Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Q&A med Zealand Pharma, 29 Maj kl 16.00 Læs mere her
      

"Rigmænd brænder nallerne på biotek".


36567 Hegu 28/11 2010 10:49
Oversigt

Læste den oplysende artikel i morges i papirudgaven, men har ikke kunnet finde den på nettet i fuld version. Den er hovedsagligt en opremsning af fiaskoer i bioteksektoren og de rigmænd, som har tabt penge på satsningerne.

Rigmændenes motiv for at satse i bioteksektoren er nogenlunde enslydende. Det drejer sig om drømmen om at gøre noget godt for menneskeheden kombineret med drømmen om et tårnhøjt afkast.

http://www.business.dk/finans/her-er-de-stoerste-biot..

Med venlig hilsen

Hegu

PS: I Jyllandspostens erhvervstillæg (også pairudgaven) er der her i søndagsudgaven flere gode artikler om iværksætteri. Bla. fortæller Lars Tvede om vigtigheden om netværk på f.eks. Twitter, Facebook m.m.


28/11 2010 10:59 akademikeren 336569»Det fornuftige havde selvfølgelig været at investere i en fond med ti-tyve biotek- aktier. Investeringen til Cel Sci er baseret på personlige kontakter og deres troværdighed,« forklarer Aldo Petersen.

Den lader jeg bare stå...

I forhold til de andre historie er der jo taler om early stage biotek selskaber, som upåagtet rigmænd eller ej, ofte lider en krank skæbne.

Jeg kan af og til godt frygte at der er lige lovligt meget grundforskning der bliver fundet af investorpenge. Frygte er måske det forkerte ord, for det er selvfølgeligt noget der er ekstremt positivt for forskningen, men altså ikke noget investorerne får noget ud af.

Artiklen er forhåbentligt IKKE et testamente på Medicon Valley, som når regningen skal gøres op vist har været godt for samfundet, forskerne men ikke investorerne.

Det viser også hvor risikable biotek investeringer er, og varsler for os, at man ikke skal forelske sig i potentialet, i forskningsresultater eller i detaljerne, men holde sig til grundreglerne, spredning, spredning og spredning.28/11 2010 11:11 Hegu 036571Det kan vi vist kun være enige om med mindre man arbejder aktivt som svingtrader og hopper ud og ind af disse risikobetonede selskaber med den kapital, som man nu har råd til at satse/miste.

Der er forøvrigt en stor journalistisk brøler i artiklen, hvor Sprunk Jansens fejlsatning på helsekostsektoren også nævnes i sammenhæng med bioteksektoren. Biotek er medicin med langvarig forskning og grundige lægevidenskabelige forsøg - ikke helsekost eller medico.

Med venlig hilsen

Hegu28/11 2010 12:42 collersteen 036574


28/11 2010 13:01 Hegu 036578Tak Collersteen.....jeg står her bag disken og sprøjter adventsgaver ud, så tiden til den store research er lidt sparsom, men så er det bare så fantastisk at have dig som backup.

Med venlig hilsen

Hegu
TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER