Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Stresstest af Europæiske atomkraftværker


40914 3/4 2011 23:59
Oversigt

Tyskerne og nu også resten af EU vil gennemføre stresstest og det ventes at det vil påføre atomkraftværkerne yderligere udgifter.

se blandt andet mere her:
http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2011/03/15/184809.htm

Vi kan vel formode at der som følge af katastrofen i Japan, blive genudregnet udgifter til eksternaliteter og dermed vil sektoren selv lukke kraftværkerne og være mindre indstillet på at opføre nye.

Vattenfall har ifølge P1 et par kraftværker i klemme i Tyskland alene.

1/3 del af Tysklands energiproduktion kommer fra atomkraft, så det er lidt af en omlægning der skal til.

Her lidt facts fra ritzau:

Der er i alt 195 fungerende reaktorer på atomkraftværker i Europa.
Frankrig er Europas største atomnation med i alt 58 reaktorer fordelt på 19 atomkraftværker.
Derefter følger Rusland med 32 reaktorer, Storbritannien med 19 reaktorer, Tyskland med 17 reaktorer, Ukraine med 15 reaktorer og Sverige med 10 reaktorer.
14 af EU's 27 medlemslande benytter sig i øjeblikket af atomkraft.
EU-landene kan selv bestemme, om de vil benytte sig af atomkraft eller ej. Medlemslandene har også selv ansvaret for at udstede licenser til atomkraftværker og kontrollere, at sikkerheden er tilstrækkelig.

(her en myteside om a-kraft, der godt lige kan trænge til en opdatering efter japan http://www.akraft.dk/myter.htm)



4/4 2011 02:57 TDAE 040916



Tja...

http://www.akraft.dk/myter.htm er vist skrevet før Fukusahima:

(citat)
"Ved et stort uheld med tab af kølemiddel og nedsmeltning af brændslet fører ikke til nogen dødsfald. Nedsmeltning er tværtimod den bedste metode til at sikre omgivelserne mod bestråling af det radioaktive brændsel, hvis der skulle ske en sådan hypotetisk hændelse. Den gastætte indeslutning sikrer mod de farlige gasser - især jod-131 og Cæsium-137. Et jordlag på 1-2 m beskytter effektivt mod gammastråling.
Det er en overkommelig teknisk opgave at sikre mod forurening af grundvand, hvis denne hændelse skulle forekomme."
(citat slut)

Hvis problemerne er så få og små, hvorfor så evakuere i en radius af 20 km?



4/4 2011 14:16 Occam 240927



Fordi

1. Brugt brændsel blev opbevaret uden for den gastætte indeslutning.

2. Den gastætte indeslutning blev alligevel utæt.

Begge hændelser følger Murphy's lov ( http://en.wikipedia.org/wiki/Murphy%27s_law )



22/4 2011 13:03 Helios 041574



Fukushima-ulykken er vist for ny til at der er opstået myter - her tager både du og akademikeren lidt fejl. Det kunne opstå den myte, at de mange tusinde dødsfald skyldes Fukushimaværkerne - og ikke tsunamien! Det vil jo vise sig.
Dit citat handler om en bestemt begivenhed - en kernenedsmeltning p.g.a. manglende køling som efter manges mening er den størst tænkelige katastrofe. Det er den også rent økonomisk, men det omgivende miljø vil ikke mærke meget til hændelsen.
Fukushima-ulykken skyldes en manglende sikring mod en så stor tsunami, kun nogle få meter blev det til - en fatal fejltagelse af Tepco.
20 km zonen skyldes ikke den akutte stråling, den er nemlig ikke meget større end den naturlige baggrundsstråling, men den er indført for at give arbejdsro til de mange, der rydder op i ruinerne efter tsunamien.



22/4 2011 13:45 troldmanden 041579



Det er da kun få dage siden japanerne har lavet 20 km zonen om til en "døds zone" i lighed med den der er omkring Tjernobyl. Altså en zone hvor det i rigtig mange år bliver forbudt at opholde sig i. Og det skridt vil japanerne da ikke tage såfremt det ikke er nødvendigt. Det koster trods atl ret mange penge at opretholde en sådan dødszone og flytte en masse mennesker permenent



4/4 2011 11:54 renek 040922



Hvis vi et øjeblik ser bort fra de tragiske menneskelige konsekvenser af dette, må man sige at den tsunami var atomkraftens "black swan" event



22/4 2011 13:09 Helios 041575



@rkhanen,
du har sikkert ret - det gælder for alle tilsvarende geologiske lokaliteter, hvor der er jordskælvs og tsunamirisici.
Teknologien gør sikkert som den plejer, lærer af denne katastrofe og får tsunamisikret de udsatte sites jordkloden rundt.
I den vestlige verden er der fortsat flere, der er døde som følge af ulykker med vindenergi, end der er p.g.a. reaktorulykker.



22/4 2011 13:42 troldmanden 041578



Hej Helios

Velkommen til ProInvestor som aktiv skribent

Har du et link til tekst der viser der er flere døde ved vindmøller en A-kraft? For det tror jeg slet ikke holder. Jeg har kendskab til ganske, ganske, ganske få arbejdsulykker med vindmøller hvor en enkelt person er død. Jeg er sikker på det samme er sket i A-kraft industrien. Dertil kommer så de udslip der har været som har slået folk ihjel. Fukushima kommer til at kræve en del ofre blandt de heroiske arbejder der forsøger at udbrede skaderne.

Vh
T.



22/4 2011 22:11 Fiskemanden 041588



Antal døde som følge af reaktorulykker bare i europa er uerhørt stort:

http://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Radioaktivitet-och-bestralning/Radioaktiva-amnen/Tio-ar-efter-Tjernobyl/

Bare i sverige er vurderingen på ca 300 ekstra dødsfald som en direkte følge af Tjernobyl.
Jeg kender ikke lige til statistik omkring nærområdet og de nærmeste lande i vindretningen,men tror at det drejer sig om titusindvis,men må nok lige søge lidt mere fakta.
Men at tro at en sikkerhedzone på 20 km (30km)kun er for at få arbejdsro,er nu nok en kraftig undervurdering af den mængde radioaktive stoffer som er spredt ud efter ulykken.
Det kan overhovedtaget slet ikke sammenlignes med baggrundsstrålingen.
Atomkraftindustrien er nu nok nødsaget til at indse at produktionen af energi bliver dyrere fremover da kravene til kølingen øges uanset tsunamirisiko.
Ny ,dyrere teknologi med flydende metalkøling,som desuden kan fungere uden ekstern energikilde(selvkøling i nødsituation)bliver nok fremtidens model,med tanke på øget sikkerhedstænkende.



22/4 2011 22:24 Fiskemanden 141589



Angående dødsfald bare efter Tjernobyl er: 28 udiskutable,alt derudover varierer fra 50 til 4000
som man helt sikkert konstaterer,men siden går meninger især om definition og tolkning og tallene varierer her fra titusinde til over en million

http://www.vk.se/Article.jsp?article=434477



6/6 2011 12:12 Helios 042991



Hej Fiskemanden,
- det må bero på en stor misforståelse, det ligner mere tallene for Radon i boligerne, der beløber sig til ca. 1000 pr. år.
20 års rapporten fra vestlige strålingseksperters arbejde i Rusland kunne relatere 56 dødsfald til Tjernobyl-katastrofen - med forventning på nogle for tidlige dødsfald p.g.a. senskader.
Mange af miljøbevægelsers store dødstal stammer fra useriøse russiske kilder, der har en dagsorden med at få så store vestlige penge som muligt.
Tjernobyl kan ikke bruges til noget - de vestlige lande har ingen reaktorer af denne type, der som den eneste løber løbsk, hvis den taber kølevand - alle andre går i stå!
Det er korrekt at 3. og 4. generations værker har flere passive sikkerhdssystemer, men man kan opgradere sikkerheden på de nuværende værker uden de store problemer.



6/6 2011 12:02 Helios 042990



Hej troldmand,
tak for hilsenen - her er et par bemærkninger.
Et enkelt link af flere vedrørende vindmøllers ulykker:

http://ing.dk/artikel/85973-mindst-118-gange-er-vinger-slynget-af-havarerede-vindmoeller

I den vestlige verdens atomenergisektor, er der indtil dato ingen døde p.g.a. reaktorulykker.
Sammenlignes ulykkestallene fra flere teknologier får man f.eks. følgende statistik:

http://www.akraft.dk/sikkerhed.htm#r9

Det kan man da godt lukke øjnene for.
De svenske vurderinger p.g.a. Tjernobyl giver jeg ikke meget for. De slagtede 250 rener p.g.a. radioaktivitet, der viste aig at være på højde med frosset renkød fra 1970-erne. Siden måtte de indføre 10 gange højere grænseværdier! De destruerede rener var hermed gjort spiselige igen!
Her i Danmark regnes med 300 dødsfald årligt p.g.a. Radon i vore boliger, der skyldes bedre isolering og mindre ventilation.
Det accepteres uden problemer.




6/6 2011 14:39 Aspekulant 042992



De er godt nok langt omkring i deres optælling :)
"..en landmand begik selvmord, fordi naboerne var vrede over hans planer om at bygge en mølle."
"..Tre af dem var rene færdselsuheld, fordi de blev distraheret af synet af en vindmølle"

Man kan også finde eksempler på stor grundighed i optælling af ofre for akraft - fra wiki om chernobyl:

".. The same report went into depth about the risks to mental health of exaggerated fears about the effects of radiation:

The designation of the affected population as "victims" rather than "survivors" has led them to perceive themselves as helpless, weak and lacking control over their future. This, in turn, has led either to over cautious behavior and exaggerated health concerns, or to reckless conduct, such as consumption of mushrooms, berries and game from areas still designated as highly contaminated, overuse of alcohol and tobacco, and unprotected promiscuous sexual activity.[112]"

http://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disaster




TRÅDOVERSIGT