Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Q&A med Zealand Pharma, 29 Maj kl 16.00 Læs mere her
      

Danmarks mest undervurderede aktie...


49729 Spekulant.dk 12/12 2011 11:42
Oversigt

... en mulig 10-bagger...?

"Zealand burde være ti mia. kroner værd på børsen og ikke 1,2 mia.," siger Helth Jensen.

Kilde: http://www.business.dk/medico/zealand-investorer-i-gu..

Kan kun være enig i, at dette selskab måske er det mest undervurderede blandt samtlige på fondsbørsen.

Her er en analyse mere:
http://www.aktieinfo.net/filer/ZealandPharma_Q2_2011...

Medgiver at selskabet er risikabelt som alt andet biotek, tilgengæld lurer ingen emissioner rundt om hjørnet; bl.a. derfor jeg har holdt ved aktien længe. Det her selskab kan meget vel gå hen og blive selvfinansierende, hvis alt går vel. Aktien er nu på under en måned steget med over 50%; vil godt spå at aktien KAN (understreger KAN) stige mindst 100% mere i 2012, et år som i øvrigt kan gå hen og blive særdeles afgørende for Zealand Pharmas videre udvikling. Jeg mener at Zealand Pharma som udgangspunkt er et af ganske få danske biotekselskaber der er substans i; er generelt yderst kritisk hvad biotek angår. Står ved at jeg mener langt de fleste selskaber kommer til at formøble investorernes penge på aflønninger og talrige emissioner; det er mig en gåde at man bliver ved med at hælde penge i selskaber som gang på gang skuffer. Det man sælger i den branche er for en stor dels vedkommende drømme og varm luft; sorry to say...

Disclaimer: ejer selv Zealand Pharma, har holdt ved siden børsnoteringen i 2010 som efterfølgende udviklede sig til en kursmæssig deroute. Det virker dog til at markedet endelig er begyndt at få øje på mulighederne i selskabet. Planen er at holde ved minimum 1-2 år endnu; hvis alt går vel skal aktien måske holdes 10 år eller mere. Hvis Zealand Pharma tilgengæld formår at skuffe med dårlige resultater, manglende godkendelser osv. i 2012-2013 ryger aktien helt sikkert nok ud, efter endt langvarig tålmodighed. Fornemmelsen siger dog at 2012 kan blive året hvor Zealand Pharma udvikler sig fra at være en "ukendt" grå sten til at blive en af fondsbørsens juveler med betydeligt flere investorer end i dag, herunder eventuelt investeringsforeninger m.v.

--
Aktier og investering ' http://www.spekulant.dk
Guide til investeringsbøger ' http://www.aktieplus.dk/boger.php
Guide til Daytrading med Kozok ' http://www.spekulant.dk/kozok12/12 2011 15:58 akademikeren 049742Jeg synes også Zealand er en meget spændende case. Zealand casen er valideret (ligesom med et andet dansk selskab) med en meget stor aftale. Det er udover det særligt fremragende i stoffet selv også et play på at man forlænge patenttiden på Sanofis blockbuster stof.
12/12 2011 16:10 collersteen 149743Ja, bestemt spændende case... Og vigtigst alt "risikerer" de jo at stå med flere penge i kassen når Sanofi går igang med lancering end de gør nu. Og det er jo et "absurd" tilfælde i dansk biotek ;)

Worst case er vel at de står med den samme pengebeholdning eller moderat færre.

Og absolut worst case er som i al anden biotek jo at Lyxumia ikke bliver godkendt. Men frygter man det på nuværende tidspunkt bør man nok ikke være biotek-investor.

Apropos Zealand var der også et par interessante svar omkring milestones m.m. i deres Q&A chat på proinvestor. http://www.proinvestor.com/aktieanalyser/141/Zealand-..13/12 2011 16:32 troldmanden 049795Ja Zealand er absolut interessant. Potentialet er bestemt ganske attraktivt fra dette niveau og modsat mange andre biotech selskaber så har de relative lave udgifter samtidigt med de har masser af likvider. Så de står ikke og skal ud med hatten. Går tingene godt (Lyxumia godkendelse ultimo 2012) så skal de formentligt aldrig ud at hente penge igen.

Lyxumia har nu vist så sollide resultater i 7 forskellige fase 3 forsøg at sandsynligheden for en godkendelse må være over middel for et stof der har filet en registerings ansøgning.

Lundbeck har lavet flere aftaler med Japanske selskaber. Jeg vil ikke blive overrasket hvis Zealand bliver det næste danske selskab der indgår en større aftale med et japansk selskab15/12 2011 14:09 Spekulant.dk 049886Tak for feedback!

Her er lidt mere om hvad man kan forvente fra Zealand Pharma, hvis alt flasker sig:

"At sende en del af pengene tilbage til aktionærerne er da også præcis, hvad Zealand Pharma har tænkt sig at gøre, understreger selskabets administrerende direktør, David Solomon. Pengene kommer retur til aktionærerne som dividende. Det er i så fald første gang i dansk bioteknologis historie, at et selskab udbetaler dividende:".

Kilde: http://www.business.dk/medico/biotekselskaber-taber-i..

Spændende hvis Zealand bliver det første danske udbyttebetalende biotekselskab; hvis det sker understreger det samtidig en vis seriøsistet og substans i selskabet; fremfor grådighed, melen egen kage, jagten på nye drømme osv. som desværre alt for ofte er kendetegnende faktorer for selskaber i lige netop den branche.

Er overvejende enig i konklusionerne i artiklen; hvad biotek angår er det LANGT, LANGT, LANGT sværere at skabe succes på succes end det ofte kan være tilfældet blandt veldrevne industrielle virksomheder. I traditionelle virksomheder kan det faktisk være "penge ud af vinduet" sende dem tilbage til aktionærerne, hvis pengene kunne være forrentet bedre i virksomheden i form af investeringer, øget produktivitet, eventuelle opkøb af konkurrenter osv. Men lige hvad biotek angår, er sagen i langt de fleste tilfælde en anden; her kan det være god forebyggelse at returnere udbyttet af anstrengelserne til de der satte risikovillig kapital i foretagenet.

--
Aktier og investering ' http://www.spekulant.dk
Guide til investeringsbøger ' http://www.aktieplus.dk/boger.php
Guide til Daytrading med Kozok ' http://www.spekulant.dk/kozok15/12 2011 14:23 troldmanden 049891Det er første gang jeg har set en sådan udtalelse fra Zealand. Rigtig interessant.

Men selskabet skal naturligvis ikke lukke alt udvikling og forskning ned blot fordi den har ramt rigtig. Modsat så skal de heller ikke tro de kan gå på vandet og skrue masivt op for cashburn. Zealand har i den forbindelse sagt at de ikke agter at blive meget større end 100 ansatte og et udgifts niveau omkring de 200 mio. Dvs at der "blot" skal omsættes for 2 mia dkk af Lyxumia for der er break even (ekskl. milestones)

Har du selv købt Zealand aktier?16/12 2011 01:35 Spekulant.dk 049957Jo, har skam været med helt fra børsnoteringen. Det er vist den eneste IPO jeg (urealiseret indtil videre) har tabt penge på gennem årene.

Er normalt hurtig til at skille mig af med tabsgivende aktier, Zealand er en af få som har fået særstatus, da jeg mener at selskabet er helt skævt prisfastsat, forudsat naturligvis at man ikke render ind i store skuffelser eller bliver udkonkurreret af større aktører... det er måske i virkeligheden det sidste der kan have lagt lidt dæmper på interessen for selskabet? Tilgengæld kan Zealand også være opkøbskandidat; det må man så ikke håbe sker fra nuværende lave kursniveau, flertallet af aktionærer vil sikkert også modsætte sig, hvis det skete og vi talte om en præmie på f.eks. 100%, som så blot vil være ca. 40% over IPO-kursen.

Derudover helt enig i, at der selvf. kan være fornuft i ikke at lukke alt ned blot fordi man rammer en "guldåre". Hvis forretningen kan drives fornuftigt (og det tyder det jo på man vil) kan der med god grund være flere penge at hente hen over mange år, fremfor at sælge rettigheder m.v. komplet ud fra første succes.

Antallet af diabetikere world-wide forventes at stige betydeligt, hvis vi taler blot 5-10 år er det et så omfattende et problem, at jeg vil tro at Zealand m.fl. i højere grad vil være i fokus end i dag, og dermed med øget chance for mærkbar højere marketcap end i dag.

Som markedet har set ud generelt (og måske biotek i særdeleshed) har kursderouten ikke givet anledning til at dårlig nattesøvn, velvidende at det fra start skulle være en langsigtet investering som måske først kommer til sin ret efter 5-10 års ejerskab, uanset at der måske undervejs kunne laves "nemme" og "hurtige" penge i andre selskaber med større fokus og tilsvarende større omsætning.

Alt i alt mener jeg, at netop Zealand Pharma kan blive et klasseeksempel på en biotek-investering hvor der ikke var hurtige og nemme penge at hente fra start, men tilgengæld belønning for at holde ved langsigtet.

Som jeg lagde ud med i denne tråd, er der dog også grænser for min tålmodighed. Hvis tingene begynder at køre skævt for Zealand, er jeg parat til at tage tabet og komme videre. Som udgangspunkt er jeg dog klart stadig optimistisk, oddsene for succes peger i stigende grad i positiv retning, og så er det man skal holde ved.

--
Aktier og investering ' http://www.spekulant.dk
Guide til investeringsbøger ' http://www.aktieplus.dk/boger.php
Guide til Daytrading med Kozok ' http://www.spekulant.dk/kozok16/12 2011 17:22 troldmanden 050051Ja grund cacen med et hastigt stigende diabetes marked, et meget anerkendt target (GLP1), solide fase 3 resultater og verdens næst støreste diabetes salgsstyrke gør at det ser attraktivt ud.

Mcap er helt klart under fair Value. Men spørgsmålet er så hvornår kursen kommer til at bevæge sig mod fair Value. Man kan godt frygte der skal en godkendelse til og derefter de første positive salgstal. Ergo der er måske risiko for den vil fortsætte med at blive handlet på disse lave niveauer et års tid endnu.

Havde jeg som du Aktie nu så ville jeg også beholde. Men spørgsmålet er om man som ny investor skal "skynde" sig ind?

Zealand står meget højt på min "to invest liste". Men da jeg har comittet en del af mine penge andet steds, og der også skal putte flere penge ind i den investering i den kommende tid, så satser jeg personligt på at der ikke sker det store med Zealand kursen forud for den mulige godkendelse. Men sådan er det jo ikke sikkert det går

Held og lykke med din investering

Vh
T.16/12 2011 18:29 Spekulant.dk 050055Enig i at der sagtens kan gå et års tid mere før kursen for alvor begynder at røre på sig; det er måske det mest sandsynlige scenarie. Dermed behøver man som ny potentiel investor måske ikke haste ind i selskabet, hvis det er en hurtig og markant stigning som er den primære drivkraft for at gå ind i aktien.

Ingen regler uden undtagelse dog:

På et eller andet tidspunkt før mulige godkendelser og de første salgstal, vil jeg tro at et stigende antal investorer vil begynde at samle op i aktien, det kan medføre en helt pæn kurstigning, og den vil jeg af gode grunde naturligvis gerne være en del af, måske har vi set lidt af begyndelsen til denne stigning de seneste uger.

Et generelt kursrally i det nye år kan måske også løfte kursen; januar/februar har tidligere været gode måneder for en hel del biotekaktier.

Der er selvf. også den mulighed at kursen begynder at sive tilbage igen inden de næste afgørende nyheder. Har dog besluttet at jeg holder ved, selvom kursen skulle begynde at falde tilbage igen. Det der kan få mig til at ændre holdning til selskabet er lancering af dårlige nyheder, manglende godkendelser osv.

--
Aktier og investering ' http://www.spekulant.dk
Guide til investeringsbøger ' http://www.aktieplus.dk/boger.php
Guide til Daytrading med Kozok ' http://www.spekulant.dk/kozok16/12 2011 09:44 investor1989 049968ALK Abello og til dels Lundbeck er vel også biotekselskaber der har brudt grænsen til at blive pharmaselskaber, der på trods af stadig at udvikle pipeline har kunnet betale udbytte til aktionærerne.TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER