28/1 2009 17:32 akademikeren 01529ja det er roskilde bank, som nu som nationaliseret bank, stort set har drevet samtlige virksomheder i konkurs, det må da kunne gøres lidt bedre, nu når vi vil forære de arbejdsløse 30.000 om måneden for at lave ingenting....det hænger jo ikke sammen28/1 2009 18:13 stengård 01536ja man kan jo ikke andet end at være ikke så lidt pikeret over at de samme banker og finansieringsinstitutter der oplever massive rentenedsættelser på lån i Nationalbanken/ECB/FED m.fl. skynder sig at lave en modsatrettede bevægelse overfor deres kunder... som om de ikke havde det svært nok i forvejen...

28/1 2009 18:38 JørgenVarnæs 01544Der er temmelig mange dårlige nyheder i øjeblikket. En af dem, som jeg faldt over var denne analyse fra Saxo Bank.

http://epn.dk/okonomi2/global/article1575604.ece

Den er en uge gammel og omhandler gældsniveauet i forhold til BNP i USA. Nu vil jeg ikke gøre mig klog på, om disse forhold er egentlige drivere i den kommende udvikling. Men tallene kan måske give et hint om, hvad der kan være i vente. Jeg er af den overbevisning, at "de-leveraging" bliver et begreb, som vi kommer til at høre meget mere til. Og det skulle ikke undre mig, om sagen med de 6000 kunder fra Roskilde Bank egentlig blot er en udløber af deleveraging. Kunderne var sikkert helt fine, men bankerne ville bare ikke lægge yderlige lån på bøgerne.TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER