Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

NGAL i guidelines...


46456 Doctor 18/9 2011 15:03
Oversigt

Da København i sommer blev ramt af det omfattende skybrud, frygtede man efterfølgende udbrud af sygdomme. Der lå eget kloakvand i gaderne, og der skyllede rotter op overalt. En enkelt person døde af sygdommen Leptospirose, en bakteriel sygdom, der spredes med rotter. Leptospirose kan bl.a. give nyresvigt, og vi diskuterede faktisk kortvarigt brugen af NGAL ved denne lidelse her på sitet.

Nedenstående link er officielle filippinske guidelines omkring Leptospirose fra 2010. Filippinerne er pga dårlig kloakering hyppigere ramt af sygdommen end vi er i Danmark. Under punktet AKI anbefales NGAL sammen med standard nyretal og urinundersøgelser. Det er første gang, jeg har set officielle guidelines anbefale NGAL , og er i min verden en kraftig blåstempling af testen.

Nuvel, det er "bare" Filippinske læger, der anbefaler NGAL. Men det betyder, at en ekspertgruppe på Filippinerne har undersøgt pro/con for NGAL og vurderet, at evidensen for effekten er stærk nok til at ændre guidelines. Det mener jeg, er en MEGET stor ting for NGAL og Bioporto.

Det bliver meget spændende, hvornår ERA og KDIGO ligeledes vil ændre praksis...

Mvh Doctor.

http://www.psmid.org.ph/contents/Leptospirosis_GUIDELINES_(contents).pdf



18/9 2011 15:17 Doctor 046457



Guldkornene findes fra side 45

"Creatinine, sodium, potassium, urinalysis and chest x-ray, urine or serum
neutrophil gelatinase-associated lipocalin (NGAL), are recommended."

Nice



18/9 2011 15:38 BiopOrBust 046458



Interessant doc,

Var der nogen der sagde ketchupeffekt?



TRÅDOVERSIGT