Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Q&A med Zealand Pharma, 29 Maj kl 16.00 Læs mere her
      

Zealand leverer varen


43159 akademikeren 16/6 2011 13:42
Oversigt

Zealand Pharma havde drøftelser med flere interesserede medicinalselskaber, inden ledelsen valgte at indgå et partnerskab med Boehringer Ingelheim om udvikling af lægemiddelkandidaten ZP2929 mod type 2-diabetes og fedme.

- Vi har ført drøftelser med adskillige førende spillere inden for diabetesområdet. Vi valgte Boehringer, fordi vi mener, at det på nuværende tidspunkt er et førende selskab i forhold til at avancere midlet til patienterne, forklarede Zealand Pharmas administrerende direktør, David Solomon, torsdag på en telekonference.

Alle analytikernes spørgsmål vedrørende fordelingen af de aftalte milepæle ud over de første to år, afslog Zealand Pharma-ledelsen at kommentere. Det gjaldt også timingen af de planlagte studier med ZP2929, eller andre mere specifikke dele af aftalen.

Dermed må analytikerne nøjes med oplysningerne i børsmeddelelsen, der forklarer, at Zealand Pharmas salg af de globale rettigheder til lægemiddelkandidaten ZP2929 involverer potentielle milepæle fra Boehringer på op til 2,8 mia. kr. Heraf falder 305 mio. kr. inklusiv forsknings- og udviklingsfinansiering i de første to år. Det er desuden aftalt, at Boehringer dækker alle udviklingsomkostninger fremadrettet, og når ZP2929 kommer på markedet, vil Zealand Pharma være berettiget til trinvist stigende royalties, der spænder fra høje encifrede til lave tocifrede procentsatser.

På spørgsmål fra en analytiker om ikke der var tale om relativt lave royalties, fremhævede David Solomon, at der var tale om gode vilkår for et lægemiddel, der endnu kun har vist effekt i dyreforsøg.

- Hvis du ser på toneangivende aftaler indgået efter klinisk fase 1 (studier i raske mennesker, red), så er denne aftale stadig utroligt fordelagtig. Vi føler, at en fælles indsats med Boehringer mest sandsynligt vil få midlet på markedet og sikre omsætning hurtigere og mere effektivt med en meget troværdig partner, sagde David Solomon.

Zealand Pharma opjusterer som led i aftalen omsætningsforventningerne til 2011 med 150 mio. kr.16/6 2011 14:06 collersteen 043160Det er ret spændende - hvis jeg husker ret fra deres præsentation hos PI ville burn de næste 2-3 år være 150mio p.a... Dvs. alt andet lige vil pengekassen være intakt om 2-3år.... og der begynder Lantus-pengene vel også så småt at kunne skimtes!... ikke sandt?16/6 2011 14:12 akademikeren 043161skimtest jo. Mener de kan være på markedet i 201417/6 2011 17:02 akademikeren 043191Såfremt forum ikke er blevet helt biotek trætte, så synes jeg det er værd at kigge på Zealand Pharma. Det er en relativ stærk aftale man har indgået her og viser at der trods alt stadig er spark i Medicon Valley.

Iøvrigt bekræfter denne aftale måske den meget bizarre observation at early stage produkter værdisættes højere end late stage.

Læg dertil at man har en potentiel Victoza killer i sen stadie forsøg, så synes Zealand at have fået en god start på deres børsnoterede eksistens, selvom kursen ikke er noget at råbe hurra for.

Vi er blevet besindige. Og gud ske tak og lov for det. Men casen Zealand blev i denne uge lige lidt mere funderet.

Det kan man så fundere over.TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER