Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

GE wind drosler ned på offshore


46174 troldmanden 8/9 2011 15:52
Oversigt

GE wind er nærmest ikke eksisterende på offshore området. Men for 2 år siden købte de norske scanwind som havde udviklet en gearløs vindmølle. Denne har GE opskalleret til en 4,1mw offshore mølle. I bund og grund en mystisk størrelse idet alle andre producenter på det tidspunkt udviklede 5/6mw møller.

Så sent som sidste år snakkede GE om at investere $100 mio i et nyt stort norsk offshore udviklings center. Men det er aldrig blevet til noget. Og nu snakker de i stedet for om at fyre 40 personer i Norge i erkendelse af at der ikke er interesse for deres mølle. Så det ser dermed ud til at GE ikke kommer ind på offshore markedet før deres 10-15mw forsknings projekt har en mølle klar. Og det bliver tidligst i 2018.

Spørgsmålet er så om GE vil være helt ude af offshore markedet i så mange år?? Det er jo gået fint nok for dem so fare. Men væksten på offshore markedet er klart større end på onshore. Så hvad har de tænkt sig at stille op?

"We don't see the order intake that we were expecting, and so we are adjusting our activities to the market," she says"

http://www.rechargenews.com/energy/wind/article277079.ece



8/9 2011 18:30 masha 046179



For GE ville VWS være et greb i lommeuldet .... forstår ikke de ikke hugger til nu ved kurs 100 - før VWS lever op til alle udmeldinger. MEN - måske er det billigere at shorte den ned i 65 og så byde 100?



8/9 2011 18:40 troldmanden 146180



Et greb i lommen ja. Men jeg synes nu ikke det giver nogen mening for GE at købe Vestas. Heller ikke selvom de ser ud til at få et hul i offshore segmentet.

GE er til stede næste alle de steder hvor Vestas også er til stede. Og de har en 1,5/1,6mw platform samt en 2,5/2,75mw platform der også klare sig rigtig godt. Så derfor giver det ingen mening i min optik at fortage et sådan køb. Hvorfor skulle de gøre det?

Som næøvnt efterhånden rigtig mange gange så tror jeg slet ikke på noget opkøb af Vestas. Det er altså sjældent en markedsleder bliver opkøbt. Det er typisk dem der ligger et stykke længere nede af listen der er mål for opkøb. Præcis som da GE købte Enron og Siemens købte Bonus



9/9 2011 10:57 ChristianIA 046188



Grunden til det sjældent er markedslederen (Er Vestas egentlig reelt stadig det.....???) er vel at den oftest er meget dyr ?
Det er jo ikke tilfældet med Vestas nu ?



9/9 2011 11:11 troldmanden 046189



Ja Vestas er stadig markedslederen. I år går de faktisk markant frem på markedsandele. Sidste år havde de knap 11% mens jeg forventer de når op på godt 15% for 2011. (installeret effekt)

Alt er jo relativt i forhold til hvad der er dyrt eller ej. Men 30-35 mia er nu også stadig en god slat penge. Og kommer du ude fra sidelinjen så vil du typisk købe en lidt mindre spiller for så selv forsøge at sætte ekstra skub på. Det var også præcis den mode både GE og Siemens har brugt.




9/9 2011 11:17 ChristianIA 046190



Men på offshore er de vel et stykke fra at være markedsleder, der er Siemens vel (klart) den største.
Der er selvfølgelig mindre spillere, også internationale, som kan være potentielle emner til opkøb, men ingen af dem vil give så meget knowhow eller mulighed som Vestas.
Jeg har ikke ret meget forstand på investering og økonomi, men trods dette tror jeg stadig at opkøb af Vestas er en reel mulighed/risiko, og at køberen vil være store industrikoncerner som Hyundai, Samsung, Mitsubishi og lign.



9/9 2011 11:31 troldmanden 046192



Ja Siemens er pt KLART markedsleder når det gælder offshore. Jeg ser på det totale salg hvor Vestas i år øger deres andel af opstillede efekt ganske betragteligt.

Ja det er klart man får fat i den største knowhow ved at købe markedslederen. Men det ses som sagt bare meget sjældent ske. Og jeg tror heller ikke det vil ske her.



9/9 2011 11:45 ChristianIA 046199



Det bliver i hvert fald meget spændende at følge.
Vindmøllebranchen er (som sikkert mange andre) fyldt med rygter, nogle halvt sande, andre det pure opspind :−)



9/9 2011 13:20 troldmanden 146204



Der har været plantet rygter om et opkøb af vestas siden den gik under 400. Meget af det er kommet ud fra Londons finansverden. Og intet har været rigtigt. Så tror der siddeer nogen der har tjent en god skilling på at igangsætte disse rygter. Nu har vi dog hørt det så mange gange at marekdet ikke rigtig reagere på det mere



11/9 2011 02:18 Jamesol 046242



Jeg fandt en artikel fra bloomberg.com fra maj i år, hvor offshore-situationen dengang, og sikkert også nu tages op. Jeg har indkopieret et afsnit af artiklen nedenfor. Det fremgår her, at Siemens og Vestas lå stort set side om side i 2010. I annoncerede projekter ser det dog ud til at Siemens trækker alvorligt fra. Desuden vil nye kombatanter melde sig til mere end blot smulerne fra de to stores bord. Heldigvis er det dog udtryk for et voksende marked, der vil være stort nok til alle, ifølge en ekspert. Gad vide om de udenlandske storbanker, der netop har sænket deres kursmål drastisk for Vestas med henvisning til den øgede konkurrence - på trods af og lige hen over hovedet på det positive halvårs-regnskab - har haft det med i overvejelserne. Det må man vel antage. Blandt de nye kombatanter har GE dog så nu trukket stikket.

Særdeles interessant for Vestas-investorer er dog alligevel fremtidsudsigterne. Ekspertvurderinger, lyder nemlig på, at når de helt store europæiske projekter skal rulle af stablen fra 2015 med tredje udbudsrunde af britiske projekter på op til 32 giga watt-størrelse, så bliver det nødt til at foregå ved bankfinansiering. Og der vil Vestas stå stærkt, mener en ekspert.

Grunden er Siemens nyligt introducerede gearløse offshore-turbiner, som den finansielle sektor endnu ikke har den store fidus til. Man tvivler på deres stabilitet i forhold til Vestas' gennemprøvede stabile gearede turbine.

Desuden kan tilføjes, den nyhed, der kom frem for nylig, at et par sjældne earthmetaller, der skal bruges i begge turbine-typer, men i ti gange så stor mængde i Siemens', er steget voldsomt i pris. Det er stort set kun Kina, der sidder på det marked, og dér har man begrænset eksporten på earthmetaller. Siemens køber ovenikøbet det færdige produkt, magneter, fra kineserne. Jeg regnede løseligt ud i hovedet, da nyheden kom frem, at det betød en ekstraudgift for Siemens per vindmølle, uanset ydeevne, på i underkanten af én million (kroner, tror jeg det var, hæ...) Den danske bankekspert, der vurderede nyheden forekom usikker, men vurderede fordelen for Vestas til at være marginal. Han vurderede det alene ud fra råstof-prisen. At Siemens køber de færdigtproducerede magneter, fremgik ikke af nyheden. Så måske er det lidt værre en marginalt for Siemnes, hvem ved...

Men Vestas-turbinens stabilitet vil altså, som nævnt, få betydning ved den fremtidige konkurrence om storprojekt-finansieringer, mener en ekspert:

"Praktisk taget alle projekter i tredje runde er nødt til at være projekt-finansieret på grund af størrelse og omkostninger," siger Fraser Johnston, ekspert hos New Energy Finance. "Banker vil sandsynligvis se på Vestas' turbiner og tænke, at det er et sikrere kort."

Dokumentation nedenfor.

"Siemens, Vestas Dominate

Vestas and Siemens dominate offshore projects: Of 2,935 megawatts of installed sea-based wind capacity in Europe at the end of last year, 1,385 megawatts were from Vestas while Siemens had 1,346 megawatts, New Energy Finance data show.

Siemens, whose products range from trains to hearing aids, is pulling ahead with 4,688 megawatts of announced contracts through 2015, all so far for its older gearbox turbines, versus 925 megawatts for Vestas, according to New Energy Finance. Both companies declined to disclose offshore wind revenue or profit.

The two established players will face growing competition from companies such as Areva SA (CEI), Bard Holding GmbH, Gamesa Corp. Tecnologica SA, Repower Systems AG (RPW) and General Electric. Co., according to BTM Consult. Fairfield, Connecticut-based GE plans to introduce a 4-megawatt direct-drive turbine in 2012, the company said last year.

"The market is too big for Vestas and Siemens," BTM's Madsen said.

2015 Take-Off

Siemens is "convinced of the upcoming importance of offshore wind-power generation," the company's head of renewable energy, Rene Umlauft, said in an e-mail. Umlauft told investors last year Siemens aims to "strengthen our No. 1 position," and build a new 6-megawatt direct-drive machine aimed at the U.K. market for 2014.

It's from around 2015 that the European market will really take off, as up to 32 gigawatts projects from the U.K.'s third round of licensing begin to be built, said Fraser Johnston, an analyst at New Energy Finance.

"Virtually all the projects in round 3 will have to be project-financed because of the scale and cost," Johnston said. "Banks will probably look at the Vestas turbine and think it's a safer bet."

Siemens and Vestas have announced plans for U.K. factories. Vestas on March 30 said its new turbine will measure 164 meters from blade-tip to blade-tip and sweep an area three times the size of the soccer field at London's Wembley stadium.

Rare-Earth Ingredient

Using proven technology removes risk from the customer's business case, Vestas's head of technology research, Finn Stroem Madsen said in an interview in London. The Danish company will require a tenth of the rare-earth metals needed to make the magnets in a direct-drive turbine of the same size, he said. China controls more than 90 percent of the global market for the metals and in December cut export quotas by 35 percent.

"If you need spare parts for the direct-drive generator in five or 10 years and you cannot get it, that's a totally different risk scenario," Stroem Madsen said.

Wolf at Siemens said the German company buys the magnets rather than the raw materials from China, so they aren't affected by the export quotas.

Siemens has yet to announce the first commercial offshore installation of its 3-megawatt direct-drive turbine that went on sale in April 2010. The device has 500 fewer moving parts than an equivalent geared turbine, cutting servicing charges by 20 percent, according to Umlauft.

Dong Energy A/S, the biggest offshore wind developer, in December said it will test two of the new 6-megawatt Siemens turbines. In March, it signed a letter of intent to test one or more of the new Vestas machines.

Siemens moved into wind energy in 2004 by acquiring Bonus Energy A/S, whose turbines were installed in Vindeby, the world's first offshore wind farm off the coast of Denmark."



11/9 2011 04:43 Jamesol 046243



Nå, tråden ligger lidt langt nede, så jeg gentager indlægget oppe foran. VH. Jamesol



TRÅDOVERSIGT