Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Banker - sikke noget møg at investere i.


57163 21/5 2012 13:31
Oversigt

http://politiken.dk/tjek/penge/dinepenge/ECE1631754/her-er-hele-bank-ranglisten/

Niro Invest har lavet en risiko analyse af danske banker og jeg synes det er tankevækkende hvor relativt langt nede på listen Danske bank og Nordea befinder sig. Styrkeforholdet mellem de 2 er ramt.

Omvendt synes jeg at en traditionel meget konservativ bank som Lån&Spar ikke er højere på listen. Men de tog vist også lidt mere risiko på bogen i boom årene, men deres indlånskunder plejer at være anset som de mest solide.

Saxo bank er også på listen som nr. 40. Jeg ville egentligt også bette på dem højere end Danske Bank.

Det der gør bankaktier så uattraktive i mine øjne er selve deres forretningsmodel, med høj gældsgearing af egenkapitalen. Det er ikke vejen frem. Dårlig gennemsigtighed med hensyn til deres udlån. Og så selvfølgelig er en bank jo også generelt en eksponering mod samfundsøkonomien, og det bliver jo nok værre inden det bliver bedre.



22/5 2012 01:43 ToxicAss 057212



100 % enig for en gangs skyld. Også derfor det ikke giver ret meget mening, at prisfastsætte banker efter p/e. K/i er bedre, men man kommer ikke uden om, at udlånenes risikoprofil er alfa og omega for prisfastsættelse af banker.

bankaktier er ikke uattraktive - de er bare forbandet svære at gennemskue.



TRÅDOVERSIGT