Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

VSA for dummies


31919 faurschou 11/8 2010 11:41
Oversigt

TA er for nogle det samme som at spå i kaffegrums, og som gammel FA?er med biotekinteresse har jeg da også altid været forholdsvis skeptisk overfor alle disse TA streger på et chart. Men med chjort?s mange gode indlæg tidligere på ProInvestor, så må jeg indrømme, at TA er noget, man ikke blot kan afvise, hvilket så har ført mig til at læse Tom Williams: ?Master the markets? og jagte oplysninger på VSA. (Volume spread analysis). Pointen er sådan set meget banal. De fleste kan købe den ene dag og sælge den næste. Men det kan ikke lade sig gøre, hvis man har eller gerne vil have mange aktier. Den store pengepung kan ikke skjule sig, den viser sig gennem volumenændringer.

Jeg har prøvet at skrive en lille VSA for dummies, måske kan den være til inspiration for andre, ellers så har det at skrive den i det mindste hjulpet mig til at samle mine tanker om VSA for at få et lille overblik.

VSA

Når man sidder på den store pengetank, hvordan kan man så handle. Det er det Volume spread analysis handler om. VSA er et forsøg på at afkode volumen og spread (afstand mellem billigste og dyreste køb i en periode). VSA mener, at volumen viser om big money (andre kalder det smart money) er i aktion.
Big money afsløres med det man kunne kalde omvendt ?psykologi?, de gør det modsatte af, hvad de fleste investorer gør.

1. Hvis big money køber, når alle andre køber, så sender de jo aktien af sted som en raket. Og aktien lander i et niveau, hvor man ikke kan komme af med sine aktier. Derfor må big money købe, når alle andre sælger. Høj volumen på downbar?s, der ikke er wide spread, er tegn på, at nogen har den store pengepung fremme.
Hvis volumen i en downbar er meget høj, så skal der også lægges mærke til om aktien slutter lavest eller om den danner en hale. Halen vil være tegn på, at der er nogen, der gerne vil ind, selv om det umiddelbart ser ud som om, at der sælges ud.

Big money må købe, når andre sælger. Det omvendte gælder selvfølgelig også.
Big money må sælge, når alle andre køber. For ellers ville det jo være sådan, at hvis big money solgte samtidig med alle andre, så ville aktien falde som en sten.

Big money kan derfor nogle gange ses meget aktive i forbindelse med store nyheder, og det de gør er så det modsatte af, hvad nyheden indikerer, at man skal gøre.
Er nyheden meget positiv så sælger de ind i den
Er nyheden meget negativ, så køber de op i den.
En meget fin analyse af salg på en god nyhed kan ses her:


2. Hvis big money ikke handler i aktien men gerne vil til det.
I en uptrend: Hvis ingen vil sælge, så vil big money løfte aktien, således, at handlen kan komme i gang igen. Dette sker ved først at teste støtten, for at se om der er sælgere tilbage, og hvis der ikke er det så løfte aktien op.
I en nedtrend: Når ingen vil købe, så sælger big money aktien ned efter at have testet modstanden.

No demand/supply kan være et tegn på svaghed i en akties kurs, og der er derfor sandsynlighed for at den vil vende.
No demand: Volumen er lavere end de to tidligere børsdage og prisen er stigende.
No supply: Volumen er lavere end de to tidligere børsdage og prisen er faldende.

Man kan finde mere inspiration på:
http://www.marketmanipulation.com/



11/8 2010 23:11 renek 131928



Det er en rigtig fin sammenfatning af VSA du har lavet der Faur. Point for det!



12/8 2010 11:28 Nippon1976 031931



Hej Faur

spændende og noget jeg vil kikke lidt mere på. Jeg har også haft tid til lidt lekture på min ferie til Sicilien, nemlig Martin J. Pring´ Candlesticks Explanined, som er en super basic indtroduktion til candlesticks og patterns og hvordan man handler på dem.
Jeg har også anbefale hjemmesiden perfectstockalert.com, som har en fin video chart scool.



12/8 2010 11:58 faurschou 031933



Pring's bog er god, specielt da han i flere tilfælde også inddrager volumen. Samtidig synes jeg, at hans gennemgang af reversal patterns er god, simpel og klar. Jeg ved ikke om den findes frit på nettet, men ellers kan man jo starte med:
http://www.ebook3000.com/21-Candlesticks-Every-Trader-Should-Know_18274.html



12/8 2010 12:27 faurschou 131935



Jeg kunne måske lige give et eksempel på, hvordan man kan se big money i aktion.

Vestas fik den 26 april en gigantordre, og aktien gik da også op under høj volumen, men der blev solgt godt ind i købet. Det ses på den lange hale. Den forøgede volumen har således ikke en effekt svarende til volumenøgningen, hvilket er et svaghedstegn. Et tegn på at big money benytter den gode nyhed til at sælge på. Og de mange, der køber på nyheden bliver trapped traders.
I juli stiger volumen igen på en downbar, der i forhold til volumen ikke er særlig wide spread, hvilket kan være tegn på, at Big money køber ind i det salg, der er. Dette er ikke et lige så tydeligt som afslutningen af uptrenden.

Nyheden var
Vestas får global gigantordre 26-04-2010 - 13:49
Vestas har fået en vindmølleordre på 1500 MW med option på 600 MW mere. Det oplyser selskabet, som samtidig påpeger, det er en af de største annoncerede globale ordre nogensinde. Og samtidig den største enkeltordre nogensinde i Vestas' historie.
Kunden er portugisiske EDP Renováveis, og ordren består af levering, installation og idriftsættelse af vindmøller med en kapacitet på i alt 1500 MW til levering til Nord- og Sydamerika samt Europa i 2011 og 2012 med en option på en udvidelse på yderligere 600 MW, som kan udnyttes i 2010 og 2011.

VSA




16/8 2010 20:03 hall 032067



Super super flot indlæg.



18/8 2010 21:06 Kristensen 032181



Rigtigt god sammenfatning - helt sikkert noget jeg vi tænke over, fremover.

Vil høre om du kan give en hurtig kommentar af VWS i dag ud fra et VSA-synspunkt? For der er vel ingen tvivl om at der var big money/smart money i spil i dag?

På forhånd tak!



23/8 2010 17:03 faurschou 032326



Big money har helt sikkert været aktive siden nedjusteringen. Med en omsætning på 20 mio aktier over 2 dage, hvor aktien kun falder 20%, og der er en pæn hale på onsdagens handel. Jo BM er i spil. Jeg har læst på en us-side, at et fald på 30 - 50 % er tegn på, at der ikke akkumuleres af BM i forbindelse med en rigtig dårlig nyhed. (se f.eks. Epicept i dag)
Hvis BM er aktive og har fået købt pænt op de sidste dage, så forventer jeg en test af 230 området under lav volumen, hvis volumen er lav, så tror jeg, at aktien langsomt vender snuden opefter mens BM akkumulerer.



23/8 2010 19:18 CHjortInvest 032327



Kanon faur,

Et andet sikkert tegn er, når man bliver mødt af denne type besked fra sin mægler:

VSA




TRÅDOVERSIGT