Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Har i set det seneste fra Hr C Hjort herinde med Vestas


53194 dollarhaj 18/2 2012 15:59
Oversigt

Hvad er jeres holdning til det han siger omkring short tilbage køb, inden general forsamlingen. Der må da være nogle af shorterne der skal ha lukket deres positioner så. Han har lavet en fejl i indslaget, da generalforsamlingen er den 29 Marts og ikke den 1 Marts.



18/2 2012 16:02 dollarhaj 053195



Glemte lige et link :)

http://ifta.dk/



18/2 2012 18:13 fillandkill 053198



Han skriver også ovenover at der er indsneget sig en fejl.. Men efter at ha set videoen, så tænker jeg over om der er regler for stemmeretten på aktien, og hvad er situationen, når den stemmeret skal bruges, hvis aktien er udlånt short?

Den eneste trigger jeg umiddelbart kan se, for at folk skal short tilbagekøbe før en GF, er såfremt selskabet forventes at udbetale udbytte, hvilket hvis ikke er sandsynligt for vws..

Hvad ligger der ellers i den problematik Chjort nævner, med GF og stemmeret?



18/2 2012 18:49 Occam 053200



C Hjort tager fejl på et enkelt punkt. Vestas' gf er 29. marts og ikke 1. marts, som han taler om i videoen.

Den kritiske dato ligger en uge før. Altså, for at kunne stemme skal man eje og have registreret sin Aktie 22. marts.

http://www.vestas.com/da/investor/selskabsledelse/generalforsamling/generalforsamling-2012/aktiekapitalens-størrelse-og-aktionærernes-stemmeret.aspx



18/2 2012 18:45 doodha 053199



Vi diskuterede det på chatten i onsdags. Jeg havde fået den samme tanke som CHjort - og funderede derfor om det der med stemmeret...

Fantomas beskrev logikken lysende klart og enkelt:
"For lige at vende tilbage til spørgsmålet om udlånte aktier, så har du ingen stemmeret for udlånte aktier, uanset om man er institution eller privat person. Ellers ville jeg kunne udlåne 100 aktier til aka, som sælger dem videre doodha, og mødte vi begge to op til gf ville de hundrede aktier være repræsenteret to gange."



18/2 2012 19:08 doodha 253202



I øvrigt er jeg kommet i tanker om noget andet:

Den afgående bestyrelses-formand, Bent Carlsen nævnte forleden, at de har været i gang med at søge efter kandidater til bestyrelsen (og herunder bl.a. afløser for ham selv som bestyrelsesformand) siden september.

Kunne man tænke sig, at de siden - i løbet af oktober - har haft kontakt til nogle af de potentielle: Altså dem som nu stiller op.

Og kunne man tilmed tænke sig, at disse bestyrelses-kandidater har betinget sig, at alle "skeletter skal ud af skabet", inden de vil tiltræde. Kunne man tænke sig, at de desuden har betinget sig at 3 x 15 skulle droppes som betingelse for at ville stille op...?

Der er sket meget underligt siden slutningen af oktober, hvor den første nedjustering kom. Og det var en meget afdæmpet præsentation, DE havde til Q3 - helt anderledes end normalt, og også helt anderledes end ved Q2.

Kursen og optimismen var ellers ved at vende tilbage i tiden op til den søndag aften sidst i oktober, hvor den første nedjustering kom. Den blev fulgt af endnu én ved Q3 - og i realiteten en ny i starten af januar; fulgt af endnu én ved årsregnskabet her for nylig.

Ofte ser man, at nye ledelser rydder op, når de træder til - for at de lettere kan fremstå som dem der står i spidsen for en succesfuld turn-around.

Denne gang er denne oprydning måske sket INDEN, de nye bestyrelsesmedlemmer træder til. Og dette kan være medvirkende forklaring til det ret besynderlige forløb, vi har set de seneste 3-4 måneder.

Måske...



18/2 2012 20:16 oneofakind 053203



Hvis der ellers ageres som normalt ved "overtagelse" af en koncern.. kommer skeletterne først ud af skabet.. EFTER at de nævnte personer har overtaget roret.. det giver fred og ro til at forberede virksomheden på fornyet vækst! F.eks. indledte Ditlev Engel med en "oprydning" der resulterede i et salgspres på aktien.. og først efter ½ år var han klar med sine planer.. Skal vi først se "udrensning" for herefter at se fornyede planger for Vestas fremtid.. er det ikke sundt at være Vestas ejer de næste 4-6 måneder.. kursen kan vi så diskutere efter dette skifte!.. Mit eget købs target ligger i eller under 45 kr. aktien!.. mvh.



22/2 2012 15:25 doodha 053372



Jeg ved udmærket, hvad der er den normale rækkefølge, når der kommer en ny ledelse/bestyrelse til. Det behøves du ikke belære mig om!

Pointen i mit indlæg er, at sådan er det ikke nødvendigvis altid - og det er det slet ikke altid fuldt ud.

Hvis de nye bestyrelsesmedlemmer er af en ordentlig kaliber - hvad de tydeligvis er - så vil de da sætte sig godt ind i Geschäften. Og selvfølgelig vil de have en interesse i, at der luges mest muligt ud - inden de stiller op. Når der så samtidig presses på fra nogle af de større aktionærer (ATP f.eks.) - er det slet ikke utænkeligt, at de potentielle nye bestyrelses-medlemmer faktisk kan have haft held med evt. betingelser for at stille op.

De seneste 4 måneder har været et ret besynderligt forløb. Det beskrevne scenarie kan delvis forklare det.

Jeg ved selvfølgelig ikke, om det er sådan, det er gået til. Men det er sandsynligt.

Det er for tyndt, når du siger, at sådan er det ikke gået til - for sådan er rækkefølgen normalt ikke, derfor. Du ved det ikke - og tingene kan foregå anderledes end normalt.



19/2 2012 18:00 Mumtaz 053219



Her er en ny video




TRÅDOVERSIGT