Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Shortskvis innen Naturgass er med på å løfte prisen


18614 Jøss! 17/9 2009 12:27
Oversigt

Men det er da ikke oss imot! ;−)

Warren: Investorer tapte alt på få dager


–Nok en gang hører man historier om investorer og tradere som på noen få dager taper mer enn de har brukt mange år på å tjene. At det skal være så vanskelig å lære, sier Peter Warren.

Artikkel av: Stian Jacobsen (HegnarOnline - 17.9.09 10:12)
Tips en venn Skriv ut
Relaterte artikler
Dette tallet bekrefter at vi er på vei ut av resesjonen
Dette kan ødelegge festen i aksjemarkedet


De siste to ukene har vært svært ubehagelige for alle de som har sittet med short-posisjoner i Naturgass. På sin blogg ser Peter Warren i WarrenWicklund nærmere på fenomenet shortsalg og psykologien som råder.



Peter Warren - Foto: Finansavisen


–Stadig lavere kurser bringer frem stadig flere short-selgere (investorer som selger noe de ikke eier i håp om å kunne kjøpe det tilbake på enda lavere kurser). Logikken bak slik adferd er enda mer uforståelig enn ved kursoppgang. I teorien kan det som går opp stige til det uendelige, mens det som faller i verdi ikke kan falle lavere enn til null, sier Warren.


–Bunnlinjen for de progressive short-selgerne er at kursen på Naturgass, selv i mangel av orkan i Texas-gulfen, de siste to ukene har steget hele 50 prosent. Kursutviklingen har imidlertid blitt kraftig ”hjulpet” av at meglere har måtte foreta tvangsinndekning for kunder som har ligget short og som ikke har kunne dekke sine tap. Nok en gang hører man historier om investorer og tradere som på noen få dager taper mer enn de har brukt mange år på å tjene. At det skal være så vanskelig å lære, avslutter Warren.




17/9 2009 14:21 Jøss! 118615



Litt tidlig med gevinstsikring ennå, danske drenge..?

;−)



17/9 2009 17:26 Kenddinvare 018617



Måske har debatten om New Yorks nye energiplan været med til at få Wall Street til at vende tommelen op for Nymex gaspris og mon ikke nogen har gjort det ved først at bidrage til det kraftige fald.

Udkastet til planen fra august http://www.nysenergyplan.com/DRAFT%20Energy%20Plan%20FINAL.pdf
Indeholder en masse god information om hele naturgasmarkedet og de travle kan fokusere på executive summary, som indeholder 5 forslag til strategier.
de 5 er:


Strategy 1: Produce, Deliver and Use Energy More Efficiently ............................................................ xi
Strategy 2: Support Development of In-State Energy Supplies ............................................................ xii
Strategy 3: Invest in Energy and Transportation Infrastructure ........................................................... xiii
Strategy 4: Stimulate Innovation in the Clean Energy Economy ........................................................ xiv
Strategy 5: Engage Others in Achieving the State‟s Policy Objectives ................................................ xv

allerede første linie i strategi 2 nævner ud over VE også naturgas.

Vigtige naturgasafsnit starter side 49 og 60.
I det første står der om det store Marcellus potentiale og at gasproduktionen i staten (pt. 6700 aktive brønde) forventes fordoblet frem til 2020 og at det er baseret på et konservativt skøn for horisontale brønde.
Afsnittet slutter med 2 Recommendations: "Support private interest and investment in drilling in the Marcellus Shale natural gas reserves and natural gas pipeline expansions to improve supply and deliverability of natural gas to markets in New York in an environmentally acceptable manner. Study the potential for new private investment in extracting natural gas in the Marcellus Shale on State-owned lands where it would not be inconsistent with public trust or parkland doctrines, in addition to development on private lands."
I det andet hovedafsnit fortælles at modelberegning har vist at pipelinesystemet på vigtige punkter må styrkes.



TRÅDOVERSIGT