Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Zink Zink Zink


54089 turin 8/3 2012 18:27
Oversigt

Der har været mange diskussioner på PI om grundstoffer som fx. uran og gruppen af sjældne jordarter. Blandt de "kedelige" industrimetaller begynder zink at være interessant. Bly er også spændende og det vil jeg nok vende tilbage til på et senere tidspunkt.

Zink har i sig selv ikke megen nytte. Det kan i sig selv ikke bruges til noget nævneværdigt, måske lige bortset til anti-korrosion typisk til skibe. Det bruges rent til at blandes med kobber, men den store anvendelse er i zink-forbindelser som fx zink-oxider og zink-sulfider i forbindelse med en række industrielle kemiske processer. Her er det til gengæld uhyre interessant. Zink er ikke et sjældent grundstof, men de steder på kloden hvor det kan betale sig at udvinde det, begynder at svinde ind. Kina har de største forekomster af zink, mens miner i Peru og Australien kan forventes at være udtømt indenfor de næste to til tre år. Peru og Australien er pt. de helt store leverandører til verdensmarkedet. USA, Canada og Indien ligger også inde med store reserver, men med de nuværende priser kan det ikke betale sig at udvinde det.

Selv vil jeg fremover holde et vågent øje med mineselskaber der har zink-udvinding som et af deres ben.

- turin



8/3 2012 20:03 actdk 054102



Elforsinkning og varmforzinkning (bredere kendt som galvanisering) er vel en af de mest anvendte former for korrosionsbeskyttelse - det anvendes til alt fra lygtepæle til biler.

Men man kan også anvende eksempelvis magnesium og aluminium. Zink har dog den fordel at det er "simpelt" at påføre som metallisk belægning.

Tror faktisk det er lige så normalt at anvende aluminium-anoder til skibe?


Ændrer dog ikke på at det er interessant at man nu også på zink bliver afhængige af Kina! Så tak for den information.



8/3 2012 22:18 nohope 154109



Boliden - i kurs 17 og SEK i 0,65 - januar 2009 - og jeg gjorde det ikke - fåk-fåk-fåk



8/3 2012 23:22 turin 054115



Nu var dette ikke tænkt som et reklameindslag for Boliden. Men ja, de producerer også zink.

- turin



TRÅDOVERSIGT