Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Konsolidering i forsikringsbranchen


30867 30/6 2010 15:57
Oversigt

Nu ser det ud som at Tryg går forrest.


Mon ikke alm.brand på en eller anden måde kommer i spil?

http://www.proinvestor.com/finansnyhed/10255924/TrygCEO:-Vil-deltage-i-konsolidering-i-Danmark---avis



1/7 2010 10:36 030900



Alm. Brand venter at udstede obligationer for op til 6 mia. kr. inden udgangen af juni måned og samtidig styrker Alm. Brand-koncernen kapitalgrundlaget.

Alm. Brand Bank forventer inden udgangen af juni at udstede for 6 mia. kr. obligationer med statsgaranti.

Banken venter flere nedskrivninger, selvom de fremadrettet ventes at blive på et betydeligt lavere niveau end i 2009.

- Banken vurderer, at den frem til og med 2012 yderligere vil nedskrive 1,2 mia. kr. Derfor vil der blive behov for en styrkelse af bankens kapital, forklarer banken.

Alm. Brand A/S har sagt ja til løbende at sikre Alm. Brand Bank tilstrækkelig kapital til, at solvensreglerne overholdes. Tilsagnet er på 1 mia.kr. og kan afhængig af koncernens økonomiske situation løbe op i maksimalt 2 mia.kr.

- Når bankpakke I udløber i september 2010, vil bankkunders indskud alene være dækket af den almindelige indskydergaranti. Det betyder, at kunder med større indskud end 750.000 kr. kan komme til at føle sig usikre. Den usikkerhed har vi nu imødekommet med tilsagnet om kapital fra Alm. Brand, ligesom vi ved udstedelse af statsgaranterede obligationer har sikret bankens likviditet, siger administrerende direktør i Alm. Brand koncernen Søren Boe Mortensen.

Samtidig har Alm. Brand A/S har fået tilsagn om at kunne få tilført op til 900 mio. kr. i ansvarlig kapital fra hovedaktionæren Alm. Brand af 1792 fmba.

Søren Boe Mortensen vurderer, at der med tilsagnet vil være tilstrækkeligt med kapital i koncernen til den fremadrettede drift, også når de øgede krav fra de nye kapitalregler - Solvency II og Basel III -medregnes.

Med henblik på at være forberedt på en eventuel emission har bestyrelsen besluttet at foreslå den nominelle kapital nedsat fra 1388 mio. kr. til 173,5 mio. kr. ved nedskrivning af det nominelle beløb per aktie fra 80 kr. til 10 kr. Indkaldelse til en ekstraordinær generalforsamling udsendes inden for de næste 14 dage.

- Med de nævnte styrkelser af likviditeten og kapitalen er grundlaget på plads. Vi forventer, at koncernen vil give overskud igen i 2011 og vise et markant forbedret resultat i 2012, understreger direktør Søren Boe Mortensen.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )



TRÅDOVERSIGT