Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Gamesa ved at købe Suzlon? Konsoliderings bølge på vej?


37552 troldmanden 4/1 2011 12:43
Oversigt

Her til morgen er der rygter om at Gamesa byder på 55% af Suzlon til en pris der er næste 50% over gårdagens lukke kurs. Det prissætter Suzlon til ca $3 mia.

Suzlon har netop lige været ude at tage afstand til rygtet. Men i bund og grund kan de ikke vide sig sikre idet det blot er én ejer der har de 55%. Så hvis først han bliver fristet så....

HVIS de 2 selskaber bliver lagt sammen så vil de på 2009 omsætning blive verdens største producent. De vil da have både Gamesa, Suzlon og Repower møller. Derudover en meget stor andel i grar producenten Hansen transmissions. Så der er ingen tvivl om der ville kunne opnås store synergier ved en sådan sammenlægning. Og Gamesa har netop fornyligt sagt de vil til at satse mere på Asien. Så tjaaaa måske.....

Hvad vil en evt sammenlægning så betyde for Vestas??

Det vil betyde en ny stor global konkurrent som er ca samme størrelse som Vestas selv. Og Gamesa har nogle rigtig interessante priúdukter på vej gennem deres R&D. En R&D hvor der er stor fokus på kvalitet.

Det vil betyde Gamesa nærmest kan blive selvforsynende med gearkasser fra Hans Transmission. Og lige præcis DET vil uomtvistlig lægge mere pres på Vestas idet de får en stor andel af deres gearkasser fra netop Hansen Transmission. Og vil de så også kunne levere i samme omfang til Vestas? Vestas har selvfølgelig andre gearkasse leverandører. Meeeenn.

En fussion vil også øge Gamesas fodfæste på offshore markedet idet Repower allerede har en 6,15MW mølle på markedet. Så Gamesas ekstra marketing muskeler vil potentielt på den lidt kortere bane kunne betyde yderliger konkurrence for Vestas og Siemens på offshore området

Alt i alt ser jeg det ikke som positivt for vestas HVIS det sker. Lige meget hvordan jeg vender og drejer det så vil Vestas få en ny og stærkere konkurrent.

Spørgsmålet er så om det evt kan starte en større konsoliderings bølge i branchen. Det tror jeg så ment godt det kan. Men inden folk straks begynder at tænke YES så kommer der snart ete stort bud på Vestas så er det ikke dem jeg har i tankerne. Jeg tror stadig ikke på der er nogen der kommer og smider de små $10 mia der skal til. Jeg tror nærmere på en konsolidering hvor flere af de mindre selskaber går sammen eller nogle af de større spillere køber specifikke mindre selskaber op for at få adgang til enten ny teknologi eller et nyt geografisk område/produktion.

Det bliver spændende at se hvad der sker i Spanien/Indien den kommende tid. Hold øjene åbne. For det er af stor vigtighed for Vestas




4/1 2011 14:15 collersteen 137555



Spændende rygter.
Et evt. vil måske også give lidt pin-action i Vestas (for nu at låne et af Cramers yndlingsudtryk). Altså, vil et bud på Suzlon sætte regnedrengene igang med at finde ud af hvad det så svarer til for Vestas og så derfra vil der komme alle mulige og umulige analyser. Det vil nok være i opadgående retning uden at jeg overhovedet kender noget til Suzlon.

Et andet lille twist i historien kunne være den at Iberdrola over snart flere måneder har øget deres ejerandel stille og roligt i Gamesa. Uden at have facttjekket mener jeg den er gået fra under 15% til over 18%. Ikke nogen voldsom øgning, men alligevel interessant. Kunne man forestille sig at Iberdrola også sidder bagerst i lokalet og trækker i trådene og udstikker nogle linjer?

Har du en mening om det mr.T?



4/1 2011 14:51 troldmanden 137557



Troldmanden har meninger om det meste. Men det er ikke altud de bliver ytret Her vil jeg dog gerne dele mine meninger

Jo jeg tror du har helt ret i at et evt opkøb vil få alle mulige tosser til at lave en direkte overførelse på Vestas og hvad Vestas så skal koste. Og det vil ganske givet øge kursen på Vestas. Men som jeg har ksrevet mange gange så tror jeg der sidder nogle hardcore spekulanter der har tjent masser af penge på tidligere at sætte disse rygter i gang. Så de vil straks være der igen. Tror bare ikke på det.

Jo du har ret. Verdens største vind developer Iberdrola har stille og roligt øget i Gamesa. Og jeg har svært ved at se Gamesa gå ud at fortage en investering på 7-8 mia dkk uden at have Iberdrola i ryggen.

Om det så lige frem er bestillings arbejde ved jeg ikke. Dertil har jeg ikke fulgt Iberdrola tæt nok. Altså vil de også gerne kraftigt øge fokus på Asien og evt offshore via Repower? Det kan virklig blive noget af en mastadont med verdens største vindmølleselskab som samtidigt har verdens største developer som stor aktionær. Og vel at mærke en aktionær som ikke fattes penge.......

Må sige jeg slet ikke forstår de danske medier ikke har opfanget det her. For det er virklig, VIRKLIG interessant og pænt afgørende hvad der sker her




4/1 2011 16:50 doodha 037559



For fire år siden var der opkøb i gang af Repower (tror jeg nok, det var).

I disse første måneder af 2007 steg Vestas voldsomt, relativt en af de største stigninger nogensinde - i høj grad næret af opkøbsprocessen af konkurrenten.

Men om det kan sammenlignes med den aktuelle situation, ved jeg ikke.



4/1 2011 20:47 troldmanden 037563



Dodha jeg vil nu alligevel mene 2011 på bagkandt (ikke helrt fri) af en finanskrise gør at situationen er noget anderledes end i de galde 2007 dage. Men jo der skal nok være nogle smarte penge folk der kan forstå at få fyret kraftigt op i spekluationerne for at få drevet kursen op




4/1 2011 21:19 doodha 037566



Vi er ganske enige, Troldmand
- jeg tror heller ikke, det aktuelle kan drive kursen 40-50% op, sådan som det faktisk skete dengang i de glade dage for blot fire år siden.



5/1 2011 18:39 collersteen 037582






4/1 2011 19:34 Moneyloss 037561



jeg tror ikke på de rygter. Hvis gamesa køber suzlon følger gælden vel med ?? Altså ca. 18 mia kr. Det vil da være det mest skøre køb i historien - 18 mia i købspris + 18 mia i overtaget gæld - sammenlagt 36 mia kr. Det er jo hvad Vestas koster !



4/1 2011 20:45 troldmanden 037562



Hej Moneyloss

I følge rygterne er der ikke tale om en 100% overtagelse af Suzlon men derimod "kun" at købe den største ejer ud som har 55% af kapitalen og som samtidigt også er formand for selskabet. Så de skal ikke op med så mange penge.

Nu er Vestas heller ikke just gældsfri. Og derfor kan du ikke fortage den sammenligning du gør.

Jeg tør ikke sætte procenter på for sandsynligheden for Gamesa ender med at komme til at sidde for bordende af Suzlon. Men jeg tror faktisk godt de kan tjene den hjem.



4/1 2011 21:05 HRmunk 037564



Vestas har en markedsværdi på 37,7 mia og en gæld på 26 mia altså ca 57% af Suzlon til 36 mia.



4/1 2011 21:14 troldmanden 137565



78% mere end Suzlon. Og det er med en 50% præmie for at overtage den 55% andel. Lægger vi tilsvarende 50% præmie til Vestas så er forskellen 129%

Og se nu begynder den direkte sammenligning allerede. Og det er bare SÅ meget mere nuancert end simple tal som det



TRÅDOVERSIGT