Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er der nogen der har tænkt på at...


27425 fillandkill 21/3 2010 00:00
Oversigt


Efter et lidt skuffende regnskab, og efter min mening skuffende forecast på 2010, har jeg gået og tænkt lidt over tingene.

Den omsætning BP forecaster for 2010, svarer pænt overens med den stigende omsætning som har løftet omsætningen år for år. Og derfor kalder jeg det konservativt, da nye distributører og seneste partner, Alpco, nærmest ikke, i den sammenhæng, bidrager med større omsætning.
Men omvendt, det er også sjovere at meddele om en opjustering, end en nedjustering.

de nye distributører tæller bl.a. Alpco i canada og US, Bühlmann i 3 europæiske lande, BioMedica i 3 europæiske lande, og så en distributør på Filipinerne.

Mht. den homogene test, så skrives der i regnskabet at priserne på rutinediagnostik typisk er lave, men fordi BP har et beskyttende patent, vil de ikke i samme grad som andre, blive presset på prisen der.

Er der nogen der har tænkt på at BioPorto´s patent pt. dækker det globale marked med 15%, dvs. at der stadig er mange patentsager der skal afgøres, og det er helt sikkert at NGAL testen SKAL sælges globalt.

Jeg tænker så på hvor stærkt BioPorto står, lad os antage at de resterende 85% af det globale marked tilgår andre, (hypotetisk tænkt), hvad sker der så i 2011 når den homogene test er færdigudviklet, så er BioPorto jo klar til at levere, og ingen andre har en NGAL test, klar til rutine diagnostik.

kunne man forestille sig at BioPorto som minimum får en finger med i et globalt marked, via partneraftaler, - såfremt det ikke lykkes BioPorto at opnå globalt patent.

Og er der nogen der har tænkt på, at der i regnskabet kommunikeres ud at BioPorto venter på at Abbott og Biosite sætter en CutOff værdi på deres NGAL tests, og jvf. den ganske gode forklaring på falske positive, så brydes BioPorto´s patent, såfremt en licensaftale ikke er underskrevet inden da, - jeg synes flere ting i regnskabet lyder som om der snakkes imellem linierne.
Eksempelvis synes jeg det lugter lidt af at der ikke afgives exclusiv aftaler, den bliver understreget flere gange.

Næste punkt her, vil jeg gerne have diskuteret i denne tråd.

Er der nogen der har tænkt over hvad en licensaftale indeholder, og hvilke beløb vi eventuelt snakker om??

Vi har tidligere regnet på en omsætning på 50-150 kr pr test, og alt fra 100 til 200 millioner tests om året. - så her på Blue Sky kontoret bliver det jo ret nemt til en blockbuster.

Så er det jeg tænker på hvordan en licensaftale kunne se ud, og ikke mindst, hvordan en exclusiv licensaftale kunne se ud.

de heterogene test vil komme til at dække ca. 20% af ovenstående scenarie, og prisen pr. test, vil sikkert være lidt højere end de homogene, -men lad os antage at markedet er 20-40 millioner test om året, til en pris på 50-150kr, så regner vi med 30 millioner test og 100kr pr stk, det er selvfølgelig ikke lige 2011 vi snakker om, men måske 2013-15.

en omsætning på licensaftale på ca. 3.000.000.000kr årligt, hvor stor en downpayment jagter Bioporto så i øjeblikket??

Jeg har endnu ikke hørt nogen udmeldinger noget sted fra, om nogen har regnet på hvilke tal man kunne forvente i en licensaftale. -men jeg tror omvendt på at mange undervurderer det.

Dem der endnu ikke har fattet at i det øjeblik de hos Bioporto fik ideen om at de selv kunne producere den Homogene test, så blev alle licensaftale stoppet, og forrige emission blev sikkert allerede planlagt der, fordi de pludselig kunne se et endnu større potentiale, men at det så også havde større omkostninger.
jeg tror alle tidligere licensforhandlinger blev indstillet, måske allerede i 2007, så dem der har ventet på en licensaftale, kan ihvertfald trække 2-3 år fra.

-men dem der endnu ikke har forstået det, og siden har ytret sig om at vi har ventet på en licensaftale siden hjerter konge var knægt, har sikkert ikke et ret højt bud på bundlinien i en licensaftale.

Jeg tror disse folk regner med 10-30 millioner, -jeg tror nærmere det er 5-600 millioner, plus en royalty, - hvad tænker du??

FillAndKill



26/3 2010 18:55 fillandkill 227626



Nå, dagens insiderhandel var kun en pensionsomlægning fra Marianne Weile.
Dog er der kommet en ny distributør til, fra Taiwan, Rainbow Biotechnology Co., LTD.



31/3 2010 15:40 collersteen 527729



Lidt nyt fra Abbott.
Nu går de da vist igang i USA mhp. på at få en godkendelse fra FDA på deres NGAL-test.

Det er stadig lidt uklart hvad status egentlig er på deres "salg" af NGAL-testen i Europa. Ordvalget er noget uldent. "is being used" siger jo ikke alverden.

http://www.prnewswire.com/news-releases/abbott-submits-test-to-aid-in-identifying-patients-at-risk-of-developing-kidney-injury-89593837.html

ABBOTT PARK, Ill., March 31 /PRNewswire-FirstCall/ -- A novel diagnostic test to rapidly detect neutrophil gelatinase-associated lipocalin (NGAL), an early biomarker that identifies patients at risk for acute kidney injury (AKI), has been accepted for review by the United States Food and Drug Administration. If approved, this would be the first test available for use in the United States for the detection of NGAL.

"With the help of a new diagnostic test that can aid in detecting NGAL, physicians can significantly reduce the risk of AKI by using simple measures such as hydration or blood pressure support to lower the risk of harm," said Sudarshan Hebbar, M.D., medical director, Abbott Diagnostics.

Abbott's test would be able to detect NGAL about two days earlier than the most widely used method for the detection of AKI, a serum creatinine blood test. A landmark study published in Annals of Internal Medicine in May 2008, reported that NGAL is a highly sensitive and specific test for differential diagnosis of AKI that helps distinguish acute injury from normal function and chronic kidney disease.

"From the single drop of urine, we obtain vital information when time is critical to improve patient management. Early information provided by an NGAL urine test could make treatments more timely and effective and reduce costs due to early intervention," said Dr. Hebbar.

The new Abbott test received CE Mark certification in Europe last year and is being used by nephrologists and other physicians in the European Union. It is currently an investigational device in the United States. Abbott's Urine NGAL assay is performed on the company's flagship automated laboratory instrument, the ARCHITECT system.




31/3 2010 16:23 troldmanden 227733



Interessant.

Den valgte formulering skyldes helt sikkert at de kke officielt kan sælge NGAL testen i Europa uden licens fra Biop. Så når de blot skriver used" så kan de dække sig ind ved at de blot tilbyder gratis samples om led i en pre marketing strategi



31/3 2010 19:32 fillandkill 127737



har lige kigget lidt i årsrapporten fra BioPorto.
http://www.bioporto.com/content/download/1645/41973/version/1/file/Meddelelse+01+2010.pdf

Det er vel forventeligt at Abbott søger FDA godkendelse, i USA.
FDA skal vel godkende et diagnotisk produkt, for at det må anvendes i USA, - i BioPortos regnskab finder jeg bl.a. dette:

Koncernen arbejder i 2010 videre på at inkludere amerikanske standarder med henblik på FDA-registrering af The NGAL Test og øvrige diagnostiske tests i USA.

Samtidig arbejdes der i 2010 med registrering af BioPortos diagnostiske ELISA kits i en række markeder, som fx Kina, Brasilien og Rusland, hvilket er en forudsætning for salg til diagnostisk anvendelse Der er endvidere åbnet mulighed for at BioPorto selv overtager den eksisterende registrering af de diagnostiske kits i Canada

?Food and Drug Administration?, den amerikanske myndighed der blandt andet godkender anvendelse af lægemidler, herunder også diagnostiske produkter.

Så både Abbott og BioPorto arbejder begge for en FDA godkendelse, og der er for så vidt ingen grund til at de ikke begge kan få godkendelse.

Der hvor det så rigtig bliver interessant er, at BioPorto indleverede patentansøgningen i USA i 2005/2006, så det bliver ret interessant at se hvad der sker. -Men uanset hvad, så skal Abbott jo have en FDA godkendelse for at sælge testen i USA, så det er vel bare en helt naturlig udvikling.



31/3 2010 20:09 troldmanden 127739



Hej Fill. long time no see


Ja det er lige efter bogen. Alt medicin og medicinsk udstyr skal godkendes af FDA hvis man vil sælge det i USA. Så Abbott SKAL hhave deres udstyr godkendt for at de må sælge NGAL.

Det er vigtigt at adskille FDA godkendelse med patent rettigheder. Det Bioporto primært har slåsset for er at få patent rettighederne på plads. De europæiske er i hus mens de stadig er til eksamen i USA.

Spørgsmålet er hvor længe markedet bliver ved med at have tålmodighed. Altså hvor længe går der inden kursen kommer under pres og dermed i første omgang bryder 7. For tror helt sikkert deet går den vej hvis ikke snart der kommer positivt nyt.



31/3 2010 22:08 CareTaker 127741



Jamen rækkefølgen er i min verden helt rigtig.......Det forklarer måske også hvorfor der ikke er indgået nogen licensaftale(r) endnu. Jeg mener uden FDA godkendelse har Abbott jo ikke noget at bruge en licensaftale til.

Og ja ja, jeg ved godt at Bioporto´s patent kun dækker Europa, men et studie af opfindelseshøjde er vel en opfindelse uanset om det er i USA eller i EU. Så mon ikke der bliver skelet til det når patentmyndighederne i USA skal til at behandle Biop´s patentansøgning?

First mover er jo first mover og CCH blev jo afvist flere gange, så patent i USA burde ud fra den betragtning være en formsag. Og så skal der betales ved kasse 1.

Vh



31/3 2010 23:00 fillandkill 227742



Det kunne egentligt være interessant at skrive til CT for at høre præcis hvor stort et marked BioPorto har lige nu, hvis de havde den homogene test klar.

Og det kunne være meget interessant at høre fra folk i branchen, om man kunne forestille sig at om NGAL testen, kunne blive rutine i det øjeblik en diagnose skulle stilles.

Idag var en af mine venner på sygehuset og fik taget 6 blodprøver, (han har nogle problemer med betændelse i blodet) var der en mistanke om problemer med nyrerne, ville det jo bare have været 7 blodprøver istedet han skulle ha taget.
Så nemt bliver det, når den homogene test er klar i 2011, og tror måske NGAL testen bliver lidt undervurderet, fordi folk tror det er besværligt at udføre, og derfor ikke ser potentialet.

Men, jeg ville egentligt gerne vide fra CT hvor stort markedet umiddelbart er, for den homogene test. - At FDA godkendelse og patent endnu ikke er erhvervet i USA, gør ikke selskabet værdiløst, - vi skal huske på at USA kun dækker 5% af verdens befolkning, -tror det er mere prestigen der tæller, ved at have et amerikansk patent.

Og tror ikke som Caretaker er lidt inde på, at Abbott ikke har interesse i en licensaftale, førend Abbotts egen FDA godkendelse er på plads, -Tror absolut Abbott kunne tænke sig at være med fra start, og sælge på de markeder der er tilgængelige på nuværende.

En licensaftale for nuværende er stadig attraktiv, BioPorto har trods alt Europa, Singapore, Sydafrika og New Zealand.

Og det er jo ganske nemt, en licensaftale ville sikkert blot være begrænset til at dække disse, opnås andre patenter, forhandles der jo sikkert bare videre på licensaftalen.

og jeg har ikke hørt at andre er igang med at udvikle en homogen test, så BioPorto får jo også first mover på den, og som jeg er inde på i det første indlæg, mon så ikke BioPorto får en finger med i det globale NGAL marked, uanset hvordan de forskellige patentsager bliver afgjort.

Her til sidst lige et par passager fra årsopgørelsen:

Når vi om nogle år ser tilbage på 2009, vil netop dette år nok blive anset som et af de mest betydningsfulde i koncernens historie og udvikling. Året hvor BioPorto ved egen innovation, strategisk planlægning, ressourceanvendelse og vedholdenhed har skabt det produkt,
der kan føre koncernen direkte ind på det rutinediagnostiske
marked ? helt uafhængigt af øvrige aktørers anvendelse af NGAL analyser samt patentlicenser. Efter udmeldingen omkring den succesfulde udvikling af The NGAL Test, koncernens nye homogene NGAL test, har BioPorto modtaget mange forespørgsler på testen fra både potentielle kunder og samarbejdspartnere, såvel
store velkendte diagnostiske selskaber som adskillige
mindre, og vi forventer i løbet af 2010 at kunne indgå de
første aftaler om levering og opsætning på forskelligt
analyseapparatur.
-
2010 bliver året, hvor vi viser alverden vort rette format
? The NGAL Test. Den nye rutinediagnostiske markør
til måling af akut nyreskade, udviklet til anvendelse på
de testsystemer, der i forvejen er opstillet og anvendes
på hospitaler verden over. Ved salg af denne test og
indgåelse af licensaftaler til anvendelse af BioPortos
NGAL rettigheder til samarbejdspartneres udvikling
af NGAL analysen i andre formater forventer vi i 2010
eller primo 2011 at kunne indfri både egne mål og
vores aktionærers forventninger om at træde ind på det
rutinediagnostiske marked.

Det lyder voldsomt...

Er der stadig ingen der har et konkret bud på bundlinien i en licensaftale?



31/3 2010 23:22 troldmanden 227744



Fill USA er i DEN grad vigtigt indenfor sundheds industrien. På medicin siden udgør USA 40-50% af hele verdens totale salg. Så det kan dårligt nok overdrives hvor vigtigt de er for Biop at US patentet kommer igennem.

I er nogle stykker der tidligere har fulgt rigtig meget med i status på det eurpæiske patent. Det kunne måske være en god ide at se nærmere på hvor i processen den amerikanske patent ansøgning befinder sig.

Hvad mener du med bundlinjen i en licensaftale?



31/3 2010 23:17 troldmanden 227743



Havde Abbott lavet en aftale på nuværende tidspunkt så kunne de jo have solgt testen på det europæiske marekde i stedet for at give dem gratis væk. Så tror nu ikke det er FDA godkendelse der holder dem tilbage det må være noget andet. Måske en umattelses krig?? For de kan nok også finde ud af at læse Biop regnskab og derved se at de løber tom for penge om ca 8 mdr. Hmm nej ved det ikke. Men noget holder dem tilbage

Intet er givet inden for patent verden. For så havde vi blot én verdens omspændende patent enhed.

Der kan i princippet sagtens være forskel på timing på biops prioritets ansøgning og konkurrenternes ditto i US vs EU. Altså at andre har været hurtigere/bedre/heldigere til at file i Us end Biop. Men jeg aner intet om hvordan det ser ud for biop i US.

Vh
T.



31/3 2010 23:49 fillandkill 227745



Hej Troldmand

er godt klar over at US patent ikke skal undervurderes, fik mig formuleret lidt ringe. Det jeg mener var at BioPorto ikke var værdiløs uden US patent.

Mht. US patent, så bliver den vendt og drejer i denne tråd:
http://www.proinvestor.com/boards/23015/Praecedens-for-paraply-patenter?

Forskellen på Eu og US patent er i korte træk at:
EPO bruger, som hovedregel, at den der indsender patentansøgningen først, uanset hvem der først har gjort opfindelsen, får godkendt patentet. (Bioporto har fået godkendelse:))

hvorimod USPTO(amerikanske patentkontor) har en hovedregel om at vedkommende der først har gjort opfindelsen, får tildelt godkendt patent, uanset hvem af de 2 der først ansøger.



TRÅDOVERSIGT