Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Pandora langt bedre end ventet


56668 fcras 8/5 2012 09:20
Oversigt

08:04 Salget skranter fortsat i Pandora, men på bundlinjen så det rigtig godt ud for smykkeproducenten Pandora i første kvartal. Overskuddet på 338 mio. kr. efter skat var langt bedre end ventet.

Til gengæld skuffede omsætningen med et fald på 18 pct. sammenlignet med sidste år. Pandora solgte for 1,42 mia. kr. i årets første tre måneder mod ventet 1,46 mia. kr. blandt analytikerne.

Specielt det europæiske marked skuffede med et omsætningsfald på hele 36,2 pct.

I første kvartal returnerede Pandoras forhandlere udgåede produkter for 340 mio. kr., hvoraf produkter til en værdi af 162 mio. kr. blev erstattet med nye i løbet af kvartalet.

Skal sikre vækst på langt sigt

Pandoras nye topchef norske Björn Gulden, der kom fra tyske Deichmann Group, er nu ved at have sat sig ind i forretningen, og han er tilfreds med det, han har set.

"Sammenlignet med det stærke 1. kvartal sidste år er der tale om en nedgang. Men realiteten er, at vi leverer en omsætning på over 1,4 mia. kr. og en EBITDA-margin på 28,2 pct. Samtidig har vi igangsat en række tiltag for at sikre selskabets langsigtede vækst," siger Björn Gulden.

Analytikerne havde ifølge Ritzau Finans kun ventet en EBITDA-margin på 20,2 pct.

Næste skridt er at få vækst på toplinjen.

"Målet er at sikre et øget salg ud af butikkerne gennem hele tiden at sætte kundens oplevelse i centrum og ved fortsat at skabe nye, attraktive produkter, der appellerer til både nye og eksisterende kunder. Strategien, har vi bekræftet, er på plads - nu er nøgleordet eksekvering," siger Björn Gulden.

Fastholder forventninger

Pandora-ledelsen holder fast i, at selskabet skal nå en omsætning på 6 mia. kr. i 2012, en bruttomargin i den lave ende af 60'erne og en EBITDA-margin i den lave ende af 20'erne.

Skal målet indfries, så forudsætter det, at udgiften til balanceringen af lagrene hos forhandlerne ikke overstiger de budgetterede 800 mio. kr.

Samtidig skal guld- og sølvprisen holde sig nogenlunde i ro. Det samme gælder de vigtigste valutaer.

http://borsen.dk/nyheder/investor/artikel/1/232114/pandora_langt_bedre_end_ventet.html

http://www.pandoragroup.com/



8/5 2012 15:01 TeamGarlic 056673



Der tages lidt gevinst efter den flotte åbning med stigning til kurs 72. Ikke unaturligt.
Stigninger til 73+ området vil åbne for stigninger noget højere oppe - måske endda kurs 100. Mange skeptikere er nok blevet skuffet over de pæne tal.



TRÅDOVERSIGT