Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas går nye veje i jagten på kunder


48632 troldmanden 15/11 2011 20:51
Oversigt

I starten af året annoncerede Vestas at de stiftede en non profit organisation kaldet Wind Made. Det er et label alle selskaber kan sætte på deres emballage som viser at deres produkter er lavet med mindst 25% vindmølle strøm. Men det kan også være 100%.

Vestas hyrede Bloomberg til at forestå en stor bruger undersøgelse blandt alm forbrugere. Og den viste at 65% af forbrugerne vil se mere positivt på et produkt hvis det er lavet med vindmølle strøm. Og det var en undersøgelse blandt 31.000 personer i 26 lande.

Med ovenstående undersøgelse i mente så er der altså en LANGT større interesse blandt forbrugere for at virksomhederne agere miljø venteligt.

På fredag bliver der afholdt et større arrangement i New York hvor de første store internationale forbruger brands præsenteres som nye (kommende) windmade virksomheder. Der er nok pæn sandsynlighed for at der er vestas projekter på den konto.

I går sendte Vestas så nedenstående pressemeddelelse ud om en helt ny type annonce kampagne. Det er en kampagne rettet mod godt 600 af verdens største virksomheder. Både i form af en speciel udgave af Bloomberg BuisnessWeek hvor der er et personligt brev fra Ditlev Engel samt et 16 siders indstik om Vestas og hvad de kan tilbyde.


http://www.marketwatch.com/story/vestas-launches-one-of-a-kind-marketing-campaign-asking-600-top-executives-at-global-brands-to-promote-direct-investment-in-wind-2011-11-14-8000


Derudover starter de også en stor kampagne på Linked rettet mod de fleste fortune 500 selskaber. Hvis de trykker på banneret kommer de herind http://energytransparency.com/#/Landing_Page/

Dog med en speciel udgav hvor der allerede står hvor mange mw der skal til for at det specifikke selskab kan blive et windmade selskab.

Rom blev ikke bygget på en dag. Det her er ikke noget der kommer til at betyde et hav af nye ordre til Vestas i de kommende mdr. Men at det VIL betyde ekstra ordre er jeg ikke et eneste sek i tvivl om. Bla pga den store brugerundersøgelse og resultatet heraf. Og hvad sker der når først et selskab med forbruger produkter går med wind made? Mon ikke flere af konkurrenterne så også vil følge efter. Det tror jeg.

Hvad er potentialet så? Ja jeg ved det faktisk ikke. Men hvis vi "blot" siger at hvert af de 500 største amerikanske selskaber skal bruge 50mw for at blive windmade så er det 25000mw. (gælder KUN US selskaber)

Nu er der så både mindre og større selskaber. Google skal vel bruge tættere på 1000mw. Og Facebook, Apple og Microsoft er også nogen af dem der vil trække meget kraftigt op hvis de går med. MEN det er naturligvis heller ikke alle der vælger at bruge Vestas lige som det langt fra vil være alle selskaber som ønsker at fokusere på grønt image. I hvert fald ikke i starten. Meeeen med Vestas brandet ud over hele wIND mADE så vil jeg blive mere end overrasket hvis ikke de opnår en andel der er større end deres generelle marekedsandel. Specielt med den annonce kampagne de nu sætter i gang.

Udover en ny type kunde, så er der også et andet interessant aspekt ved Wind Made. For det kan i princippet være med til at gøre 2013 ikke bliver helt så dårligt et år som frygtet. Specielt i US. Mange af disse mega koncerner har meget store positive cashflows. Så det vil ikke være noget problem for dem at finansiere vindmølle parker i 2013. Selv uden PTC. For uden PTC kan de også få ekstra rabat på vindmøllerne pga den faldende efterspørgelse.

Mht på fredag så kunne man måske spekulere i at nedenstående virksomheder bliver præsenteret. For de nævnes helt specifikt i Vestas pressemeddelelse. Og hvorfor fremhæve dem frem for andre hvis ikke det er fordi de er med om bord og har valgt Vestas som samarbejds partner.

PepsiCo, Deutsche Bank, Microsoft, Starbucks

Bemærk også detaljeringsgraden af hvordan Vestas kan bistå selskaberne med f.eks at udvikle vind projekter på deres eget jord.

Jo jeg tror faktisk Wind Made programmet vil komme til at udgøre en ganske pæn del af Vestas forretning fra 2013 og fremefter. Spørgsmålet er om der allerede på fredag er konkrete projekter/ordre til Vestas





15/11 2011 22:26 Lorca 048653



Min stop-loss i Vestas aktien blev udløst allerede i kurs 122.

Jeg tror man skal være meget forsigtig med denne Aktie i den kommende tid.



15/11 2011 22:43 cykling 048656



Det der også bliver spændende hvis de for ordentligt fat i nogle store virksomheder er lemminge effekten og hvis man når rigtig langt så kan det blive et spørgsmål om at hvis man ikke er i ordningen så er man imod ordningen og det er der sikkert også et publikum til det er bare ikke ret stort.Og der til at hvis kapitalen går ind i det her med store virksomheder i front så kunne man godt forestille sig at den politiske opbakning bliv større end den er i dag.På en god dag kunne man godt se lidt sne bold effekt i der her.



15/11 2011 23:38 Moneyloss 048664



Problemet er jo ikke at der ikke kommer vindmølle ordrer i fremtiden. Problemet er at konkurrenterne fortsat bliver større og større mens Vestas står stille.

Jeg husker stadig for 4-5 år siden hvor Vestas var en kæmpe sammenlignet med Repower. Idag bider Repower Vestas i haserne og er vel kun 2-3x mindre på omsætning.

Hvis man kigger på markedsandele i Europa gennem de sidste 5 år er det meget tydeligt at Vestas er den som har tabt allermest. Repower er den der sammen med Siemens har taget mest mens enercon gør det godt.

Hvad skal der til for at Vestas ikke taber markedsandele. Det er som om Vestas fokusere så meget på at blive globalt at de taber lokalt. Nu har de så deres fokus på USA og taber så Europa og Kina.

Og mht. Wind-made så tror jeg Siemens og Repower takker mange gange for Vestas anstrengelser og de vokser med garanti mere end Vestas de næste 5 år igen.



16/11 2011 01:18 troldmanden 048672



Mht EU så er det også svært at blive ved med at holde en markedsandel på omkring 50%. Så at den falder lidt ser jeg ikke det store i.

Enercon vokser hvis ikke ret meget. Det er nærmest kun Tyskland de sølger i. Og så har de lavet lidt i Canada og sydamerika. Men gætter på 75% af deres oms stammer fra Tyskland.

Repower betyder ikke ret meget. Men det er altså lettere at fremvise væksttal for et lille fortaget hvor selv blot én ekstra mellemstor ordre kan betyde en stor vækst end hvis man opstiller 6000mw om året.

Som skevet så for alle de store vindmølle selskaber gavn af Wind Made. Så Siemens skal nok få en pæn bid af kagen. Men jeg tror på Vesrtas får den største bid, og det er en bid som er større end hvad deres generelle marekedsandel eller tilsiger dem.

Måske det var derfor at Vestas sidste uge under præsentationen sagde de kommer til at tage markedsandele igen.




16/11 2011 01:32 TKWBS 348673



markedandele betyder intet.
I et voksende marked med et voksende antal konkurrenter VIL du altid miste markedsandele.
Hvis du er størst mister du procentvis mest i markedsandele i forhold til alle de andre på markedet.
Hvis du f.eks. har 25% af markedet for fem år siden, - og der kun er 4-5 spillere, - og idag har 10% af markedet med 10-15 spillere - så er det jo meget normalt.
Det vigtigste er, om DU vokser i salg, omsætning, indtjening, osv.

Jeg snakker ikke Vestas - bare generelt.

Et konkret eksempel:
Min far opfandt en teknologi til rensning af spildevand i 1965.
Med den teknologi havde han (selvfølgelig) en markedandel på 100% globalt.
I løbet af 70erne faldt det til 80-90%.
I 80erne 60-70%
i 90erne 40-50%
og nu er det måske en markedandel på mellem 1-5% globalt.
Selv om der er udviklet (og investeret) enormt på teknologien fra dengang til idag (og der stadig er punkter hvor vi milevidt foran) - er der er idag flere hundrede konkurrenter, - men det totale salg + indtjening +...vokser hvert år.

Jeg kan ikke se hvor problemet er mht. markedandele.

HVIS man ikke sælger mere (omsætning) og / eller tjener mere (ikke % men kroner og øre) om 2-3 år end man gør idag - ja SÅ er der et problem.

Hvis der altid var det samme antal virksomheder som (principielt) laver det samme, - ja så kan man snakke om at markedsandele er vigtig.



16/11 2011 13:50 troldmanden 048706



75% af forbrugerne er villige til at betale ekstra for produkter hvis de er producert på en ansvarlig måde. Det viser en ny stor undersøgelse

75 percent ready to buy environmentally friendly products
In line with the findings of the Global Wind Study launched earlier this year (vestas.com/energytransparency), the Eurobarometer survey shows that 75% of the European consumers are ready to buy environmentally friendly products even if they cost a little bit more.


http://www.vestas.com/en/media/news/news-display.aspx?action=3&NewsID=2888



16/11 2011 14:30 HRmunk 048707



Men er 75% af forbrugerne VITTERLIGT villige til at betale mere når det kommer til stykket? Jeg tror det ikke.



16/11 2011 14:38 ChristianIA 048709



Heller ikke jeg.
Man kan sammenligne det med økologiske varer, køber 75% dem ?
Nej vel ?



17/11 2011 20:37 troldmanden 048795



Enig. Når det først kommer til stykket så er det de færreste der reelt set vil betale eksta for et produkt pga div lables. Så tror også at det er en eksta udgift virksomhederne selv kommer til at spise. Men hvis prisen er den samme så tror jeg godt det kan flytte ekstra salg over til dem der har et sådan label frem for dem som ikke har



18/11 2011 13:06 ChristianIA 048826



Det kan gøre udslaget for hvilken vare forbrugeren vælger og dermed være med til at sikre et salg, men jeg tror ikke at forbrugeren er med på at betale ekstra for det.



16/11 2011 23:03 nohope 148743



Vores produktion har de sidste 6 år kørt 100% på vindmøllestrøm og du får ikke en øre ekstra for det. Fint siger kunderne, men jeg har et tilbud fra Kina, der er billigere, vi vil hellere handle med dig, du skal bare matche prisen, levere en bedre kvalitet og med sædvanlige korte leveringstid. Det er intet værd.



17/11 2011 14:25 vizel 048773



Der er ingen tvivl om at forbrugerne har en kraftig stemme når det gælder salg af vare. Det viser sig gang på gang inden for andre brancher. Forbrugerne er blevet mere bevidste om måden varen produceres på. Det skaber et kundesegment, som ofte har pengene til at købe af andre grunde en prisen. Her er miljø, bæredygtighed osv. nøgleordet.

Windmade er innovativt tænkt og netop det at få virksomhederne til at investere, fordi forbrugerne efterspørger en bestemt produktionsform er godt tænkt! Vi forbrugere har mere magt end man lige går og tror!

For mig at se er der ingen tvivl om at at Windmade kommer til at sende et meget stærkt signal til både forbrugere, politikere og virksomheder. Virksomhederne kan, ved at investere i vindmøller, skabe merværdi, ved at øge indtjeningen.

Hvorvidt en del af benarbejdet giver gevinst allerede i morgen, eller den lader sig vente på sig skal jeg jeg ikke kunne sige.

Men en ting er sikkert - det bliver spændende i morgen.



17/11 2011 14:29 vizel 048775



@ nohope. Det er jo lige netop pointen. Grunden til at det kan vise sig at skabe større indtjening er, at det er forbrugerne - altså modtagerne af slutproduktet som efterspørger Windmade. Derfor tror jeg at der kan høstes en højere indtjening ved at tilbyde windmade produkter.



17/11 2011 20:39 troldmanden 048798



Fufifilm opstiller 10mw for blot at opfylde 20% på ét produktions site.

http://www.windpowermonthly.com/news/1104823/Fufifilm-launches-10MW-wind-project/




17/11 2011 17:33 cykling 048783



Hej Troldmand

Jeg har i en tidligere tråd i dag gjort opmærksom på at ordren til rumænien , måske er den ordre der blev udmeldt 9 september 2010 på 400MW og 1000MW i option , hvad er din holdning til det ?,Både antallet af MW og leverings periode stemmer så det kunne godt hænge sådan sammen eller hvad.



17/11 2011 20:57 troldmanden 048800



Hej cykling

Som skrevet i den anden tråd så er det blot ENEL rammeaftalen. Så det er en hel masse forskellige projekter der ligger deri og det har som sådan ikke noget med filasa at gøre



17/11 2011 21:02 cykling 048801



Ok

Men jeg leder stadig efter en gyldig grund til at Vestas ikke svare og svaret findes måske i at aftalen er indgået i kraft af en ramme aftale,Men tak for dit svar



17/11 2011 21:06 troldmanden 048803



Ja Filasa kan sagtens sælge projekterne videre til en anden stor spiller. Men den er for stor til den kan være under ENEL rammeaftalen uden den vil blive offentliggjort. Men den kunne i princippet godt være ind under EDP aftalen idet inen derfor bliver annonceret. Det er bare lige det lille issue at EDP ikke har nævt de har købt disse projekter. Og det ville de naturligvis have gjort hvis de havde. Lige som de ville have været til stede under dagens indvidelse



17/11 2011 21:33 cykling 048805



Som jeg har læst div omkring opstarten så har både lokale politiker og repræsentanter fra filasa
været til stede, det der undre er hvis ikke Vestas er leverandør hvorfor har andre så ikke taget æren af stor en ordre.

Men det ved vi sikkert mere om inden for en uges tid



17/11 2011 21:43 cykling 048806



Hej Troldmand

Jeg syntes snart at vi har en del tråde hvor vi der dyrker Vestas svare og spørger både i den ene og anden tråd.Kunne du ikke oprette en Fødselsdags tråd for Vestas Med Udgangs punkt I fredag D 18 November,Gerne med et indlæg omkring Windmade og vestas



17/11 2011 21:03 vebrand 248802



Den bliver en spændende Vestas dag imorgen foruden Windmade præsentationen, så vil Aalborg universitet også komme med ny opdate.

AAU og Vestas præsenterer fælles forskningsresultater17. november 2011 - Af Henrik Eilers
Aalborg Universitet, AAU, Vestas





Nye forskningsresultater med betydning for effektiviteten og pålideligheden i fremtidens megavindmøller og vindmølleparker bliver fredag præsenteret for fagfolk i energibranchen.


Resultaterne stammer fra de mange ph.d.-projekter, som den femårige satsning under navnet Vestas Power Programme har muliggjort, siden parterne i 2007 aftalte at kanalisere 40 mio. kr. ind i forskningssamarbejdet.

- Det er nu, at programmet for alvor begynder at vise nogle resultater. Tre ph.d.-projekter er netop afsluttet, og yderligere fire er godt i gang og mangler under et år i at være færdige. Udbyttet er ny viden på vigtige områder, og Vestas vil have stor mulighed for at bruge de nye teknologier i konkrete produkter, siger professor Remus Teodorescu fra Institut for Energiteknik, som står i spidsen for Aalborg Universitets engagement i samarbejdet.

Ny viden udvikler Vestas' løsninger
Vestas Power Programme er det største og mest omfattende forskningspartnerskab, der nogensinde er indgået mellem en vindmølleproducent og et universitet. At samarbejdet nu munder ud i konkrete resultater er værdifuldt for Vestas.

- Vi ser frem til at høste frugterne af Vestas Power Programme. Vi var ambitiøse, da vi satsede på samarbejdet med Aalborg Universitet, og vi er ambitiøse i forhold til den effekt, projektet vil have på videreudviklingen af vores løsninger. I de kommende år vil Vestas fx satse på meget store vindmøller til havbrug. De første forskningsresultater giver os ny viden om, hvordan vi kan koble kæmpevindmøller, der står langt ude på havet til det eksisterende elnet, siger chefspecialist Philip Carne Kjær, der er Vestas' projektleder i samarbejdet med Aalborg Universitet.

Forskningsresultaterne bliver fremlagt på et internationalt symposium fredag med over 100 deltagere fra flere universiteter, Vestas og den øvrige energibranche. Gæsterne kommer til at høre om fremskridt på alle de hovedområder, som Vestas Power Programme beskæftiger sig med. Eksempelvis bliver der fremlagt bud på, hvordan helt ny omformer-teknologi bedst kan bruges til at forbinde fjerntliggende kæmpevindmøller til det eksisterende elnet, mens andre resultater tackler udfordringen med at gøre energi fra vindmøller lige så fleksibel at anvende som energi fra traditionelle kraftværker med generatorer.

Vigtige modeller
En del af forskningen i fremtidens megavindmøller og elnet er i sagens natur baseret på antagelser og laboratoriearbejde. For at kvalificere arbejdet og gøre kommende forskning på området så god som mulig, er der også fokuseret på at udvikle nye og bedre modeller.

- Et af projekterne giver meget bedre forudsætninger for at forske i kæmpevindmølleparker fremover, fordi det har udviklet en realistisk model for hele elnettet. Modellen kan blandt andet bruges til at vise, hvordan det påvirker nettet, når man tilslutter en stor vindmøllepark, fortæller AAU-professor Remus Teodorescu.

Et andet projekt ser på fejlfinding i systemer med mange tilkoblede vindmøller, og andre igen kredser ifølge professoren om mulighederne for at lagre energien fra vindmøllerne, så leverancen fra dem bliver mere fleksibel og mindre vejrafhængig:

- For eksempel har vi lavet en masse pålidelighedstest på særlige lithium-ion batterier for at vurdere deres levetid, hvis de benyttes til lagringen. En vindmølle skal køre i mange år og være meget pålidelig, og det samme skal gælde for batterierne, forklarer energiprofessoren.

Symposiet i Aalborg er støttet af den internationale ingeniørsammenslutning IEEE's afdeling for effektelektronik, Power Electronics Society.



17/11 2011 21:56 cykling 048807



Det er meget positivt den udvikling vi er vidne til at kapitalen ( Aktie markedet ) så spiller deres spil , ændre vel ikke ved at branchen og Vestas er på vej i den rette retning til gavn for de fleste og i den sidste ende også som et af fremtidens bud på bæredygtige energi løsninger.



18/11 2011 12:50 troldmanden 048825



Her er et blog indlæg fra en af de godt 600 personer der har modtaget Vestas nye direkte reklame

Nedenfor er 2 afsnit af blog indlægget. Det hele kan læse via linket

And as I was mulling over how to link these different themes, a couriered package arrived at the door - containing a copy of Bloomberg BusinessWeek, a tailored letter from Vestas CEO Ditlev Engel and the most intensively personalised 16-page insert I have yet come across. This, serendipitously, was just about perfect pitch in terms of customised advertising. The package got to me at exactly the moment when I was thinking of both the company and the brand. Indeed, the whole experience was just slightly spooky

But what would happen if I were to take the bait and call Vestas? They offer to support me in developing my organisation's renewable energy roadmap, exploring wind power solutions, preparing the business case, project managing the construction and maintenance of any new wind power assets I might decide to commission, and help communicate my shimmering new greenness.

http://www.guardian.co.uk/sustainable-business/sustainability-with-john-elkington/consumer-communications-personalised-advertising?newsfeed=true


Jeg tror på den her kampagne kommer til at betyde en del ny ordre for dem fremadrettet. Men det er ikke noget der sker over night.

Det er senere i dag der er et større arrangement i New York hvor de første windmade "kunder" afsløres



18/11 2011 17:09 troldmanden 048844




Her er de første WindMade selskaber. Ikke umiddelbart i denne omgang nogen af de HELT store selskaber. Men det skal nok komme.

Der står ikke umiddelbart noget om hvornår de enkelte selskaber forventes at opfylde målet. Så der kommer måske nogle selvstændige meddelelser fra flere af selskaberne


•Motorola Mobility (mobile device and set-top manufacturer)
•Deutsche Bank (financial services provider)
•BD (Becton, Dickinson and Co.) (medical technology)
•Method (maker of home and personal care products)
•Better Place (electric car infrastructure)
•Widex (hearing aid manufacturer)
•Droga5 (independent advertising agency)
•G24 Innovation (solar energy)
•Engraw (textile producer)
•RenewAire (energy recovery ventilator TTTech (supplier of communication andcontrol platforms)
•Vestas Wind Systems (wind turbine manufacturer)
•PwC DK (professional services)
•Bloomberg (financial news and data service)
•LEGO Group (toy manufacturer)




Og her hele nyheden



Leading global brands sign up for new WindMade™ label






Major global companies including Motorola Mobility, Deutsche Bank, Bloomberg, Method and BD (Becton, Dickinson and Co.) have procured or have pledged to procure at least 25 percent of their operations' power consumption from wind energy. They announced their commitment to become certified under the new WindMade™ consumer label at a Global Launch event in New York.



The companies pioneering the use of the world's first wind power consumer label were unveiled today at an event hosted by WindMade™ and the UN Global Compact in New York.



The label allows participating companies to communicate the share of wind power and other renewable sources as part of the overall power demand of their operations. The objective behind WindMade™ is to drive demand in wind power, thereby boosting investment and growing the renewable energy market.



"These companies are at the forefront of the global sustainability movement," said Henrik Kuffner, WindMade's CEO. "We are delighted to have them on board the unique WindMade™ initiative, and are confident that many others will follow suit in the coming weeks and months."



"Consumers are ready to act. 67 percent of 31,000 consumers globally have told us they would favor WindMade™ products,even at a premium," said Morten Albæk, SVP Global Marketing and Customer Insight at Vestas Wind Systems, the company spearheading the WindMade™ initiative. "WindMade™ empowers people to choose brands that choose wind."



"We believe clean growth is good economics," said Sabine Miltner, Group Sustainability Officer for Deutsche Bank. "We are committed to leveraging our core business expertise towards a cleaner and more energy efficient global economy. We believe in leading by example and have increased our use of clean electricity from seven percent to 65 percent over the last four years. WindMade is an important step toward more market transparency and we are pleased to join this new partnership."



"It is Motorola Mobility's intent through our participation in the WindMade™ initiative to encourage greater use of renewable energy sources like wind and solar around the globe," said Bill Olson, director office of sustainability and stewardship, Motorola Mobility.



"The supply side of the clean energy sector can clearly deliver, but now it is time to galvanize demand. Government has done their part, and it is now up to the corporate community to demonstrate leadership by committing to clean energy development. WindMade™ provides us with a roadmap for achieving this," said Curtis Ravenel, head of sustainability, Bloomberg.



"Corporations investing in wind energy technology need a global set of standards if they are to provide the transparency that's critical to their stakeholders as well as gain the competitive advantage that such investments can mean for their businesses," said Kathy Nieland, U.S. sustainable business solutions leader, PwC.



"Using wind power helps BD become a more sustainable organization, and the WindMade™ label sends a message to our customers and the industry that supporting clean sources of electricity is a sound business decision and an important choice in reducing a corporation's environmental footprint," said Glenn Barbi, vice president, Global Sustainability, BD.



The WindMade corporate pioneers and founders are:
•Motorola Mobility (mobile device and set-top manufacturer)
•Deutsche Bank (financial services provider)
•BD (Becton, Dickinson and Co.) (medical technology)
•Method (maker of home and personal care products)
•Better Place (electric car infrastructure)
•Widex (hearing aid manufacturer)
•Droga5 (independent advertising agency)
•G24 Innovation (solar energy)
•Engraw (textile producer)
•RenewAire (energy recovery ventilator TTTech (supplier of communication andcontrol platforms)
•Vestas Wind Systems (wind turbine manufacturer)
•PwC DK (professional services)
•Bloomberg (financial news and data service)
•LEGO Group (toy manufacturer)

For more information on the founders and pioneers, see www.windmade.org .



According to the WindMade™ requirements, companies using the label must source a minimum of 25 percent of the electricity consumed from wind power. The wind energy share can be procured through a company-owned wind power generation facility, a long-term power purchase agreement for wind power, or the purchase of high quality Renewable Energy Certificates approved by WindMade™. The exact percentage of the wind energy share will be stated on the label. Companies can choose to certify global, regional or facility level operations, a distinction that will be clearly communicated on the label itself.



WindMade™, which was introduced to the world at this past year's World Economic Forum in Davos, is backed by the UN Global Compact, Vestas Wind Systems, WWF, Global Wind Energy Council, Bloomberg (as the official data provider), and the LEGO Group. PwC is the official verification partner.



A separate label for products is in development and will be released during 2012.







NOTES FOR THE EDITOR



About WindMade™



WindMade™

WindMade™ is the world's first global consumer label for companies and products using wind power. The label is managed by the WindMade non-profit organisation, dedicated to accelerating the adoption of renewable energy by improving companies' ability to communicate their wind energy investments to their stakeholders.



WindMade™ will strive to achieve this by increasing transparency of corporate investments in wind energy, by educating citizens on the implications of using different energy sources, and by empowering consumers to favour corporations who make a real contribution to delivering new wind energy.



The first WindMade™ Standard for Companies and Organizations was published on 13 October 2011, and a standard for products is under development.

www.windmade.org





Corporate Founding Partners and Pioneers



Deutsche Bank

Deutsche Bank is a leading global investment bank with a substantial private client franchise. Its businesses are mutually reinforcing. A leader in Germany and Europe, the bank is continuously growing in North America, Asia and key emerging markets. With more than 100,000 employees in 73 countries, Deutsche Bank offers unparalleled financial services throughout the world. The bank competes to be the leading global provider of financial solutions, creating lasting Value for its clients, shareholders, people and the communities in which it operates.

www.db.com



Motorola Mobility

Motorola Mobility fuses innovative technology with human insights to create experiences that simplify, connect and enrich people's lives. The company's portfolio includes converged mobile devices such as smartphones and tablets, wireless accessories, end-to-end video and data delivery, and management solutions, including set-tops and data-access devices.

www.motorola.com/mobility



BD

BD (Becton, Dickinson and Company) is a leading global medical technology company that develops and manufactures medical devices, instrument systems and reagents. Founded in 1897 and headquartered in New Jersey, BD employs approximately 29,000 associates in more than 50 countries throughout the world.



The WindMade™ initiative reflects BD's commitment to renewable energy use and is an excellent way to communicate these global efforts to customers and external stakeholders. Previously, communication vehicles for these activities varied by region; the WindMade™ label will provide consistent messaging around the world. WindMade™ also allows BD to collaborate with organizations outside the medical technology industry to promote wind power and building capacity for renewable energy infrastructure.

www.bd.com/sustainability



Method

Founded in 2000, Method is the pioneer of premium planet-friendly and design-driven home, fabric and personal care products. Formulated with naturally derived,biodegradable ingredients, Method cleaners put the hurt on dirt without doing harm to people, creatures or the planet. Today, Method can be found in more than 40,000 retail locations throughout North America, Europe, Australia and Asia.

Method believes that renewable energy is an important part of a commitment to sustainability. Method is proud to be a WindMade™ pioneer and is excited to help grow the awareness and transformative power of the program.

www.methodhome.com



Better Place

Better Place is the electric car network that makes driving more affordable, convenient and sustainable through a revolutionary switchable battery model. Better Place is building the infrastructure and intelligent network to deliver a range of services to drivers, enable widespread adoption of electric vehicles, and optimize energy use. Based in California and privately held, Better Place has operating companies in Israel, Denmark, and Australia. Better Place looks forward to taking part in the effort to define the criteria for electric car products under the WindMade™ umbrella.



"We are excited to be a WindMade™ pioneer and see many synergies between the WindMade™ initiative and our vision to drive the world electric. Connecting electric cars and energy from renewable sources like wind turbines is key for the future energy and transportation systems - and I hope that going forward the WindMade™ certification will play a vital role on the global transitiontowards green mobility," said Johnny Hansen, CEO, Better Place Denmark.

www.betterplace.com



Widex

Widex is a family owned company founded in Denmark in 1956. Today, the company is the world's sixth largest manufacturer of hearing aids. Sold in more than 100 countries, Widex' hearing aids are known for their high quality of sound and innovative design.



Widex wishes to make use of the WindMade™ certification to showcase the sustainability of the company and ultimately its products, allowing Widex to stand out in the business. Widex is convinced that the WindMade™ label will become internationally recognized, and as a pioneer shares the vision that consumer demand for "being WindMade™" will increase.



"Our wind turbine produces the energy we need for our global headquarters, including the production. By completely eliminating the use of fossil fuels, we believe that we have created the best possible foundation for our future - both as a company, and as members of society," says Richard Tøpholm, Manager at Widex and member of the Board.

www.widex.com



Droga5

Droga5 is an award-winning creative and strategic agency based in New York, with clients including Puma, Prudential, Unilever, Kraft, Hennessy and UNICEF.



Droga5's commitment to practicing and promoting sustainability is evident in both its daily operations and its client roster. When asked by Vestas to promote wind power, the agency decided to turn clean energy development into a consumer-facing initiative, encouraging businesses to choose cleaner energy, and thereby helped paving the way for WindMade™. Droga5 is proud to have helped launch WindMade™, and will continue its support as a WindMade™ pioneer. Droga5 is the official creative partner of WindMade™.

www.Droga5.com



G24 Innovations

Founded in 2006, G24 Innovations (G24i) has commercialized Michael Graetzel's ground-breaking Dye Sensitized Cell (DSC) technology which, unlike anything in the market, creates electricity from low and ambient light. G24 Innovations is committed to sustainability, and it is the first manufacturing facility in the world to make renewable products solely through the use of renewable energy from a 120 metre tall wind tur­bine.



"The Windmade™ label will help consumers think differently about the energy they consume, directly and indirectly. That's something G24 Innovations has set out to do since 2006. We have chosen to make our solar modules with wind energy because we believe that you have to be green in process as well as product to be a truly sustainable business. We are proud to be a Windmade™ pioneer," said Robert Hertzberg, Co-Founder and Director, G24 Innovations.

www.g24i.com/pages,wind-turbine,85.html



Engraw

ENGRAW S.A. is a textile company oriented to the production and exports of wool tops. Founded in 1951, it combines the experience and tradition of a family business with the flexibility and dynamism of a modern company.

The company is the second main producer and exporter of combed wool tops in Uruguay. Its products are exported to the most important and demanding markets throughout the world.



RenewAire

RenewAire is a leading manufacturer of energy recovery ventilation equipment for homes and commercial buildings in the Americas, and a member of the worldwide Soler & Palau Ventilation Group. RenewAire is able to deliver fresh air at nearly ideal temperature and humidity though a passive heat and humidity exchange process that cuts energy requirements and costs by approximately 70%. WindMade™ participation will insure that RenewAire's production is as energy efficient and environmentally friendly as the climate our products create for our customers.

www.renewaire.com



TTTech

TTTech Computertechnik AG is the leading supplier of dependable networking solutions based on time-triggered technology and modular safety platforms. Our focus is to improve environmental sustainability with solutions for high-availability applications in the energy and industrial segements.



"Our WindMade membership is a statement towards our customers and partners as well as our employees, showing our dedication to wind and clean energy. It fits perfectly with TTTech's ambition to deliver solutions for the entire Value chain from clean energy generation to powering electric vehicles," said Georg Kopetz, Member of the Executive Board at TTTech.

www.tttech.com/markets/industrial



Vestas - Lead sponsor of WindMade

Every single day, Vestas wind turbines deliver clean energy that supports the prevention of climate change. Wind power from Vestas' more than 40,000 wind turbines currently reduces carbon emissions by more than 40 million tons of CO2 every year, while at the same time building energy security and independence. Today, Vestas operates in 65 countries, providing jobs for over 20,000 passionate people at our service and project sites, research facilities, factories and offices all over the world. Vestas is the Lead Sponsor of WindMade.

www.vestas.com



PwC

PwC is one of the world's largest providers of assurance, tax, and business consulting services. Every day, 161,000 PwC employees in 154 countries work hard to build strong relationships with others and understand the issues and aspirations that drive them. PwC measures success by an ability to create the Value that clients, people and the wider investing public are looking for. PwC is the Official Verification Partner to WindMade.

www.pwc.com



Bloomberg

Bloomberg, the global business and financial information and news leader, gives influential decision makers a critical edge by connecting them to a dynamic network of information, people and ideas. Bloomber g Professional service, which provides real time financial information to more than 310,000 subscribers globally.



The Bloomberg sustainability program is on track to reduce our carbon footprint 50% by 2013 (from the 2007 baseline) through implementing energy efficiency measures, increasing renewable resource use and activating comprehensive waste reduction strategies. Bloomberg is WindMade 's official data provider.

www.bloomberg.com/bsustainable



The LEGO Group

Founded in 1932, the LEGO Group is one of the world's largest toy manufacturers.

LEGO® products are sold all over the globe. The LEGO Group is committed to supporting the improvement of issues that concern its stakeholders and has set ambitious renewable energy targets as part of its 'Environment, Social and Governance' agenda.

www.lego.com





About the other founding partners



United Nations Global Compact

Launched in 2000, the United Nations Global Compact is a call to companies around the world to align their strategies and operations with ten universal principles in the areas of human rights, labour, environment and anti-corruption, and to take action in support of broader UN goals. Through the development, implementation, and disclosure of responsible corporate policies and practices, business can help ensure that markets advance in ways that benefit economies and societies everywhere. With more than 6,300 business participants in over 135 countries, the Global Compact is the world's largest corporate sustainability initiative.

www.unglobalcompact.org



WWF

WWF is one of the world's largest and most respected independent conservation organizations, with over five million supporters and a global network active in more than 100 countries. WWF's mission is to stop the degradation of the Earth's natural environment and to build a future in which humans live in harmony with nature, by conserving the world's biological diversity, ensuring that the use of renewable natural resources is sustainable, and promoting the reduction of pollution and wasteful consumption.

www.wwf.org



Global Wind Energy Council

GWEC is the global wind industry trade association, providing a representative forum for the entire wind energy sector at the international level. GWEC's mission is to ensure that wind power establishes itself as one of the world's leading energy sources, providing substantial environmental and economic benefits.

www.gwec.net




18/11 2011 17:53 troldmanden 048847



Her lidt flere detaljer

Det er netop mediedækning som dette der forstærker effekten.

Flere af de 15 selskaber har nu sagt de vil op på 100% vindmøllestrøm.

Der er direkte tal for hvor mange mw det svare til. Men 100.000 huse forbrug vil være 200-250mw

"And this is only the start," Fjalldal added. "Really the ambition level for WindMade is not to have 50 or 60 companies. This is going to move into the hundreds and the thousands."

http://www.foxnews.com/scitech/2011/11/18/motorolas-next-phone-will-be-made-by-wind/



22/11 2011 13:11 Kongkurs 048961



Varm luft på gamle balloner - lad os nu se Vestas præstere nogle resultater og en fornuftig indtjening. Alt det andet her er bare hype og håb. Ikke nogen nogen kan bruge til noget....



23/11 2011 17:16 mccarthy 049010



Extract:
Bemærk også detaljeringsgraden af hvordan Vestas kan bistå selskaberne med f.eks at udvikle vind projekter på deres eget jord.

Jeg har bemærket at Vestas positionerer sig mod at være no.1. i at kunne rådgive korrekt vindanalyse. I dag er det en del af en kontrakt eller foranalyse med Vestas. Er du vidende om at Vestas vil oprette en Consultelcy Service målrettet på dette vitale område?
Evt. frasælge denne division?



TRÅDOVERSIGT