Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fairstar sikrer seg lånefasilitet


57141 fcras 21/5 2012 07:38
Oversigt

(Hegnar.no - 21.5.12 07:18)

Fairstar Heavy Transport har nå sikret seg en ny lånefasilitet. Det betyr at de vil få betalt "Forte" og "Finesse".

Fairstar heavy Transport har sikret seg en lånefasilitet med ING Bank på 247 millioner dollar, opplyses det i en melding.

Det betyr at selskapet vil få betalt kravene fra verftet Guangzhou Shipbuilding International for skipene "Forte" og "Finesse".

Lånefasiliteten vil i tillegg dekke 20 millioner dollar i selskapets "performance bonds" som kreves under kontraktene med Gorgon, Ichthys and Golden Eagle, samt at Fairsatr får refinansiert sine lån hos HSH Nordbank og ABN Amro.

Selskapet skriver også i meldingen at det er klart for markedet at Dockwise den siste tiden har forsøkt å snakke ned verdien på selskapet for å kunne kjøpe til lavest mulig pris.

"Deres nye taktikk var å fremholde i en børsmelding at Fairstar ikke klarte å oppfylle våre økonomiske forpliktelser. Bak kulissene har de også forsøkt å skremme våre styremedlemmer og villede våre kunder. Vi fortsetter å tro at fiendtlige og skitne taktikker ikke er i den beste interesse for å skape verdier for alle våre interessenter", skriver Fairstar.

I Fairstars eksisterende lånefasilitet med DNB Bank var det en klausul om eierskapskontroll, som ble brutt med budet fra Dockwise 22. april 2012, og er derfor ikke lenger tilgjengelig. Selskapet uttalte onsdag i forrige uke at de lette etter andre muligheter.

http://www.fairstar.com/

http://www.dockwise.com/

DOCK.OL, FAIR.OL




TRÅDOVERSIGT