Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ALK Lancerer adrenalinPen


46103 6/9 2011 10:41
Oversigt

ALK-Abelló lancerer en ny adrenalinpen, Jext, i Europa. Jext er en adrenalinautoinjektor til akut behandling af alvorlige, akutte allergiske reaktioner, og den lancerer nu på de vigtigste europæiske markeder, skriver selskabet i en meddelelse.

- Jext er udviklet til at opfylde et stort behov hos patienter med anafylaksi og sundhedspersonalet. ALK arbejder målrettet på at udvikle patientvenlige behandlinger, der forbedrer livskvaliteten for allergikere, siger adm. direktør Jens Bager fra ALK-Abelló.

Indtil for nylig har ALK distribueret en indlicenseret adrenalinpen.

Med lanceringen af Jext forventer ALK at forbedre selskabets bruttomargin og inden for få år at øge indtjeningen fra forretningsområdet væsentligt, skriver selskabet som selv har udviklet pennen og også har de globale produktrettigheder.



6/9 2011 11:42 046104



ALK-Abelló har igangsat lanceringen på de vigtigste europæiske markeder af en ny adrenalinpen, Jext, som selskabet selv har udviklet og har de globale rettigheder til. På den nye pen har ALK en langt højere bruttomarginal, end hvad det havde på den tidligere pen, som selskabet distribuerede - og som selskabet nu skal ud at konkurrere imod.

- I gamle dage havde vi en bruttomargin på sådan cirka 30 pct., den har vi fordoblet, så vi har en bruttomargin på den nye pen på cirka 60 pct. Så man kan groft sagt sige, at vi skal sælge halvt så meget for at tjene det samme, siger administrerende direktør Jens Bager fra ALK-Abelló til Ritzau Finans.

På den gamle pen omsatte selskabet sidste år for 200 mio. kr., men i lanceringsperioden af den nye pen venter selskabet et lavere salg og en lavere indtjening.

- Det vil blive væsentligt mindre her under introduktionen, og også til næste år vil det være et væsentligt mindre salg, end vi så på den gamle pen. Det har noget at gøre med, at vi skal ud at konkurrere med en pen, der allerede er på markedet og er indarbejdet, siger Jens Bager.

Oprindeligt var det planen, at Jext skulle have været introduceret i januar 2011, men for at sikre en optimal overgang for kunderne forlængede selskabet distributionsaftalen på den gamle pen. Den er nu klinget ud, og selskabet er nu klar til at gå i kødet på de vigtigste europæiske markeder, herunder det tyske, som selskabet i øvrigt ikke havde rettighederne til med den gamle pen.

Den største fordel ved den nye pen er ifølge ALK-chefen en forlænget holdbarhed. Brugeren kan med andre ord have den nye pen i længere tid, før den skal udskiftes, hvilket giver en mere kosteffektiv behandling. Endnu er det uvist, hvornår pennen vil nå markederne uden for Europa.

- Det kommer stadigvæk til at tage nogle år, før vi kommer til at se pennen uden for Europa, for den skal igennem registrerings- og godkendelsesprocedurer uden for Europa, siger Jens Bager.

Hvordan den til den tid kommer til at blive distribueret må tiden vise.

- Vi vil finde den distributionsform, som er mest optimal. Det vil sige, at vi vil vurdere, om vi selv vil distribuere, eller om vi vil indgå nogle aftaler med andre. Tiden må vise, hvad vi vælger at gøre uden for Europa, siger ALK-Abelló-direktøren.



TRÅDOVERSIGT