Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

BULK - Norden indgår aftale om isklasseskib


33877 fcras 24/9 2010 12:15
Oversigt


Fredag 24. september 2010 kl: 11:59

Norden har indgået et nyt 5-årigt joint venture samarbejde med Glencore** hvor partnerne deler udgifterne til ombygning af Panamax-skibet Nord Neptune til issejlads og indtægter på den fremtidige udbefragtning af skibet.

Den særligt hårde vinter i år betød, at flere kuleksporterende selskaber oplevede at brænde inde med laster i Østersøen, fordi skibene ikke var rustede til at sejle i den tætpakkede is.

Nordens samarbejdspartner gennem mange år, Glencore, der er en af verdens største råvareproducenter og -tradere, har derfor taget skridtet til fremover at sikre kultransporten i Østersøen også i de koldeste vintermåneder. Som led i dette arbejde har Norden og Glencore indgået et nyt 5-årigt joint-venture,
.
"Vi har opbygget Glencores omdømme på resultater og driftsikkerhed, og vi er glade for at forene vores styrker med Norden, som fuldt ud deler og lever op til disse værdier. Sammen er vi i stand til at sikre pålidelig kultransport året rundt og fuld operationalitet vinteren igennem. Vi ser dette joint venture som et logisk næste skridt i det løbende samarbejde mellem vores to selskaber og er stolte af vores forbindelse med hinanden", siger Angus Paul, Head of Freight, Coal Division, Glencore International AG, Baar,
Schweiz.

Nord Neptune har tidligere været langtidsindbefragtet af Norden, og i forbindelse med planerne om ombygning erklærede Norden købsoption på skibet i juli med overtagelse i september.

Ombygningen til isklasse varer ca. 6-8 uger og går i korte træk ud på at forstærke skroget og øge motorkraften, og desuden skal mandskabet have særlige kundskaber i sejlads og procedurer under ekstreme vejrforhold.

Udover at dele udgifter til ombygning deler de to selskaber også indtægter på udbefragtning af skibet i den 5-årige periode, som aftalen omfatter. Skibet skal ikke nødvendigvis transportere Glencores laster, men kan lige så vel transportere laster for andre selskaber afhængigt af, hvad der er den mest profitable forretning for samarbejdet.

Samarbejdet er et af de nyligste eksempler på, at Norden knytter tættere partnerskaber med udvalgte kunder, hvor rederi og kunde deler skibe og laster for kortere eller længere tid ad gangen.

Norden vil typisk stå for operationen af skibe og laster, mens de kommercielle beslutninger tages i fællesskab. Profit-sharing arrangementer som disse er på det seneste blevet en mere relevant samarbejdsform i Tørlast, i forbindelse med, at flere råstof- og mineselskaber er begyndt selv at indbefragte eller investere i egne skibe.

Nordenss tørlastflåde omfatter hermed i alt 3 isforstærkede skibe. Udover Nord Neptune er også de to Panamax-skibe Nordpol og Nordkap rustet til issejlads. Dertil kommer 3 isforstærkede Handysize-skibe i ordre ved et sydkoreansk værft.

Kilde: Norden News

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8887
--------------------------------------
D/S Norden website:
http://www.ds-norden.com/
D/S Norden News Efterår 2010:
http://www.ds-norden.com/public/dokumenter/Norden_News_Magazine/NORDENnewsDK72dpi.pdf
--------------------------------------
**
http://www.glencore.com/pages/company_overview.htm

DNORD.CO




26/9 2010 11:08 fcras 133958




DNORD - Ny turbolader reducerer brændstofforbrug

Lørdag 25. september 2010 kl: 09:00


I forbindelse med ombygningen til issejlads, får Nord Neptune, som det første af Nordens skibe, indbygget en ny turbolader, der sikrer en bedre udnyttelse af energien, uanset om skibet sejler 85 procent af sin ydeevne, eller ved eks. 65 - 70 procent.

Turboladeren i en skibsmotor er sædvanligvis optimeret til en ydelse på 85 procent. Hvis motoren skal yde mindre, eksempelvis ved langsommere sejlads, mindre last eller som i dette tilfælde farvand uden is, vil en almindelig turbolader levere for lavt tryk og dermed dårligere udnyttelse af energien.

Den nye turbolader er udstyret med en variabel dysering, som betyder, at turboladerens lufttryk kan tilpasses skibets belastning.

Med den nye turbolader vil energiudnyttelsen således være lige god uanset om skibet
sejler 85 procent af sin ydeevne, eller ved eks. 65-70 procent. Besparelsen i brændstofforbrug forventes at ligge på ca. 3 procent.

Norden oplyser, at initiativet er et led i rederiets løbende bestræbelser på at reducere brændstofforbrug og udvikle stadigt mere miljøvenlige løsninger.

Kilde: Norden News

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=8888
--------------------------------------------
D/S Norden (DNORD) website:
http://www.ds-norden.com/
Norient Product Pool (DNORD 50%)
http://www.norientpool.com/

Norden News Efterår 2010:

http://www.ds-norden.com/public/dokumenter/Norden_News_Magazine/NORDENnewsDK72dpi.pdf

Børs: DNORD
http://www.nasdaqomxnordic.com/aktier/shareinformation?Instrument=CSE3293
-----------------------------------------------------
Foto: "Nord Neptune" 75,726 dwt.- bygget 2006

DNORD.CO




26/9 2010 11:19 alang 033959



Hej fcras,
Har du data på brændstofforbrug ift. hvor væsentlig en parameter det er for sejladsen. Der findes givetvis en kobling mellem tonnage og forbrug på et gennemsnitsår pr. sejlet mil. en besparelse vil kunne tilføres bundlinien, men batter det?

Hvis 3% skal ses i forhold til eksempelvis en kostandel på 15%, er det jo kun ren driftsinteresse - svarer det jo til hvad en dollarkurs kan udligne på en eftermiddag. Spændt på at høre....

AlanG



TRÅDOVERSIGT