Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Konkurrencen på vindmøllemarkedet øges


42677 Kristensen 24/5 2011 08:58
Oversigt

Vestas får nu japanske Toshiba som konkurrent, da Toshiba mandag annoncerede, at de har indgået en strategisk forretnings- og kapitalalliance med den sydkoreanske vindmølleproducent Unison.

"Toshiba køber for 40 mia. won (godt 200 mio. kr.) konvertible obligationer i Unison, og ifølge The Mainichi Daily News ventes obligationerne at blive konverteret til en ejerandel i Unison på 30 pct. i løbet af et års tid.

Globalt ventes den installerede vindmøllekapacitet at blive næsten firedoblet i perioden fra 2008 til 2020, fra 120 gigawatt til 477 gigawatt. Denne store vækst i efterspørgslen underbygger Toshibas beslutning om at gå ind i markedet, begrunder det japanske selskab i en meddelelse.

Som led i transaktionen vil Toshiba sælge Unison-producerede møller globalt og desuden have et udviklingssamarbejde om nye møller. Ifølge meddelelsen fra Toshiba har Unison en produktionskapacitet på 1000 megawatt om året"

Ritzau Finans



TRÅDOVERSIGT