Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Flydende vindmøller


45773 Lahoj 29/8 2011 11:42
Oversigt

Citat:"Iberdrola har droppet planer om at bygge flydende vindmøller på Wikinger-projektet ud for den baltiske kyst. Det fremgår af de planer, som er fremlagt for de tyske myndigheder.
I stedet har Iberdrola søgt om tilladelse til at opføre møller med faste fundamenter."

Hvordan står Vestas her?






29/8 2011 12:01 troldmanden 045774



Projektet er på et meget tidligt stadie idet de først forventer at have alle tilladelserne på plads i 2013/14. Så det er svært at spå om.

Forventet konstruktions start er dog 2015 hvor V164 er klar. Så Vestas er ganske givet allerede i dialog med dem. Men det er Siemens, Nordex mm flere sikkert også



29/8 2011 13:00 Lahoj 045776



Tror du Vestas vil dyrke de flydende møller? Skulle jo opsætte testmølle i år - ved Portugal - mener jeg?
Nogen har antydet at Vestas arbejder med "revolutionerende" ting mht. havmøller......Det må jo så være andet end flydende møller - da det er kendt i forvejen....



29/8 2011 13:14 troldmanden 045778



Tror de fleste producenter kigger på flydende fundamenter. Udover en prototype i Spanien så har Vestas også et andet projekt kørende omkring flydende fundamenter. Men inden vi ser 200+mw offshore projekter med flydende fundamenter så tror jeg vi er på den anden side af 2015.

Jeg har ikke hørt om "revolutionerende ting" fra Vestas i forhold til specifikt offshore. Mange af de tekniske løsninger der udvikles til onshore ender også i offshore møllerne. Dertil skal offshore så indeholde ekstra forsegling så der ikke kommer salt ind i nacellen og man vil se meget mere redundans så møllerne kan køre videre selvom visse komponenter fejler. Lidt lige som en flyver heller ikke styrter til jorden fordi en motor sætter ud



29/8 2011 13:24 Moneyloss 045779



jeg kunne ikke forestille mig at flydende offshore møller kan lade sig gøre. De bøjer jo af for vinden når det blæser så møllen nærmest ligger på ryggen. Og selv med kontra-balance så må det giver så mange ryk og skub i møllen at det må slide endnu hårdere på gearkassen.




29/8 2011 13:30 Lahoj 045780



En skribent på et andet debatforum omtalte kendskab til "revolutionerende" ting på havmøllefronten. Ville selvfølgelig ikke afsløre det - men nævnte at konkurrenterne ikke ville få et ben til havbunden - når det bliver virkelighed.
Vestas' udviklingschef antydede jo også en større nyhed inden 2020 - der ville påvirke markedet meget. Så der er jo nok et eller andet på vej. Men med nutidens industrispionage - kan det vel ikke skjules i en årrække?



29/8 2011 13:41 troldmanden 045781



Ahh ok. Ja de arbejder på et langsigtet forsknings projekt. Men konceptet er på et meget tidligt stadie. Så det er ikke noget der vil komme ud før efter V164. Altså efter 2015. Det kunne muligvis være HTS teknologi da det kan reducere vægten på nacellen signifikant. Det vil selv være væsentligt lettere end Siemens gearløs design.

Men jeg forventer ikke vi de kommende år vil høre noget om ny offshore teknologi andet end det som kommer til at indgå i V164. Og det bliver bla nogle af de teknologier de også kommer til at præsentere de næste par år på onshore møllerne, og som her vil betyde en stor reduktion af COE





29/8 2011 13:43 troldmanden 045782



Siemens/Statiol har allerede en flydende 2,3mw mølle kørende. Data skulle være gode fra forsøget.

En flydende mølle betyder ikke at den blot lægger sig ned. Den bliver kraftigt forankret så den holder sig relativ vertikal. Og så kan man med ny avanceret computerstyrring sørge for lasterne ikke bliver ekstra store



29/8 2011 20:08 oneofakind 145795



Ingen grund til bekymring! Faktisk er det en god nyhed, idet fundamentet alligevel var for tungt på denne mølletype! Næh, fremtiden byder på "flyvende møller" hvor man vha. Heliumopfyldte vinger og ballonner fremover vil hæve vindmøllerne til en højde af ca. 500 m.. og dermed spare adskillige tons af tårn, fundament mm.. og især udnytte at over havet.. er der en konstant vind.. et anker i undergrunden, en wire og så..! Blot er der fortsat kablet, der volder forskerne en del problemer.. men nyeste teknologier viser, at en laserstråle.. genereret af strømmen fra møllen kan rettes imod en "receptient" i land, hvorefter strømmen trådløst kan udnyttes! En forsker i US tænker således også, at fremtidens rumforskning skal rettes imod laser-genereret energi fra flyvende møller som energikilde til at sende rum-stationer nær lysets hastighed imod fjerne planeter!..
Samme forsker har iøvrigt en pudsig ide om, at man vha. samme stråle kan operere øjenpatienter for grå stær mm. vha. lyslederkabler.. men det er vist en flue i øjet.. da der pt. ikke findes en metode til at få stæren til at lette vha. lyspåvirkning!..
Når alt dette er skrevet er kun tilbage, at skrive, at der faktisk er uanede potentialer i vindenergi.. jf. ingen endnu har tænkt på, at den strøm møllerne genererer kan bruges til at få en propel til at dreje rundt.. og med retningsbestemt stråle generere vindhastigheder der overstiger en styrke 5 orkan!.. hvorefter man kan opsamle energien over store afstande.. og ikke mindst påvirke orkaner i forskellige retninger, der ikke inkluderer Europa, US, og Japan!.. Store dele af Afrika vil med glæde modtage en stærk vind.. og ikke mindst et regnskyl på omkring 400 mm i løbet af et døgn.. ! Sådan er der så meget.. men indtil videre, må vi så nøjes med Vestas mfl. grundbefæstede mastodonter i naturen.. hvor de ikke bevæger sig en tomme over jordoverfladen jf. de vejer enormt meget! mvh.



TRÅDOVERSIGT