Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bioporto update IV


18844 stengård 25/9 2009 09:08
Oversigt

Det er vanskeligt at være utilfreds med gårsdagens meddelelse fra Bioporto om at CCH har besluttet at stoppe sagsanlægget ved Sø & Handelsretten. Vejen synes nu banet henimod en udstedelse at patent for NGAL-testen

Det her indlæg vil - måske lidt usædvanligt have nogle moralske overvejelser som "driver" - moral er jo ellers ikke nødvendigvis et ord der er alle markedsdeltagere bekendt :)

Inden man applauderer CCH for at have gjort det eneste rigtige og anstændige, skal man selvfølgelig have in mente - at CCH med deres valg i marts måned i virkeligheden var medvirkende/primær årsag til, at en test de har karakter af at kunne redde tusindvis af liv blev udskudt, således at markedsføringen af testen foreløbigt er forsinket i - hvad jeg vil skyde på er et halvt år - og at en del mennesker kom i økonomisk uføre, og sendte Bioporto ud i en overlevelseskamp,.

Det er ikke alene urimeligt, det er også usmageligt at et hospital der - ihvertfald ifølge dem selv er indtager det moralske synspunkt imod de onde kapitalister og er "the good guys", af juridiske årsager vælger at retter åbenlyst udokumenterbar indsigelse mod udstedelsen af et patent - og dermed efter min mening er indirekte årsag til at en stort antal mennesker worldwide nu er døde af de komplikationer den manglende testmulighed for AKI (Acute Kidney Injury) har resulteret i.

Og i vores glæde over at trakasserierne tilsyneladende er stoppet (ihvertfald midlertidigt) , skal vi ikke glemme det centrale i sagen - nemlig at patienter IKKE har fået den rigtige behandling i tide. Det er en skandale af de større - at et hospital vælger at sætte egen vinding over behandling af kritisk syge mennesker, der er sgu ikke megen overholdelse af Hippokrates'es ed over det man ha foretaget sig.. Og i denne her sammenhæng er det næppe 1-2-10 mennesker der er døde af AKI delvist p.g.a. sen opdagelse af nyreskaden - men formentlig tusinder (!!!!) alene siden marts. Specielt fordi det nu er fastslået uden over enhver tvivl, man dør ikke MED nyreskaden - man dør AF nyreskaden. Så når man på CCH (og de selskaber der stod bag sagsanlægget) beder sin aftenbøn - bør man huske det ansvar man har for unødig lidelse i mange mange familier - der har medlemmer der unødvendigt er døde af AKI.

Det er den moralske indignation omkring AKI-ramte patienter. Personligt håber jeg at en af slægtningene til AKI-ramte - vælger at sagsøge CCH (og meget gerne selskabet/selskaberne bag sagsanlægget) - for obstruktion, og bidrager til at udstille den moralske habitus hos CCH m.fl.. Ikke fordi det hjælper de mange børn på CCH - men mere for at få selskaberne bag hele forløbet til at forstå - at det er ikke uden menneskelige omkostninger for tusindvis af patienter, at de har ville optimere overskuddet i deres i forvejen milliard-indtjening på testene. Den eneste måde man kan gøre det på er at ved at de (selskaberne) taber anseelse...

For selskabet Bioporto, og det aktionærer er situationen nu - den 25. september - at vi kursmæssigt er tilbage ved udgangspunktet inden de til tider tumultariske forløb her hen over sommeren.

Så kunne vi jo vælge at sige - at alt er OK - og "no harm done" - men sådan er det naturligvis ikke. Udover de mennesker der har tabt formuer på at måtte været blevet presset ud af nervøse pengeinstitutter, har selskabet været kastet ud i en veritabel overlevelseskamp - med placering på observationslisten til følge. Det har så igen medført marginal likviditet i aktien, ingen belåningsmuligheder - og at bestyrelse og direktion har skullet bruge oceaner af tid og masser af ressourcer på at sikre selskabets overlevelse, herunder en mase aktiviteter omkring både Sø/Handelsretten og kapitalfremskaffelse, tid der kunne have været brugt betydeligt mere fornuftigt til gavne for selskab og omgivende samfund.

Men er vi så i virkeligheden tilbage ved udgangspunktet fra marts måned med en test der havde et stort potentiale. Nej, nej og atter NEJ....

Vi er langt længere, vi er langt klogere - og vi bliver langt rigere !!! (en utilsigtet bivirkning :) ) Fordi CCH og backingband - i et anfald af grådighed - valgte at sætte en marginal reduktion af deres indtjening over alt andet, står vi nu med en udviklet homogen test - der (med små modifikationer) kan bruges af de fleste hospitaler med et centrallaboratorium (og den slags ha de nu alle sammen). Hvor potentialet i NGAL-testen før alene afhang af Abott/Biosites velvilje - vil vi nu se at man med en homogen test vil opleve et krav fra de store patientforeninger og interessegrupper verden over - der kan se mulighederne i at få udredt testen a.s.a.p.

Så potentialet er ikke intakt - det er blevet meget meget større - og derfor skal kursen heller ikke ligge her ved marts udgangspunktet - den skal betydeligt højere op - (også uden en indgået aftale med Abbott/Biosite - selvom den skal nu nok komme), FORDI med den udvikling i de homogene test er Bioporto ikke længere afhængige af
eneklt virksomheders forgodtbefindende - men selv kan bestemme i eget hus over eget (forhåbentlige) patent.

It aint over till the fat lady sings... og Bioporto står ikke med et patent i hånden endnu - men hele indsigelsesproceduren hos EPO blev jo bygget op på sagsanlægget ved Sø/Handelsretten - det er ikke umuligt at CCH vil forsøge endnu en finte - eventuelt efter at patenter er udstedt - men det synes klart at Bioporto står meget stærkere efter gårsdagen overraskende strækken våben.




25/9 2009 11:15 stengård 018849



ioPorto A/S - Selskabsmeddelelse
BioPorto gennemfører kontant rettet emission
Bestyrelsen for BioPorto A/S besluttede den 25. august 2009 delvist at udnytte
bemyndigelsen i selskabets vedtægter § 15a til at foretage en kontant rettet
emission til et begrænset antal aktionærer. Emissionens gennemførsel er endelig
vedtaget af bestyrelsen dags dato.

Den rettede emission blev overtegnet med mere end 50 %, hvorfor bestyrelsen har
truffet beslutning om fordeling af aktierne, i alt 3.830.000 stk. nye aktier á
DKK 3 svarende til nominelt DKK 11.490.000.

Tegningskursen er fastsat til DKK 3,97 pr. aktie. Denne markedskurs er
fremkommet som et vægtet gennemsnit af den noterede kurs på BioPorto A/S'
aktier over de seneste 10 børsdage på NASDAQ OMX Copenhagen forud for
bestyrelsens beslutning den 25. august 2009. Emissionen giver BioPorto et
bruttoprovenu på ca. DKK 15,2 million, hvoraf der skal fradrages
transaktionsomkostninger på DKK 0,5 million. Nettoprovenuet er således 14,7
million.

De nye aktier svarer ved tegning af det maksimale antal udbudte aktier til knap
10% af BioPortos registrerede aktiekapital før kapitalforhøjelsen, hvorfor
aktieemissionen er undtaget fra prospektpligt.

For de nytegnede aktier gælder samme rettigheder som for de eksisterende
aktier, idet særligt bemærkes, at de nye aktier er negotiable og frit
omsættelige. De nye aktier bærer ret til udbytte fra det tidspunkt, hvor de
pågældende aktier er fuldt indbetalt og udstedt. Kapitaludvidelsen forventes
registreret hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen den 1. oktober 2009.

De nye aktier forventes optaget til handel på NASDAQ OMX København den 6.
oktober 2009. Efter registrering af de 3.830.000 stk. nye aktier á nom. DKK
3,00 udgør BioPortos nominelle aktiekapital DKK 126.397.872 bestående af
42.132.624 stk. aktier á nom. DKK 3,00.

Anvendelse af provenu
Kapitaltilførslen skal sikre selskabets kapitalberedskab, skabe det bedste
grundlag for færdiggørelse og markedsføring af den nye homogene NGAL test samt
sikre de meget væsentlige patentrettigheder og dermed understøtte selskabets
drift og indtjeningskilder. Kapitaltilførslen vil således minimere selskabets
finansielle risici og øge fleksibiliteten i forbindelse med de igangværende
licensforhandlinger. Kapitaltilførslen vil med det nuværende aktivitetsniveau
sikre koncernens drift ind i 2011.


Bestyrelsens og ledelsens handler
Selskabets bestyrelse og ledelse har under den rettede emission tegnet i alt
153.000 stk. aktier svarende til 4 % af udbuddet. Tegningerne fordeler sig
således:

Navn Funktion Antal aktier DKK
Carsten Lønfeldt Bestyrelsesformand 63.000 250.110
Marianne Weile Nonboe Bestyrelsesmedlem 25.000 99.250
Thea Olesen Adm. direktør 25.000 99.250
Frank Harder CFO 40.000 158.800


For yderligere information kontakt:
Thea Olesen, Adm. direktør
Christina Tønnesen, Investor Relations
Telefon 45 29 00 00, mail investor@bioporto.com



25/9 2009 12:53 stengård 318854



denne her er ganske interessant

køberdybde
287 444
sælgerdybde
142 703



25/9 2009 13:21 Gekko 018855



Det var dejligt at se en fuldtegnet emission - så er det bare at vente på at Abbot/Biosite aftalerne kommer ind i løbet af året og ikke mindst på egen-lanceringen i 2011......

Mht CCH´s obstruction, så har de gjort hvad de kunne for at forsvare deres aktionærers interesser og da denne indsats har slået fejl vil jeg forvente at Abbott/Biosite har mulighed for at genforhandle/afbryde samarbejdet med CCH og betale Bioporto fuld royalti

Jeg ser egentligt ikke flere bump i vejen (vi har da også haft rigeligt) og nu er det bare at være tålmodige og vente på at Bioporto-teamet triller i mål.

Gekko



27/9 2009 11:41 kulsgaard 018902



CCH er et universitets forsknings hospital, så CCH har ingen "aktionærer" at tage hensyn til. CCH kan derfor ikke undskylde sig med at det er aktionær interesser CCH har varetaget i forbindelse med den chikane der er foretaget af Bioporto.
Jeg håber inderligt at enten en patient eller en organisation i USA får øjnene op for hvad der er foregået, og så tager fat i CCH.
Jeg håber at stengårds engelske indlæg kan/vil blive lagt ud på en amerikansk debat side.
Er der ikke en her på debatten der kan sørge for det.



25/9 2009 12:05 Mixd 018852



Stengård, jeg er - garanteret ligesom alle andre her på sitet - enige med dig i dine betragtninger i den førdste del af dit skriv om CCH'c morale i sagsanlægget.
Men ligesom i mange andre tilfælde af lignende karakter så må man også undre sig over, at systemet indrømmer disse muligheder. For det er jo systemets opbygning, der gør det muligt at foretage den slags krumspring - som CCH her eksempelvis har foretaget - med obodelige skadevirkninger til følge.
Jeg ved godt det nærmer sig cafe-chat men overført til en anden ganske højaktuel sag, så er vi nu i en finans verdenskrise. Vi har set bankpakker, stimuluspakker osv., der er ting som alt sammen kun er lappeløsninger til at rette det eksisterende system op. Men hvor er diagnosen for at krisen undgåes eller formindskes næste gang? Hvor er den "docerede medicin" så folk kan føle sig trygge overfor gentagelse? og hvor man kan indgyde befolkningerne tillid til at vi kommer ud af krisen, samt at fremtidige kriser så at sige korrigeres inden de slår til med så skånselsløs kraft.
Det ser vi ikke noget af. Her er der berøringsangst.
Nåhh det var café-snak, som indlæggene her vel rettelig ikke skal omhandle.
v.h.



25/9 2009 12:39 CareTaker 018853



BioPorto har jo ikke været berørt på pengepungen som følge af krisen. Det er kun aktionærerne der har, derfor kursfaldet oppe fra over 10 kr. sidste efterår....

Vh



25/9 2009 13:37 MammaMia 018857



Meget flot formuleret Stengård.
Jeg tænker på om ikke en eller anden kunne oversætte dit skriv til engelsk og derefter sende det direkte til den eller de amerikanske nyreforeninger.
Måske en amerikansk nyreforening så fik lyst til at gøre noget ved sagen. No cure - no pay systemet vil jo betyde at det bare er med at komme igang.



25/9 2009 16:23 stengård 118860



jeg er ved at oversætte det ... men det er ikke helt uden tidsmæssige udfrodrinegr.



25/9 2009 16:38 collersteen 018861



Jeg ser gerne en tysk oversættelse også og endelig også en oversættelse til det sprog som dit tastatur har som standard, hvis ikke det er for store "udfrodrinegr". Jeg må indrømme at jeg ikke helt kender det sprog, men det øjensynligt ret udbredt over hele verden.

Men bortset fra det, er det godt nok en spændende tid som selskabet går i møde, nu hvor i hvert fald 2 hurdler er overstået. Så venter vi på kap. 3 og 4 som er patentet og den første licensaftale.



25/9 2009 16:41 stengård 318862



jeg overvejer stærkt at hive plakaten af dig ned fra Fruens kontor....



25/9 2009 17:03 MammaMia 018863



udstedelsesprocessen for patentet genoptages nu på torsdag den 1. oktober og da udstedelsesprocessen formentlig var langt fremme i processen, da det hele blev afbrudt af anken - ja, så må vi formode at selve udstedelsen af patentet kan ske forholdsvis hurtigt



25/9 2009 18:14 stengård 018867



The role of CCH (Cincinnati Children's Hospital) in the ongoing struggle for improved renal-test that the whole world is crying out for - is indeed a shameful one...

As shareholder in evolving Danish diagnostic company BioPorto it is difficult to be unhappy with yesterday's message that CCH has finally decided to drop the completely unjustified lawsuit, filed at the Maritime & Commercial Court in Copenhagen Denmark earlier this year (march 4th 2009). The way now seems paved towards an issue of a patent from the EPO (European Patent Organization)

My normal viewpoint on this investment-blog is that of an active growth-orientated investor - with a steady gaze at the numbers - however this blog will deal primarily - (perhaps a little unusual) with some moral considerations around the lawsuit filed by CCH.

The story is briefly as follows, CCH has twice at the American Patent Organization (USPTO) been denied a patent for a test based on a biomarker (NGAL) that can detect AKI much earlier and also more precise than the conventional Serum Creatinine -test. As you are probably aware the conventional test is slow and inaccurate, so there is a strong need for a test that can address the serious problems arising from AKI. Through the EPO, CCH have obtained a largely commercially useless patent for measurement of Ischaemic renal injury. Not being satisfied with the patent they obtained - (after several denials and oral procedures at EPO), CCH decided, the very week that Bioporto was about to be granted the "real" patent for measurement of renal failures, to file a fully unjustified lawsuit in the Danish courts, thus delaying the patent, and complicating the license negotiations which were also at a very late stage. The documents can be found at EPO's homepage, under the application no. EP05820913

https://register.epoline.org/espacenet/application?number=EP05820913&tab=doclist


The very core of the matter is, that had CCH not actively sought to prohibit the patent (not only once - but twice !) - a fully workable NGAL-test would have been at the market, and many lives would probably have been saved.

If you want to read more on the subject of NGAL - I recommend this site: http://www.ngal.com/
Here you find substantial information about the possibilities and potential of NGAL

Yesterday CCH finally, after six and a half month of blocking gave up the legal proceeding in Copenhagen.

But before we applaud the CCH for having made the only right and decent decision, you should of course bear in mind - that CCH with their action in March, was in fact instrumental / primary reason for a test that could save thousands of life, was unnecessarily postponed, not only causing suffering to patients but also that the shareholders were experiencing financial difficulties and sending BioPorto into a survival struggle.

It is not only unreasonable, it is also distasteful that a hospital - taking the standpoint in the lawsuit that they HELP saving lives, i.e. the moral point of view against the evil capitalists and is "the good guys", for legal reasons, choose to use openly unfounded objections to the issuance of the patent?

Therefore CCH is in my opinion the indirect reason for a large number of people worldwide have died of the complications the non-test option for AKI (Acute Kidney Injury) has resulted in.

So, even though we, the shareholders of BioPorto are relieved now the case has been lifted, we must not forget the heart of the matter - namely, that patients not have received the right treatment in time. It is a major scandal in my view - that a hospital deliberately chooses to delay possible treatment of critically ill patients, CCH?s actions shows damned little respect for Hippocrates's oath...

In this context, we are not talking about 1-2-10 people have died of AKI partially due to late detection of kidney injury - but probably a significantly larger number (!!!!) alone since March 2009. Especially because it is now established without reasonable doubt through international research that you do not die WITH kidney damage - you are dying DUE TO kidney damage.

So, late at night, when the managers of CCH (and the companies behind the filings) say his/hers goodnight-prayers - they should remember the responsibilities that THEY PERSONALLY have for the unnecessary suffering of many families - who have members who have died unnecessarily of AKI recently.

This the moral outrage about the AKI-affected patients. Personally, I hope that one of the relatives of AKI-stricken - chooses to sue CCH (including the diagnostic companies behind CCH)- for willfully harming AKI- patients, thereby exhibiting the moral habitus in CCH and others.

Not because it helps the many children treated at CCH (I truly respect the work done at the Hospital for the children) - but more to get the companies behind the whole process to understand - that it is not without human cost to hundreds of patients that they (the companies) tried to even further maximize profits on their already billion-dollar earnings on test.

The only way to do it is to know they (companies) will lose prestige ...

We (BioPorto and the shareholders) could choose to say everything is now OK - and there is "no harm done" - but that is obviously not the case.

Besides the people who have lost fortunes in that may have been squeezed out by nervous banks, BioPorto has been plunged into a veritable battle for survival - and transfer to the "pink sheets" on the stock exchange.
This has in turn resulted in marginal liquidity in shares, no lending opportunities - and board and Management have had to spend a lot of time and resources to ensure BioPorto's survival, time that could have been used much more wisely benefitting the company and the surrounding community.

Because CCH and especially their "backing band of diagnostic companies" - in a fit of greed - chose to make a marginal reduction of their earnings more important than saving lives, BioPorto has now had time to develop a homogeneous test - which (with minor modifications) can be used by the most hospitals with a central laboratory. Where the potential of NGAL-test prior depended on good will of Abbott / Biosite good will - we now see the launching of a homogeneous test and I expect we will experience a growing demand from the large patient associations and interest groups across the world - who for the first time can see an opportunity to get a reasonably priced test asap

So the potential for BioPorto is not intact - it has become very much larger (even without an agreement with large producers of heterogenic test - although it will now probably come within the next months).

BECAUSE of the development in the homogeneous test BioPorto is no longer dependent on the whims of one or more corporate managers.

It ain't over till The Fat Lady Sings ... and BioPorto does not have a patent in hand yet - but although the entire opposition procedure at the EPO, was built on the action in the Maritime & Commercial Court - it is not impossible that CCH will try yet another ruse - possibly after the patent is issued - but it seems clear BioPorto that is much stronger after yesterday's surprising step down from CCH.



25/9 2009 19:32 oneofakind 018870



Respekt for din insats stengård! Der bør skabes opmærksomhed om hvad der er gjort mht. opstruktion overfor "potten". Endvidere vil det naturligvis udbrede kendskabet ... og dermed efterspørgslen efter NGAL-produktet i US, så post det endelig så mange steder som muligt! :)

Du har nu anbefalet mig 3 aktier, hvor jeg har købt op i de 2.. hvilket med en begrænset investering har doblet mit pensionsdepot!

Jeg takker mange gange for anbefalingerne!

Mht. den tredje.. er jeg fortsat ikke overbevist.. Men selvom jeg så havde smidt 1/3 af beløbet i den tredje havde afkastet været uden for sammenligning inden for 1 år mht. alle andre der anbefaler..

Stor tak herfra.. og så iøvrigt.. Keep up the good work!

mvh.



26/9 2009 12:16 pauly 018879



Hej.
BioPorto´s nye test , kunne det tænkes at den mystiske samarbejdspartner kunne være Radiometer?
Radiometer er jo en verdensomspændende forretning, med deres ydstyr spredt worldwide og med USA som et vigtigt marked.
Uden at kende til test metoden, ville jeg da mene at det lige var noget for "R"s ABL systemer. Der måles på blodprøver fra kritisk syge patienter. Her må nyreskader falde ind under...

Pauly



26/9 2009 12:29 stengård 018880



Hej Pauly,

velkommen til... jeg tror gerne at man ser Radiometer som aftager af produktet (testen) - men på lige fod med de andre Abbott, Siemens, Hitachi, Roche,Olympus, o.s.v. - jeg ser ikke Radiometer som producent af selve testen - men det kan være mig der ikke helt kender omfanget af deres produkter.



27/9 2009 11:49 kulsgaard 018903



Hvad er potientilalet i Bioporto NGAL patent ?????.
175 millioner test på verdensplan lad os lige leje lidt med tallene.
Bioporto får i løbet af 3 år 10% af verdensmarkedet =
17,5 millioner test.
Testen sælges for 50 kr pr stk, ogBioporto får 20 kr for deres andel
RESULTAT 350.000.000 MILLIONER altså 350 MILLIONER i årlig licensindtægter til Bioporto eller rundt regnet 8,35 kr pr aktie ???.
Det lyder helt vildt, men det er den skindbarlige sandhed.
Har jeg regnet forkert så lad mig det vide.?????

Jeg tør slet ikke regne på 20% 30% 50% 80% af verdensmarkedet



27/9 2009 12:50 HenryAS 318905



Dine beregninger ser imine øjne ikke overdrevne ud tværtimod (175 mill kan meget vel være konservativt fordi test kan tænkes brugt meget udenfor intensiv afdelingerne også) og så kunne man lege videre med en P/E på 20-25 - så er det man bliver fuldstændig helt svimmel kursmæssigt - men først skal det patent endeligt udstedes så kunne man godt fristes til at sige "så er den er hjemme".

Kan den aflysning af retssagen i Sø/Handelsretten logisk set ikke være indledningen til at aftalerne med BioSite og Abbott nu også kommer ret hurtigt efter patentet bliver udstedt her i efteråret kunne man formode.



27/9 2009 16:44 Bøgen 618913



Jeg vil tro/håbe at det er tæt på en aftale, og i den forbindelse skulle sagsanlægget lige ryddes af vejen først, så derfor blev den droppet..

Det eneste jeg ellers kan tænke mig, er at CCH eller hvem der nu står bag, har fundet på noget endnu mere nederdrægtigt...
Og indtil det ikke er bevist, så vælger jeg at være positiv...

Det er nogle heftige kurs targets i kommer med, men der er vist også et halvstort potentiale;)
Så lad os læne os tilbage, ikke sælge, men bare nyde opturen...



27/9 2009 14:19 pauly 018906



Det er nogle ordentlig syge tal i kommer med, mon ikke BIOP bliver opkøbt inden så længe hvis tallene står til troende?
De store spillere giver hjertens gerne 25kr på aktie



27/9 2009 15:04 TDAE 018909



Hvis Bioporto vælger (havde valgt) at holde sig til indtægter fra royalties (og 'up front' downpayments) - på lad os sige 5% (gennemsnit af 2-8%) af kr. 75,-/test (gennemsnit af kr. 50-100,-/test) - og markedet på ialt 175.000.000 tests/år vil være 30% dækket i 2015 (ifølge Korral), så vil Bioportos royalties indtægter i 2015 udgøre kr. 196.875.000,-.
(Desuden skal indtægterne for de foregående år ikke glemmes!)

Men Bioporto har valgt en anden strategi, der i mine (ikke så trænede)øjne vil øge Bioportos samlede fortjeneste med ca. 300% for ca. 1/3 af testenes vedkommende - med andre ord en fordobling af fortjenesten til ca. kr. 400.000.000,- i 2015.

Hvad angår P/E værdier bør man nok huske på, at patentet udløber på et tidspunkt. Omvendt vil markedsandelen nok ikke falde til 0% fra den ene dag til den anden efter patentets udløb.

Jeg anser en P/E værdi på ca. 8 i 2015 som ganske rimelig, hvilket matcher kurs ca. 71 for 45.000.000 aktier (nuværende aktier + det løse).

Er det helt hen i vejret?


til ialt kr. 400.000.000-500.000.000,-



27/9 2009 15:06 TDAE 018910



Ups! Se venligst bort fra nederste linie!



27/9 2009 15:08 pauly 418911



Hvor lang tid vil patentet vare? En ikke uvæsentlig detalje



28/9 2009 01:47 stengård 018920



Pauly, Bioporto er ikke sådan at opkøbe... bl.a fordi selskabets aktieonærstruktur er således at der kun er en større (+5%) aktionær.

Ingen af de diagnostiske firmaer der kigger på en licens-aftale med BioP vil kunne starte en budkrig - af skræk for at miste licensadgangen hvis BioP bliver købt af en anden. De eneste der kan overveje er de selskaber der ikke har interesse i at indgå licens (men som alligevel er i det segment).

Men ingen vil formentlig gøre noget før patentet er sikret - og sandsynligvis heller ikke noget før den først aftale er sikret. Men en ting er sikkert - det bliver ikke overtaget til kurs 25.. det er jeg ret sikker på, med det antal aktier jeg kender placeringen på - og ambitionerne for (omkring 15-20%) af den samlede kapital - er det ikke et attraktivt niveau. De og jeg tror på væsentligt højere kurser - og det var allerede inden de homogene test...

Hvis man vil forstå potentialet i NGALtesten, kan man bl.a se på troponin...- og så skal man tilføje at NGAL's potentiale formentligt er væsentligt større - al den stund at nyreskader er hyppigere forekommende end hjerteanfald...




28/9 2009 09:10 Kim 018927



Puuuuuuuha..... det fa'me hårdere at læse alle jeres weekend-fremstillede indlæg end at gå en 18-hullers golfrunde

Man bliver jo helt svimmel af al den procentregning, og snak om P/E og hvad det ellers kaldes, for slet ikke at tænke på de " vanvittige " kursniveauer der der af fremkommer........

Skal vi ikke bare vente på gennembrudet rigtigt bli'r igangsat

Kim



28/9 2009 10:18 Kim 018928



07:17
Opgivelsen af et patentsøgsmål mod Bioporto i sidste uge åbner vejen til et globalt marked på 10 mia. kr. for selskabet. Det skriver Aktieugebrevet.
Efter en kapitalrejsning estimerer Aktieugebrevet, at Bioporto ved udgangen af 3. kvartal vil have en egenkapital på ca. 20 mio. kr.
- Med den nuværende kurs på 6,60 handles selskabet derfor til en K/I på 14 og samtidig brænder man ca. 12 mio. kr. af årligt, så ved tilbageslag i NGAL-udviklingen er Bioporto-aktien meget sårbar, skrive ugebrevet, der dog er overordnet positiv over for fremtidsudsigterne.
- Vi vurderer, at der er en 75 pct. sandsynlighed for, at Bioporto får held med at lancere NGAL-testen i 2012. Vi estimerer et peaksalg på 1 mia. kr. svarende til en markedsandel på ca. 10 pct.. Vi opererer med royalties på 15 pct. af salget til Bioporto. Med disse relativt konservative forudsætninger lander vi på fair value 7,35 kr. per aktie, og vi anbefaler således fortsat køb af aktien, skriver ugebrevet.
Bioporto sluttede fredag i 6,60 kr.



28/9 2009 11:03 stengård 018930



på trods af alle facts sandsynligvis må være klart præsenteret overfor AU - og nogle af dem lister de skam pænt op, må man sige at deres beregning af targetpris er lettere mærkelig.

AU regner tilsyneladende ikke med at der indgåes aftaler om salg af heterogene test (Abbott/Biosite) - jeg har svært ved at tro at de to selskaber lader stort anlagt forsøg og marketingkampagner smuldre - tværtimod ha de formentligt travlt med at finde en måde at få udnytte dere 14-18 måneders forspring

Jeg har flere gange spurgt selskabet om hvornår den homogene test kan lanceres - og svaret var klart i første halvdel af 2011... AU skriver at de først regner med lancering i 2012... enten ved de noget som jeg ikke ved (DET kan man sandelig ALDRIG udelukke :) ) - eller også så dækker man sig lige ind ved at tillægge et år

På samme måde omkring royalty-sats - ingen jeg kender regner med en så lav dækningsgrad som 15% royalty er udtryk for...
jeg tror snarere det er 15-20 kroner per test, svarende til - hvis man overhovedet skal bruge det tal mellem 30-40%'s royalty

Hvis man antager at en nyremarkør kan vinde markedsandele ligeså hurtigt som en hjertemarkør - og det synes dog at være en nogenlunde rimelig slutning - så er de 10% af salget også ubegrundeligt konservativt. For ikke at skrive - noget vrøvl....

AU's beregning må være nogenlunde sådan her 175.000.000 x 0,10= 17.500.000 test af 60 kroner) - som salget på højdepunktet af kurven....

De 60 kroner er til gengæld i den øvre ende vil jeg tro... jeg tror sanrer vi ender på 50 kroner stykket for de homogene

Man skal naturligvis ikke være utilfreds med at de konkluderer at aktien er på "køb" - men kurstarget virker grebet ud af den blå luft...







28/9 2009 11:07 Kim 018932



Ja men er det ikke AU i en nøddeskal Stengård ?

Hellere skyde, end slet ikke skyde



28/9 2009 12:30 kulsgaard 118933



Prøv at se på den anden kanal:
Der har AnalyseThat givet en rimelig god gennemgang af estimaterne og når best case frem til kurs 166. Flere at tallene kan jeg nikke genkendende til.
Jeg vil ikke "saxe" andres indlæg over på ProInvestor, men igen opfordre AnalyseThat til at skrive her på ProInvestor.

Iøvrigt mht. aktieugebrevet beregninger, så har AU slet ikke taget i betragtning at SÅFREMT den nuværende salgsvækst fortsætter, vil dette medføre at Bioporot best case når break even , uden overhovedet at indgå nogen form for licensaftaler - det er selvfølgelig meget usansynligt at de ikke indgåes en licensaftale, men førnævnte er værd at bemærke, idet risikoen for at selskabet igen løber tør for penge om ca 18 mdr er minimal.

Selskabet kunne i forbindelse med overtegningen overveje at tilbyde dem der ikke fik tildelt aktier - et konvertibelt obligationslån - derved ville selskabet få 7-10 mille kr mere i kassen og dermed være 99,9% sikre på ikke at løbe tør for likviditet.

Det er ikke muligt igen at udvide aktiekapitalen med 10% uden prospekt, idet der skal gå 12 mdr mellem hver udvidelse, uden prospekt.
Det er nu engang langt lettere at rejse penge når kassen er fuld end når den er tom.



28/9 2009 12:59 stengård 018934



uddrag fra chatten på ProInvestor.com/boards som åbenbart ikke alle kan se (elelr deltage i) - det ændrer sig jo nok om en uges tid...

let tilrettet chat

9/28 08:30
af Kim BIOP-ugen er skudt igang ;o) Godbiopmorgen :o)
9/28 08:31
af Kim AU anbefaler stadig køb i BioP ( ja hvad ellers, kunne man spørge sig selv )
9/28 08:51
af bmo http://www.marketwatch.com/story/abbott-to-acquire-solvay-drug-unit-for-66-bln-2009-09-28
9/28 08:51
af bmo Glemte lige Biop. Abbott køber ind?
9/28 08:54
af Kim Må være en stor pengepung som Abbott har, og der er nok også rigeligt til BioP ;o)
BioP Forsætter mod 10'eren 22 975 6,75 6,75 18 573 Dejlig dag i sigte 19 275 6,80 6,80 20 118 skal vist bare lige knække de 40 K i 6,90
9/28 09:07
af stengård det lyder som et fromt ønske...
9/28 09:09
af Kim Nu ikke hellig jyde ;o)
9/28 09:10
af fillandkill altid rart når der på salgssiden står noget med milliard marked:)

af stengård imponerende omsætning allerede 305.000 styk... det hænger formentlig sammen med at mange ikke fik det ønskede antal aktier...
9/28 09:38
af Kim Darjligt med noget omsætning i en ellers illikvid aktie ;o)
9/28 10:07
af fillandkill nu skriver aktieugebrevet en fair value på 7,35 - er det underforstået at patentet er landet hos BioP - mener da absolut at patent tildelelsen må være en større trigger end en frafalden retsag
9/28 10:11
af stengård det skal mest ses i sammenhæng med AU's legendariske præcision ... (ironi forekommer)
men ja - de forudsætter at patentet udstedes...det er analytisk set noget makværk...
9/28 10:13
af fillandkill isåfald så er de da helt forkert på den... idet patentet er udstedt, så skal du ikke bilde mig ind at vi holder ved 7,35
9/28 10:16
af stengård det prøver jeg sandelig heller ikk at bilde nogen ind :)
9/28 10:16
af stengård MEN - patentet er jo ikke udstedt endnu...
9/28 10:16
af fillandkill bad choice of words..
9/28 10:17
af stengård jeg tror det bliver det - men vi er jo før blevet overraskede af begivender i sidste øjeblik...
9/28 10:17
af fillandkill nej, det er det ikke, men er vi ikke derhenne hvor det skal være en fejl i patentansøgningen der gør at den ikke går igennem?
9/28 10:18
af stengård en ting det her forløb har lært mig - det er at intet er helt sikkert.. ihvertfald ikke før du har det på skrift - inappellabelt - men sandsynligheden taler for at BioP får patentet - ligesom sandsynligheden taler for at sagn Pfadia/BioP løftes og sandsynligheden taler for en aftale med en af de heterogene testudviklere (Abbott/Biosite)
9/28 10:21
af fillandkill ja... men jeg har oprustet, tror det er fornuftigt..
9/28 10:26
af stengård jeg er vist bevæbnet med BioP til tænderne...



28/9 2009 14:45 stengård 218935



lidt mere udvalgt chat:


9/28 10:43
af stengård imponeret over omsætningen... 405.000
9/28 10:44
af stengård undskyld 435.000...6,95... gad vide hvad der sker når de ryger af OBS-listen ?
9/28 11:02
af Kim Så rundede vi ½ mill omsat på 2 timer - skal da ellers love for at der tage størrer poster over disken i dag :o)

af ndrs Goddag. BioPorto ryger af OBS-listen onsdag, og patentet udstedes torsdag?
9/28 11:18
af ndrs Og ja, AU's analyse er nærmest irriterende.
9/28 11:19
af ndrs Eller, udstedelsen-"processen" genoptages torsdag. Der kan dog ikke være meget proces tilbage, da patentet blot manglede at blive sendt hjem til Thea, da CCh begyndte at lege.
9/28 11:27
af ndrs Nå, det finder jeg selv lige ud af så :o)
9/28 11:36
af stengård ndrs - har du det fra OMX - med overførslen fra OBS ? jeg tror godt det kan tage 14 dage ned patentet..
9/28 11:38
af ndrs stengård: Jeg undersøger lige begge. EPO's gøren og laden er altid svært at kortlægge.
9/28 11:39
af stengård jep... please investigate and revert... også med din Abbott-connections
9/28 11:39
af ndrs Men efter nævnte to ting falder på plads, er det kun at vente. Forhåbentligvis handler det derfra kun om, hvormange penge BioPorto skal have fra heterogene parter.
Måske kan man høre lidt mere om BioP's egen homogene test, der jo tog røven på alle, Abbott/Biosite inklusive (forhåbentligvis) Presset lader til at være på Abbott og co med hensyn til at få en licensaftale på plads og det er jo en herlig afveksling. Virkelig en.....win/win for BioPorto, der vil tjene på begge slags test, og mere på den ene, hvis mindre på den anden... BioPorto registrerer kapitalforhøjelsen hos Erhvervs- og selskabsstyrelsen per 1. oktober. Torsdag eller kort efter.
9/28 11:56
af ndrs Svært at sige noget om udstedelsen hos EPO med deres omstændige processer in mente.
9/28 11:58
af ndrs BioP's egen test vil naturligvis være i fokus i løbet af efteråret og vil blive præsenteret/markedsført rundt omkring på messer/kongresser. Der arbejdes på en brochure. "Den hemmelige" partner kan ikke "afsløres" før om en halvt til et hetl år.
9/28 12:32
af Kim Det med partneren har jeg også fået at vide fra CT. men det med en brochure, det er nyt for mig, men det er vel almindeligt at man har sådan en til et kanonprodukt ;o)
9/28 12:37
af ndrs Ja. Der er også et par dage til første halvdel af 2011.



TRÅDOVERSIGT

18844 Bioporto update IV
25/9 09:08 stengård 1