Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er Vestas en rockethånd?


46725 Jamesol 26/9 2011 22:49
Oversigt

Jeg bemærkede, at en mægler, SIS, som jeg ikke tidligere har bidt mærke i, gik hårdt ind i Vestas' lukkeudsalg for handelsdagen. Godt 40.000 aktier skiftede i dagens tredjesidst registrerede handel hænder til Susquehanna International Securities Ltd. "Hvor kommer sådan en størrelse mon fra," tænkte jeg og googlede.

Susquehanna International Securities Ltd er en privatejet mæglervirksomhed baseret i Bala Cynwyd, Philadelphia, Pensylvania, USA, der ud over handel med aktier blandt andet investerer inden for energi. Susquehanna International Securities Ltd er ifølge Wikipedia bedst kendt for sin ekspertise i derivater prissættelse og aktieoptioner.

Et pudsigt kendetegn ved virksomheden er, at Susquehanna International Securities Ltd anser poker som en god grundtræning til at kunne gebærde sig som mægler på aktiemarkedets hajfyldte farvande. Grundlæggerne af den 24 år gamle mæglervirksomhed mente, at det, poker lærer én om risikovurdering, også kan anvendes på de finansielle markeder. Så naturligvis arrangerer virksomheden en årligt tilbagevendende pokerturnering, og man har endda rekrutteret pokerspillere, blandt dem Bill Chen, en World Series of Poker stjerne. Alt dette ifølge Wikipedia.

Og nu har Susquehanna International Securities Ltd altså kastet sin kærlighed på Vestas. I dagens handel foretog virksomheden udelukkende opkøb i Vestas-aktier, ialt for godt 3,5 millioner kroner - og altså ingen salg. Så man skiller sig markant ud fra de øvrige mæglere, der alle havde både køb og salg i aktien. Dermed kunne positionen som 12. største Vestaskøber for dagen veksles til en sjetteplads i nettoopgørelsen.


Det er tydeligvis virksomheden selv, der står for alle købshandlerne i Vestas - gætter jeg da på. Så det er da lidt interessant, hvad de monstro har af informationer derovre i USA. Er der lækket insiderviden om kommende udmeldinger fra Præsident Obama, der jo ikke ligefrem har forkælet klimavenlige aktører på det seneste? Hvad bliver hans linje op til det graqdvist tilstundende præsidentvalg - at lægge sig fladt ned for olieindustri og videnskabsresistente Tea Party republikanere? Eller at forsøge det samme som i 2008, at få vælgerne med sig ved at sige sin ærlige mening om de kedelige realiteter for klimaet?

Kedelige realiteter, som netop er blevet endnu kedeligere ifølge nye analyser, foretaget af FN's klimapanel, IPCC. Analyserne viser, at senest inden for fem år skal verdens udledning af CO2 toppe, hvis ikke man vil tvinge fremtidens beboere af planeten til at rydde op efter os ved at skulle finde en måde at fjerne CO2 fra atmosfæren, hvis de skal kunne holde gennemsnits-temperaturstigningen under de kritiske 2 grader C. Trods bevidstheden om problemet, så steg verdens udledning af CO2 i 2010 med 5,6% (altså på ét år) til 33 milliarder ton.

Måske har Susquehanna International Securities Ltd's pokerspillere m.fl. hørt om denne alarmerende udvikling og vurderet, at det bedste man kan gøre nu, er at satse på den ikke-miljøbelastende 'rockethånd' Vestas.



27/9 2011 01:44 actdk 046727



Ser dem af og til i diverse andre aktier norden og DK, så de er ikke eksklusive på Vestas.



27/9 2011 15:52 Kristensen 046746



Spændende iagttagelser!

De har hvert fald scoret en pæn gevinst i dag.



TRÅDOVERSIGT