Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Torsdag d. 30. sept. – en god dag at dø


34161 TDAE 29/9 2010 20:31
Oversigt

Da jeg var barn, var en bank noget man valgte for livet. I mine (dengang ret naive) øjne var monarker, landegrænser, ’Ingrid og lillebror’, tvangsudskrivning til græsslåning og banker alle autoritære, centrale, urokkelig statiske begreber… og banken var selvfølgelig din ven – tænk bare på slikskålen og den gratis sparebøsse.
Flere familiemedlemmer arbejdede i banker og sparekasser. De fortalte alle hvor dejligt det var at arbejde netop der. Det var næsten som at være offentlig ansat, bare sjovere.
Det var før jeg hørte om Den sjællandske Bondestands Sparekasse – og inden ”problemerne” for Kronebanken, 6. Juli Banken, C&G Banken, Himmerlandsbanken, …, Fionia Bank, Ebh Bank, osv. osv. Jeg er blevet klogere hen ad vejen.

Kort bankhistorik (banker er ikke så urokkelige endda):
- Konto i Haslev Bank (dåbsgave). Haslev Bank overtages af Privatbanken, der fusioneres ind i Unibank, som viderefusioneres ind i Nordea.
- Konto i Bikuben i Haslev (opsparingskonto – opsparingsmærker kunne købes af klasselæreren). Bikuben og GiroBank sammenlægges til BG Bank.

På dette tidspunkt har jeg (haft) konti i 6 forskellige pengeinstitutter, uden selv at have foretaget mig noget aktivt valg. Efterfølgende har jeg foretaget følgende aktive bankvalg:
- Åbnet konto i Skandiabanken (første gang jeg selv opsøger en ny bank), da Nordea ikke kan ”levere varen”. Skandiabanken er i mellemtiden blevet overtaget af Eik Bank (Danmark). Jeg bruger Eik Bank (Skandiabanken) til alt inkl. aktiehandel.
- Åbnet konto i Sparekassen Himmerland, for også at have adgang til en murstensbank.
- Lukket konti i BG Bank og Nordea.
- Åbner depot(er) i Nordnet.

Her står jeg nu: Eik bank (hovedbank, aktiehandel), Sparekassen Himmerland (fysisk indbetaling, indløsning af checks), Nordnet (potentielt alternativ til aktiehandel).

Mandag d. 27. sept. 2010 springer bomben; Eik Bank er i meget alvorlige vanskeligheder. Tirsdag går det op for de fleste, at det står endnu dårligere til, end man forventede mandag; Eik bank har nu frem til torsdag d. 30. sept. til at skaffe kapital.
Det står nu lysende klart, at vi danske kunder i Eik Bank er blevet en varm kartoffel. Vi skal afhændes! De fleste af os har en profil, der gør os til ”en lækkerbisken for potentielle købere”, men der findes også en del rådne æbler i kurven.
Staten (Finanstilsynet, FS et al) gør hvad de kan for at berolige os; alle indskud er sikret. Man vil undgå et bank run af ”sunde kunder”. Men hvis man som jeg har hele formuen i aktier, liggende i depot hos Eik – og samtidigt har lånt (aktiekredit) til ca. 10-15% af sin beholdning – hvad gør man så? Hvis hele den danske del af Eik Bank skal igennem FS, før andre banker vil plukke ”lækkerbiskenerne” ud, kan man vel forvente, at FS har en anden holdning til aktiekreditter end Eik!(?)
Med de sidste 2 års kvaler for diverse kreditramte aktieinvestorer in mente, har jeg bestemt mig for at handle proaktivt; jeg har for første gang solgt ud af mine aktier i BioPorto (ca. 7%), samt realiseret mine aktier i GES (begge dele med profit).
Er det forkert af mig, at forvente det værste? Jeg ved det ikke, men jeg tør ikke andet.
Eik Bank (Skandiabanken) har altid behandlet mig godt, selv da kurserne i marts 2009 lagde et hårdt pres på sikkerhedsstillelsen i forbindelse med aktiekreditten. Nåh ja, jeg har da realiseret et tab på Eik Bank aktien, men det er en helt anden sag.

Nu står jeg så klar ved udgangen. Jeg har truffet mine forholdsregler. Der er ryddet op, kufferterne er pakket. Jeg er klar rykke ud.
Torsdag bliver en god dag at dø – for mig i det mindste.

/TDAE

FO-EIK CSE.CO




29/9 2010 20:42 TeamGarlic 234163



Hej TDAE
Jeg er selv gammel bankmand og kan nikke genkendende til meget af dit indlæg.

Umiddelbart vil jeg sige, at hvis man har en fornuftig økonomi og der er god ræson i din aktiekredit, så ville jeg ikke nervøs for, at FS skulle kunne finde på at lukke den.

Jeg håber der findes en løsning for EIK Bank. Jeg kender personligt flere af dealerne fra år tilbage og det er gode folk.



29/9 2010 20:52 TDAE 234164



Hej TeamGarlic

Måske har du ret. Men da BioPorto fylder relativt meget i min pf (pt. over 55%), så kunne jeg frygte at FS eller en ny ejer, så med andre øjne på min aktiekredit.

Det er nu engang bedst at træffe beslutninger vedrørende sin egen økonomi selv. Så peger fingeren også tydeligere i een retning. En erfaring, jeg bl.a. har fra mine for længst realiserede aktier i FormuePleje (Epikur).



29/9 2010 21:01 Gobe 034165



Det er helt OK, det, du har gjort og meget fornuftigt.

Med venlig hilsen

Gobe og tak for sidst



30/9 2010 19:24 TDAE 034202



Det tænkte jeg nok, at du ville mene.

... og selv tak for sidst!



4/10 2010 00:02 le 034374



hvordan kan du finde på at have 55% af din formue i en enkelt aktie?

det er da noget jeg absolut vil fraråde, uanset hvor meget man tror på aktien

det opfatter jeg som useriøs investering og mener aldrig man skal gå over 5% i en enkelt aktie

ellers kan man ligesågodt gå på casino



9/10 2010 20:04 TDAE 034611



Tjaaaa le...

Hvordan kan nogle finde på at satse ALT (og lidt til) på at starte egen virksomhed (ejendom, varelager, ...)?
Hvordan kan nogle finde på at ligge kontant (i dkr), med mere end 5% af formuen? Det er ikke alle, der er vilde med DK i øjeblikket.
Tænk dig, nogle familier kører samlet (i samme bil), når de skal besøge moster Oda i Vejen, selvom det ville sænke risikoen for total familieudslettelse, hvis de rejste hver for sig (men øge risikoen for at en mindre trafikulykke ramte familien).

Man skal SELVFØLGELIG gøre sig klart hvilke risici der følger med en hvilken som helst investering.
Det tog lidt tid at forstå, men jeg lærte det på den hårde måde (2008-2009: formuepleje Epikur, Sjælsø m.fl.).
I dag er jeg helt klar over hvilke risici jeg tager - også med investeringen i BioPorto.

/TDAE

PS: Min interesse for BioPorto startede for 2 år siden. Jeg er gået LANGSOMT ind i aktien og har pt. en pæn lille fortjeneste på denne investering.



30/9 2010 19:46 TDAE 334205



Jeg ringede til Eiks fondsafdeling, for at høre gennem hvilke kanaler jeg skulle henvende mig, for at få lukket min aktiekreditmulighed. Her talte jeg med ____, som talte frit fra leveren og ikke lagde nogen fingre imellem: medarbejderne var chokerede! De følte alle, at de havde en velfungerende afdeling, som bidrog til bankens indtjening og omdømme (de var meget fokuserede på, at se alt fra kundens synsvinkel), mens en anden gren af koncernen havde ageret helt uforsvarligt (ejendomsfinansiering/risikovurdering).
Det var en af de bedste og mest åbenhjertige samtaler med en medarbejder i en bank, jeg nogensinde har haft. Jeg fik nogle gode råd og han fik afløb for sine frustrationer. Tak for samtalen ____!

/TDAE



30/9 2010 20:46 TeamGarlic 134208



Hej TDAE

Fint indlæg. Jeg kender stort set dem alle og kan kun sige godt om stort set dem alle. Og jeg er slet ikke uenig i deres betragtninger.

For de af os, som måtte have haft med Fionia Bank at gøre, så er det med smerte at se meddelelsen fra Fondsbørsen om, at deres handelslicens er trukket tilbage. Jeg har selv været anset dér og det er en skændsel at se en bank blive kørt i sænk. Meget var galt i banken, men jeg kendte mange fine mennesker der.



TRÅDOVERSIGT