Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bør jeg holde mig fra kortsigtet investeringer?


42764 AndersJ200 27/5 2011 09:20
Oversigt

Jeg har investeret i aktier i ca. 3 måneder, og er derfor meget grøn på området. Da jeg lagde min investeringsstrategi valgte jeg at godt 10 % af mine penge skulle bruges til kortsigtet investeringer, hvor markedet fx overreagere. Det har resulteret i jeg har købt Vestas af to gange til kurs 195,80 og 183,20 og pandora til kurs 212,80. Som I kan se på dagens kurs har det givet mig en del smæk. Når man er helt ny bliver man nemt meget i tvivl om man har gjort noget forkert, eller bare være uheldig.

Hvad er jeres holdnings til kortsigtet investeringer i aktier, bør man kun fokuser langsigtet, da kortsigtet bliver for spekulativt?



27/5 2011 09:34 faurschou 142765



Det korte svar er ja.

Det lange er ja, indtil du har fået en indsigt i, hvornår der faktisk er tale om en overreaktion. Det kan jo blot være en reaktion, og så er man i gang med at gribe efter faldende knive. Man kan selvfølgelig ramme et "dead cat bounce" eller en trendvending.

Spekulerer du kortsigtet, så gå aldrig imod trenden, før end du har fået mange års erfaring i at handle aktier. "The trend is your friend" som det skrives i mange introduktioner til aktiehandel, og for en gang skyld, så er der noget om det.



27/5 2011 09:36 renek 442766



Der er mange og delte meninger om emnet Anders, og du vil sikkert for mange forskellige svar.

Du kan kigge forbi ham her Onkel Morfar:

http://www.market-trends.net/

Det mest af det er sikkert volapyk, men hist og pist findes guldkorn (i følge andre)

Men...

Hvis det er "trader" du går efter, så start med at papertrade. Hvis du ikke kan forrente 250k i papirpenge fornuftigt kan du med sikkerhed ikke gøre det med rigtige penge.

Og dig via "aktiespil". Altså ikke konkurrencer, men via simulationer:

http://www.market-trends.net/tools/aktiespil

De afspejler ikke den virkelige verden, men giver dig et indtryk af hvordan din strategi virker. Selvom det er papirpenge kommer en del emotioner alligevel op i sådan et spil og det bedste er at du kan opnå erfaring relativt hurtigt. En del af erfaringen er også at finde de trades man skal holde sig væk fra!

Undgå jagten på kompleksitet. Hold det simpelt.
- Lav en metode/system.
- Test metoden/systemet.
- Hav tillid til metode/systemet.
- Indse at metoden/systemen vil have gode og dårlige perioder, men hvis det har en positiv forventning så skulle du være good to go:

http://www.market-trends.net/blog/om-at-have-en-metode.html

Eksempel

Hvornår skal man sælge?: http://www.market-trends.net/blog/hvornar-skal-man-s%c3%a6lge.html

Husk at finde en måde at styre din risiko på. Upside er altid drømmerier. Downside er "hard facts":

Eksempel:
Volatilitetsstops: http://www.market-trends.net/blog/mere-om-lavrisikohandler.html

Slutteligt:

At "arbejde" med aktiemarkedet, som du angiveligt gerne vil (kortsigtede investeringer kræver en del mere overvågning for at finde muligheder), er hårdt arbejde ligesom alt andet her i livet. Det er ikke sjovt, hyggeligt, en "god måde at tjene penge på", inspirerende, eller noget andet. Det er hårdt arbejde, hver dag og du har kun dig selv. Det kræver enorm selvopholdelsesdrift. Dag ud og dag ind...



27/5 2011 09:50 142767



Hej Anders, som ny har du allerede lært noget. Nemlig kun at bruge en lille del til det som vi kalder spekulation.

At vurdere hvornår noget er en overreaktion og hvornår er en trend er svært at vurdere og noget som få kan vurdere og kun dem der kender vurksomheden bag aktien virkeligt godt.

Hvis heke markedet falder gode papirer såvel som dårlige, og der er ikke er selskabsspecifikke nyheder, så kan der være tale om en overreaktion i de gode papirer.

Som bekendt er der masser af selskabsnyheder i Pandora og Vestas.

Ellers er jeg enige med de 2 morfædre ovenover

sent from iPhone



27/5 2011 10:06 042768



mine slåfejl skyldes Iphone!



TRÅDOVERSIGT