Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nu skal jeg fortælle dig...


37341 fillandkill 26/12 2010 03:51
Oversigt

Hvad jeg tror der er ved at ske i BioPorto.

Der er selvfølgelig ingen garantier, blot mine iagttagelser, og mine postulater om hvad jeg tror der er ved at ske.

Lad os lige starte med BioPorto´s investor præsentation d. 25 Nov. -dagen efter Q3, http://www.proinvestor.com/aktier/Bioporto+-b-/BIOPOR.CO
Her fortæller Thea Bl.a. at der ved årets Renal Week, i Denver var 70 præsentationer omhandlende Ngal. BioPorto har dog kun patent rettigheder til AKI (Acute kidney injuri) hvilket også spås den absolut største anvendelse, dog har vi fået flere og flere indikationer på at Ngal kan få en meget bred anvendelse, bl.a. ved graviditet, kræft, svulster m.m. - BioPorto er pt. det eneste selskab der har en homogen Ngal test der kan tilpasses stort set alle fuldautomatiske analyse apparater. Vi mangler pt. KUN CE godkendelse for at kunne sælge testen, og den er jeg ret sikker på kommer i Januar.

Lad os prøve at starte ved starten, BioPorto oplyser om et strategi skifte medio August, 2009, hvor de meddeler markedet at de IKKE blot vil nøjes med licensindtægter på salg af den homogene test, men at de istedet, i samarbejde med et af verdens største udviklings selskaber, har udviklet The Ngal test.

BioPorto skriver allerede i Q3, 2009 at:
Udviklingen af BioPortos homogene NGAL test har mødt stor interesse og er præsenteret på Renal Week og MEDICA. Der er indledt dialog med potentielle partnere omkring markedsføring og distribution af testen.

og i årsrapporten for 2009:
NGAL analyse til diagnose af akut nyreskade
Når vi om nogle år ser tilbage på 2009, vil netop dette år nok blive anset som et af de mest betydningsfulde i koncernens historie og udvikling. Året hvor BioPorto ved egen innovation, strategisk planlægning, ressourceanvendelse og vedholdenhed har skabt det produkt, der kan føre koncernen direkte ind på det rutinediagnostiske marked – helt uafhængigt af øvrige aktørers anvendelse af NGAL analyser samt patentlicenser. Efter
udmeldingen omkring den succesfulde udvikling af The NGAL Test, koncernens nye homogene NGAL test, har BioPorto modtaget mange forespørgsler på testen fra både potentielle kunder og samarbejdspartnere, såvel store velkendte diagnostiske selskaber som adskillige
mindre, og vi forventer i løbet af 2010 at kunne indgå de første aftaler om levering og opsætning på forskelligt analyseapparatur.

og Q1 2010:
The NGAL Test, BioPortos homogene nyreskadetest, er udviklet, og produktionen skal nu opskaleres. Dette arbejde forløber planmæssigt, og ventes færdigt i 3. kvartal. Testen ventes allerede ved lanceringen at være tilpasset flere af de større producenters fuldautomatiske systemer som i dag benyttes på hospitaler verden over.

• Forberedelserne til lanceringen af The NGAL Test primo 2011 er påbegyndt i 1. kvartal. Testen vil blive distribueret via nationale distributører, der leverer homogene tests til andre producenters systemer og via de større globale diagnostiske selskaber til anvendelse på egne systemer. BioPorto forventer i 3. kvartal at have de første distributionsaftaler klar med udvalgte nationale distributører, og er desuden i dialog med de større globale aktører om levering af The NGAL Test.

Og Q2, 2010:
Forberedelserne til lanceringen af The NGAL Test primo 2011 er i gang, og de første distributionsaftaler er indgået med nationale distributører i august. Sideløbende med indgåelse af disse aftaler opstartes samarbejde om tilpasning og validering af testen samt SUPPORT og DISTRIBUTION med de globale diagnostiske markedsaktører.

og Q3, 2010:
BioPorto kunne i november prælancere nyreskadetesten The NGAL Test, der kan anvendes på de fleste fuldautomatiske diagnostiske apparater. Testen skal forinden den endelige lancering til diagnostisk brug registreres hos de nationale lægemiddelstyrelser, i første omgang i Europa.
• BioPorto har netop indgået en non-eksklusiv global distributionsaftale med Dako A/S, der fra januar 2011 vil tilbyde testen. Aftalen vil sikre The NGAL Test en hurtig og direkte adgang til det meste af verdensmarkedet.
• BioPorto har endvidere fortsat drøftelsen om samarbejde med de globale diagnostiske selskaber, som er interesserede i at markedsføre nyreskademarkøren til deres egne apparater. Flere af selskaberne har modtaget The NGAL Test for at udføre intern validering og tilpasning til deres respektive apparater.
-
Jeg forstår simpelthen ikke at folk ikke har fattet casen endnu, stort set alle hænger sig i de licensaftaler, der ikke er blevet indfriet, og vi kan da lige tage den hurtigt for prins Knud, det var egentligt ikke noget jeg ville bruge ret meget tid på i dette indlæg. Humlen er vel kogt ned til at Abbott ikke ville nøjes med licensadgang til deres egen Ungal test, de ville have en i BioPorto øjemed, udvidet licensadgang, så de også selv kunne udvikle en homogen test, der kunne anvendes til, andre end deres egne, fuldautomatiske analyse systemer, absolut den bedste beslutning fra BioPorto ikke at afgive denne licens, da det absolut ville skade selskabet på sigt.
Abbott og Inverness/Biosite har derimod valgt at gøre indsigelse imod patentet, da de ikke kunne forhandle sig til rette, dernæst har de begge krænket patentet, - Mener faktisk at EPO traf beslutninger udfra at BioSite ikke respekterede patentet, da de udstedte patentet, den kan Drueagurken følge til dørs, da det er derfra jeg har sladderen.

MEN hvorfor pokker skal BioPorto afgive en udvidet licens, når hele deres strategi med den homogene test bare kører på skinner?? I ordsprogets verden hedder det hvis at skyde den gren man selv sidder på.

Hvis man går igennem historikken, og ser på udmeldelserne fra BioPorto, fra strategiskriftet og frem til Q3 2010, så har den primære plan for selskabet kørt snorlige efter planen, allerede fra de allerførste udmeldinger omkring udviklingen af The Ngal test, har vi hørt at de store globale diagnostiske selskaber har været interesseret, der er over et år siden vi først hørte det. Og det er da i min verden fuldstændig naturligt at vi ikke har hørt noget konkret derfra, BioPorto kan for filland ikke indgå en salgsaftale, når man ikke kan sælge produktet før CE godkendelsen foreligger.

Som beckman Coulter´s produktmanager for diagnostik siger:
“…this NGAL assay is not yet CE marked as an IVD parameter and until such regulatory approval is granted, Beckman Coulter cannot recommend the assay to our customers. However, individual customers may buy NGAL direct from BioPorto for use on the AU platforms, using the stated parameters.”

Endvidere siger herren forøvrigt:

“NGAL is on our list of tests of interest for future development, however, as yet there is no funded project to deliver a NGAL test on a Beckman Coulter platform. As such, I would not anticipate the test being available within the next 24 months.”

Dvs. at Beckman Coulter siger at Ngal testen fra BioPorto IKKE kan anbefales deres kunder, da den endnu ikke er CE registreret, men indtil da, kan individuelle kunder købe testen til forskningsbrug, direkte fra BioPorto. - endvidere siger han, at Ngal er på deres obs liste, for fremtidig udvikling, dog er der pt. ikke afsat penge til udviklingen, så man vil ikke se en Ngal test fra BC indenfor de næste 24 mdr.

Olympus har ingen Ngal planer, QIAGEN, BRAHMS, Axis-Shield, Ortho oplyser at de ikke har planer om at lave/sælge en NGAL test, der kan diagnosticere AKI.

Roche Danmark oplyser, at et firma ved navn BioPorto lige har lanceret, og at testen kan udføres på deres udstyr.
http://drueagurken.wordpress.com/page/2/

Vi ved med sikkerhed at Ngal er særdeles interessant, og der er ikke kommet nogen nye diagnostiske værktøjer til AKI i de sidste 60år, siden SCR. Der har været en vældig interesse fra de kendte aktører, udover BioPorto, - altså Abbott og BioSite, omkring Ngal, men vi har intet hørt fra de øvrige, - jeg har ikke éen eneste gang hørt noget om Ngal, i forbindelse med de øvrige diagnostiske selskaber

Wake up, and smell the coffee

Vi hørte at BioPorto havde indgået en non eksklusiv distributions aftale med DAKO, og at de fra Januar ville distribuere The Ngal Test, udfra det, så formoder jeg at CE registreringen er på plads i de enkelte lande, fra Januar. Btw, så er CE registrering kun en formsag, dog en tidskrævende formsag.

Men lad os komme ned til humlen, og det jeg tror der er ved at ske...
Jeg tror på at BioPorto lancerer The Ngal test i Januar senest, i samarbejde med 2 eller flere af de ialt 7 store diagnostiske selskaber.
Og er det tilfældet, så handler vi absolut i kurs 25 som minimum.

Kunne man forestille sig at BioPortos udviklings, og produktionspartner har deres egne testsystemer, (jeg tror fortsat på at det er Roche) så virker det endnu mere plausibelt at jeg har ret. ( jeg har iøvrigt væddet om jeg har ret, væddemålet er - All you can eat, af Chickens on a stick)

Lad mig lige slutte af med et citat fra Thea, da de indgik distributionsaftalen med DAKO "Det er kun starten".




26/12 2010 04:03 fillandkill 637342



Hvis man kan stole på de salgspriser jeg fandt på den tjekkiske side, så kan jeg næsten regne mig frem til at vi skal sælge under 1 million test i 2010, for at der står noget med 3 cifret million beløb i guidence for 2011.

Hvis vi formoder at den forretning der er etableret nu, omsætter for 20 millioner i 2011, så mangler vi 80 millioner fra The Ngal test, for at nå over en omsætning på 100 millioner, som et eller andet sted er en ganske magisk grænse at passere.

På den Tjekkiske side regnede jeg mig frem til at salgsprisen pr. test ville være ca. 90kr, hvis BioPorto og forhandler leddet hver skulle tjene 50%, dvs. 80 mio./90= 888.888 stk. tests.

Min kraftigste overbevisning siger mig at vi sælger et sted imellem 4 og 5 millioner tests i 2011, uden at jeg dog har noget som helst konkret at have det i..

Det skal lige pointeres at det blot er et for sjov regnstykke, tallene er så taknemmelige at man kan få præcis det resultat man ønsker. men det er sjovt at lege lidt med... God 2. juledag til jer alle

og husk at vi har en gruppe her på PI, til alle BioPorto investorer http://www.proinvestor.com/index.php?p=group&groupid=16

Du skal være hjerteligt velkommen..



26/12 2010 09:57 fillandkill 537343



Jeg har måske set det som underforstået, men hvis jeg lige skal kommentere på min konklusion om at der er en mulighed for at BioPorto måske lancerer The Ngal test i samarbejde med 2 eller flere af de store globale diagnostiske selskaber.

Så er der allerede nu, flere ting vi ved med sikkerhed..
1. The Ngal test er færdigudviklet og klar til salg
2. CE registreringen er lige på trapperne
3. en, to, flere af de store globale diagnostiske selskaber har modtaget The Ngal test til intern validering.
4. Distributionen af The Ngal test er allerede global, jvf. distributionsaftalen med DAKO.

Vi ved også at en validering til hele maskinserier typisk tager 2-3 måneder, dvs. at flere af de store globale diagnostiske selskaber vil have valideret testen til hele deres maskin serie, fra nu af, cirka.. så min konklusion ville være at lanceringen ville blive koordineret, så launch kunne ske i et samarbejde.

At Ngal testen er valideret til flere hele maskinserier, betyder i praksis at BioPortos Ngal test faktisk ER tilpasset måske knap 50% af alle fuldautomatiske analyse apparater i hele verdenen, og for at køre en Ngal test, skal applikationen til hver enkelt maskine blot downloades.

Så min anbefaling til alle der har BioPorto aktien må være at holde, for de der har juleferie er næste arbejdsdag altså i Januar, og så står vi midt i den mest spændende måned i BioPorto´s historie.

Skulle der være et pensions selskab eller 2, andre store med interesse i BioPorto, eller måske nogen i samme branche, der i Januar står på sidelinien og ser missionen lykkes, så kunne jeg have en mistanke om et Januar rally, efterfulgt af et par storinvestor meddelelser, det er slet ikke utænkeligt at vi får nogle meddelelser i det nye år, desangående.



26/12 2010 13:01 troldmanden 537344



Fill gik de andre for tidligt i seng til julefrokosten og så måtte du ind og fortsætte festen bag tasteturet

Tak for et par rigtig gode indlæg.......som sædvanligt

Et par kommentar

Er det gået min næste forbi at Abbott skulle have ønsket en bredere licensaftale hvor de også må sælge til andre producenter? For det er da ikke nogte jeg har hørt om før. Og det virker da pænt dumt hvis det er med den begrundelse forhandlingerne er strandet. Hvorfor ikke blot lave en licensaftale på deres eget udstyr og så stadig få 30-50% af omsætningen.(samme cut som distributørene får)

Mht DAKO aftalen, så tror jeg stadig ikke vi nødvendigvis skal tage det for bokstavligt at de vil begynde at distribuere i jan. Efter min snak med Frank Haarder til BioPorto præsentationen så har jeg stadig mere fidus til feb/marts for CE godkendelsen

Du nævner kurs 25 som minimum allerede i jan. hvis 2 eller flere af de store producenter da ofentliggøre aftaler med BioPorto. Hmm med mindre der følger ganske pæne upfront betalinger med så ser jeg den nu slet ikke stige så meget. Og hvis den gør bliver det kun meget kortvarigt.

Kurs 25 svare til en mcap på lidt over 1 mia. Og det tror jeg ikke på vil være et stabilt niveau før de har vist testen vitterligt bliver solgt i et stort nok antal til de kan genere et pænt overskud.

Derudover vil kurs 25 være SÅ stor en stigning til ALLE at rigtig mange vil sælge for at stryge en gevinst på 300-400% på blot 6 mdr. Jeg sælger i hvert fald ud hvis det sker for så at samle op igen til et væsentligt lavere niveau.

Omkring forventningerne til 2011 så synes jeg det er ret vigtigt man hæfter sig ved BioPorto forsøger at pille noget af forventninger ud. På præsentationen i nov fortalte BioPorto bla at store sygehuse som netop nu er ved at validere testen skal bruge 1-2 år før de har resultaterne klar. Og RIGTIG mange andre sygehuse vil med stats garanti afvente disse resultater fra den virklige verden.

Og BioPorto erkender også åbenlyst at salgsprocessen overfor sygehusene ikke er let. Det er et super konservativt miljø de nu skal ud at modne sammen med deres distributører.

Jeg vil stadig blive positivt overrasket hvis BioPorto kan sælge over 1 mio stk i 2011. Altså til fuld pris. Jeg vil tro de vil "sælge" en pæn stor mængde med meget stor rabat, måske til kostpris, til de første store producenter. Ganske enkelt i et forsøg på at få hurtigere hul på bylden så sygehusene nærmest kan få gratis test til at fortage deres egne valideringer.

Men når alt kommer til alt så er jeg stadig bull på BioPorto. Bare mindre bull end dig fill

Vh
T.



26/12 2010 15:23 fillandkill 137345



Tja Troldmand, vi bliver nok aldrig helt enige

Tiden må vise hvem af os der har været mest korrekt bull på BioPorto..

Mht. Abbott, så er det den eneste logiske forklaring, og Thea sagde samtidigt at de meget gerne ville indgå en licensaftale til Abbotts Ungal test.

Men jeg føler mig stadig overbevist om at det er BioPorto der har rejst sig fra forhandlingsbordet, og sagt nej til et samarbejde, simpelthen fordi at et samarbejde ville udhule BioPortos forretning.

Har BioPorto et par allierede i de store globale selskaber, så er den konstellation da langt at foretrække, da det her vil være BioPorto der producerer og leverer, -og i denne konstellation vil de kunne tjene endnu mere på salget til Abbotts maskiner, end de ville kunne ved at sælge via Abbott.

Og det er også i denne konstellation at distributionsaftaler med ekspv. DAKO kommer ind i billedet, havde BioPorto distributions aftaler med alle de store globale diagnostiske selskaber, ville der ingen ide være i at indgå aftale med DAKO også.

Som jeg ser det, så forsøger BioPorto at indgå så mange distributionsaftaler med de store aktører som muligt, for dernæst at have selskaber som DAKO i baghånden, til at dække de maskiner der måtte være tilbage, som eksempelvis Abbott´s maskinserie.



26/12 2010 15:30 fillandkill 137346



En ting du skal have i mente Troldmand, er at der muligvis sidder mange klar til at gå ind i aktien, hvis alting begynder at lykkes, -Der er mange investeringsforeninger/ pensionskasser der pludselig vil finde aktien interessant hvis der kommer noget konkret på bordet, -heck.. Akademikeren luftede tanken om at købe nogle aktier, hvis han fik noget konkret han kunne regne på..

Det kan være at hvis der er nogen der får lyst til at sælge ud, ved en pludselig stigning, at de aktier blot bliver spist af markedet..



26/12 2010 15:56 troldmanden 137348



Når jeg taler med nogle af dem der servicere de store fonde med oplysninger indenfor life science så siger de alle over én kam at BioPorto ikke så meget som er inden på radaren hos de store seriøse danske fonde. Kravet er klokkelart. Vis at de kan tjene penge. Store fonde vil heller gå ind EFTER forretningsplanen har vist sig at holde. Det er muligt de så skal købe sig ind på en højere kurs. Men investeringen er så også meget mere sikker end nu.

Og har vi ret i bare 10% af vores salgs potentiale forventninger så betyder det heller ikke noget om man først køber ind om 6-12 mdr



26/12 2010 15:52 troldmanden 037347



haha nej ikike sådan lige. Det må vel næste fordre til et vædemål. Med 4-5 mio test så mener du vel en omsætning op mod 500 mio i 2011. Jeg tror på maks 100 mio. Hvad skal v have på højkant. En kasse med fyldte flasker små gule

BioPorto siger da selv at de aller helst vil idngå aftaler direkte med de store producenter for derved at få fat på ALLE deres maskiner. Og for BioPorto kommer det ikke til at betyde alverden på margin idet producenterne blot får den samme del af kagen som distributørene.

Så jeg ser primært de store distributører som en løsning frem til det tidspunkt hvor de har afaler med alle producenterne.

Omkring Abbott så tror jeg bare der er gået patent slagsmål i den. Og Abbott spiller så det kort i håbet om at kunne presse BioPorto




26/12 2010 20:19 fillandkill 237351



Vi er jo stort set enige om strategien, det er mere potentialet/penetreringen vi har lidt forskellige indgangsvinkler til.

Vi er endda enige om at der i guidence kunne stå noget med 3 cifret million beløb, det må absolut, os to imellem, være en milepæl

Med løbende produktion, og de batch størrelser der er nævnt på 250.000stk tests, så kan jeg regne mig frem til at de umiddelbart kan producere imellem 3,5 og 4,5 mio test årligt, medmindre de kan gå længere op end de 250.000 stk, som vi også debatterede efter præsentationen.

men jeg tager væddemålet, er altid klar..
jeg sætter mig på 3 mio test det første år, og en omsætning på plus 250mio, vi kan så sige at du vinder hvis jeg taber og så har jeg været large, når du nu fedtspiller med 1 million tests..



27/12 2010 01:00 troldmanden 037355



Det bliver som at stjæle slik fra en baby...... baby fill.....

Du glemmer Thea på præsentationen sagde den nuværende kapacitet på ca 3 mio om året rækker flere år ud i fremtiden.

Ja der kan startes nye linjer op. Men hvert enkelt linje skal igennem validerings test som tager tid og koster penge, hvorfor det ikke er den nuværende kapacitet

Med mindre de får nogle store upfront beløb inden årsregnskabet så tror jeg deres 2011 guidens vil være meget forsigt. Jeg ser det lidt som en Genmab case hvor de selv er så meget i tvivl om det første års salg, at de nok vælger at lave en guidens tæt på uden noget The Ngal salg




27/12 2010 01:43 fillandkill 037356



Ha ha, du bliver klogere, det er ikke slik vi vædder, det er kyllinger..

Du glemmer hvis at Thea, så vidt jeg husker, så et spørgsmål fra Mark, gentagne gange undlod at ville svare på hvad de kunne producere af test, hun satte aldrig antal på, - det eneste hun sagde var at de kunne producere nok, regnede de med.

Det var iøvrigt den vi vendte på værtshuset senere.

Mht. upfronts, det kommer ikke til at ske, de skrev jo i Q3 at de ikke længere ville opdatere på licenser i kvartals meddelelserne, og der kommer ikke upfront andre steder fra.

Det de starter nu, er simpel distribution/salg.



27/12 2010 08:18 MagicMartin 037360



Mit bedste bud er også at du er alt for optimistisk, så troldmanden vil efter min bedste overbevisning vinde en nem sejr.

Selv hvis Bioporto skulle nå 3-4 mio. test, så tvivler jeg på, at omsætningen vil nå op i nærheden af 250 mio kr. i 2011. En del NGAL gives væk / sælges sandsynligvis til kostpris. Så hvis man skal nå 250 mio i omsætning, så er mit bud, at man skal op på 6 mio. solgte test i 2011.

Jeg tror at der vil gå nogle måneder før der begynder at komme "rigtig" gang i salget (der sker jo jævnligt noget uventet).
Mit bedste bud for 2011 er (inkl. deres nuværende omsætning): ca. 1 mio solgte test (inkl. dem der er gratis/til kostpris) og 50-60 mio. i omsætning. Tvivler på at Bioporto kommer over 40 kr. i gennemsnitlig salgspris pr. NGAL test.

Jeg håber selvfølgelig, at det går bedre (nu når jeg selv har aktien).



27/12 2010 11:19 Thomas 237363



Fill: Jeg synes det nogle gange kan virke lidt som om at du nærmest bare er konsekvent positiv på BioP. Det er i hvert fald særdeles sjældent at du mener ledelsen handler forkert, mulighederne virker endeløse osv og du tar ikke meget fat, hvis overhovedet, på de ting der MÅ kunne true virksomheden, for der må der være nogle stykker og nogle reelle nogle af slagsen - ellers lå kursen vel ikke her.

Det var såmænd bare for at komme med lidt velment kritik. Jeg læser dine indlæg med stor fornøjelse og du og andre skribenter her på PI gør et fantastisk arbejde, der hjælper typer som mig, der slet ikke har kompetencer til at sætte sig ind i casen på samme måde som Jer. Så tak for det

Jeg har i øvrigt selv ca 40.000 Biopper



27/12 2010 13:09 troldmanden 137370



Godt Thomas. Godt at se jeg ikke er den eneste med bioporto aktier der står ude og forsøger at tale den store slagter lidt ned på jorden. Men det er dævlme svært Det er ikke for ingen ting han er den store slagter Så en ekstra hånd er altid velkommen

Fill er afsindig dygtig til at finde mange interessante detaljer. Men som denne tråd også viser så er vi langt fra enig på den kommende salgsudvikling. Så det bliver piv spændende at se udviklingen i 2011



27/12 2010 12:54 troldmanden 137369



Enig MagicMartin

Thea siger også på præsentationen at alle sygehusene først vil fortage deres egne interne kliniske test/valideringer inden de evt vil rulle testen ud på hele ICU afsnittet. Og testene til disse kliniske forsøg vil blive givet gratis og derudover vil det tage nogle mdr fra første sygehus besøg til forsøget er afsluttet.

Så Q1 salgs data fra Ngal er nok megte tæt på et rent 0 og Q2 ikke ret megt større. Det samme vil så ske i US når de får godkendelse omkring medio året. Der vil de første kvartaler også bestå af en yderst beskedent salg fordi de enkelte sygehuse først skal gennemfører interne test.




8/1 2011 02:16 Thomas 037644



Hvad er det der gør at nogle hospitaler forventes at gøre brug af testen øjeblikkeligt, mens andre vil vente 1-2 år på studier af testen?

Og hvor vigtig var blåstemplingen fra Mayo Clinic overhovedet, hvis hovedparten af hospitalerne, eller i hvert fald mange, selv vil validere alligevel?

Mht jeres gæt/forventninger om hvilket antal solgte test vi lander på, kan I da komme ind på hvad der gør at I hhv lander på 1 eller 3+ mio osv? Folk er mere eller mindre enige om et max potentiale på 175 mio test, hvilket selvf ikke opnås fra dag 1, det er klart. Men hvad er det der gør at i skyder på 1-5?



29/12 2010 23:28 BiopOrBust 437429



Det I glemmer i den udemærkede diskussion...

Er at der vil være en kæmpe økonomisk besparelse i at kunne sortere de patienter fra som ikke har behov for nogen form for behandling, hverken forebyggende eller som konsekvens af nyreskader.
Alene det at kunne flytte en patient fra intensiv til en almindelig sengeplads vil kunne retfærdiggøre at foretage en særdeles anseelig mængde Ngal tests, for slet ikke at tale om dem der simpelthen bare kan sendes hjem...

Så er det meget muligt at hospitalsverdenen er meget konservativ (og nej Troldmand, jeg har ikke glemt dine beretninger om det fortræffelige "kunstig brusk" firma der gik neden om og hjem fordi penetreringen tog for lang tid), men det er ikke desto mindre min påstand at i en tid hvor sundhedsudgifterne eksploderer over stort set hele kloden, har man ganske enkelt ikke råd til ikke at benytte en test der kan reducere disse ganske markant. Om det så i starten primært er ved at frasortere de patienter der ikke er behandlingskrævene er egentligt irrelevant.

Hvor mange tests der rent faktisk bliver solgt til "normal" pris i 2011 er anyones guess, mit gæt ligger dog noget tættere på fills end troldmandens (måske fordi fill har nedjusteret sit gæt til at matche mit på minimum 3 millioner), hvad jeg til gengæld ikke er enig med fill i er at der bliver en samlet lancering i januar med Dako og et par stykker af de store diagnostiske selskaber, jeg er som sådan ikke i tvivl om at Roche, Siemens eller hvem af dem det nu er nok skal komme med, men jeg tror vi kommer til at se at Dako starter IVD salget umiddelbart efter CE mærket, og at de andre melder sig indenfor max 6 måneder derefter.

Så fill: du kan godt begynde at charme dig ind på din lokale 7Eleven forpagter, det bliver dyrt i chickensticks :−)





30/12 2010 15:22 fillandkill 137447



Jeg kan marinere og flambere de chickensticks du kan spise, før du kan nå at stave til spejderdreng..

En ting jeg kunne tænke mig at finde ud af, er hvordan sådanne tests normaltvis bliver introduceret på markedet, så man på den måde kan opstille en form for succes kriterie, for Ngal.

Det ville være skidt om Ngal skuffer aktionærerne, mens det faktisk rammer markedet væsentligt bedre end normalen.

Omvendt, skal man tro Theas ord, så er det nærmest ikke hvert årti, en test af denne kaliber rammer markedet. Vi skulle måske næsten sammenligne den med Troponin, som nåede 85% af markedet indenfor 3 år. - så... det ville måske igen fra min side, være for optimistisk..

Blot en ting mig og Troldmanden snakkede om, mht. vores forventninger.



30/12 2010 21:09 Doctor 337457



Jeg mener sagtens, man kan sammenligne dette med troponinerne. Med en enkelt forskel. Da troponinerne blev introduceret, var der allerede fornuftige koronarmarkører som CKMB og CK. Forskellen var, at TnT og TnI var hurtigere og mere sensitive. Præcis som NGAL. Jeg mener bare springet nu er meget større end tidligere. Det vil blive et kvantespring i nyrediagnostikken...

Doctor.



30/12 2010 23:11 fillandkill 037459



Hej Doctor

Og Tgaard(læge) mener det bliver en uundværlig markør, det er da dejligt at 2 læger er lige så optimistiske som jeg selv.

Men hvordan tror du testen vil blive modtaget rundt om på eksempelvis danske sygehuse?

Du har jo måske lidt snak fra krogene, er der overhovedet nogen læger pt. der er klar over at Ngal testen fra danske BioPorto er på markedet i nær fremtid?




30/12 2010 23:22 mrpension 037460



Det her bliver spændene at høre :)



30/12 2010 23:24 mrpension 037461



Forresten godt nytår Fill hvornår skal vi på den gyldne???



31/12 2010 11:32 Doctor 637469



Åhh, ja det er jo hele humlen. Er sygehusvæsenet for konservativt til denne test? Svært at sige. Jeg tror, vi vil se en ret hurtig udbredning af den. Jeg mener godt, man kan sammenligne den med troponinerne hvad angår sikkerhed og hurtighed. Jeg ved, mange anæstesilæger er opmærksomme på testen, men det diskuteres internt, hvad forskellen af den meget hurtigere diagnostik vil gøre. Der ventes derfor i spænding på resultaterne af flere studier omkring outcome ved hurtig igangsættelse af dialyse. Jeg er personligt ikke i tvivl om effekten, det vil (i MIT hoved) gøre en stor effekt med tidlig diagnostik, og jeg tror, hovedparten af anæstesilægerne har de samme tanker.

Som sagt ved man godt, NGAL kommer snart. Det er dog primært anæstesilægerne, der primært snakker om den, men de er også klart de vigtigste. Når det er sagt venter der sikkert et stort arbejde for DAKO og Bioporto de næste måneder (år?).

Doctor.



TRÅDOVERSIGT