Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Buffett går mod strømmen


45591 collersteen 25/8 2011 15:44
Oversigt

Navnkundige Buffett går igen den kontrære vej og smider 5mia USD i Bank Of America i disse tider hvor den gængse opfattelse er at det kun er idioter der køber bankaktier.
Det er "perpetual preferreds" med 6% udbytte og han får oveni 700mln warrants til kurs 7.14 der løber i hele 10år. Umiddelbart ganske gode vilkår og en aftale der ligner de andres tore aftaler han har lavet siden finanskrisen brød løs. (GE, Goldman, m.m.)

Goldman indfriede jo deres 5mia lån i foråret, så det er måske blot disse penge han nu er klart til at sende hen i en ny finansinstitution.

Med 10 års løbetid er der laaaaang tid til de warrants udløber men med dagens kursstigning på 25% til BankOfAmerica har han allerede lavet omkring 1 mia USD i papirpenge. Ikke dårligt trods alt.

http://www.marketwatch.com/story/berkshire-hathaway-to-invest-5-billion-in-bank-of-america-2011-08-25



26/8 2011 13:17 TeamGarlic 045662



Hej Coller !
Det er også væsentligt at se på, hvad selskaberne får ud af: et stort blåt stempel, så de er i stand til at rejse penge i offentligheden.
Historien viser, at Buffett tjener rigtig godt, mens offentligheden spises af med ordinary shares og et negativt afkast indtil nu. WB har tjent 40% på GE og 33% på Goldman på hhv. 3 og 21 år....
Man skal altså ikke nødvendigvis følge i hans fodspor...



26/8 2011 13:28 collersteen 145663



Yep, pt. er GE jo langt fra at være in the money, mens Goldman ligger lige omkring strike-kursen. Goldman har dog været i pænt plus, men begge aktier nåede at falde meget mere kort efter buffetts investering, da finanskrisen brød ud i lys lue.
Så ja på kort sigt er det bestemt ikke sikkert at man alligevel fanger aktierne på bunden, men kort sigt har jo sjældent været Buffetts varemærke.

10års løbetid på de warrants (mod 5 på gs/ge) kunne måske også indikere, at Buffett ikke regner med at frelsen er lige rundt om hjørnet, selvom Buffett naturligvis må have gået efter så lang løbetid som muligt udfra en rationel økonomisk tankegang. Så det kan måske også blot have været resultatet af en forhandling uden "dybere mening" udover "jo længere jo bedre".



26/8 2011 14:53 TeamGarlic 045670



Mr. Doom (Marc Faber) tror jo på 10 år med nul-rente - så er 6% ikke dårligt og hvis du samtidig har en masse warrants, som du kan indløse på et godt tidspunkt, så er det jo ikke tosset. Tror netop de 10 år er valgt for at give BoA tid til at komme sig ordentligt.



TRÅDOVERSIGT