Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DFDS sælger Canal Tours til Strömma


40157 fcras 15/3 2011 10:26
Oversigt

Mandag 14. marts 2011 kl: 12:36

DFDS har indgået en aftale om salg af DFDS Canal Tours til Strömma Turism & Sjöfart, der driver kanal- og havnerundfarter samt turistbusvirksomhed i nordiske byer. Prisen er aftalt til 110 millioner kroner.

DFDS overtog DFDS Canal Tours i 1998, da man overtog virksomhedens daværende ejer Dan Transport.

”DFDS Canal Tours har været en spændende del af DFDS, som med en dygtig ledelse og engagerede medarbejdere er lykkedes med at placere sig som en af Københavns største og mest kendte turistattraktioner. Men selv om vi har haft stor glæde af virksomheden, så må vi også erkende, at den er meget forskellig fra den øvrige del af DFDS, som omfatter fragtskibe og passagerskibe samt landtransport af gods i hele Nordeuropa. Vi må derfor konstatere, at der er få fælles synergier, og at DFDS ikke er den rette ejer på sigt. Vi er derfor meget glade for, at DFDS Canal Tours, fremover skal være en del af en profes-sionel by-turismevirksomhed, der har alle forudsætninger for at gøre virksomheden til en endnu stærkere faktor i turismen i København. Der skal lyde en stor tak til hele staben på DFDS Canal Tours for et fortrinligt samarbejde og fin resultatudvikling gennem alle årene”, siger Niels Smedegaard, administrerende direktør i DFDS-koncernen.

DFDS Canal Tours råder over 16 turbåde, alle med navne fra H.C. Andersens eventyr.

Selskabet er femtestørste turistattraktion i Danmark med omkring 700.000 gæster om året og en omsætning på ca. 40 millioner kroner. I højsæsonen beskæftiger DFDS Canal Tours godt 100 personer.

”Det er en stor glæde for os at kunne byde DFDS Canal Tours velkommen i Strömma. Vi driver i forvejen bus-sightseeing i København under navnet Open Air Sightseeing. Vi ser derfor frem til samarbejdet med medarbejderne i DFDS Canal Tours og ikke mindst administrerende direktør Erik Holsko, der heldigvis ønsker at fortsætte på posten. Sammen med medarbejderne og ledelserne i DFDS Canal Tours og Open Air Sightseing vil vi fortsætte og også gerne styrke udviklingen af de to virksomheder, ikke mindst ved at udnytte de muligheder for synergier, der vil være mellem dem, og naturligvis også ved at inddrage de erfaringer, vi har fra driften af tilsvarende turistvirksomhed i andre nordiske byer. Samtidig er vi ved at gøre alle produkter tilgængelige via vore webbutikker, så besøgende kan planlægge og købe deres rejser og oplevelser i god tid før ankomst”, siger Jan Larsén, der er adm. dir. for Strömma Turism & Sjöfart AB.

Kilde: DFDS
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=10368
----------------------------------------
http://www.dfds.com/business_areas/copenhagen_canal_tours/
http://www.stromma.se/sv/Stromma/



TRÅDOVERSIGT