Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

DS Norden Q1/12 rapport


56887 fcras 15/5 2012 09:06
Oversigt

Tirsdag 15. maj 2012 kl: 08:34

Norden fik i 1. kvartal et underskud på 275 millioner dollar, efter at rederiet har valgt at foretage en massiv nedskrivning af skibsværdierne på 300 millioner dollar. Driftsoverskuddet blev på 50 millioner dollar, mod 48 millioner dollar i samme periode sidste år.

"Vi har nedskrevet flåden til en regnskabsmæssig værdi, der bedre flugter med de skønnede værdier", siger Carsten Mortensen

"Vi kan kun være tilfredse med, at Norden er kommet godt i gang med 2012 og i meget vanskelige markeder forbedrer driftsindtjening og cash-flow. Vi fastholder årets forventninger om en driftsindtjening (EBITDA) på 110-150 millioner dollar og har herudover nedskrevet flåden til en regnskabsmæssig værdi, der bedre flugter med de skønnede værdier. Det er et naturligt skridt i lyset af de pressede markeder og faldende skibspriser og reflekterer, at Norden har kontraheret skibe også på toppen af markedet i 2007-08. De nuværende lave skibspriser giver til gengæld særlige muligheder for et kapitalstærkt rederi som Norden", siger adm. direktør Carsten Mortensen,

Driftsindtjeningen i Tørlastafdelingen (EBITDA) blev i 1. kvartal 40 millioner dollar, mens Tanks driftsindtjening blev 12 millioner dollar. Korrigeret for engangsindtægter er Tank og Tørlasts indtjening i årets første kvartal henholdsvis 7,5 millioner dollar og 4,5 millioner dollar bedre end samme periode sidste år.

Indtjeningen er et resultat af høj afdækning i Tørlast til niveauer, der er betydeligt over markedet, samt en indtjening i Tank på niveau med budgetraterne for 2012.

Det primære driftsresultat (EBIT) før nedskrivninger blev i 1. kvartal 25 millioner dollar, mod 30 millioner dollar i 1. kvartal 2011.

Markedsværdierne på skibe er faldet kraftigt i løbet af kvartalet, og som følge heraf lå mæglervurderingerne af Nordens skibe 361 millioner dollar under de regnskabsmæssige værdier og kostpriser for nybygninger ved udgangen af marts mod 217 millioner dollar ved starten af året.

Norden har derfor fundet behov for nedskrivning på i alt 300 millioner dollar.

Afdækningen i Tørlast er på 81 procent for resten af 2012, mens Tankafdelingens afdækning ligger på 20 procent. Sidstnævnte ud fra en forventning om stigende fragtrater.

Norden fastholder forventningerne til et driftsoverskud (EBITDA) på mellem 110 og 150 millioner dollar for hele året. Som følge af nedskrivningen på skibe reduceres årets afskrivninger, og forventningen til EBIT før nedskrivning hæves derfor til mellem 20 og 60 millioner dollar.

Kilde: Norden
http://www.maritimedanmark.dk/?Id=14432

DNORD http://www.ds-norden.com/
DNORD 50% http://www.norientpool.com/

DNORD.CO

DNORD.CO




15/5 2012 16:25 fcras 056908



Norden vil bestille nye skibe inden længe

Tirsdag 15. maj 2012 kl:12.57

Efter et godt 1. kvartal, opjusterede forventninger, og med en solid Egenkapital i ryggen, er Norden inden
længe parat til at kontrahere nye skibe. Det siger Nordens topchef Carsten Mortensen ovenpå offentliggørelsen af rederiets kvartalsregnskab.

"Vi ser de nuværende billige skibspriser som en mulighed for at tilkøbe nyt. Jeg tør godt at love dig, at der kommer noget inden året er gået," siger Carsten Mortensen til dagbladet Børsen.

Kontraheringerne kommer, selvom der fortsat er rigeligt med skibe, både på tørlast- og tankområdet.

"I vores optik er billedet i og for sig fortsat, at efterspørgslen er ok, med en estimeret vækst på samlet 8-9 procent i tørlast, hvis man tager alt med. Men man kan simpelthen ikke følge med de leverancer, som kommer i år", siger Carsten Mortensen til Ritzau Finans.

Mortensen er godt tilfreds med den indsats rederiet har leveret.

"I tørlast er det faste kontrakter, men også super købmandskab i organisationen, stram risikostyring og gode modparter. Så det er Nordens måde at drive forretning på, og jeg kan altså ikke sige mig fri for at være ret stolt af, at vi leverer sådan et driftsresultat, selvom markedet rammer et lavpunkt. Det er jeg rigtigt godt tilfreds med", siger Carsten Mortensen til Ritzau.

Kilde: euroinvestor.dk

http://www.maritimedanmark.dk/?Id=14435



TRÅDOVERSIGT