Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er småbanker niks-pille?


25602 Rydbirk 8/2 2010 00:42
Oversigt

Sidste år så vi nogle store hop for fx den omdiskuterede Max Bank. I den seneste tid har der været nedadgående tendenser.

Jeg har haft kig på netop Max Bank og Diba Bank, men er der for stor risiko eller ser vi snart nogle lysere tendenser? Jeg tænker både kort- og langsigtet.

Skal siges, at jeg kun har fulgt med i markedet og debatten i en lille måneds tid, så kan godt være, I tager jer til hovedet - man skal jo starte et sted.



8/2 2010 01:03 Nippon1976 025604



Jeg har swingtraded diba et par gange med succes, men pt. holder jeg mig ude, da risicoen efter min mening er for stor.



8/2 2010 01:24 125605



Mange venter at antallet af banker skal halveres i DK. Nu kender jeg ikke konkret Max Bank, men mener Diba bank er ret meget involveret i projektejendomme via EjendomsInvest.

Banker er efter min mening super high risk. Næsten på linie med biotek. Det første jeg ville finde ud af hvis jeg var dig er hvor meget de er eksponeret mod ejendomsmarkedet. Er de eksponeret mod projektejendomme ville jeg være meget meget forsigtig.

Og det du skal spørge dig selv er det risikoen værd? Forstået på den måde: hvormeget i afkast skal der til før det kan opveje en risiko for konkurs/default. 10 gange? 20 gange? Er det realistisk? Og i givet fald skal du kun gå ind med en meget lille del.

Dette gælder banker generelt og er ikke specielt rettet mod de 2.

I en tråd tidligere i dag har vi drøftet konjunkturene generelt og de kan nok være værd at læse.



8/2 2010 01:47 Rydbirk 025606



Tak for feedback - jeg har netop overvejet at swingtrade, som Nippon skriver, og så lade en del være på længere sigt.

Vil prøve at finde den tråd, du refererer til og kigge lidt på deres ejendomshandel.
Om ikke andet, sidder jeg klar til at nappe Neuro og Topo i morgen, når markedet åbner.

God nat



8/2 2010 09:38 TeamGarlic 025607



Hej

I issue som også kan komme til at fylde mere og mere er deres engagement over mod landbrug og særligt landmændenes køb af mere jord. Jordpriserne er nogle steder faldet mere end 30%.

Jeg ved ikke, hvor detaljerede udlånsoplysninger man kan få på sektorniveau i den enkelte bank, men interessant ville det være.

Ellers er jeg på linie med de øvrige skribenter: let's be careful out there !

mvh Lars Bech



8/2 2010 11:23 Fiskemanden 225608



Hej!
Er heller ikke direkt indsat i de her to banker,men siger som Aka at det kræver lidt mere baggrundsviden ellers bliver det for risky,specielt i tiden op til årsregnskaber!!??

Altså hvordan er deres gældssituation? Har de fået del i de enormt dyre bankpakker !? (Lånte penge for at ha en "vare " at sælge ,lånt til en alt for dyr rente, typisk 10-12% med en stram tilbagebetalingsplan)...kan banken klare at udlåne og yderligere forrente dette via risikable kreditter,investeringer?
Har de dygtigt folk som har været igennem tidligere kriser ?(IT-krascen)osv..
Har de måttet tage store afskrivninger under seneste året? Har de haft dårlige investeringer i ejendomme her,i udlandet,aktier,kreditter i baltlande ,støttet ekspansive virksomheder i østeuropa,som har brændt fingrene..har de været med der ??..osv...
Som sagt en del sager som jeg selv overvejer og undersøger inden en evt investering i bankverden.
Der kan jo også ligge en god trigger i en evt afskrivning af tab grundet aktieværdier i en investering,men hvor det så viser sig at det underliggende aktiv,bliver en tilgang på grund af stigende kurser og en dermed følgende tilbageskrivning!
Men lige her og nu holder jeg på at banker er højrisiko da regnskaberne er sværtgennemskuelige og interessen er sval fra mange større investerere grundet tidshorisonten er lang, uden udsigt til direktafkast og udbytte det første stykke tid,kurserne drives mest af spekulative private.
Større spillere har allerede lagt penge via obligationesudstedelser til sikker rente,for at sikre bankdriften og mulighederne til kreditgivning!
Mener også at have hørt at pensionsfonde holder sig fra bankerne lige pt.?
Men læser du på lidt og er villig til at tage risikoen er der sikkert kursgevinst at hente i de små banker,men trading i dem er svær da de ofte er illikvide med lang tid mellem handlerne og stort spring i bud/udbud og kan være svære at komme ud af i tide om noget uventet/uønsket sker !
Omsætning Max B. fred. total 202 stk! Diba i dag til nu :15 stk

Tænk på egetkapital! Bliver det snart NE eller ?
Se så på Skælskørbank som lige nu handles langt under NE kursen!!
Der savnes totalt interesse fra investerere tods at det i prospektet ikke fandtes med i beregningen at kursen skulle kunde falde til de niveauer ,deraf NE kursen på 35kr.

nåh nok om det du må,selv vurdere sagen,så lykke til!

P.S. Historisk og om man vil vente så tjener jo de fleste(overlevende)banker jo altid penge.....på vores bekostning . ;−)

v,h...Fiskemanden



8/2 2010 11:43 Fiskemanden 025610



Hej !
Altså om du vil trade lige nu er det så ikke bedre at køre Neuro som ingen rigtigt kan vurdere værdien af Huntexil resultatet og prissætte det korrekt!
Triggers er :Hvad er deres planer ?Hvor langt går de selv?
Milestones til tidligere ejere af Carlsson R.skal lige betales(indgik i prospektet ved købet med ca 80 milj mener jeg for acr 16 ved fase III opstart,samlet set 505 milj om alle projekter gennemføres!
Efter det hvad så ?Kommer de satse på tesofensine osv....
Mange spænnende spørgsmål som vil få kursen til at svinge fremover så man bliver helt søsyg! ;−)



TRÅDOVERSIGT