Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

manglende ordrer


46309 Moneyloss 13/9 2011 11:59
Oversigt

Senest har Repower, GE og Siemens taget flere ordrer mens Vestas i snart 1 månede ikke har taget nævneværdigt. Trolmanden har vidst et excel ark over projekter med Vestas møller. Er der nogen af de seneste ordrer der er gået til GE som var noteret som Vestas mulige projekter ?

Det virker ret underligt at Vestas pludseligt er nået frem til et fuldt stop for ordrer-indgang midt i den normalt travleste periode ??



13/9 2011 13:04 troldmanden 246314



Overordnet set så synes jeg det primært er GE der har fået en række ordre på det sidste. Specielt i US hvor de har landet en del ordre.

Af de ordre jeg har set GE annoncere er jeg ikke bekendt med disse er i mit regneark.

Presset stiger klart på vestas jo længere frem vi kommer uden de forventede ordre. De mangler stadig omkring 3000mw.

Så der skal snart til at ske noget. Det kunne være nice om følgende ordre kunne annoncerese indenfor de næste 14 dage

Offshore

288mw V90 Sandbank 24
252mw V112 Gode Wind 2
216mw V112 Eldepasco

Onshore
200mw V112 Arise Windpower
100mw V100 Consumers Energy

Ja egentligt er jeg ikke så kræsen. Det må også gerne være andre projekter på min liste af godt 15.000mw eller projekter som slet ikke har kendskab til. Men noget skal der snart til at ske.





13/9 2011 15:09 Moneyloss 046316



jeg læste at en konkurrent til FLS mener det bliver vanskeligt for mineindustrien at opnå finansiering af projekter. Og hvis man indenfor denne sektor kan have vanskeligheder med de høje priser der er på mineraler - ja så må det blive endnu vanskeligere at opnå finansiering til vindmøller.

Efter min mening bør Vestas klart udstede nogen virksomhedsobligationer og få gang i egne vindparker. Det vil skabe en sikkerhed for fabrikkerne men samtidigt vil det give et rigtigt godt cashflow når de starter med at producerer strøm. Og det vil muligvist være langt lettere at få finansiering når man selv står for det.

Vi har jo set i år hvordan vind-developere tjener styrtende med penge mens producenterne intet tjener. I kina tjener developerne så mange penge at de endda er begyndt at opkøbe producenterne.

I nuværende marked og især de kommende år med yderligere konkurrence bør Vestas måske satse på at have 2 ben: produktion af møller og produktion af strøm. Blot min mening.

Det vil nemlig give nogen kæmpe synergier at man kan se "downstream" at der kommer det og det sikre projekt så fabrikkerne bare kan producerer mest optimalt.



13/9 2011 15:30 troldmanden 046317



Vestas har ingen muligheder for selv at hjælpe direkte med funding til projekter. Helelr ikke selvom de fik udstedt en række virksomheds Obligationer.

De forventes at lande ordre på 7-8.000mw i år. Det er altså projekt priser på over 70 mia dkk. Så der skal altså seriøst stoore penge til hvis vestas selv skal hjælpe dierkte med funding. Det kommer ikke til at ske.

Men blot fordi de ikke selv kommer med penge så er det ikke det samme som at Vestas ikke hjælper med at skaffe funding til deres kunder. Vestas har faktisk en afdeling der ikke beskæftiger sig med andet.




13/9 2011 16:02 troldmanden 346320



Vestas får en hjælpende hånd.

Dow Jones har netop kåret Vestas til det selskab i verden der er mest "sustainable". At ligge øverst på denne liste kan potentielt få flere investorer til at kigge på Vestas.

http://www.vestas.com/en/media/news/news-display.aspx?action=3&NewsID=2825



TRÅDOVERSIGT