Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Q&A med Zealand Pharma, 29 Maj kl 16.00 Læs mere her
      

Investorer: Nej til gigantbonusser


36551 fcras 27/11 2010 19:29
Oversigt


Lørdag 27. november 2010

12:12 De store danske pengetanke og professionelle investorer finder sig ikke i bonusbelønninger til ledelsen, når virksomheden børsnoteres. Fire børsnoteringer i år har forgyldt ledelserne med op mod seks mia. kr.

Helt i top ligger ledelsen hos smykkegiganten Pandora http://investor.en.pandora.net/ der efter en flot indtræden på Fondsbørsen i København står til at få den absolutte topplacering med en potentiel gevinst på fire mia. kr., hvoraf de 169 mio. kr. alene går til adm. direktør Mikkel Vendelin Olesen.

Det skriver Berlingske Tidende.

Men det er ikke i orden, lyder det fra pensionskasserne og -selskaberne, og de truer med at smække pengekassen i, når ledelsen belønnes med alt for lukrative bonusser efter en børsnotering eller aktieemission.

”Som udgangspunkt er vi ikke meget for sådanne programmer. Det er helt klart noget, vi er inde og kigge på, når vi vurderer, om vi skal investere i en virksomhed eller ej,” siger administrerende direktør i pengetanken LD, Carsten Koch, og den holdning deler de med Danmarks største arbejdsmarkedspensionskasse Pension Danmark:

”Det er en del af en større sammenhæng, og vi ser nøje på, om en virksomhed har en gennemskuelig og rimelig aflønningsmodel, før vi investerer penge i den,” siger direktør i Pension Danmark, Jens-Christian Stougaard.

Hos TDC http://investor.tdc.com/index.cfm kan ledelsen se frem til en et gyldent håndtryk på op imod 1,3 mia. kr.

- øverste chef i Chr. Hansen http://www.chr-hansen.com/investor_relations.html Lars Frederiksen scorer op mod 180 mio. kr.

- Zealand Pharmas http://ir.zealandpharma.com/ adm. direktør David Horn Solomon står foran en belønning på 20,9 mio. kr. efter den ellers noget kedelige indtræden på fondsbørsen.

TDC, CHR.CO
28/11 2010 11:26 masha 136572Fcras - tror pandora meget godt fortæller historien og mens danske fonde og Nyrup (der selv i den grad scorer kassen) finder det uetisk ser man ikke sådan på det i udlandet. Vi vil derfor nok se ATP, LD osv melde ud at de ikke køber i TDC, men det betyder blot at TDC bliver udenlandsk ejet - og det er ikke der værste der kan ske for den aktie :)

Men enig i at der - hvis det var muligt - burde være et regelsæt der bestemte rammerne, - og dog. Hvad nu hvis du har udviklet et selskab selv og er enig med direktøren i at det delvist er hans store fortjeneste - skal samfundet så blande sig i hvad du og han er enige om når I sælger selskabet? Skal der sættes grænser for det? Kunne du angive hvilke grænser du ville finde anstændige.

Det jeg tværtimod synes man klart skulle finde en klar regulering er bestikkelsen af ledelsen når en eller anden fond vil købe og tømme et selskab. Vi ser ofte at en del af tilbuddet er en stor engangs-check til direktøren for hans støtte til projektet. Men igen - det må og skal en professionel bestyrelse være i stand til at vurdere for 100 mio er jo penge der kunne have været fordelt på aktionærerne....

Not simple tror jeg - at spørge om hvordan vi kan/skal regulere denne side af kapitalismens væsen.28/11 2010 12:22 Occam 036573Det foregår jo på et marked. Investorerne kan frit vælge ikke at købe aktier i selskaber, der har for store omkostninger til ledelsen.

Jeg sidder lige og kigger i en brochure om TDCs aktiesalg. Overskud i 2007-2009 svinger mellem 0,6 og 3,6 mia kr. I forhold hertil er forgyldning af ledelsen med 1,3 mia helt urimeligt. Det får de ikke mig til at sponsorere.

Det, man kunne kræve, var en regnskabsstandard, hvor forgyldning af ledelsen tydeligere fremgik som en omkostning for aktionærerne.TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER