Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Funcom - Updatering


51084 megetgod 8/1 2012 18:05
Oversigt

Det er efterhånden lidt tid siden jeg sidst har skrevet et indlæg om Funcom og det er egentlig for dårligt set i lyset af al det, der er sket kursmæssigt den seneste tid.

Min holdning til FUNCOM er uændret efter stigningen her i december, hvor aktien er fordoblet i værdi (faktisk blev FUNCOM den Aktie der steg mest i Skandinavien sidste år). Jeg mener stadig aktien skal op og at Funcoms målsætning ikke er indpriset i aktien (læs mere om den her http://www.proinvestor.com/boards/45949/Funcom-The-Secret-World ).

Fashion Week Live er netop "soft launchet" som Funcom skrev ville ske i slutningen af 2012, så her er de on track. Man kan nu tilmelde sig closed betahttp://www.fashionweeklive.com/ og som tidligere sagt mener jeg ikke der er nogle forventninger bygget op omkring dette projekt i aktiekursen, både fordi investorerne ikke forstår det, men også fordi vi har set umådeligt lidt til det. Indtægterne fra projektet er iøvrigt ligeligt fordelt mellem de tre partnerer Funcom, IMG og 505 Games.

Nu jeg har ikke den store forstand på modeindustrien (så hvis nogle her på forummet har, er det bare at byde ind), men så vidt jeg kan se er IMG klart en af de største i branchen. Her er en liste over nogle af de modeller de repræsentere og har repræsenteret http://en.wikipedia.org/wiki/IMG_Models og her en mere aktuel liste http://www.imgmodels.com/results.aspx?cityID=1&catID=1&subid=1767. Det lader ikke til at konkurrencen omkring realistiske modespil på facebook er stor, og hvis spillet ellers har eneret på de modeller, der repræsentreres igennem IMG, og de indgår i spillet tror jeg det kan blive stort. Eksempelvis er Gisele Bündchen, som siden 2004 er verdens bedst betalte model [1], indbefattet af IMG Models.

Jeg har søgt på facebookspil der hedder noget med fashion. De mest populære spil er Fahion Designer (MAU = 1.300.000 og DAU = 150.000) [2] og Fahion World (MAU = 510.000 og DAU = 60.000) [3] og ellers er der ikke andre spil der har store brugerbaser. Begge spil, så vel som de andre mindre populære er kendetegnet ved at have et meget "cartoonish" look i modsætning til hvad FWL får. Mit bud er derfor at FWL er et ret unikt koncept indenfor et marked , hvor jeg vil skyde på potentialet er stort (bare se hvor populært TV-showet America's Next Top Model er blevet verden over) og det med IMG som partner. Sandsynligheden for succes er derfor betydeligt større end flere af Funcoms andre facebook-projekter, som My Kingdom og Chess Attack, der ærligt talt har virket lidt idéløse.

Funcom skrev i seneste regnskab at der vil komme et "significant marketing push" i starten af 2012[4]. Mit bud er at man her vil benytte Mercedes-Benz FashionWeek Berlin fra d. 18. til 21. januar, som startskud på markedsføringen, da det netop er IMG der afholder dette event [5]. Det kunne også betyde at spillet bliver releaset/går i open beta på det tidspunkt, og det ser jeg helt klart som en trigger til aktien. Dog er spillet en joker i Funcoms spilportefølje og det der klart driver kursen er TSW, men skulle FWL gå hen og blive en succes kan upside være stor.

Pets vs. Monsters klarer sig også fint. Eller dvs. mere end fint. Spillet er stadig i open beta, hvilket i praksis betyder at Funcom tester/indpasser spillet til brugernes ønsker og implementerer nye ting, PvP f.eks, inden der sættes marketing i gang. Indtil nu har der været en smule marketing i Norden, men ellers ikke. Til trods for den sparsommelige marketing er antallet af brugere steget eksplosivt i USA fra praktisk talt ingenting (769 i maj 2011) til godt 60 k besøgende i november 2011[6]. Der vil inden længe igangsættes en større markedsføringsinsats.

The Secret World (TSW) skrider fremad som planlagt. Vi er en større gruppe aktionærer som igennem otte repræsentanter har afholdt møde med Trond Arne Aas (CEO) og Joel Bylos (Lead Content Disigner på TSW), for at klarlægge virksomheden og især TSW. Mit indtryk af referaterne herfra er at spillet udvikles helt efter planen. Det som er igen er polish i modsætning til da AoC skulle udgives hvor kampsystemet mm. ikke var på plads. Der vil blive udvilket apps til smartphones relateret til spillet, og spillet har i det hele taget et GUI i stil med mange smartphones, simpelt og brugervenligt (drag'n drop). The Secret War appen som skulle være kommet til facebook for nogle måneder siden blev forsinket pga. leverandørproblemer, men kommer snart. I øvrigt har Funcom netop fået ansat lead designer fra Mass Effect 3, hvilket de forståeligt nok betragter som lidt af et fund.

Jeg regner med at aktien vil fortsætte sin stigende trend den kommende tid, hvor vi både kommer til at høre nyt fra FWL på meget kort sigt og TSW måske fra sidste halvdel af januar og fremefter, da hypen fra Star Wars: The Old Republic (SWTOR) efterhånden vil begynde at aftage.


Referencer:

[1] http://en.wikipedia.org/wiki/Gisele_B%C3%BCndchen
[2] http://www.appdata.com/apps/facebook/131704200228509-fashion-designer
[3] http://www.appdata.com/apps/facebook/315888392043-fashion-world
[4] http://l3cdn.funcom.com/funcomportal/pdf/investor/2011/funcom_q3_2011_report.pdf
[5] http://www.mercedes-benzfashionweek.com/
[6] http://siteanalytics.compete.com/petsvsmonsters.com/



9/1 2012 19:39 megetgod 151154



Så er week of the Illuminati netop begyndt:

http://thesecretworld.com/news/week_of_the_illuminati_is_upon_us

Det betyder også at næste fase af The Secret War kan begynde efter denne uge, da hver af de tre factions dermed har haft en fokusuge.



26/1 2012 13:52 megetgod 052108



Funcom lavede en lille location preview i går:
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/404/feature/6036/The-Secret-World-Location-Preview-Blue-Mountain-.html (artikel)
http://www.gamespot.com/the-secret-world/videos/the-secret-world-exclusive-blue-mountain-location-video-6349173/ (video)

Det har måske noget at sige for kursudviklingen i dag, men jeg er også kommet i besiddelse af en analyse udsendt i går fra ABG Sundal Collier der sætter et price target på 3,3 USD pr. Aktie og samtidig skriver at aktien bør handles til mellem 30 og 40 NOK pr. Aktie ved det target scenario Funcom har opstillet for TSW. Jeg tror endnu ikke denne analyse er offentliggjort, men jeg er ret overbevist om at den er den primære årsag til dagens kursudvikling.

mvh Mikael



4/2 2012 15:22 megetgod 052610



Vil lige meddele her at jeg har reduceret min beholdning i går. Jeg synes Funcom er for sløve til at komme igang med markedsføringen af TSW. Der er nu under 2-3 måneder til at spillet skal være udgivet, hvis det altså kommer til tiden, og stadig er news flowet mildest talt begrænset fra Funcoms side. Herudover er aktien jo steget en del på det seneste og det begrænser selvfølgelig også potentialet.

Det er selvfølgelig surt hvis markedsføringen for alvor sparkes i gang i næste uge (og aktien bare fortsætter op), men jeg føler efterhånden at risikoen for udsættelse er for stor i forhold til potentialet fra nuværende kursniveau. Sammenligner man TSW med RIFT på samme tidspunkt inden release, under forudsætning af at TSW kommer til tiden, tracker TSW betydeligt dårligere end RIFT, hvor Funcoms forventninger til hvad TSW skal omsætte de første 12 måneder efter release er langt større end hvad RIFT har præsteret (inden for de første 10 måneder).

Jeg regner selvfølgelig med at genkøbe de solgte aktier på et tidspunkt og måske flere til, hvis jeg kan få dem billigere, men har altså valgt at realisere noget gevinst på nuværende niveau.

mvh Mikael



TRÅDOVERSIGT