Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Den bedste, den største og den sværeste..


31957 fillandkill 12/8 2010 22:41
Oversigt

Dagens meddelelse fra BioPorto fortjener en tråd for sig selv.

Hvad er det der sker i BioPorto, -Jeg synes at der kommer mere og mere nyt, fra flere kanter, og det er nøjagtig som vi tidligere har snakket om, herfra, og frem til lanceringen af den homogene test, kan vi forvente hvad som helst, når som helst.

Vi hørte d. 1 April at Abbott havde søgt FDA godkendelse på UNGAL test, og med en premarket approval time på 180 dage, så var udsigterne at Abbott blev de første til at sælge en NGAL test i USA..

Krafthelvede om ikke BioPorto slår dem på målstregen, først i Oktober kan man forvente salg fra Abbott, men hold da K... hvor er det skønt at denne "Home Brew" godkendelse kom ind fra sidelinien. og så fra Mayo Clinics. -jeg anede ikke at der fandtes noget sådant, har aldrig hørt om begrebet home brew.

Men, samtidig, så skal vi lige huske tilbage, vi har før snakket om godkendelse/registrering, NGAL testen er altså KUN en IVD test, (og ikke et medikament med bivirkninger) som skal godkendes. Og derfor åbenbart denne bagdør til markedet.

Og så få Mayo med som partner på den... det er ufatteligt..

Nå, lad os se på hvad en "Home Brew" betyder.
-
Altering the “home brew” provision is not likely to change the underlying FDA policy. Despite statements by FDA officials that the FDA plans no enforcement action, enforcement is ongoing. The FDA has informed manufacturers that they cannot sell devices to any
laboratory that does not precisely follow the label.

According to the FDA, any “off-label” use must be reported immediately to the FDA. The manufacturer must cease sales until it obtains premarket approval for that “off-label” use or obtains certification from the laboratory that it will cease using the device in any way other than its labeled use.
-
Ha ha.. Det er en F... FDA godkendelse, hvor Mayo kan distribuere testen frit i hele USA, bare med det ene forbehold, at instrukser på labelen SKAL følges 100%.

Og nu bliver det så rigtig spændende, i det studie Kristian Bangert turnerer med, hvor BioPorto diagnosticerer 135 patienter, blev der dokumenteret en meget stærk korrelation
mellem den homogene test og ELISA-kittet.

Hvis så Mayo kunne tænkes at lave samme nummer med den, så er vi allerede FDA godkendt i USA, i det øjeblik stabilitets studierne er afsluttede. (Blot instrukserne på etiketten bliver overholdt, men vi skriver jo selv etiketten )

Vi har tidligere snakket om hvordan BioPorto kunne afsætte deres NGAL test i USA, og at det amerikanske patent intet som helst havde at gøre med salget, det er jo så bevist nu. dog er det en dejlig beskyttelse at have, men ingen betydning, salgsmæssigt.

Hvis du er i tvivl om hvem eller hvad Mayo Clinic er, så søg du rundt på nettet. De er huge. men her er et link, og husk, at et billede siger mere end 1000ord.
http://www.google.dk/images?q=mayo%20clinics&oe=utf-8..

Dagens meddelelse er en blåstempling i 24 karat, og vi er klar til salg i Europa, og højst sandsynligt også USA indenfor kort tid, og med en pokkers god reference, mon ikke det kunne tænkes at andre vågner op i den nærmeste fremtid, for hvis Mayo gør det....så13/8 2010 12:01 Skanis 031971Ja alt ser super godt ud for dem.

Men hvorfor sejler kursen igen idag?!!
Det giver ingen mening..
man fristes til at tro at folk bare ikke vil indse at de er godt kørende.13/8 2010 15:01 fillandkill 531979Allerførst, jeg skal lige beklage mit indlæg fra igår, når jeg siger at BioPorto bliver de første på det Amerikanske marked. De bliver de første der sælger en NGAL test, men de bliver ikke de første der sælger NGAL test i stor målestok, det vil højst sandsynligt blive Abbott, da de jo er på vej med den heterogene test, og den er klar inden BioPorto er klar med den homogene.

Men jeg synes det var et utroligt vigtigt signal vi fik fra BioPorto igår, i forbindelse dermed, skriver CT til mig, at BioPorto ikke havde vurderet nyheden som kurspåvirkende, men pga. at Abbott angriber BioPortos cutoff værdi, fik nyheden fra Mayo pludselig betydning, da de også bruger cutoffs, og deres renomé taget i betragtning.

For at understrege at BioPorto IKKE forventer selskabets IP rettigheder skadet af indsigelserne.13/8 2010 19:12 runski 131986Tak. Fillandkill, lige præcis det jeg håbede at høre. Det giver lige pludselig mening hvorfor nyheden først kom på det tidspunkt. Der er ikke noget fusk, man vil bare vise det er almindeligt med Cut-offs. Så kurspåvirkende kan man heller ikke sige at det har været, vi har jo næsten været tilbage til start idag.

sent from iPhone13/8 2010 19:12 runski 131987Tak. Fillandkill, lige præcis det jeg håbede at høre. Det giver lige pludselig mening hvorfor nyheden først kom på det tidspunkt. Der er ikke noget fusk, man vil bare vise det er almindeligt med Cut-offs. Så kurspåvirkende kan man heller ikke sige at det har været, vi har jo næsten været tilbage til start idag.

sent from iPhone14/8 2010 10:35 sl65amg 131995I håber jo meget på BioPorto success.

Har I tænkt over hvad I vil gøre hvis det viser sig at BioPortos patent ikke holder? Hvis de ikke får marked som de har tænkt sig? ELISA kit'ene kan vel ikke skaleres op til distribution i stor målestok?

Jeg efterlyser blot en plan B og lidt eftertanke, inden i ryger helt op i det lyserøde felt. Phadia patentsagen er vist ikke lagt helt død endnu, så selvom BioPorto begynder evt. salg så er det jo ikke sikkert der ikke skal endnu en emission til? Hvad sker der hvis BioPorto taber patentsagen imod Phadia? Skal BioPorto så betale erstatning?

Omkring samarbejdet med MAYO Clinic, så er det jo positivt at BioPorto kan etablere et sådan samarbejde. Man må håbe de har mange af disse etableret, da man må formode at Abott har mange af disse etableret.

Ang. indsigelser fra Abbott, så var I for hurtige til at dømme Abbott med 280 indsigelser. Mange kom fra andre firmaer på f.eks. Abbott Road - bla. Dow Chemical og omhandler meget andet end diagnostik.

Jeg er ret fascineret af at et patent bliver gennemgået så detaljeret som de åbenbart gør, selvom det er "udstedt". Det viser at et patent ikke altid genererer værdi selvom det er udstedt, og at der er meget høje krav til den måde det skrives på.14/8 2010 12:03 vandmand 431996Hmm. Er du ansat ved Abbott Danmark ? Ved ikke hvad din *mission* er men lad os da bare tage en lille snak om BioPorto.
At BioPorto får disse indsigelser mod det patent som, til Abbott's og andres store fortrydelse, og efter grundig gennemgang ER blevet tildelt BioPorto er vel forventet og i bund og grund en formsag. Indsigelserne ligner mest af alt en forsøg på at tvinge BioPorto til at lave bedre aftaler med disse firmaer.
BioPorto er nu ved at nå til enden af denne lange vej mod lancering. Lad os opsumere:

Testen er nu færdig-udviklet.
Opskaleringsfasen er enten afsluttet nu eller meget tæt på.
BioPorto opnåede i februar ISO 13485:2003 certificering.
Man arbejder nu på at inkludere amerikanske standarder for at kunne FDA-registrere The Ngal Test i USA. (kan være afsluttet eller tæt på nu)
I resten af 2010 er BioPortos to væsentligste opgaver dels at få The NGAL Test klar til lancering dels at etablere aftaler for salg af testen. Udover det direkte salg af The NGAL Test, forventer BioPorto fortsat at indgå licensaftaler for øvrige formater end det homogene. Kan komme hver dag fra nu af.
Mayo-aftalen ser ud til at kunne være en bagvej til FDA-godkendelsen i US. Hvad den kaster af sig af penge er jeg ikke klar over.
Rekord-omsætning ved Q1 ventes at fortsætte og give BioPorto flere penge. Det hører vi mere om allerede 26 august ved Q2.
Thea mente ikke ved Q1 at det ville være nødvendigt med en emission før lancering i starten af 2011. Jeg tror al tale om emission vil forstumme ved Q2 når vi hører om stadig stigende indtægter fra resten af butikken, bl.a. fra dyre-Ngal-serien (med mange nye produkter på hylderne)
Oven på dette scenarie prøver du nu at *redde* BioPorto's aktionærer ??
Lad os hellere høre lidt om din sande mission i BioPorto.
Mvh Vandmanden14/8 2010 12:59 sl65amg 331999Er du ansat af BioPorto? Idiotisk spørgsmål?

Rekordomsætning lyder jo flot, men når bundlinien stadig fortæller at netto giver det underskud, så kan man jo sagtens lave "rekordomsætning".

Jeg prøver ikke at redde BioPortos aktionærer - de bestemmer selv hvad de vil, men der er mange der "hyper" aktien og har en gudetro på den - dermed lokker de andre med for at få kursen op. Det er set før. BioPorto er fortsat en lottoaktie. Der kan være gevinst, men der er også sandsynlighed for tab. Deres basisforretning er stadig ikke gevinstgivende.

Det er iøvrigt ikke en formsag når der er indsigelser imod patentet. BioPorto ligger jo i en tilsvarende strid i forhold til Phadia.

Men det er ganske typisk for "de rettroende" at skyde motiver i skoene på dem der har en anden opfattelse. I kan kun se alt de lyse, men der er stadig mange mørke skyer over BioPorto. Hvad er din "sande" mission for BioPorto? At lokke så mange til at købe aktier i selskabet, så du kan købe og sælge med stor gevinst? Hvem er du udsendt af? Eller er din mission at hype kursen op i forbindelse med den forestående emission?14/8 2010 13:18 vandmand 132001Interessant er det at følge dine mange indlæg om BioPorto på flere sites hvor du på det kraftigste advarer og kommer med salgsanbefalinger og taler om forestående emission. Du mener endda at vide at BioPorto har meddelt om en planlagt emission i starten af 2011 i forbindelse med lancering. Har du et link til denne planlagte emission?
Jeg bryder mig ikke om når folk, der slet ikke er inde i en aktie fører en lang og sej bashing-kamp mod denne aktie. Og din kamp har varet i måneder kan jeg se når jeg ser dine indlæg..også på den anden kanal.
Og disse var mine sidste ord til dit bashing-forsøg. Kom gerne med et link til at underbygge din påstand om at BioPorto har meldt ud om en emission i forbindelse med lancering af The Ngal Test i starten af 2011.
Ha en god dag.14/8 2010 13:42 sl65amg 032003Vandmand - enten læser du ikke hvad du selv skriver, ellers også husker du bare dårligt:

"Thea mente ikke ved Q1 at det ville være nødvendigt med en emission før lancering i starten af 2011."

Så jeg brugte dine "vise" ord som sandhedsvidne. Det kan være jeg tager fejl omkring emission, men der er flere andre der har nævnt at kassen snart er tom i BioPorto. Og det koster at føre patentsager.

For nu at bruge din tekst lettere omskrevet:
"Jeg bryder mig ikke om når folk der er inde i en aktie fører en lang og sej hype kamp for denne aktie"

Kan du selv have en god dag. Og hils Thea som må være din direktør?14/8 2010 15:08 leoloo 832006Vandmand det er altså dårlig stil det der! Du behøver ikke forsøge på at nedgøre sl65amg bare fordi han ikke er positiv på aktien.

Grunden til at han ikke er positiv og dermed ikke ejer aktien kunne jo være fordi han har sat sig ind i aktien og udfra egne forudsætninger - som jo strengt taget godt kunne indeholde viden og indsigt - er nået frem til den konklusion at Biop er alt for risikabel at investere i.

Jeg håber bare at han tager grundigt fejl, men det forhindrer mig ikke i at mene at sådanne inlæg er et fint modsvar til de investorer der blindt nægter at se et eneste reelt bump på vejen mod milliarderne.

Påskøn istedet at du kan få indsigt, viden og holdninger fra den anden lejr også.

vh14/8 2010 16:22 vandmand 132011Jeg må gi dig ret, leoloo. Man skal påskønne lidt modspil. Smut lige ind og se hvilke indlæg og salgsanbefalinger og advarsler sl65amg har lagt ud her og på Ei og så spørg dig selv om det er relevant. Bl.a. er det lykkedes ham at totalt misforstå mine ord om at Thea har sagt at der ikke ville blive brug for en emission til at der ville komme en emission i forbindelse med lancering. Og på det plan træder jeg altså ud af diskutionen da jeg ikke mener det er en relevant debat men mere har form af bashing. Men jeg mener dine ord er kloge og point for det.
Jeg indrømmer iøvrigt gerne at jeg er lidt følsom med bioporto og bliver godt og grundig irriteret når folk vedholdende går efter den uden andet egentligt formål end at bashe den. Og jeg tror osse jeg vælger at træde lidt ud her i debatten for ikke at ødelægge tonen mere end allerede.
:-)14/8 2010 15:15 DrueAgurken 632008Du anfører forkert kilde på den anden kanal sl65amg, og du har ved snart et utal af lejligheder ytret dig om sager hvor du prøver at fremstå som vidende om sagen, og samtidig haft helt basale misforståelser om hvad BioPorto går og laver.
Imo er du helt nede på novice niveau hvad angår kendskab til sagen og forholder mig hovedrystende til nogen af de ting du prøver at kommentere på.

Det sagt, så er der da masser af ting som man kan kritisere ved BioPorto, så hvorfor kritiserer du ikke bare dem, istedet for at angribe på punkter du ikke aner noget om?

Ja så gik jeg lige efter manden istedet for bolden, men hvis modspilleren er unfair nok fortjener han at blive klippet.14/8 2010 21:09 Kabaje 132023"Thea mente ikke ved Q1 at det ville være nødvendigt med en emission før lancering i starten af 2011."

Udtalelsen siger jo intet om at der skulle være en emission på vej.
Hvis derimod at "lancering" var undladt, ville det betyde at man forventede en emission i starten af 2011.

14/8 2010 23:36 Gobe 1132025CS, - jeg er ked af, at du og andre insinuerer, at SL65 er basher på Bioporto. Og lidt underforstået, at jeg også er det, fordi vi har talt om Bioporto med en vis skepsis.

Jeg kan forsikre dig for, at SL65 IKKE er basher og at hans interesse for Biporto, alene skyldes, at han selv roder med patenter i en tidlig fase og derfor finder casen interessant og lærerig og kan belyse, hvilke problemer han eventuelt selv kunne komme til at stå over for, fremadrettet.

Længere er den ikke !

Min skepsis omkring Bioporto, - som i mange år alene har bygget sit fundament på forventninger omkring opnåelse af et patent og de fremadrettede afkast det måtte give, - har været der fra dag eet, hvor jeg købte den første Bioportoaktie.

Og den skepsis bygger udelukkende på egne erfaringer med det patentforløb jeg havde fra 1993 og frem og som var et egotrip til ca 2 mio alt inclusive. Et egotrip, som jeg set i bakspejlet virkelig har fortrudt, for deri lå mange frustrationer, ærgelser, spildte menneskelige resourcer, spildte kroner, der kunne have været brugt bedre og frem for alt
bristede forventninger.

Det er lidt af den erfaring, som jeg gerne vil delagtiggøre Jer i og specielt de mange nye og uerfarne investorer, der tilsyneladende
satser hele familieformuen og den kommende termin på at score en hurtig gigantgevinst og dagligt får nervøse trækninger, når Bioporto falder en 10-øre. Det viser chatten med alt tydelighed, hvor disse lidt ligegyldige kursudsving kommenteres i een uendelighed og fylder alt for meget. Det var den egentlige årsag til mit lidt kontante udfald i chatten forleden, hvor jeg måtte konstatere 4 sider med chatbeklagelser over Bioportos kursfald og bristede forventninger. Altsammen skrevet fra kl 17-19 og det skabte en vis irritation at skulle spilde tid på det.

Min skepsis/erfaring burde også give anledning til, at man måske lige stopper op og genovervejer sin investeringsstrategi.

At man så beslutter sig for efter moden overvejelse at ændre eller for dens sags skyld fastholde sin strategi omkring Bioporto, er helt fint, - for så har jeg opnået, hvad jeg ville. Nemlig en vis eftertænksomhed, - gør jeg nu det rigtige ?

Min egen konklusion/forventning er, at måske 90% eller mere af alle patenterne formodentligt aldrig kaster noget af sig og derfor intet er værd. En slags psykoprofylaxe overfor mig selv, så jeg på forhånd er skeptisk og derfor ikke bliver skuffet og i sagens natur også kan risikere at miste penge.

Træerne vokser ikke ind i himmelen og der ligger sjældent guld på gaden, der blot skal samles op.

Vi andre gamle rotter, der på et splitsekund gennemskuer useriøst hype/bashing, skal nok klare os og har gennem vores erfaringer, specielt dem der har kostet kassen, en stor portion skepsis og aggerer ud fra det.

Og CS, når du nu dagligt trader Bioporto på begge sider, så må du også kunne tåle lidt modvind, ellers tror jeg du statser for mange penge af gangen på denne eller andre enkeltaktier. Måske burde du overveje om din daytraderstrategi skulle have et eftersyn. Blot et godt råd, som er venligt ment.

I det daglige, skubber jeg selv til aktier, der bliver hypet. Hvorfor skulle jeg ikke det?. Men jeg er typisk ude over dagen og tager hellere en lille gevinst end at sidde og se på, at den hypede aktie falder tilbage, hvilket den altid gør, når hypet er uden substans. Og I det SortePerspil, - er det for det meste, de mange uerfarne, der taber. Men for at nogen kan vinde, skal andre tabe. Sådan er gamet !

Og det kan da godt være, CS, at jeg kommer dig på tværs, når jeg melder ud, fordi hypet har nået et stadie, hvor det virkeligt er for tåbeligt og hvor der SKAL tages gevinst eller i det mindste reduceres. Og det bliver jeg ved med, uanset det kommer dig eller andre på tværs.

Dette indlæg er også et svar til BiopOrbust i tråd 31868 og et tillæg til mit eget indlæg 31875.

Under alle omstændigheder, kan man ikke tillægge mig nogen former for hype/bashing, fordi jeg ligger med en ultraminimalistiske post på 2400 stk Bioporto.

Jeg har på trods af min skepsis omkring Bioporto fra dag eet, alligevel været helt oppe på at have for i nærheden af en mio kroner i en kort periode. Og det er den onde hyle mig totalt åndsformørket i sådan en risikofyldt aktie.

Endelig vil jeg sige, I begår efter min bedste vurdering en fejl, ved at tillægge CHjort hype/bashing-motiver. Hans tilgang til aktier er rent videnskabeligt, - TA på højt niveau, hvorfor I hellere skulle have lyttet, da han fremkom med et muligt kurstarget på 4 for Bioporto. Så havde mange af Jer sparet en helvedes masse penge og chatsiden ikke været overfyldt med beklagelser om kursfald og skuffede forventninger.

Men jeg kan forsikre Jer om, at jeg håber virkelig, at jeg tager fejl omkring min skeptiske holdning til Bioporto, - både fordi vi mangler arbejdspladser i Danmark og frem for alt fordi Bioportos aktionærer fortjener at få en belønning, - for den langmodighed, som de har udvist. Så knæk og bræk til alle, -men tænk Jer om og sats ikke flere penge end I kan tåle at tabe.

Og jeg ligger klar til at gå pænt ind igen, når Bioporto har vist resultater, - ikke før.

At jeg så småpjatter med min ultraminimalistiske post i Bioporto, er kun for stadig at holde interessen fangen.

Med venlig hilsen

Gobe


15/8 2010 00:04 Doctor 032026Hej Gobe.

Tak for indlægget. Jeg er enig i, ProInvestor er meget Pro-Bioporto, og synes det er super at høre andre meninger. Jeg har i den forbindelse nogle spørgsmål.

Både du og SL65 er skeptiske overfor værdien af patentet. Er det forbi, I mener der ikke er et marked til patentet, fordi I mener det kan omgåes, fordi det bliver omstødt eller noget helt fjerde?

Hvad mener I, Bioportos største problem er aktuelt? Deres lave kapitalbeholning? Noget andet?

Som sagt mener jeg, vi må diskutere dette i en god tone, for var Bioporto en sikker milliard-sællert, var kursen nok en anden. Markedet har som bekendt altid ret...

Mvh Doctor.15/8 2010 00:15 Gobe 232027Docter, du skal opfatte mit indlæg, som generelle betragtninger, baseret på egne erfaringer og ment som en mulig katalysator for eftertænksomhed hos jubeloptimisterne.

Mere ligger der ikke i det.

De mere tekniske betragtninger, lader jeg andre om, - blandt andet fordi jeg ikke resten af mit liv gider og læse patentskrivelser.

Det har jeg fået nok af.

Gobe15/8 2010 11:18 BiopOrBust 032031Hej Gobe,

Nu nævner du et af mine indlæg i dit svar til cs/vandmand, så jeg bliver næsten nødt til at copy/paste mit eget indlæg fra chatten i går, det passer vel meget godt med det indlæg du har skrevet:

14/8 16:23
af BiopOrBust lige et pip fra sidelinjen: på mig virker det som om at de to største kritikere af potten begge har dårlige erfaringer med patenter, og at deres argumentation skal ses i det lys, det er vel egentligt fair nok...


Så skulle der stadig være tvivl kan jeg da godt endnu en gang understrege at jeg ikke har det mindste imod kritiske Bioporto indlæg - de positive er ikke så svære at finde...15/8 2010 11:47 Gobe 032032Mit oprindelige indlæg til dig, - det der forsvandt, - var mere en trøst til dig, end et indlæg om hype/bashing. Det sidste kom først til i går, efter den ophedede debat.

Men hovedindholdet var, som jeg skriver, en løftet pegefinger til jubeloptimisterne om at tænke sig om og genoverveje sin Bioportostrategi, ud fra de erfaringer, som jeg har.

Som supplement, manglede mit indlæg i går aftes nogle betragtninger omkring Bioportos
muligheder for at stille med depositum i tilfælde af en krænkelse, hvor der skal nedlægges fogedforbud.

Hvor skaffer Bioporto 20-50-100 mio til det fra ? Og hvis der er flere krænkelser, accellerer disse beløb.

Kan oplyse, at bankerne under ingen omstændigheder vil finansiere retstvister og dermed deltage i en processrisiko.

Det er en klar politik hos finansverdenen.

Så her må aktionærerne til lommerne og er de villige til det ?

Grundlæggende er det min opfattelse, at de
kapitalstærke krænkere næsten altid vinder, dels fordi man har de nødvendige resourcer at sætte ind, dels fordi man vil være i stand til at trække disse sager ud i det uendelige og dermed dræne patenthaveren for både menneskelige resourcer og penge og måske til sidst må give op.

Det er sådan et forløb, som jubeloptimisterne glemmer, når de i deres eufori kaster familieformuen ud i sådan en højrisikoaktie.

Og trøsten til dig bestod egentlig kun i, at jeg kunne tage fejl og at jeg inderligt håbede det !

Med venlig hilsen

Gobe15/8 2010 11:56 BiopOrBust 132033Helt fint Gobe,

Behøver nu ingen trøst, har stadig ikke smidt mere i potten end jeg kan gå glad derfra - at jeg så går en hel del gladere hvis det går som jeg håber/forventer er en anden sag...

Eller sagt med en lettere omskrivning: tab og vind med samme sind, det er bare så pokkers svært at være sur når man vinder.15/8 2010 14:01 CareTaker 132034Man må gå ud fra at "jubeloptimisterne" er dem der bruger hele familieformuen på Bioporto, og ikke de skribenter, der bruger timevis på research og skriver lange indlæg om nuværende faktiske forhold, her på siden. Alle er da klar over hvilke farer der lurer. Det har Biop jo selv gjort opmærksom på i deres disclaimer. Disse farer er tilgengæld rent gætteri, hvorimod de nuværende facts er en realitet.

Indtil det modsatte er bevist.15/8 2010 15:06 Gobe 632037Både og CareTaker. Jubeloptimisterne og de mindre erfarne kan måske bringes til en mere fornuftig riskoprofil, hvorimod de, der direkte er blevet forelskede i aktien, - og dermed måske gjort blinde, kan være uden for pædagogisk rækkevidde.

Når jeg sådan lidt køligt, udefra, - har iagttaget f.eks. Fill, - så fornemmer jeg, at han fra starten af har kastet sig hårdt og brutalt ind i Bioporto og meget tidligt i forløbet lå tungt i aktien, - uden at den forventede kursudvikling fandt sted, eller måske ikke har fået solgt for at genkøbe billigere, når aktien indimellem har toppet, - så har han måske, tvunget af omstændighederne, været nødt til at sætte sig alvorligt ind i aktien, hvilket han derfor har gjort og i dag er een af flere skribenter, der ved mest om Bioporto.

Faren ligger bare i, at man hele tiden søger positive bekræftelser på, at den investering, man har gjort, er fornuftig, men hvor man så "overser" - glemmer og fortrænger de negative aspekter, der måtte være og at der kan være en meget længere vej til guldet end man umiddelbart forventer og tror.

Lidt det samme, som når man har købt en brugt bil og i mange weekender efterfølgende frekventerer bilsiderne for at få bekræftet, at det var en god handel man fik gjort.

Fill, min indlæg om dig, må du under ingen omstændigheder opfatte negativt, - for det ville være spændende, hvis du selv ville kommentere på din Bioportocase, fra dag eet og vel at mærke fortalt med maximal objektivitet og selvkritik.

For du har bestemt gennemgået en positiv udvikling, som jeg ser det og jeg læser altid dine indlæg med stor interesse og respekt.

Med venlig hilsen

En tidligere åndsformørket Bioporto Jubeloptimist.

(Gobe)
15/8 2010 16:31 fillandkill 1432041Hej Gobe, jeg har da givet dig en pil op for dit indlæg, man skal gøre sig meget klart hvad man investerer i, men vil gerne lige korrigere, jeg er ikke blevet tvunget til at lære om selskabet, jeg investerede efter bedste overbevisning, uden at fordybe mig yderligere i starten.
Der handlede jeg faktisk meget på de input jeg fik her på siden.

Først var der en skrækkelig historie mht. Genmab, som var min første store position, - Dernæst blev jeg meget mere forsigtig, og holdte lav profil et stykke tid. - Det skal dog lige siges at jeg startede mine investeringer godt og vel halvvejs inde i finanskrisen.

men jeg lyttede her på kanalen, og købte 25.000 aktier i BioPorto, omkring kurs 4, og købte i dagene omkring patentudstedelsen, og på et tidspunkt havde jeg faktisk omkring 4-500.000 i overskud på mine bioporto aktier.

Jeg var ret grøn dengang, og er det stadig, men klog af skade, - jeg købte hele vejen ned til hvor vi er idag, uden nævneværdige salg, men tror faktisk jeg har et lille minus på aktien idag.

Jeg konstaterede ret hurtigt at sving og daytrading ikke var min store force, dog har jeg lavet mange penge på at handle nyheder, men det er ikke den handelsstil der tænder mig, jeg holder mest af at fordybe mig i en aktie, og lære alt hvad jeg kan.

I BioPortos tilfælde var det nemt, jo mere jeg lært om aktien, jo mere tillokkende virkede sirenerne, og du må give mig ret i at det er fantastisk at en så lille og illikvid en aktie kan fylde så meget i så stort et forum som PI, og ikke at forglemme EI.

Faktisk tror jeg at BioPorto kan være med til at skabe nye profiloprettelser på ProInvestor, men jeg tror også omvendt på at al den snak vi har om BioPorto, og måske endda også Genmab, kan være med til at afholde folk fra siden, fordi det ofte er det samme ævl.

Men omvendt, det er en investering der opholder temmelig mange, og med god grund, BioPorto kan blive det nye Novo, og det kan være en fis i en hornlygte.

Det afspejler jo ret meget selskabet, at det kan skabe så megen ballade blandt investorerne. ALLE ved at det kan ske, og nogle er mere overbevist end andre, og så er der dem der altid er negative, de får jo generelt også oftest ret.

Hvis investortilgangen til BioPorto var lyserødt, så var det også en helt anden kurs vi var i idag, og kursen afspejler ret godt den situation vi er i idag.

BioPorto er som Afrodite, med et par ufatteligt rige og endnu mere forfærdelige forældre, som risikerer at leve for evigt. Det er så nemt at forelske sig i den.

Men hvad er min egen konklusion egentligt, det var jo den du spurgte til.. jeg afsatte et beløb svarende til ca. 25% af mine midler, (hvis jeg solgte alt) og ligger ret hårdt i BioPorto, (Alt for hårdt) - jeg har en gearing på min Nordnet konto, som oftest bliver nulstillet minimum en gang om ugen, den bruger jeg til at handle nyheder, og selvfølgelig indimellem BioPorto.

Men skal jeg op på de 150.ooo aktier som jeg har sat mig for, så skal jeg bruge hele min gearing, og det har jeg ikke lyst til på nuværende, vil ikke sætte "flere" penge i aktier, og noget af det dummeste du kan gøre, er at geare dig sådan at du skal sælge på kursfald.

jeg vil hellere købe aktierne i kurs 10.

Jeg har gjort op med mig selv, at jeg kan tåle at miste pengene, og dem jeg har sat i BioPorto bliver IKKE solgt, de får lov at stå, og jeg synes der er en dejlig ro ved at være langsigtet, jeg, mig og så mig selv, ved med 100% sikkerhed at aktien bliver handlet væsentligt højere om blot 6 måneder, - de, undskyld mit Fransk, småproblemer der er, mht. økonomien er jeg overhovedet ikke nervøs for. Den retssag der begynder, bliver ikke afgjort før om 3-4år, og omkostningerne er ikke BioPortos, det er en retssag anlagt imod EPO, da det er dem der har udstedt patentet.
og jeg er ret sikker på at afgørelsen bliver i BioPortos favør, men den kunne have en major impact på aktien, såfremt det endte anderledes. Og tror faktisk, at selvo m vi får kæmpe stigninger, så kunne den verserende sag være medvirkende til at holde et låg over aktien.

Vi ved med sikkerhed at BioPorto VIL lancere som de har fortalt, derfor ved jeg også med 100% sikkerhed, at de vil komme til at tjene mange penge i de kommende år, uanset hvad.

når jeg siger mange penge, så er det ikke sikkert at det er beløb som vi somme tider har snakket om, men sikkert er det, at det er rigtig mange penge i BioPorto regi.

Min investeringshorisont på BioPorto er simpel, jeg vil IKKE sælge, førend jeg har fået klarlagt hvad potentialet er for aktien. Det ville være så trist at sælge, og så nyheden kom.

Men når jeg længere oppe siger småproblemer med økonomien, så mener jeg virkelig småproblemer, og jeg kan se mange måder det kan løses på, og også nogle af de grimme løsninger, kan nemt klares.

men men men, Jeg synes de er ufatteligt gode til at strække pengene hos BioPorto, og de har faktisk formået at have en konstant, og ret stor stigning i omsætningen, igennem de sidste åringer, - udgangspunktet var godt nok lav, så det er langt fra voldsomt endnu, og vi har stadig et burn, men synes det er ret lille. Jeg tror faktisk på, at der i regnskabet kommer rigtig rigtig mange gode nyheder, og jeg tror også på at tallene fortsat stiger, og mon ikke der kommer en opjustering, - jeg kunne godt forestille mig en synergi effekt på Mayo sagen, og flere andre ting indikerer en opjustering, (ALPCO`s markedsføring i Q2, den Russiske eksklusivaftale, og det faktum at Q2 sidste år havde en stigning i NGAL på 79%)

jeg ser en opjustering på 2-5 millioner, og ALT hvad der bliver tjent i Q2, Q3 og Q4, udover det de tjente i Q1, kommer på bundlinien i starten af 2011, - med det burn vi havde i Q1, så skulle vi ende året med ½ million i banken.

Endvidere kan jeg regne ud at BioPorto ikke har betalt ret meget til udviklingen af den homogene test, så der er også nogle interesser, de (Roche, som jeg tror) tjener jo heller ingen penge, hvis BioPorto ikke klarer skærerne, så der kunne tænkes at være ejermanden til en rettet emission, i værste fald.- eller en kautionist.

Vi kan stadig lande en licensaftale, og Mayo trikket hjælper da helt sikkert folk i deres overvejelser, vi kan stadig lande en licensaftale på APC-PCI, - vi kunne risikere lancering allerede i december 2010, og det kunne være at det slet ikke blev nødvendigt med flere penge, og der kunne nemt komme en forhåndsordre på den homogene test, jeg tror faktisk at BioPorto i øjeblikket prøver om de kan lave en aftale med banken, og at kunne belåne en leveringsaftale, og ret beset.. snakker vi om 5 millioner? - selvom en emission på 20 millioner nu og her, vil skabe en hel masse ro på, og kunne sagtens være at det ville være det klogeste.

Der er mange ting for og imod en aktieemission, jeg tror dog ikke på det. Selvom der ville være mange fordele ved at få 20 millioner i kassen.

Men, med det potentiale der er i aktien, og det ved producnten af testene udemærket, så får de ikke lov til at gå konkurs, (som Sparbank tror, jvf. LDM udsalget) og BioPorto benytter sig jo af rettede emissioner, og de behøver jo ikke komme sammen med regnskabet, de kan komme 14 dage efter hvis de vil, så jeg tror BioPorto ser tiden an, fra en professionel vinkel.

Selvom det ligner Davids kamp, så tror jeg fuldt og fast på den stenslynge..

For lige at summere op på dit indlæg Gobe, så fik jeg faktisk den forventede kursstigning, var oppe med knap 200% en overgang, desværre var jeg kun en rookie, og troede ikke aktiemarkedet var korrupt dengang.

God søndag til jer alle..16/8 2010 08:35 Gobe 032051Hej Fill, - mange tak for et fantastisk flot indlæg og stort point herfra.

Dejligt, at kende netop din tilgang til aktien.

Gobe14/8 2010 15:05 DrueAgurken 732005Nu er skarpskytterne jo ivrige efter at se en fare i Abbotts indsigelse imod BioPorto patent, så lad os se lidt på det.

Under selve patentbehandlingen i EPO har der været flere omgange hvor 3. parter har haft mulighed for indsigelser imod patentet, og har haft mulighed for at udpege fejl og mangler.
Dette skete således under CCH's patentansøgning hvor BioPorto gjorde 3. parts indsigelser, og ligeledes under BioPortos patentansøgning hvor CCH gjorde 3. parts indsigelser. Således kørte CCH (på vegne af BioSite og Abbott) nogen der lignede en vel-timet chikane klage karrusel, hvor klagefrister blev ramt på dagen, og alle mulige og umulige forsøg blev brugt på at hale patentet i langdrag.
Så kunne man måske forvente at sagen så endte da patentet så blev udstedt.

Nu har Abbott, og deres vasal Phadia, og så tilsyneladende et postordre firma som gør sig i naturprodukter så gjort indsigelse imod patentet, som vel at mærke er indsendt, præcis på klagefristens yderste punkt.

Hvorfor, og hvorfor i flere forskellige eksemplarer, men samtidig og med samme ordlyd i selve det formelle i klagen? (Som blandt andet indebærer at alle tre kræver oral proceedings efter endt skriftlig forløb)

Mit bud er at det handler om at at ryste os aktionærer, og dræne BioPortos kasse (som vi ved er slunken) således at man presser BioPorto til at acceptere en foreslået licensaftale, eller simpelthen håber de går fallit således at man kan købe patentet af fallitboet.
En trøstepræmie kunne for Abbott være at patentet blev genoptaget, og at man i en sådan proces kunne slibe lidt af kanterne og NGAL niveauerne så man kan presse sig ind i nicher gratis og dermed ikke betale for forskellige diagnoser.

Hvorfor så alle tre? Tja, jeg går ud fra at en sag tager så og så lang tid, og koster så og så meget, og at tre sager koster tre gange så meget, og tager tre gange så lang tid.
Tydeligt er det i hvert fald at hverken Getica eller Phadia har nogen grund til at anfægte BioPortos patent, og er imo 100% proxy agenter for Abbott.14/8 2010 15:15 akademikeren 532007Jeg er helt enig med leeloo. Finder det meget uheldigt hvis diskussionen om en aktie bliver for ensidig.

Det er givet en meget udfordrende situation Bioporto står overfor. Deres kasse er ved at være tom, de bliver presset reelt eller strategisk af flere indsigelser mod deres patent. De står foran et uptake i salg, som altid er udfordrende og sjældent går så stærkt som man forventer.

Mayo nyheden er selvfølgelig god, men den ændrer ret beset intet ved disse kortsigtede udfordringer i Bioporto.

Det er vigtigt at erkende at det her er meget risikofyldt og jeg synes vi skylder hinanden at lytte til argumenter og ikke forfalde til at kalde hinanden for navne eller råbe hyper eller basher.

Det er dårlig stil og slet ikke det vi står for herinde.14/8 2010 15:24 Hegu 932010Nu er det vel begrænset, hvad Bioporto skal bruge af penge for at besvare eventuelle spørgsmål, som vil fremkomme i forbindelse med indsigelserne. Det er jo ingen retssag det drejer sig om, hvad mange nok fejlagtigt tror.

Kommer der på et tidspunkt i 2014 en eventuel retsag, så skal den eller ikke anlægges mod Bioporto - som jo ikke kan gøre for at de har fået patentet. Den skal derimod anlægges mod patentmyndighederne.

Tankevækkende at sagen i Sø- og Handelsretten blev trukket tilbage, men først i sidste øjeblik. Det var blot et af mange chikane- og udmattelsesforsøg og nu er der dukket nogle nye op.

Jeg har selv et mindre medicofirma samt stor kontaktflade til medica-branchen bla. Novo. Det Bioporto udsættes for nu fra bla. Abotts side er fuldstændigt almindeligt i begge brancher.

Jeg er med ved en eventuel kommende emission, eller som kautionist for et midlertidigt driftslån.

Med venlig hilsen

Hegu
14/8 2010 18:38 ndrs 732016"Nu er det vel begrænset, hvad Bioporto skal bruge af penge for at besvare eventuelle spørgsmål, som vil fremkomme i forbindelse med indsigelserne. Det er jo ingen retssag det drejer sig om, hvad mange nok fejlagtigt tror.

Kommer der på et tidspunkt i 2014 en eventuel retsag, så skal den eller ikke anlægges mod Bioporto - som jo ikke kan gøre for at de har fået patentet. Den skal derimod anlægges mod patentmyndighederne.

Tankevækkende at sagen i Sø- og Handelsretten blev trukket tilbage, men først i sidste øjeblik. Det var blot et af mange chikane- og udmattelsesforsøg og nu er der dukket nogle nye op."

Tak Hegu. Ovenstående information er fuldstændig korrekt, og frit tilgængelig for alle interesserede, der gider sætte sig ind i casen. Som vanligt virker Abbott's "kampagne" deprimerende effektivt på BioPorto's mange ikke-så-vel-orienterede aktionærer, der fornuftigt nok er bekymrede over den slunkne kasse.

Skulle Abbott, og/eller andre, mod al fornuft og forventning vælge at føre en retssag mod The European Patent Office (IKKE BIOPORTO!), angående udstedelsen af et patent, hvilket i dette tilfælde endvidere er gennemgået på kryds tværs i månedvis grundet de mange anker (se epo.org), vil jeg sidde klar med cola og popcorn.14/8 2010 20:44 CareTaker 732022Jeg mener desuden ikke at der nogen (altså herinde) der bevidst forsøger at hype Bioporto. Hvis man vil læse rigtig hype og bashing, skal man læse på EI. Ikke for at forkleine EI, da det også indeholder masser af gode ting.

Fordi man tror fuldt ud på noget, er det vel ikke hype! Der er ingen der bliver lokket til køb pga. det. Jeg mener seriøst at man bør vurdere sin egen risikoprofil og lade være med at forkøbe sig i en aktie, som Bioporto, fordi det skader. Jeg har indtryk af at folk i tilfælde af en stigning/god nyhed sælger alt andet og går all in i aktien. Det er meget dumt, da de bagefter går i panik og sælger når den selvfølgelig siver, som den altid gør HVER GANG, med tab til følge.

sl65amg, kan sagtens have ret, og det er ganske rigtigt klogt at dele alle vinkler. Men vi må erkende at da patentet ikke var udstedt endnu, var sl65amg overbevidst om at det aldrig blev udstedt og skrev side op og side ned om CCH retsagen, som ville fælde Bioporto. Fuldstændigt som i dag.

Jeg synes ikke det er irriterende, fordi udfaldet bliver som det bliver uanset hvad nogen skriver og mener. Min egen andel af Bioportoaktier, som jeg har haft siden 2007 er afmålt således at jeg kan tåle at tabe pengene, uden at jeg behøver at sælge, når den siver og gå all in, når den stiger. Det er ikke en sikker havn, men potentialet ER stort, en event-aktie all, or nothing.

Og så skal vi iøvrigt snakke ordentligt. Fortsat god weekend.TRÅDOVERSIGT

SENESTE NYHEDER