Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Risk & Reward


30164 fillandkill 10/6 2010 23:20
Oversigt

I Bio og Medico aktier er der en væsentligt større usikkerhed end de fleste øvrige aktier, og det kan sikkert nå at gå galt for BioPorto endnu, selvom chancen er lille, efter min vurdering.

Jeg har prøvet at lave en liste..

BioPorto melder selv ud at et fuldt penetreret marked er et potentiale på imellem 160-200 millioner NGAL tests årligt.
- Det er et stort tal, man skal ikke forveksle at der skal diagnosticeres så mange patienter med akut nyresvigt, -når en læge skal diagnosticere en patient, så tror jeg i langt størstedelen af tilfældene at NGAL testen bliver brugt til at afvise AKI i diagnosen, og det er en nem og effektiv måde at udelukke AKI. Og det er her vi kan komme op på de mængder af tests.

USA patentet er et stort emne.. ja, det ville være fantastisk at få den afklaret hurtigst muligt, i BioPortos favør. MEN, der er en tendens til at folk ikke ser det klare billede.. ingen andre har et offentligt gjort patent i USA, og BioPortos patent har været 5 år undervejs i USPTO's system, indtil videre.

Men, folk misforstår at salget af NGAL tests i USA, er styret af USPTO, det er det IKKE (ikke i første omgang ihvertfald). I BioPortos Q1, nævner de at de allerede i Q1 er begyndt at indarbejde Amerikanske standarder, med henblik på en FDA godkendelse, og det er det ENESTE der er imellem BioPorto, og salg på det Amerikanske marked.
Det betyder at fra 2011, kan BioPorto sælge alle de tests de vil på det Amerikanske marked, og 5 år frem(såfremt patentet tildeles anden aktør), blot de bliver FDA godkendt.
Endvidere må andre aktører for nuværende formode at BioPorto får US patent.

Uanset hvad, så er patentet hjemme i Europa, Sydafrika, Singapore, Sydkorea og New Zealand, det alene kan nemt trække maskinen rundt i 2011 og årene frem, med en god gevinst til aktionærerne.

I regnskabet har vi 11.380Tkr i likvide midler, til årets sidste 9 måneder, vi havde et burn på 3.610Tkr, hvis det kan lægges ud for de resterende 3 kvartaler, så ender vi året med 550.000kr i banken, pr. 1 Januar.

Men jeg synes der er grund til at forvente en stigning i omsætningen, NGAL salget steg i Q2 2009 med 79%, og den samlede omsætning steg i Q2 2009 med 17%.

Bühlmann, der er distributør i Frankrig, Østrig og schweiz startede først med salget i Januar, de asiatiske markeder har endelig fået alle produkterne på hylderne, og Shanti Medical har i Q1/Q2 startet salg i Bangladesh, Indien og Nepal.
Med henblik på salg af selskabets humane ELISA kits er der i maj indgået en eksklusiv distributionsaftale med russiske Diakon Ltd., som er specialister i registrering og distribution inden for det klinisk diagnostiske laboratoriesegment.

Det er netop de udviklingslande som BioPorto satser på, hvor fuldautomatiske analyser er svært tilgængelige, og der foregår i øjeblikket en stor udvikling.
Her er en copy/paste, fra investorpræsentationen, for Kina.
Potentiale: 1,3 mia. indbyggere
Markedsanalyse angiver årlig vækst på 14% for IVD markedet de næste seks år. Markedet for NGAL ELISA test skønnes at være 50-100.000 kits/år

Derfor er der så mange triggere der kan løfte omsætningen i Q2, sammen med en dollarkurs der siden starten på Q2 er steget med 10%.

Der kan jo selvfølgelig også være nogle større poster frem imod lanceringen af The NGAL Test, der påvirker likviditeten, i Q1 nævnes også at der bliver igangsat en række salgs- og marketingsaktiviteter fra efteråret 2010, for at forberede markedet på lanceringen.

Mht. emission, så tror jeg ikke på det i Q2, der er så mange ting der har løftet omsætningen ift. Q1, - Q2 kommer d. 26 August, vel inde i 3. kvartal, hvor der i Q1 nævnes stor aktivitet, imellem linierne lyder det til at der allerede er indgået distributionsaftaler, og dialogen om levering af The NGAL Test nævnes i flertal.

Citat "BioPorto forventer i 3. kvartal at have de første distributionsaftaler klar med udvalgte nationale distributører, og er desuden i dialog med de større globale aktører om levering af The NGAL Test".

Hvis det virkelig begynder at snerpe til, efter nytår, dvs. hvis omsætningen kun er stabil til nytår, så findes der på nuværende et varelager på 3.345Tkr, men om det kan realiseres eller ej, ved jeg ikke, men i min optik, så kan 3 millioner være afgørende i det tilfælde.

Så er der jo licensaftalerne for APC-PCI og den heterogene NGAL test, BioPorto forventer 2 licensaftaler i 2010, sammen med en downpayment.
Sker det, så vil casen blive endelig cementeret, og opturen starter for alvor, selvom jeg slet ikke tror at det er nødvendigt for at lancere The NGAL test.

En lille risiko der kunne være for casen var Phadia patentet, hvis den blev kørt i stilling på det forkerte tidspunkt, ikke at casen på lang sigt vi lide, men det kunne give et lille skrig i kulissen, Phadia patentet er et paraply patent, der er 16 år gammelt, og udløber om 4 år, - det er aldrig blevet brugt, og falder for reglen om fornyelse, BioPorto har også søgt det ugyldigt.

Mht. risk and reward, så ser jeg ingen risiko for den langsigtede (mere end 6mdr), for den kortsigtede, (under 6 mdr)- så kan det da være at vi skal ned og vende i kurs 5, selvom chancen er lille. Men om 6 måneder, så skulle vi gerne vide lidt mere om hvad BioPorto forventer at sælge af NGAL tests i 2011.

Når vi bare 1% af de anslåede 160-200 millioner tests, til en pris på 50-100kr pr stk, og en avance på 40%, så tjener BioPorto 60 millioner. hvis vi regner med 75kr pr tests. med en P/E på 10, så giver det en markedsværdi på 600 millioner = 14 kr pr aktie.

Vi opdaterer løbende...:)








11/6 2010 15:44 fillandkill 030185



Man kan finde mange svar i Årsrapporten..

Fra årsrapporten, side 62 (det er helt ok du ikke lige er faldet over det...)

BioPorto eksporterer til en række forskellige markeder og er således eksponeret overfor ændringer i valutakurserne. Internationalt salg faktureres i EUR, hvilket reducerer den direkte risiko. Indirekte kan valutakursudsving påvirke BioPortos konkurrenceevne. Koncernen foretager i øvrigt ingen afdækning af risici for valutaudsving.

Med venlig hilsen / Best regards
Christina Tønnesen
Investor Relations






14/6 2010 01:35 fillandkill 530239



Hvis man ser på tidslinerne i investorpræsentationerne, så er en estimeret godkendelse ved FDA og EU imellem 2 og 3 måneder, det betyder at vi fra nu, og fremad kan forvente at høre at Abbott har fået godkendt deres urin NGAL test hos FDA, såvidt jeg husker, så fik de godkendelsen fra EU samtidig med spiket i BioPorto, omkring November.

Hvis nu Abbott ignorerer at BioPorto forventer af få godkendt patentet hos USPTO, så betyder det jo at Abbott vil begynde salget af urin NGAL på det Amerikanske marked. Det vil sikkert give et lille hak i kursen på BioPorto. Men træder man et skridt tilbage og ser på casen, så ville det faktisk ikke være det værste der kunne ske, Abbotts test er en heterogen test, og de heterogene tests forventes at få ca. 20-25% af markedet, og uanset hvad, så kommer BioPorto med en test der er urin testen overlegen, om godt 6 måneder. Er salget allerede igang, vil det give en form for push effekt for The NGAL test. På den mellemlange bane, er jeg ikke nervøs. Og det er slet ikke sikkert at det er den udvikling vi ser, der er kun risk & reward.

BioPorto nævner i Q1 at The NGAL Test ER færdigudviklet, det betyder også at vi kan forvente meget snart at høre at den er godkendt hos FDA, eller EU, tidslinien for det japanske marked var 15 måneder, så der går sikkert lidt længere. Medmindre at opskaleringen skal være færdig, førend man kan ansøge om godkendelse hos FDA, EU og japan, alt andet lige, så kan vi forvente snart at høre om godkendelse, eller at der er søgt om godkendelse.

Mht. opskaleringen, så forventes den færdig i Q3, der er mindre end 3 uger til Q3 starter, og som jeg forstår casen, så har BioPorto en udviklingspartner, og en hemmelig en af slagsen , sammen har de på nuværende færdigudviklet testen, hvor BioPorto leverer antistoffer og kalibrator materiale. Opskaleringen betyder at antistofferne skal kunne produceres ens, uanset om man producerer små eller store mængder, så i øjeblikket ligger opskaleringen altså på grusbakken og venter, udviklingspartneren er klar med det øvrige, for at man kan levere et færdigt produkt.

The NGAL test var først annonceret til medio 2011, men blev fremrykket til primo 2011, fordi den udviklingsbuffer der var indlagt ikke blev aktuel alligevel, det må jo siges at være positivt.

som jeg så forstår casen, så kan man først levere en storproduktion af The NGAL test, når opskaleringen er færdig, Det betyder vel lidt i retning af at en eventuel kunde, også venter på at opskaleringen lykkes, førend produktet kan leveres i større mængder, . derfor tænker jeg på at vi sikkert ikke hører om nogen leveringsaftale, førend opskaleringen er opskaleret med succes. Jeg tror faktisk på at vi hører om de første leveringsaftaler, umiddelbart efetr at opskaleringen er overstået, det er vel i realiteten først der man ved med sikkerhed at man kan levere, uanset om bufferen er flyttet i positiv retning eller ej.

Når BioPorto i Q1 fortæller at de forventer at The NGAL Test er tilpasset flere af de større aktørers fuldautomatiske systemer, allerede ved lanceringen, så betyder det jo faktisk kun at de skal lave EEN aftale mere, da 2 er flertal, og vi ved jo allerede nu at The NGAL test er tilpasset mindst en maskine, da studiet "Urinary and plasma NGAL levels reflect the severity of acute kidney injury" er kørt på et fuldautomatisk system.

Som jeg har læst mig til, så er tilpasningen mere et software spørgsmål, end det er folk i hvide kitler med en svensknøgler, og Thea nævnte at tilpasningen kunne ordnespå imellem 2 og 4 uger, pr. analysesystem.
Hun har jo også allerede erfaring med eet system.

Vi har tidligere snakket om i forskellige tråde, at BioPorto har fået et par stykker over næsen, fordi de har lovet for meget, det er ihvertfald den gængse opfattelse, selvom der er en lille misforståelse, pga. strategiskiftet i August sidste år, men vi har snakket om at de har lært af det, og været meget påpasselige med deres udtalelser, -derfor så tror jeg også at vi skal læse Q1 udsigter lidt alvorligt.

Hvad var det nu at Akademikeren kaldte Genmab´s Q3 sidste år? (Det var hvis i Q2 han kom med den:)

Jeg tror på at BioPorto aktien begynder at vise tænder indenfor de næste 2 måneder.



14/6 2010 16:41 fillandkill 030249




Dagens nyhed:
With 10.000 registered congress participants in 2009, the ERA-EDTA Congress is Europe's most significant nephrology meeting.This year's congress is an outstanding occasion to promote The NGAL Test - the company's forthcoming clinical chemistry test for the diagnosis and management of acute kidney injury.
-
"Manegement of acute kidney injury" er ny, det har aldrig heddet andet end diagnosis of acute kidney injury.
-
http://www.bioporto.com/news/bioporto_diagnostics_at_the_era_edta_congress_munich_june_25_28

Link til Congress Calender
http://www.bioporto.com/content/download/885/11471/version/34/file/BioPorto+Diagnostics+Congress+calendar+2010.pdf




17/6 2010 16:21 fillandkill 030442



Troede faktisk allerede at aftalen omfattede det nord amerikanske marked.
man da altid rart med positiv omtale
http://newsblaze.com/story/2010061700030200001.pr/topstory.html

men denne artikel er udgivet idag, d. 17 juni 2010



17/6 2010 17:06 fillandkill 030443



I dagens meddelelse, hvor ALPCO får eksklusiv retten til dyre NGAL i nord Amerika, og sidst på året 2009, fik de eksklusivretter til USA og Canada, og Q1, hvor Russiske Diakon får en eksklusivret, -Hvordan kan det være at der overhovedet ingen penge er involveret?

Burde de ikke købe denne eksklusiv ret?



17/6 2010 21:48 fillandkill 230457



Nu har jeg søgt lidt rundt, og finder uhyggeligt mange sider hvor ALPCO fortæller om eksklusivretten på BioPortos produkter, først troede jeg at der var tale om en ny eksklusivaftale, men tror snarere at ALPCO begynder sin markedsføring nu, at NGAL produkterne.

Noget kunne tyde på at vi er ret tæt på lanceringen af de sidste 2 dyre NGAL tests, mener Thea nævnte på GF at de var af stor betydning for ALPCO, så det ville passe ret godt med at de er på trapperne, i forbindelse med ALPCO's markedsføring.




17/6 2010 21:53 srdjan 030459



Tak for info Det er bare så dejlig at høre!



18/6 2010 15:33 fillandkill 630497



svar fra CT:

Hej Jesper

Jeg tror det er væsentligt først at få defineret hvad eksklusivret er i denne sammenhæng: Vi har indgået en aftale med ALPCO om at de har eneforhandler-ret i det nordamerikanske marked. Det betyder at de køber produkterne hos os (som enhver anden distributør) og sælger det videre til deres kunder. Eksklusivretten betyder at vi ikke sælger vores dyre-NGAL produkter gennem andre distributører i nævnte område. Jeg kan ikke gå i detaljer med hvordan aftalen er skruet sammen, men den adskiller sig fra en standard distributionsaftale.

Du spørger til betaling, og den kommer sådan set løbende, i takt med at de køber produkterne hos os. Det er ikke sædvanligt at der er en upfront betaling på denne type aftale. Der tror jeg du forveksler det med at vi for licensaftalerne forventer en upfront betaling og at vi tidligere - i forbindelse med licens - har talt om eksklusivaftaler. Det er en helt anden snak.

Grunden til at du kan finde ALPCO aftalen nævnt på nettet er at de netop har sendt noget materiale ud som led i deres markedsføring. Det er ikke nyt i forhold til den aftale, vi indgik (og sendte meddelelse om dengang).

Med venlig hilsen / Best regards
Christina Tønnesen
Investor Relations





20/6 2010 22:22 fillandkill 530559



Hvis det nu er risikoen for en aktieemission der holder BioPorto nede, så forstår jeg virkelig ikke hvad denne frygt bunder i, lad os antage at omsætningen stiger på lige fod med Q2,3 og 4 i 2009, så ender det med at vi har penge til hele Q1 2011 også, da vi med nuværende omsætning og burn, kan stille ca. 550.000kr pr 1 januar.

skulle situationen blive så kneben at det er nødvendigt med flere penge inden lanceringen af The NGAL test, så kunne man måske forestille sig et kortsigtet lån, en villig produktudvikler, eller måske findes der nogle warrant der kan løse det kortsigtede problem, desuden er varelageret på størrelse med et kvartals omsætning, hvis det kommer helt dertil.

i aller yderste nødtilfælde snakker vi om en aktieemission, hvor vi skal bruge ca. 5-10 millioner, og det er højt sat, set i forhold til Q1, hvis vi skal finde 10 millioner i en emission, så svarer det til en udvanding af aktierne på ca. 25 øre pr aktie, det er hvad den svinger med dagligt, så forstår ikke hvis det er dette der holder aktien nede.

mit bud på Q3 er at vi skal høre en hel masse fra BioPorto, Q3 er deres 11. time, hvor vi skal høre om at opskaleringen er færdig, der søges om CE og FDA, eller disse bliver godkendt, vi skal høre om nationale distributører, og hvilke store globale aktører der har indgået leveringsaftaler.

Endvidere forventer jeg at høre mere til US patent inden udgangen af Q3, det kan ikke passe at BioPorto ikke kommer med en særskilt meddelelse, hvis det bliver godkendt. Tænker på det godkendte patent i SydKorea, der blot blev nævnt i Q1



21/6 2010 18:21 Zulu 530595



Hej fill

Jeg tror det alene er på grund af at nogle mister tålmodigheden - der slipper intet ud fra Grusbakken og det er for nogle tegn på at der ikke sker noget. Investorer skal helst fodres lidt ad gangen så de føler de får noget for pengene. Passer mig udmærket at der ikke sidder en åbenmundeet ceo som forsøger at lukke lidt varm luft ud i ny og næ.
Men jeg er sikker på at tålmodigheden lønner sig i sidste ende.
Og iøvrigt tak for din indsats - fortsæt det gode arbejde :−)





22/6 2010 19:22 fillandkill 930632



Her er lige dagens korrespondance, tag den lige med et gran salt, jeg efterlyser et nyhedsbrev, der forklarer, skåret ud i pap, hvad BioPorto forventer at tiden går med, indtil lancering af The NGAL Test.
-

Hej Christina Tønnesen

Jeg kunne rigtig godt tænke mig om i ville udsende et nyhedsbrev, der forklarer investorerne hvordan den overordnede plan ser ud, frem til lanceringen af The NGAL test.
Hvis man kunne få forklaret hvordan puslespillet så ud, og hvordan man forventede at nå i mål.
Jeg ved næsten allerede nu at du vil svare at i har fortalt historien til hudløshed, og senest opdateret i Q1.

Jeg kan se på nettet, at en investor der havde ca. 0.6% af BioPorto har tabt tålmodigheden, og har i dag solgt alle sine aktier, og det synes jeg er synd og skam, hvis det er af de forkerte årsager,
Når jeg spørger på denne måde, så er det for at få nogle svar, der kan skabe lidt ro på aktien. Jeg har læst samtlige børsmeddelelser fra BioPorto siden starten, og der findes uhyggeligt mange informationer, som jeg tror kun et fåtal har fået læst sig igennem,
det har hjulpet gevaldigt på min forståelse, og jeg ved at i ikke ligger på den lade side, selvom vi ikke hører ret meget nyt, netop fordi ting tager tid.
Nervøse investorer og kortsigtede investorer vil helst fodres hele tiden med et eller andet, jeg ville uhyggeligt gerne at man på en nem måde kunne forklare hvorfor lanceringen først kan ske primo 2011, så alle vidste hvorfor., og måske blev lidt mere langsigtet.

Der florerer rygter om at lanceringen allerede er i Q3, fordi der stod i Q1 at opskaleringen ventes færdig i Q3, - kan ikke sige andet end at det er trist at man ikke sætter sig mere ind i aktien..

Men jeg har et par spørgsmål til dig, og det var nogle af de ting der ville være fantastisk at få flettet ind i et nyhedsbrev.

I skriver i Q1 at The NGAL test ER færdigudviklet, dvs. vi venter på grusbakken, at opskaleringen bliver færdig.
Men når testen er færdigudviklet, kunne man jo skrive i et nyhedsbrev, at "den hemmelige partner" har fuldført deres del af udviklingssamarbejdet, og så vil jeg gerne vide hvad der så sker nu, efter testen er færdigudviklet.
Så er der på den korte bane 2 forhindringer, nemlig CE og FDA godkendelse, er der allerede nu søgt om godkendelse??
Og hvis ikke, hvornår forventer man at indsende ansøgningerne?
BioPorto nævnte i Q1 at man var i gang med at indarbejde Amerikanske standarder, er det en forhindring, inden ansøgningen kan sendes af sted, og isåfald, hvor lang tid tager det?

I skriver at testen vil blive distribueret af nationale distributører, -jeg har prøvet at søge rundt, for at se om jeg kan finde nogle danske selskaber der har erfaring inden for levering af fuldautomatiske tests,
Men uden den store succes, kan du nævne nogle af de selskaber der har erfaring med at levere til fuldautomatiske systemer?

Jeg forventer ikke at du kommenterer dette her, men jeg kan da regne ud at når i skriver at lanceringen er primo 2011, og opskaleringen er færdig i Q3, så skal det da være 31 september opskaleringen er færdig, og godkendelsen fra FDA skal vare længere end 3 måneder, og CE længere end 2 måneder, hvis testen først skal lanceres primo 2011. Derfor er jeg frygteligt interesseret i at vide hvornår BioPorto har tænkt sig at indsende ansøgninger om CE og FDA godkendelse.


Med venlig hilsen

Jesper
----
og svaret:

Hej Jesper

Det er et godt forslag. Du har nok ret i at det er de færreste, der vil sidde med følelsen af at have hørt det utallige gange før. Jeg vil lige overveje det nærmere og vende den internt - udfordringen ligger bl.a. i at der er en række hvis'er som måske forvirrer mere end de skaber klarhed. Der er også nogle strategiske overvejelser vi IKKE vil melde konkret ud om, og det bliver nemt enten uinteressant eller meget kryptisk læsning, hvis vi skal skrive os ud af det. Men som sagt, jeg giver det en tanke og mange tak for dit input.

Mht vores US patent gør vi fortsat status i kvartalsrapporterne. Vi er stadig tidligt i processen, og behandlingstiden for patenter er slet ikke investor-venlig...

Med venlig hilsen / Best regards
Christina Tønnesen
Investor Relations






23/6 2010 17:00 fillandkill 130647



Måske DrueAgurken kunne ha ret i at Radiometer er på banen som en af de nationale distributører, nævnt i Q1 2010

Deres veje er også krydset før, da de i 2006 var i forhandlinger om at købe Interface Biotech, selvom det ikke blev til noget. Men i halvårsrapporten nævner de netop at det ellers ville ha gavnet et eventuelt samarbejde med Radiometer. (side 10)

http://www.antibodyshop.dk/content/download/1047/33723/version/1/file/Meddelelse+14+2006.pdf

og denne også:
http://www.investindk.com/visNyhed.asp?artikelID=18757



23/6 2010 18:46 fillandkill 130648



Synes det begynder at se lidt muggent ud, Morgan Stanley har siden fredag, prøvet at lukke BioPorto i dagens laveste, og sjovt nok baner Nordea vejen, så der er et stort spread i bud og udbud.

de sidste 4 handelsdage har Morgan Stanley haft imellem 25 og 35 aktier til salg i lukkeauktionen,, og idag lykkedes det at få dem solgt i 6,15, dagens aller laveste

Jeg sagde idag allerede kl. 17, at det var msi der solgte de 25 aktier i 6,15.. Mine aktier får de sgu ikke..
docxNetfonds_dag_1__Onsdag_d._23_Juni.docx



23/6 2010 19:31 fillandkill 130649



En nyudviklet POC maskine fra Danske Atonomics, et link fra Troldmanden.

http://www.atonomics.com/pdf/Presentation2010atOakRidge.pdf



24/6 2010 10:33 bmo 030667



Jeg opfatter det som et udtryk for, at man forsøger at presse aktien TA-mæssig - så nogle tvinges eller panikker i aktien.
Tro MSI venter på at hugge meget kraftig til på et lavere niveau. Synes den meget lille portion der sælges i luk, giver svaret.
Noget er på vej! Mit bud!!!



24/6 2010 18:32 fillandkill 030680



Dagens opdatering, føj den begynder at lugte.
samme mønster, NDA laver spreaded, og Morgan har salgsbud inde på 5,8. med hele 25 aktier.

Hvor er det dejligt at udlandet begynder at interessere sig for BioPorto..... SUK!!
docx24_Juni_2010.docx



25/6 2010 06:22 Kim 030685



Hej fill.

Dit vedhæftede dokument kan jeg ikke forstå fremkommer som en Zip-fil ? Er det ikke et almindeligt Word dokument ?

Jeg er ikke til Zip-filer

Kim



25/6 2010 09:20 madcat 030688



det er et word dokument, men det er lavet i det sidste nye MS word ( ender på x ), så du skal hente et program hos MS for at åbne det i det det gamle MS word



25/6 2010 09:29 Zulu 030690



Jeg gemte det i mit word 07 og åbnede det uden problemer der fra.



25/6 2010 22:14 fillandkill 630715



Sad for sjov lige og kiggede på et patent flowchart fra USPTO, og tænkte om nogen måske var interesseret i at kigge med.

der er ret godt beskrevet hvordan proceduren er, og jeg har leget lidt med grønne pile og røde krydser.

Der hvor vi er nu, skal BioPorto´s Patentrådgivere svare på USPTO´s non final rejection, af NGAL patentansøgningen.
Hvilket de i Q1 mente var overkommeligt, og derfor burde det ende ud med et godkendt patent i US, ifølge Høiberg.
Her er et link til patentrådgiverne http://www.hoiberg.com/our_experts/

Det er værd lige at kigge på, de er tilfældigvis eksperter indenfor området.

BioPorto modtog non final rejection i April, og Høiberg burde ha svaret tilbage ret hurtigt, så næste skridt er at eksaminatoren enten afviser med final rejection, som kan ankes, eller også bliver patentet herefter godkendt.

33% af alle ansøgninger bliver afvist første gang, og 67% af alle patentansøgninger bliver godkendt, ifølge statistikken.

BIOPOR.CO




10/7 2010 16:34 fillandkill 631253



Har samlet lidt af alle de informationer der indikerer lancering i Europa i 2010. samt lidt hvad vi kan forvente Q2 26. August byder på.

Q1 2010:
Omsætningen i 1. kvartal er den hidtil største i et kvartal, og der er opnået god vækst i forhold til 1. kvartal 2009. The NGAL Test er færdigudviklet og er overgået til opskaleringsfasen og forventes fortsat lanceret planmæssigt primo 2011.

Q2 2009:
? Omsætningen steg i 1. halvår 2009 med 17 % til DKK 5,6 million (DKK 4,8 million). Omsætningen af
selskabets NGAL portefølje udviste en meget positiv stigning på 79 %.

Fra Q4 2009
En vigtig milepæl er ligeledes opnået ved BioPortos ISO
13485:2003 certificering i februar 2010. Certificering
er ikke alene en vigtig forudsætning for registrering af
egne produkter, men desuden et afgørende strategisk
element med henblik på at blive godkendt leverandør
til større diagnostiske selskaber, som ønsker sikkerhed
for pålidelige og regelmæssige leverancer. Koncernen
arbejder i 2010 videre på at inkludere amerikanske
standarder med henblik på FDA-registrering af The
NGAL Test og øvrige diagnostiske tests i USA.

Q1 2010
The NGAL Test, BioPortos homogene nyreskadetest, er udviklet, og produktionen skal nu opskaleres. Dette arbejde forløber planmæssigt, og ventes færdigt i 3. kvartal. Testen ventes allerede ved lanceringen at være tilpasset flere af de større producenters fuldautomatiske systemer som i dag benyttes på hospitaler verden over.

Q1 2010
Forberedelserne til lanceringen af The NGAL Test primo 2011 er påbegyndt i 1. kvartal. Testen vil blive distribueret via nationale distributører, der leverer homogene tests til andre producenters systemer og via de større globale diagnostiske selskaber til anvendelse på egne systemer. BioPorto forventer i 3. kvartal at have de første distributionsaftaler klar med udvalgte nationale distributører, og er desuden i dialog med de større globale aktører om levering af The NGAL Test.

BioPorto fik i februar ISO-certificering efter europæisk ISO 13485:2003 samt ISO 13485:2003 under CMDCAS (Canada) og har i 1. kvartal igangsat arbejdet med at inkludere amerikanske standarder med henblik på at få The NGAL Test FDA-registreret i USA.

Investor præsentationen Q2 August 2009:
Registrering

BioPortos homogene test skal godkendes på de enkelte markeder, hvorefter testen kan sælges
Nyhedsbrev 2010 Q2:

BioPorto kunne i Q1 meddele, at selskabets nye homogene NGAL test er færdigudviklet og at testen nu er i opskaleringsfasen samt at forberedelserne til lancering af testen primo 2011 for alvor er startet.

Testen ventes at forbedre behandlingen af de ca. 5-7% af samtlige hospitalsindlagte patienter, der rammes af akut nyreskade. Markedet for testen estimeres til i niveauet 175 mio. test per år.

Opskaleringen blev påbegyndt primo 2010 og ventes afsluttet i Q3 2010.

Stabilitetsstudierne fortsætter i en periode efter lanceringen for løbende at teste holdbarheden af flere på hinanden følgende batches.

Drøftelser er indledt og første aftale med en af de globale aktører forventes etableret i 2010.

I Europa er det en forholdsvis enkel proces, hvor testen skal CE-mærkes. Idet testen klassificeres som et "generelt diagnostisk produkt", kan CE-mærkning foretages af fabrikanten selv, når den krævede dokumentation er udarbejdet. Lovgivningen i de enkelte EU-lande er stort set ensrettet i kraft af direktiver udstedt af Europa parlamentet. Dog er det sådan, at de enkelte lande skal implementere disse direktiver i deres nationale lovgivning før bestemmelserne træder i kraft, og i den forbindelse opstår alligevel små forskelle fra land til land. Den påkrævede dokumentation for at CE-mærke The NGAL Test udarbejdes sideløbende med opskalering og validering af produktionen, og derfor skønnes det muligt at lancere et CE-mærket produkt til IVD brug i Europa, stort set med det samme studierne er afsluttede.



11/7 2010 11:40 fillandkill 531255



Et forsigtigt bud på Q2 fra min side, må se sådan ud.
Jeg vil tillade mig at antage salg fra dag 1 Q4 2010, altså NGAL salget starter 1. oktober i Europa.

EU har ca. ½ milliard indbyggere, og hvis man herefter fokuserer på de store industrialiserede lande hvor The NGAL test ventes at vinde størst indpas, (Kina, Indien er hovedesageligt Elisa test lande i den sammenhæng) så vil jeg tillade mig at sige at EU er 15-20% af det forventede marked på ca. 175 mio. solgte NGAL test.

Regner man herefter med at salgsprisen er ca. 75kr pr stk, med en fortjeneste på 40% til BioPorto, så vil de tjene ca. 30kr pr solgt test.

DVS at det årlige marked i Europa vil være en indtjening på ca. 17,5% af 175mio test, gange 30kr. = 918.750.000kr

og en omsætning på 2.296.875.000kr

Hvis vi så regner med en indtjening på 918.750.000 mio. årligt i Europa, og dividerer det med 4, for at få et kvartals indtjening, så ender vi med et indtjeningspotentiale pr. kvartal i EU på 229.687.500kr

Hvis vi så antager at vi kun dækker markedet med 10% i opstarten, og endnu 10 for at fylde varelagrene op, så må mit bedste bud være en opjustering til et overskud på ca.
45.937.500kr for 2010 på The NGAL Test.

Det vil så siges at den udsigt BioPorto kom med i Q1, hvor de venter en omsætning på 12,5 -14mio, og et negativt årsresultat på 14-15mio skal rettes til at de forventer en omsætning på ca. 127.343.750kr, og et positivt nettoresultat for 2010 på DKK 30 Mio kr.

Et forsigtigt bud, og det skal lige fremhæves at jeg ikke har de nødvendige kompetencer for at lave disse skøn, dog finder jeg alle tallene rimelige, udfra det kendskab jeg har til casen.



11/7 2010 21:27 Hegu 131256



Vi skal jo nok huske på, at der i det lægelige system, er en gevaldig træghed, hvad angår implementering af "nye måder", at gøre tingene på. Ting tager som regel lidt længere tid, end man regner med - og det kommer det nok også til at gøre i forbindelse med salget Bioportos Nga-test.

Med venlig hilsen

Hegu



11/7 2010 23:59 Doctor 131258



@Hegu.
Helt enig. Vi er desværre ikke altid ret hurtige . NGAL bliver sandsynligvis ikke lagt ind i standard blodprøverne fra start, men skal bestilles specifikt af lægen. Og det kan godt tage tid, før lægerne bliver opmærksom på de nye muligheder. Dette afhænger af Bioportos markedsføring og sygehusledelsernes vurdering af dette. Hvis de mener, det kan spare penge, bliver vi som læger også gjort opmærksom på det, og der bliver derved taget flere NGAL tests.

D.



12/7 2010 09:00 Hegu 131260



Desværre virker det ikke som om, at Bioporto selv kan finde ud af at få gjort de lægefaglige tidsskrifter og andre medier opmærksom på testen og dens muligheder. Det ville ellers - alt andet lige - øge interessen rundt omkring hos læger og sygehuse.

Med venlig hilsen

Hegu



12/7 2010 21:57 fillandkill 531281



Det behøver jo ikke betyde det helt store samarbejde, men tror jeg har fundet ud af at BioPortos NGAL test er tilpasset en Roche Hitachi 917, og at det er denne maskine der har udført det studie Kristian Bangert turnerer med.

"Evaluation of a fully automated NGAL particle-enhanced turbidimetric assay".

http://www.blockscientific.com/roche-hitachi-917-chemistry-analyzer.htm

på dette link B-167 på side 9
http://www.aacc.org/events/2010am/abstracts/Documents/AACC2010AbstA96_A107.pdf



13/7 2010 00:29 fillandkill 331284



Ja ja, det er da ikke usandsynligt at Roche kunne være partneren der har udviklet BioPortos homogene test.

At The NGAL test er tilpasset en af roche´s analyseapparater beviser jo ingenting, dog ville det være naturligt, såfremt det var Roche der har udviklet testen.

Det kan jo selvfølgelig også være fordi at BioPorto har bestukket pedellen på Herlev sygehus, og fået lidt kvalitetstid i kælderen..

http://www.roche.com/about_roche/business_fields/about-diagnostics.htm




13/7 2010 14:07 fillandkill 731302



Tanken er vel ikke helt dum, hvis man tror på at Roche er BioPorto´s udviklings- og produktions partner.

Roche har et spansk datterselskab der hedder Vantana, der skriver sådan om sig selv:

Any Test, Any Time.

Ventana Medical is one of the world's leading developers and manufacturers of medical diagnostic instrument and reagent systems providing leading-edge automation technology for use in slide-based diagnosis of cancer and infectious disease.

http://www.ventanamed.com/

Og det er da nærliggende at tro, at hvis BioPorto samarbejder med en af verdens ledende på det punkt, at de så også har deres egne analyse apparater.

Roche er mit bedste bud..



TRÅDOVERSIGT

30164 Risk & Reward
10/6 23:20 fillandkill 22








30459 Tak for info ..
17/6 21:53 srdjan 0