Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Algeta...Succes for norsk Biotecc


18061 Hegu 3/9 2009 12:24
Oversigt

03/09-2009 09:04:00: (ALGETA) Conference call for Algeta's $800 million partnering agreement
Oslo, Norway, 3 September 2009 - Algeta ASA (OSE: ALGETA), the cancer
therapeutics company, signs $800 million (¤560m) global agreement
with Bayer for development and commercialization of Alpharadin for
bone metastases and retains option for co-promotion and profit
sharing in USA.


Algeta will present the recently announced partnering agreement with
Bayer to investors, analysts and the press today at 10:00 CET.
Algeta's President and CEO Andrew Kay, CBO Roger Harrison and CFO
Øystein Soug will participate.



3/9 2009 12:34 Hegu 018063



Sakset fra Hegnar:

Ole Peter Nordby i Sigmafondene med en av tidenes aksjeanbefalinger som både redder liv og kan tjene deg 10 ganger pengene!

Artikkel av: Sverre Rørvik Nilsen (HegnarOnline - 03.9.09 08:53)
Tips en venn Skriv ut
Relaterte artikler Se aksjeticker
Forvalterens favorittaksjer
- Mine beste aksjer akkurat nå
Anbefaler to aksjer
Algeta får avtale verdt 5 milliarder!
Aksjesjef: - Algeta-avtalen var veldig bra ALGETA


Legemiddelselskapet Algeta har inngått en samarbeidsavtale med Bayer som sikrer videre utvikling og global kommersialisering av Algetas hovedprodukt, det kommende legemiddelet Alpharadin. Avtalen har en anslått verdi på over 4,8 milliarder kroner (560 millioner euro) og er den største i sitt slag noen gang for et norsk legemiddelselskap.

Ole Peter Nordby i Sigmafondene var tidlig ute og anbefalte aksjen i januar, og traff virkelig blink med sin anbefaling. Da han anbefalte aksjen 23. januar i år lå den på 9,36 kroner. Siste notering er 40,40 kroner, og selskapet har en markedsverdi på 1,6 milliarder kroner.

- Nå må vi holde tunga rett i munnen, svarer en glad Nordby på spørsmål om vurdering av verdien til Algeta.

- Det er sånn at vi har to måter å vurdere verdien i et slik selskap - sammenligne med andre eller vurdere ut fra forventet inntjening, forteller han.

Ifølge Nordby har selskapet selv estimert en omsetning per år på 1,5 milliarder dollar i et modnet marked. Dette blir like i underkant av 10 milliarder kroner i markedsverdi, eller omtrent 6,6 ganger så mye som dagens verdi!

- Det er fryktelig mye usikkerhet, for når vi ser lanseringen av nye teknologier, så ser vi helt nye markeder oppstå. Jeg tror vi har mye solid forskning her i landet som kan gi oss flere algetaer fremover og flere produkter som skaper sine egne markeder.

Produktet til Algeta er beregnet på kreft som har spredt seg til benbygningen, forklarer Nordby. Han forteller om hvordan Algetas gjennombrudd kan føre til at tidligere dødsdømte kreftpasienter, med spredning til benbygningen, nå kan behandles.

Nordby sammenligner markedsverdien til Algeta med amerikanske Dendreon, som har en markedsverdi på 2,63 milliarder dollar, eller 15 milliarder kroner. Denne verdien kan i beste fall nås innen tre til fem år.

- That's the upper limit, sier Nordby, men ser fortsatt en lang rekke risikofaktorer før selskapet når en slik verdi.



3/9 2009 13:05 troldmanden 018066



Ja det ser umiddelbart ud som en rigtig god aftale Algeta ASA har lavet med Bayer. Jeg hæfter mig specielt ved optionen på co promotion og profit sharring i USA. Det er helt klart det der er det vigtigste element i den aftale.




26/4 2010 16:39 Hegu 028561



Kursen på Algeta er kørt op sammen med forventningerne til en godkendelse af Provenge hos Dendreon. Med dagens positive meddelelse stopper parløbet opad nok ikke.

http://finance.yahoo.com/news/Dendreon-rises-FDA-says-no-apf-603016803.html?x=0

Med venligf hilsen

Hegu



TRÅDOVERSIGT