Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pandora, børsvrag eller lys forude?


43787 nethinde 8/7 2011 08:21
Oversigt


Der er meget fokus på den store mængde udlånte aktier i Pandora.

Jeg mener ikke at kilden dataexplorer er pålidelig, det er nærmest ukendt hvordan de når frem til deres tal og om de er pålidelige.

Men lad mig lege med. Antag at Pandora er shortet op til skorstenen, hvad betyder det så? Svaret er, at det kan betyde hvad som helst.

Den ene yderlighed man kan forestille sig er at alle de shortede aktier ikke er solgt endnu, og aktiekursen vil derfor blive smadret.
Den anden yderlighed er at alle de shortede aktier allerede er solgt, og aktiekursen står overfor himmelflugt, når de skal købes tilbage.

Tilfældet Pandora er ret mystisk, fordi det drejer sig om en Aktie med rigtig gode nøgletal.
Kursen forekommer manipuleret ned, om det så skyldes at "nogen ved noget" dårligt eller om nogen smadrer aktien bare fordi de kan er ikke til at sige.

I alle tilfælde bliver det spændende hvad der sker ved halvårsregnskabet om en måneds tid. Vil selskabet købe egne aktier og vil hovedaktionærerne købe ind til spotpris langt under emissionskursen?

Det virker for mig som om tiden arbejder mod shorterne.



8/7 2011 08:55 turin 043788



En mere plausibel forklaring i stedet for manipulaton, kunne være at MSI og GS i perioden efter børsintroduktionen købte vildt ind, og dermed jagede kursen i vejret. Efterfølgende er de håbede super-resultater så udeblevet (det er kun blevet til gode resultater), og så bliver aktien bare hældt ud igen uanset prisen. En typisk fremgangsmåde for hedgefonde. De accepterer tre skud helt forbi skiven, og regner så med at tjene det ind på syv bulls-eye.

- turin



11/7 2011 07:00 nethinde 043908



Vi kan ordkløve om hvad kursmanipulation er. Efter min mening er et shortangreb kursmanipulation.

Typisk forsvarer folk på forum shortsalg som noget der hurtigere bringer en kurs i rette leje, men short salg af store spillere kan også bruges til at manipulere en Aktie.

Når en ny Aktie som Pandora "fødes" så er der ingen shorts på den, dvs. at den er sårbar ift til en Aktie som f.eks. Vestas som ikke kan shortes meget mere end den i forvejen er.

Pandora er nu shortet alt det den kan blive, så jeg forventer en mere symmetrisk kursudvikling fremadrettet.



8/7 2011 09:05 HRmunk 043790



Pandora har flot vækst, og i øvrigt gode nøgletal. Spørgsmålet er så om det holder? Eller om Pandora er i en boble?



8/7 2011 09:12 043792



Jeg synes der var en meget interessant artikel om Pandoras fans på facebook. De er de mest engagerede åbenbart i hele verden. Jeg har bare på fornemmelsen at dette faktisk er relativt afgørende for deres salg også. Derfor synes jeg den bliver mere og mere interessant at følge. Men man skal dybere ned i nøgletallenenog finde ud af insidersalg, gæld og vækst.


Det tyske markedet gjorde lidt ondt sidst. Fortsætter det?



TRÅDOVERSIGT