Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Apropos medier og ProInvestor


47464 20/10 2011 11:08
Oversigt

Vi er aktienørder og vi er stolte af det. Det betyder at vi har nogle diskussioner herinde med andre ligesindede som er meget specielle og utilgængelige. Vi har nogle meget dedikerede bruger der bruger en masse timer på at grave i detaljer som de fleste analytikere end ikke har opfattet det, og da slet ikke mainstream medierne.

Derfor var det med et smil på læben at jeg sent iaftes så DR1 nyheder om Sjældne Metaller eller Rare Earth metals, som vi forkorter RE herinde.

Det var en "nyhed" som vi, takket være Aspekulant, i flere måneder, hvis ikke det er over et halvt år, har drøftet og endevendt herinde.

Det er præcis det ProInvestor handler om. Finde viden, dele viden, handle på viden.

Sådan en udveksling mellem frie og lige skribenter kan kun ske hvis tonen er ordentligt og respektfuld. Er jeg stolt af en ting er det vores debatkultur. Hvis der er en anden ting jeg er stolt af er det vores skribenter.

So keep writing and PI will keep trucking!

Tale kan være sølv og tavshed guld, men at være skribent på PI, det er sku et sjældent metal



20/10 2011 11:15 Kristensen 147465



Helt enig - der er vitterlig brugere på PI, som er virkeligt godt inde i deres stof. Det er vidensudveksling på meget højt niveau!

Senest kan man se at en stor ordre til VWS, har været omtalt herinde et par dage, men først kommer i medierne nu. Og endnu en gang fristes man til at sige "PI var først".

Så stor tak til alle medskribenter herfra!



20/10 2011 11:54 Osteomyelitis 047470



Kan man få et link til Aspekulants omtale?



20/10 2011 11:59 047471



Et udpluk af vores tråde om Rare Earth (derfor er det vigtigt I tagger trådene)

http://www.proinvestor.com/tag/Rare%20earth/



21/10 2011 03:04 actdk 047480



http://www.engadget.com/2011/10/20/major-chinese-supplier-halts-rare-earths-production-in-attempt-t/

Ser ud til de forsoeger at skubbe prisen op igen. Er jo faldet en del paa det sidste (iflg. artikel 34% siden juni).



21/10 2011 08:45 Aspekulant 347482



Det må man sige. De tager mange midler i brug for at holde prisen oppe, og en måneds produktionsstop fra verdens største producent vil nok have en væsentlig effekt.

Tidligere på året meldte en del af de sydlige producenter, af primært heavy RE at de stoppede produktionen, og opfordrede andre til at gøre det samme. Forklaringen var at de allerede havde nået Kinas produktionskvoter for året.
Derudover er der jo eksport kvoterne, og de meget høje skatter på eksport af RE. Har endda hørt rygter om at Baotou Steel, som nu stopper produktionen, vil opkøbe RE for at understøtte prisen. De kan jo smide det i det store lager de er ved at opbygge i Kina, men ikke noget sundt tegn for en industri når verdens største producent vil til at opkøbe produktet.

Både prisen og efterspørgslen har da også været faldende siden august til trods for alle tiltagene i Kina.

Aktuelt tror jeg desuden de massive oversvømmelser i Thailand vil give yderligere et fald i efterspørgslen. Alle de store harddisk producenter har meget af deres produktion i Thailand, og mange af deres fabrikker er enten direkte ramt af vandet, eller står uden el. Samme med underleverandørerne - bla Nidec som står for langt størstedelen af harddisk motorer (der bruger Nd).

Harddisk branchen er en af de største, hvis ikke den største forbruger af RE, så det kan have en ret stor effekt på efterspørgslen.

http://www.forbes.com/sites/tomcoughlin/2011/10/17/thailand-floods-will-impact-hard-disk-drive-components/

Lige en hurtig note om Molycorp: De har netop fremrykket datoen for produktion i US med 3 mdr, og begynder at mine fra mountain pass allerede i næste uge.

ps. Er for nylig kommet hjem fra en måneds afslappende roadtrip i USA, uden ret meget internet, så er kun langsomt ved at vende tilbage til PI og aktier :)



21/10 2011 08:53 047483



Welcome back and welcome back du har været savnet!



21/10 2011 09:48 troldmanden 047485



Ja velkommen tilbage

Jeg så den anden dag en artikel som sagde at de havde opbygget et lager i kina der er større end det som de eksportere på et år. Og at dette lager nu voksede hurtigt. Så de bruger virkligt deres monopol til at styrre prisen



TRÅDOVERSIGT