Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas - Ny 7 MW vindmølle


40778 Kristensen 30/3 2011 21:39
Oversigt

Vestas holdte i dag pressemøde i London, hvor de præsenterede deres nye, såkaldte 6MW mølle, men som under pressemødet i stedet viste sig at være en 7MW mølle.
Der har ligeledes været stor tvivl om møllen ville blive uden gear (direct drive teknologi) eller med gear.

Den nye mølle får betegnelsen V164-7.0 MW, og har som navnet også afslører en rotordiameter på 164m. Prototypen ventes opført i fjerde kvartal 2012. Serieproduktion vil dog først finde sted fra første kvartal 2015, hvis planlægningen holder. Dette kendetegner Vestas meget godt, således at møllen er gennemtestet, før den kommer på markedet. Umiddelbart havde jeg personligt hååbet på den kom på markedet før, da 4 år er lang tid, og hvor står konkurrenterne til den tid?

Møllen er den første fra Vestas, som er udviklet alene til offshore markedet og udgør den største R&D-investering for selskabet nogensinde. I forlængelse af dette, kunne Ditlev Engel fortælle at "hvis vi ikke havde set en attraktiv pipeline af ordrer til møllen foran os, havde vi ikke foretaget disse investeringer."
"Det estimeres, at offshore vindmarkedet vil vokse med i gennemsnit 8,4 pct. årligt i perioden 2015-2025, og at der i denne periode skal opsættes 63.000 megawatt offshore, sagde adm. direktør Anders Søe-Jensen fra Vestas Offshore på et pressemøde i London om markedsudsigterne."

Vestas er også begyndt at måle "Lost production factor", der er et udtryk for, hvor meget energi møllerne ikke formår at udnytte. Og for den nye offshore mølle er der tale om et niveau, der er lavere end de knap 3 pct., som er gældende for den øvrige del porteføljen og betegnes som uhørt lav.

For mere info om møllen:
http://worldofwind.vestas.com/presentations/generic
http://vestas.23video.com/video/1482183/v164-70-mw-animation







TRÅDOVERSIGT