Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Møller vs. Solenergi som investeringsobjekt


47045 AnalyseThat 7/10 2011 04:19
Oversigt

Ja, jeg læser lidt på spekulant.dk også, det er egentligt sørgeligt at vi ikke har Helge herinde mere, men jeg håber da han bliver inviteret til Julefrokosten, hvis der kommer en sådan i år.

Der skrives:
http://obton.com/projekter/obton-solenergi-italien/
Gad vide hvorfor nogen gider investere i vindmøller, når solceller er så tilsyneladende lukrativt...?

Mit korte svar vil være: Obton - flot udbudsmateriale, men at stikke blår i øjnene på garvede personer med at skrive "15,1% i gennemsnitlig rente", er jo egentlig at skrive det samme som:
Tjen 7,1 % årligt hvis du sætter dine penge i noget hvor vi ikke har kalkuleret tingene helt korrekt, der er en stor risiko for at solcellerne ikke lige leverer det de skal efter nogle år, vi tager en bunke penge i omkostninger, både årligt og i opstart, og vi har sandsynligvis selv lejet grunden lidt længere og køber det hele for vores fortjeneste til kun 10% når vi er færdige med at tjene penge på dig - og forresten binder du dine penge mange år, med små sjatudbetalinger og først egentligt afkast om 20 år.

Ok, jeg er ikke så positivt indstillet, men når man decideret fordrejer sandheden omkring den indtjening man får, ved at tilsidesætte rentes rente-princippet, så kan man i danske banker jo bryde enhver markedsføringslovgivning og love højere renter, ved blot at skrive "gennemsnitlig årlig rente" og binde folk i længere tid. Findes der ikke en lovgivning på området som pålægger en lignende ting som med lån hvor ÅOP skal angives?

Max Bank ville kunne give 9% i gennemsnit årlig rente på deres indlån, og endda med mindre risiko hvis man blot tager et eksempel. De giver jo 4,5% årligt.

Tilbage til spørgsmålet, for her er jeg ikke så stærk.

Hvad giver mest, hvis man tager en 20-årig investering i sol og vind?
Obton har jo 7,1% årligt, eller efter deres egne tal 15,1%, hvad har en investering i et vindprojekt som firma - for det er jo ikke til at finde ud af, hvis det er som mange gør, med skattefordele, som Obton jo også gør en del i.



7/10 2011 08:29 collersteen 147049



Lige præcis omkring Obton er det interessant, at ALT omkring deres tidligere gesjæft "ejd. investering i dubai" er klinisk renset fra hjemmesiden, hvor der vist også blev lovet 15-20% p.a.

Et kig her afslører vist tydeligt, hvordan det gik:
http://proff.dk/regnskab-detaljer/obton-ejendomme-dubai-ii-as/aarhus-c/-/1014229899/

Man kan så stille spørgsmålet om det var dårlig eller uheldig timing....

Og konkret omkring sol er min eneste kommentar at solafregningen i Italien er så grotesk høj, så jeg i hvert fald ikke skal have noget klinket der. Grotesk høj betyder på godt dansk priser på over 30 eurocents per kwh + strømpris!
(i parantes bemærket er vindafregningen i tyskland omkring 8-9 eurocents totalt... Lidt over 10 i polen og okmring 15-17 i Italien)

Et bet på at de absurde solpriser holder 25-40 år frem skal jeg i hvert fald ikke være med i. (hvis budgettet altså bygger på det - jeg har ikke set prospektet)



7/10 2011 08:34 collersteen 047050



Er der een som ligger inde med et prospekt? I så fald vil jeg gerne se det.
skriv en besked så sender jeg min mail-adresse.



7/10 2011 10:09 troldmanden 047052



Som coller skriver så er der rigtig mange brodne kar i solcelle branchen som lover guld og grønne skove. Men der er en masse forudsætninger i prospekterne der ikke kan holde til et nærmere eftersyn.

Jeg vil også gerne opfordre nogen der ligger inde med et prospekt til at sende den til commer så mhan kan pille det fra hinanden herinde



7/10 2011 13:57 AnalyseThat 047064



Det er et prospekt af den gode gamle slags, pænt hvidt 300 grams papir med italien udprikket på forsiden i 3D, og er egentlig ret flot. En blændende sag i forhold til sidste år, og med flere muligheder for både at skulle undgå skat i både Danmark og Italien beskrevet med fonde og fuldt diagram omkring hvordan man via skattelyskonstruktion sparer yderligere. Lavet lidt så "Vi er din ven, glem at vi tjener på det"-rådgiverne i danske banker må sidde med ret god samvittighed og grine lidt af at de ikke bliver opfattet som rådgivere mere.

Men ja, Obton har en rodet og beskidt baggrund med mange personer som har tabt penge, og det er ikke værd at give dem flere at lege med, da der findes adskillige mere normale projekter derude som man både kan stole mere på, er i lande uden de risici der vitterligt er i Italien, og med tal som ikke er oppustet.

Jeg ville hellere sætte pengene i banken, end aflevere dem til infrastruktur i Italien i 20 år...tænk lidt over det.



7/10 2011 14:00 Nippon1976 047066



Helt enig.... Omkring Obton så bør ma bemærke bagmændenes tidligere meritter. Man kan helt sikkert også finde lukrative sol-projekter med høje afkast, men i denne tid, hvor alle skal spare og flere lande sænker prisen på alternativ energi, er der også en pæn risiko.



7/10 2011 14:49 AnalyseThat 047068



Spændende nyt fra Grækenland omkring investering i et kæmpe solcelleprojekt nu. Det ender vel med at nationerne selv investerer i sol og vind og dermed kan de private projektmagere godt pakke sammen. Nationerne gør det for at opfylde klimamål, og stordrift og de fordele der ligger i at de har billige renter, kan lave planloven, og kan få mængderabatter, får flere i arbejde i landet gør at nationerne nu tænker i sol og vind. Men at lige grækenland, et land uden penge forsøger selv, er ikke helt normal tankegang. Det vil blot være sådan at andre lande kan hjælpe grækerne på en anden måde end at nedskrive gælden, hvis det vedtages.

Men jeg tror at hvis vi i danmark opsatte statsejede projekter, så ville en ROI årligt på 5 procent (rentes rente), uden strømtilskud, godt kunne laves, og det er vel bedre at have pengene ude og arbejde for nationalbanken, end ar de ligger og samler støv ( hint: brug nu de 100 mia. af de 400 nationalbanken har til at få danmark 100 procent energivenligt. statsgaranterede lån til disse projekter er jo også sikkerhedspolitik og energipolitisk korrekt.) Som det er nu med tilskudsordninger, forsvinder pengene blot til småprojekter uden samlede visioner for hvordan vi vil have samfundet. vi vil vel helst have fuld kontrol over vores energi, så vi er sikre på at få den, uden specielle modydelser udover penge. Lidt skabs-SFer er man vel altid...



3/5 2015 11:50 koden 072257



synes det er en skam man modtager mails via proinvestor omkring obton sol projekter...
De er nu i min spam mappe...



TRÅDOVERSIGT