Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pas på Novo fans, mere rødt i sigte..


34944 colombuss 20/10 2010 10:28
Oversigt

Tag en kik på Novos historiske kursgraf, og accepter selv om de historisk har haft mega success, så er kursen altså ikke gået lige op. Op til 10 år er gået uden nævneværdig netto ændring, så pas på med at tro at kursen bare fortsætter lige op, for det gør den ikke. Mon ikke det er på tide med en længere pause?

Novo: Risiko for vækstbillede - Sanofi en sikker taber (Opd)
18-10-2010 - 15:40
Anbefalinger: Ingen - Anbefal denne nyhed
Tip en ven
Udskriv
Novo Nordisks skræk-scenarie - den største enkeltstående risiko for, at den danske medicinalkoncern ikke kan opretholde den høje vækst og store indtjening på mellemlangt sigt - ser nu ud til at blive til virkelighed.

For ifølge administrerende direktør Lars Rebien Sørensen er risikoen hverken forskning, udvikling eller nye innovative produkter hos konkurrenterne. Det er derimod fra generisk konkurrence, når patentet på Sanofi-Aventis' storsællert Lantus udløber om få år. Det vurderede Novo Nordisks topchef så sent som i august på et investormøde i London.

Men nu har verdens suverænt største medicinalkoncern Pfizer købt rettighederne til det indiske biotekselskab Biocons "kopi" (biosimilar) af Sanofi-Aventis' kæmpesucces. Dertil kommer kopier af Novo Nordisks Novo Rapid og Novomix (Aspart) samt Eli Lillys Humalog (Lispro).

Så nu er banen kridtet op - kampen mellem billigere kopi-produkter og en helt ny innovativ insulingeneration ser ud til at materialisere sig. For med Pfizers milliard-muskler i ryggen, er enhver tvivl om, at nogle vil forsøge at "kravle over en høj indgangsbarriere" i form af fase III-forsøg med biosimilars, fejet af bordet. Men skal der ses efter en taber, står Sanofi-Aventis til førstepræmien.

Hos Novo Nordisk er forskning- og udviklingschef Mads Krogsgaard ikke helt så bekymret, som hvis man ser helt til tops i koncernen. For han mener, at koncernens to nye skud på insulin-stammen, Degludec og Degludec Plus, nok skal stå distancen og have så gode egenskaber, at Sanfi-Aventis' Lantus under alle omstændigheder vil blive sat til vægs.

Mads Krogsgaard bygger sin opfattelse på en langt større forudsigelighed for den ny generation af insuliner, som betyder, at patienterne vågner op med det samme blodsukker hver morgen - i stedet et blodsukker, som nogle gange er for højt og andre gange for lavt. Det vil ifølge Mads Krogsgaard give Novo Nordisk muligheden for endnu en gang at opgradere patientbehandlingen.

Men hvis en taber med sikkerhed skal findes, når (og hvis) Pfizer får held med satsningen på biosimilars, er det Sanofi-Aventis, som i kraft af Lantus' position på markedet, springer i øjnene. For det er hidtil ikke lykkedes den franske medicinalkoncern at frembringe en efterfølger til Lantus.

Novo Nordisk-aktien tog et dyk på fondsbørsen efter Pfizers melding. Aktien faldt i timerne efter fra 538 kr. til 516,50 kr. svarende til et fald på 4,1 pct. Aktien i Sanofi-Aventis blev knap så hårdt ramt, idet patentudløbet allerede er indregnet i prisen. Aktien faldt 50,48 euro til 50,18 euro, svarende til 0,6 pct.



20/10 2010 14:28 johnsen 034953



Vedr. dit udsagn om Novos kursforløb:
"Op til 10 år er gået uden nævneværdig netto ændring,"

Gå lige tilbage til år 2000 og forklar:
http://binvest.dk/aktiegrafver.htm#NOVOL


Et sted hvor NOVO er værd at følge:
http://www.stockblog.dk/?p=3762




20/10 2010 16:14 colombuss 034960



Hvis du plukker kurser i juni-juli 1985 kan du finde kurser i samme niveau i 1991 marts, ok det er 5,5 år, hvor den realitivt på de datoer ikke rykkede sig.

Min pointe var at Novo rykker i store ryk, og også ind imellem tager sig relativt lange pauser. 5,5 år er da immervæk noget tid.

Og den har netop taget en periode med meget stort ryk opad, og har nu en af de højeste valuering blandt de store medicinalvirksomheder.

I det lys skal man tage med at der sker store ændringer på insulinmarkedet via patentudløb i 2014, samt biosimilars. Dette kan godt få investorerne til at ændre deres vurderingsmodel af Novo Nordisk, så den får ca. samme multiplas som de øvrige big pharma.

Jeg siger blot, træerne vokser ikke ind i himmelen, heller ikke med Novo, og den kunne godt tænkes at ville ta en puster.



20/10 2010 17:18 colombuss 034963



Jyske Bank har ikke ændret sit syn på Novo Nordisk-aktien i kølvandet af de amerikanske myndigheders afvisning af Eli Lilly og Amylins Bydureon, der er en direkte konkurrent til Novo-succesen Victoza. Det fremgår af en kommentar fra Jyske Banks Novo Nordisk-analytiker Frank Hørning Andersen.

- Vi fastholder dog vores reducer-anbefaling, da vi forsat er af den overbevisning, at der er meget høje forventninger priset ind i det nuværende kursniveau. Derudover venter vi, at et fornyet fokus på biosimilars igen vil kunne presse kursen, skriver Frank Hørning Andersen.

Han vurderer overordnet set, at truslen fra biosimilars vil blive mere synlig.



TRÅDOVERSIGT