Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Cobham-formand: Betaler ekstra for unik mulighed


56510 fcras 3/5 2012 11:09
Oversigt

03.05.2012 - 08:55 Britiske Cobham har, trods meget bulder omkring ikke at ville hæve sit bud på Thrane & Thrane, alligevel hævet sit bud på selskabet for at få Lars Thranes aktier og bestyrelsens støtte. Bestyrelsesformanden i Cobham betegner dog muligheden som unik.

Cobham bød 10. april 420 kr. per Aktie i Thrane & Thrane. Selskabet kunne dog ikke sikre sig 50 pct., og kunne ikke få storaktionær og stifter Lars Thrane til at sælge sin aktiepost.

Nu er buddet hævet til 435 kr. per Aktie, og det har sikret både Lars Thranes stemmer og bestyrelsens støtte. Bestyrelsen har siden foråret haft "strategic review", og har derfor ikke tidligere støttet buddet.

"Vi er meget tilfredse med, at vi ved at forhøje vores købstilbud, så der tages højde for udbyttet for det netop afsluttede regnskabsår, er nået til enighed med bestyrelsen i Thrane & Thrane. Med bestyrelsens anbefaling kan vi hurtigt og sikkert integrere Thrane & Thrane i Cobham-koncernen," skriver bestyrelsesformand i Cobham John devaney i meddelelsen og fortsætter:

"Vi vurderer, at dette er en enestående mulighed for at sammenbringe to i høj grad komplementære og kommercielt fokuserede SATCOM-virksomheder i verdensklasse, og at det er i overensstemmelse med vores mål om at prioritere investeringer, der vil skabe større balance mellem vores forsvars-og sikkerhedsmarkeder og vores kommercielle markeder."

Ritzau Finans
http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/231806/co..3/5 2012 14:40 fizz 056525Cobham/Dir: Nu bliver prisen ikke højere
Britiske Cobham, der har kastet sin kærlighed på danske Thrane & Thrane, hævede tidligt torsdag morgen sit bud på selskabet med 15 kr. til 435 kr. per Aktie. Prisstigningen sikrede bestyrelsens støtte og ikke mindst den tidligere genstridige stifter og storaktionær Lars Thranes accept til salg. 15 kr. var en lille pris at betale for den støtte, fortæller Executive Vice President Strategy, David Johnston, til Ritzau Finans. Han afviser samtidig, at prisen kan blive endnu højere.

10. april tilbud Cobham 420 kr. per Aktie i Thrane & Thrane, og selskabet kunne samtidig berette, at man havde sikret sig 25,6 pct. af aktierne fra kapitalfondene Jupiter og Maj Invest. Med Lars Thranes aktier er Cobham oppe omkring 47 pct., og dermed er der stadig en del aktionærer, der skal overtales.

- Arbejdet er langt fra færdigt, og tilbudsperioden fortsætter stadig frem til 21. maj. Vi er stadig meget opsatte på at få de resterende aktionærer til at kigge på Jupiter og Maj Invests beslutning, og nu også bestyrelsens, siger David Johnston.

Han glæder sig over, at bestyrelsens støtte nu er sikret. Det er sket gennem lange og mange møder, hvor de to ledelser har opbygget en "positiv relation", og Cobhams planer er blevet lært bedre at kende.

- Det er ekstremt vigtigt for os med bestyrelsens støtte. Ingen kender selskabet bedre end dem, og deres anbefaling er et vigtigt signal til aktionærerne, understreger David Johnston.

Derfor var det heller ikke en svær beslutning, at lægge omkring 85,2 mio. kr. oven i posen, så det samlede bud kom op på 2471,2 mio. kr. Det på trods af, at David Johnston ved det oprindelige bud var utroligt klar i mælet om, at der ikke ville blive lagt yderligere på tilbuddet.

- Vi var meget faste på 420 kr., der var vi. Men gennem dialogen med bestyrelsen blev vi endnu mere overbeviste om fordelene ved købet, og helt ærligt, så ser vi dette her som en meget lille prisstigning. Det var en fornuftig løsning til at løse situationen på, siger David Johnston og fortsætter:

- Det giver os mulighed for at skabe ro og en hurtig afklaring. Så kan vi begynde investeringen i Thrane & Thrane og fortsætte med vores planer. Samtidig fjerner det en masse usikkerhed, som kunne være skadelig for Thrane & Thrane, dets medarbejdere og ikke mindst dets kunder. Det virkede som den pragmatiske løsning at hæve prisen.

Nu er opgaven for Cobham at overbevise så mange af de resterende aktionærer som muligt. Første delmål er 50 pct. af aktierne og dermed en kontrollerende post, men ønsket er en andel over 90 pct., så Cobham kan gennemføre en reel overtagelse af det danske selskab.

- Jeg håber, at det ikke bliver et svært job at overbevise de resterende aktionærer efter bestyrelsens beslutning og ikke mindst Lars Thranes. Vi vil fortsætte med kommunikere med aktionærerne, for at sikre, at vi får beskeden ud til alle. Typisk venter folk til sent i tilbudsperioden med at acceptere et bud, så jeg forventer en strøm af accepter i de kommende uger, siger David Johnston og afslutter med et smil:

- For at undgå al fremtidig tvivl, vil vi ikke øge tilbuddet igen. 435 kr. er vores højeste bud. Det har vi sagt før, men denne gang mener vi det.

Bertil Barkholt Fruelund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk3/5 2012 15:48 fizz 056527Ny Thrane-dramatik: Lars Thrane afviser at anbefale salg af aktier

Lige som man troede, at salget af Thrane & Thrane til britiske Cobham var faldet på plads, oplyser selskabet nu, at medstifter Lars Thrane ikke vil gå med til anbefaling af aktiesalget.

Medstifter af den danske satellitkommunikationsvirksomhed Thrane & Thrane Lars Thrane vil alligevel ikke bakke op om udmeldingen fra bestyrelsen om anbefaling af salg af de aktier, der ikke allerede er overdraget til den britiske elektronikkoncern Cobham.

Tidligere på dagen forlød det ellers, at bestyrelsen i Thrane & Thrane og medstifter af selskabet Lars Thrane havde accepteret et nyt tilbud fra Cobham på 435 kroner per Aktie mod de oprindelige 420 kroner.

Af denne meddelelse fremgik, at både bestyrelsen og Lars Thrane var villige til at sælge alle deres aktier til Cobham og tilmed anbefale, at de øvrige aktionærer gjorde det samme.

Lars Thrane har flere gange i medierne kritiseret briternes købstilbud på Thrane & Thrane, som han frygtede ville blive enden på udvikling af satellitkommunikationssystemer i Danmark. Siden har Cobham dog både lovet at placere alle deres udviklingsaktiviteter inden for satellitkommunikation i Lyngby nord for København og som nævnt hævet prisen.

Sidst på eftermiddagen i dag torsdag udsendte Thrane & Thrane så en ny meddelese, hvor bestyrelsen understreger, at Lars Thrane alligevel ikke vil anbefale et salg af aktierne, på trods af, at han er gået med til at sælge hele sin aktieportefølje i selskabet.

'... bestyrelsen har enstemmigt med undtagelse af Lars Thrane besluttet at anbefale aktionærerne at acceptere købstilbuddet (fra Cobham, red),' hedder det i meddelelsen.

http://ing.dk/artikel/128978-ny-thrane-dramatik-lars-..3/5 2012 15:56 akademikeren 056530Valdemar vinder.3/5 2012 16:04 fizz 056531Lige som man troede slagsmålet om Thranen var overstået. Jeg må indrømme at jeg også var lidt skuffet over størrelsen på det forhøjede bud.

Nogen der har et bud på hvad der vil ske hvis man beholder aktierne i Thrane og bliver mindretalsaktionær? Kunne der kommer et forhøjet bud på et senere tidspunkt til de resterende aktionærer?3/5 2012 16:10 Fundamental 056533Ja fra 420 til 435 er ikke langt. Men glem ikke at Thrane lå under 300 inden buddet.

Der er de sædvanlige gældende regler for afnotering ved 90% ejerskab, det nå de under ingen omstændigheder uden Lars Thrane.3/5 2012 16:13 fizz 056534Nej det er jo det. Jeg også er i tvivl om jeg har lyst til at være aktionær hvis Cobham får over 50% af selskabet.3/5 2012 16:55 fizz 056538Jeg var nok lidt for hurtig.
Der ser ud som om han ikke vil anbefale et salg, men han selv sælger.
Jeg kan ikke finde andet om det end overstående artiklen.
Det virker meget mærkeligt3/5 2012 17:04 akademikeren 056539Der røg lige 586 mill ind på kontoen. Meget godt.

http://www.proinvestor.com/insiderhandel/619190/Indbe..7/5 2012 18:12 fizz 056657Cobham kontrollerer over halvdelen af Thrane & Thrane

Cobham, der belejrer Thrane & Thrane med det formål at overtage det danske selskab, sidder nu med lige over halvdelen af stemmerettighederne.

Det oplyser Cobham.

Det britiske selskab er nu "berettiget til at udøve stemmerettigheder" på 2.843.241 aktier i Thrane & Thrane, fremgår det af meddelelsen.

Cobhams meddeler samtidig, at erhvervelsen af en del af aktierne er betinget af gennemførelse af det igangværende købstilbud.

Ritzau Finans

http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/232068/co..TRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER