Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Opdatering forår


39963 Roedekro 10/3 2011 17:30
Oversigt

Hej alle sammen

Så kommer der en opdatering, se mere på www.agrocura.dk øverste link.

Ejendomsmarkedet:
Ejendomsmarkedet har det ikke godt, hvor der i mange vestlige lande stadig var prisfald i 2010. Hertil kommer der, at nybyggeriet stadig er total i stå. Det skyldes, at de vestlige lande, svømmer i overskydende boliger. Det er naturligt, at overskuddet af boliger skal reduceres, før nybyggeriet går i gang. Hertil kommer, at mange lande har oplevet en ejendomsprisfald på ca. 30%, som har gjort at belåningsgraden er staget betragteligt. I USA steg belåningsgraden fra 40 til ca. 70. Derfor vil forbrugerne ikke sådan lige forbruge flere penge, men er mere interesseret i opsparing/afdrag. Finansverdenen vil heller ikke sådan lige låne flere, før belåningsgraden kommer ned, det drejer sig jo om sikkerhed. Det fjerner penge fra væksten. Der er tonsvis tvangsauktioner i USA og i Danmark er vi gået ind i den værste fase, angående tvangsauktioner. Det kommer væsentligt flere tvangsauktioner i de kommende år, indenfor alle kategorier, jeg har svært ved at se, at det kan bliver anderledes.

Vækst/inflation
Inflationen stiger i øjeblikket, grundet stigende energi og fødevare. Men stigningerne ligger rimeligt centreret område. Det betyder, at inflationsstigningen virker som en forbrugerskat, som fjerne en del af den disponible indkomst. Det er et problem. Det vil dæmpe forbruget og væksten. Dette ses tydeligst i England, hvor inflationen er 4% og de havde negativ vækst i 4. kvartal på -0,6%. England har samme inflationsmål, som ECB på 2%. Skal de så hæve renten for at dæmme op for inflationen? – og risikere at økonomien igen ender i en voldsom recession. Når situationen er sådan, vil en negativ vækst, betyde lavere efterspørgsel efter råvare på sigt, og derved vil råvareboblen løse sig selv, herunder inflationen.

Renten:
Længe leve frygten! ECB har ændret deres retorik omkring rentehævninger, men ikke sagt at de hæver renten. Den europæiske økonomi kan på nuværende tidspunkt slet ikke absorbere en rentestigning – se side 15 nederste chart. Hvis ECB hæver renten vil det slå fejl, som skubber den europæiske økonomi ind i en ny recession, med deraf faldende renter og nye rentesænkninger fra ECB. Det vil også være første gang ECB hæver før USA. I historien, har Tyskland hævet renten et par gange før USA, men som alle medførte at de måtte sænke den igen. Jeg tror ikke på rentehævninger fra ECB, de spiller med musklerne, måske få rentehævninger.

Men når det er sagt, kommer jeg selvfølgelig med en ændret anbefaling såfremt markedskræfterne og ECB vil det anderledes. Det er jo for sendt, når ECB er i gang med den 20 rentehævning. Jeg vil henlede opmærksomheden på side 22 , nederst. Rentekurven er enorm stejl og den kan ikke blive stejlere. Det betyder, at det pt. er absolut det dårligste tidspunkt at låse noget finansiering fast. Der er plads til både, at den korte rente kan stige og de lange kan falde. På side 23 kan ses, at jeg forventer et rentefald på de lange renter de næste 3-6 måneder. Derved kan der købes tid i forhold til hvad ECB vil.

Kina/råvare:
I kan selv se bilagene omkring råvaremarkedet. Men det mindre meget om 2007/2008. Og boblen vil gå i stykker endnu en gang – timing dog vanskeligt. Men se lige chartene side 18-20 omkring Kina. De ledende indikatorer i Kina har ikke været under 0-linjen siden 1983 og derved ingen negativ vækst. Ja Kina har ikke haft negativ vækst i 34 år. Kina er måske ved at nærme sig et I-land og derved opstår der meget samhandel med den vestlige verden, som medfører at Kina evt. økonomisk følger samme spilleregler.

Men se lige de ledende indikatorer på kvartalsvis, hvor langt de cyklisk er fra 0-linjen. Det ligner på sigt en boble. Kina vil uden tvivl omleve lavere vækstrater i 2011, men ikke en recession. Men på sigt ender det med en voldsom recession – det er måske her næste overraskelse ligger 

Det bare det jeg havde på hjertet og som altid er I velkommen til at kontakte mig.

MVH
Rødekro



10/3 2011 18:04 Kristensen 239969



Dejligt også at se dig på banen her, Rødekro. Fortsæt endelig det gode arbejde!

Direkte links til dine analyser i pdf:
Finans:
http://www.agrocura.dk/NR/rdonlyres/14F89E1F-ACB3-4756-8AAB-0B9DD7CE9B24/0/InfomoedeMarts2011Finans.pdf

Råvarer:
http://www.agrocura.dk/NR/rdonlyres/4F5A8999-2948-4D46-9EB5-BD70F19F3D72/0/InfomoedeMarts2011Raavare.pdf



10/3 2011 18:26 039971



Ja super fedt at se dig herinde, Rødekro!

Velkommen til.



TRÅDOVERSIGT