Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas tjener kun 3-7% på service og ikke 15%


57358 troldmanden 24/5 2012 23:48
Oversigt

Som om stemningen omkring Vestas ikke allerede var dårlig nok så er det nu kommet frem at Vestas slet ikke tjener så meget på deres hastigt stigende service forretning som de ellers selv siger. Det har igen og igen lydt at de har en Margin på ca 15%.

En af de største investorer i Vestas, Maj Invest er i Q1 regnskabet faldet over en note på side 30 der har en spøjs tilføjelse til EBIT tallet. Nemlig at EBIT er før "allokering af fælles udgifter på 31 mio euro". EBIT er per defination EFTER udgifter men FØR renter og skat.

Det er rigtig skit på flere plan.


1) Service forretningen er igen og igen bleveet fremhævet som den store indtjende del af selskabet. Er det slut nu?? Hvad er begrundelse til det er gået som det er gået. Er det forbipasserende eller vedvarende?

2) det er endnu et blow til tilliden at Vestas ikke melder klart og tydeligt ud. Det virker jo nærmest som et nyt skellet i skabet.

Vestas gør det godt nok ikke let for dem selv. Det kan meget vel trække dem yderligere ned de kommende dage. Og så kommer vi under den magiske grænse på mcap på 1 mia Euro. Og en række større fonde vil ikke have aktier i selskaber med en mcap under 1 mia. Så det kan måskle igen forstærke udsalget.

Nej de gør det i sandheden ikke let for dem selv.....og deres aktionærer.

Vh
T.

PS

Maj Invest har forsøgt at regne sig frem til den relle EBIT. I bedste fald kommer de frem til 7%. Men i værste fald er det kun 3%. De har derfor taget konsekvensen af deres opdagelse og solgt hele deres beholdning af Vestas aktier. De siger selv det er første gang nogensiden de har solgt alt ud i et C20 selskab



25/5 2012 00:17 Tonny9 057359



Har du stadig aktier i Vestas Troldmand?
Og bare rolig, det er ikke et "triks" spørgsmål, bare almindelig nysgerrighed...



25/5 2012 08:47 sl65amg 157362



Det er grotesk at et C20 selskab kan slippe afsted med at udeholde fællesomkostninger når de beregner indtægter på service delen.

Maj Invest har gjort det rigtige - solgt. Spørgsmålet er, hvor mange andre der også har læst dette - og om det har forekommet i tidligere regnskabsrapporter. Hvis det er tilfældet, så er det en ægte erhvervsskandale, og bestyrelsesformand, direktør og flere andre må drage konsekvensen og gå af.

Mener at huske at den tidligere CFO blev fyret - men noget tyder på, at den kreative beregning blev. Sygt!

Kurs 20?



25/5 2012 09:04 cryoid 457364



Jeg var ved at forfatte et indlæg, men DonLupo på EI beskrev det betydeligt bedre:
At benytte begrebet EBIT i forbindelse med en del af forretningen er i sig selv noget roderi, og jeg kan egentlig ikke forstå at et investeringsselskab føler sig vildledt på den baggrund, da det jo er åbenlyst, at beregninger på et segment af forretningen kun kan ske ved enten at udelade fællesomkostningerne, eller ved at allokere efter en nærmere defineret nøgle.

Vestas har så valgt det første, og de har tydeligt skrevet at det er det de har gjort. Jeg ville have foretrukket om de i stedet havde anvendt betegnelsen "dækningsbidrag".

Men at begynde at tude over at blive vildledt lige her, det er altså for tyndt. Og det fortæller vel mest at investeringsselskabets ansvarlige grænser til faglig inkompetence. Man har fejlinvesteret, og nu er der solgt i panik. Så skal døden have en årsag udenfor egne rækker. Hænderne er vasket, og det er Vestas skyld!



25/5 2012 13:15 troldmanden 157380



Det er muligt Donlupo teknisk set har ret. MEN når det alligevel ikke fritager Vestas fra at stille sig i dårligt lys så er det fordi de selv igen og igen og igen har skrevet og sagt de har 15% EBIT på service. Og definitionen på EBIT er KUN som den tidligere beskrevet.

Bemærk også at det KUN er service forretningen der er taget dette forbehold for. De andre enheder er der ikke taget dette forbehold for udregning af EBIT.

ALLE har hidtil antaget der var en EBIT Margin på 15% på service forretningen. Og det viser det sig nu der ikke er. Og det er DET der er det springende punkt. Det er ikke just sådan noge der styrker analyttikernes og investorenes tillid til ledelsen.



25/5 2012 08:49 Martina 057363



Hej Troldmand. Vestas handler bare ikke på nyheder for tiden. 4-5 gode nyheder i denne uge, og aktien faldt alligevel. De udenlandske mægleres shortangreb fortsætter, og de bestemmer hvad der skal ske med aktiekursen i Vestas dag for dag.



25/5 2012 09:07 Occam 257365



Først sælger man alle aktierne. Og så sviner man selskabet! Hvorfor sagde de ikke det her på generalforsamlingen?!

Det er muligt for big money at opføre sig sådan. Men det er godt nok en aggressiv markedsbearbejning fra en halvoffentlig aktør. Det havde jeg ikke forventet af Maj Invest, der udspringer af LD, hvis midler stammer fra tvangsopsparing.

Hvorfor gør de det? Jeg kan se to mulige forklaringer:

1. De vil genkøbe på et lavere niveau. Det er jo mærkeligt, at LD miljø og klima pulje ikke har en eneste Vestas Aktie.

2. De går efter struben på Ditlev.



25/5 2012 09:20 cryoid 257366



Scenarierne for Maj invest og vestas er nu:

A) Vestas stiger - Maj Invest undgår at fremstå som inkompetente, da de umuligt kunne blive i et selskab med utroværdig regnskabsførelse - det ville være ren gambling.

B) Vestas falder, Maj invest har været fremsynede.

Maj invest dækker et stort tab af ved deres PR strategi, som antyder, at de er blevet snydt ind i den position. Det mest bekymrende i denne sag er, at Maj invest - som normalt er kompetente folk - vurderer, at de bliver nødt til at komme ud i kurs 38.

Bagsiden af Maj Invests anklage er, at Vestas har tjent omkring 20 mill Euro mere på møllerne pr kvartal end først antaget.



25/5 2012 09:23 cryoid 057367



Interessant at se hvad der sker nu salgspresset fra Maj aftager - de må have netto solgt for omkring 135 mill kr siden regnskabet. Det er vel omkring 10 % af de solgte aktier.



25/5 2012 09:27 centa50 057368



JAJA kursen stiger... Så fik vi lavet et nyedeligt dobbeltbund i 37 som den også var nede i der hvor aktien fik en stopper med at falde.

aT maj invest har solgt pga regnskabs kritik, må de selv afgøre, men som i kan se bliver kursen ikek påvirket af nyheden.. FOR mange er allerede kommet ud. der er ikke mange kræfter der kan få den ned ligenu . Vestas KRÆVER EN rebound nu.. DET ER MOD 50-78 næste uge.. Så kan vi se en nyedelig udlandske køber side idag



25/5 2012 09:35 actdk 057370



http://epn.dk/brancher/energi/alternativ/article2786792.ece

Maj Invest har solgt deres positioner og kunne se på twitter at Handelsinvest har gjort det samme.


Og så spørger jeg om det mon betyder vi nærmer os bunden? -> ikke at det giver anledning til bundfiskeri..



25/5 2012 09:57 centa50 057371



Come on vestas make a good stigning idag/næste uge mod 50-78. , så basherne/ de negative kan forstå du har bundet ud for denne gang.

Vil ikke blive overrasket at se vestas idag hvis den kommer over 40 , ellers må jeg vente til næste uge



25/5 2012 11:11 centa50 257372



FUNDAMENTALT GOD NYHED på vej i vestas....

Beklager men MAJ invest har solgt på bunden:)


Vestas/Danske: CO2-høring kan være godt nyt

11:07
Det amerikanske miljøagentur, EPA, afholder offentlige høringer fredag, hvor et lovforslag om begrænset CO2-udslip i USA er på dagsordenen. Det kan være væsentligt nyt for den danske vindmølleproducent, vurderer Danske Markets.
- Forslaget vil være positivt nyt for sektoren for både vedvarende energi og naturgas, idet det effektivt ville indføre et moratorium for nye kulkraftværker samt støtte en fornyelse af PTC, skriver Danske Markets i en kommentar.
En forlængelse af skatterabatordningen PTC (Production Tax Credit) er af vital karakter for Vestas, der tidligere har udmeldt, at op mod 1600 stillinger i USA måske må skæres væk på grund af PTC-ordningens udløb, og at selskabet vil tage en beslutning i løbet af årets tredje kvartal. I sin nuværende form udløber PTC-ordningen ved årsskiftet.

Danske Markets fastholder anbefalingen køb af Vestas-aktien, mens kursmålet fortsat lyder på 70 kr. Fredag er et plus fra morgenstunden blevet vendt til minus for aktien, der falder med



25/5 2012 11:46 Rizla 057373



Hej Centa - alias ; den ukuelige optimist .

Ufattelig div.investeringsbanker ikke havde set den komme ! Drøm bare videre Centa , det skader trods alt ikke ;o)

Mvh. Rizla .



25/5 2012 11:59 centa50 157376



er realist, der kan ske mange ting over denne mniferie til mandag. Kursen ha rnu lavet en god bund.. Mi ttarget til 50-78 næste uge kan komme meget hurtigere end antaget. Vi har jo set før med købsrygter og andre nyehder som kan få Aktie stige relativt hurtigt.. Tør man være ude over miniferien ?



25/5 2012 12:12 cykling 257377



Hvordan kan seriøse investorer benytte denne fremgangs måde, det er direkte kursmanipulerende og usmageligt.

Vestas årsregnskab har været tilgængeligt fra januar, det læser man så, som vildledende.

På general forsamlingen i marts lægger man pres på for at få udskiftet formanden og får sin vilje.Men der var ingen kritik af regnskabs principperne.


Nu er vi så i maj. Hvor man går til pressen og siger at man har solgt 35 millionen akter i vestas Pga vildledende regnskabs teknik.

Hvem fanden er det i grunden der manipulere.Men nu er vi da fri for deres salgspres-Halv Hjerner og tillige med pigesure



25/5 2012 12:40 cykling 057378








25/5 2012 13:22 troldmanden 157381



Øhh jeg forstår da slet ikke man IKKE kan se det som negativt at vestas faktisk ikke tjener de penge på service som de elelrs selv har sagt. ER du ikke netop en af dem der har lavet beregninger på hvad service forretningen indtjente og at det næste alene kunne bære den nuværende kurs?

Man skal da kun takke maj invest for at gøre os opmærksomme på det.



25/5 2012 13:30 cykling 057382



Og du syntes ikke at Maj invest kunne have brugt general forsamlingen til og fremføre sin kritik.Det her er da rent til grin.Og hvis de i øvrigt alligevel ikke længere har tillid til Vestas og har valgt og skille sig af med alle deres aktier.Hvad kommer deres holdning så omverdenen ved.De er ikke børs analytikkere men investorer.

Men i øvrigt, hvis BBC ikke har fået galt i halsen af vestas går i gang med fabrikken i England.Så må det jo betyde at vi lige om lidt kan læse om en meget stor ordre på V164



25/5 2012 13:40 troldmanden 157383



De bemærkede det først ved Q1 meddelelsen. Alrtså efter GF. De iværksatte så en undersøgelse hvor de nærstuderede alle regnskaber de sidste 4 år, tjekket alle powerpoint præsentationer og hørt alle CC igennem. Og da de så opdagede vestas pludselig har lavet det om træf de beslutningen om at sælge.

Igen jeg kan da på ingen måde se at det IKKE er interessant viden for alle andre. Aktionærer som ikke aktionærer. Så kan KUN se det som positivt at de får sat spotlys på det.

BBC har helt sikkert få det galt i halsen mht V164 fabrikken. Allerede i går kørte de første nyheder som indikerede bygning nu. Det er lokal ønsketænkning i forhold til alle de lokale jobs. Men det ligger helt og holdet fast at fabrikken ikke bliver bygget før der er faste ordre på pænt mange mw. Og med udskydelsen af prototypen til 2014 så ligger det næppe i kortene at de får ordre i år. Det var jo netop en af de store skuffelser ved Q1 meddelelsen



25/5 2012 13:49 cykling 057385



Så de har i perioden fra D 2 maj og frem til nu solgt 35 millioner aktier på 9 åbnings dage ?. Der er da noget der ikke stemmer.



25/5 2012 13:52 cykling 057386



Undskyld 3.5 mill



25/5 2012 13:47 mollegade 157384



Centa, hvorfor nægter du at forholde dig til (ny) fakta, der totalt ændrer situationen for Vestas, og vælger udelukkende at fokusere på TA?

Maj Invest har da her, som Troldman siger, gjort os investorer en kæmpe tjeneste - sent eller ej.
Service forretningen (som jo nærmest har været det eneste lyse punkt på det sidste) er ligeså mindre gylden.
For en investorer som mig selv, som sidder hårdt i Vestas er det trist, men yderst brugbar viden.



25/5 2012 15:46 cykling 057388



Det er godt nok ærgerligt at de tilsyden ladende ikke har tid til og læse års regnskabet hos maj invest de må vist være underbemandet på mere end en måde.Det fremgår klart og tydeligt af EBIT på service er før fællesomkostninger.

2011
mio. EUR
Europa og
Afrika
salgsenheder
Nord- og
Sydamerika
salgsenheder
Asien og
Oceanien
salgsenheder
Produktionsenheder
Serviceaktivitet
Rapporteringspligtige
segmenter i alt
Ekstern omsætning
Vindmøller og vindkraftværker 2.585 1.911 619 0 - 5.115
Service - - - - 705 705
Andet 1 0 2 13 0 16
Ekstern omsætning i alt 2.586 1.911 621 13 705 5.836
Intern omsætning1) 359 71 34 4.176 0 4.640
Segmentomsætning i alt 2.945 1.982 655 4.189 705 10.476
Segmentresultat af primær drift (EBIT) i alt (4) (99) (155) 109 1102) (39)
Finansielle poster (netto) (75) (54) (2) (60) - (191)
Andre segmentposter
Afskrivninger 12 6 15 125 8 166
Nedskrivninger (indregnet i resultatopgørelsen) 0 0 0 22 0 22
Nedskrivninger (indregnet i egenkapital) 0 0 0 0 0 0
Tilbageførsel af nedskrivninger
(indregnet i resultatopgørelsen) 0 0 0 0 0 0
Tilbageførsel af nedskrivninger
(indregnet i egenkapital) 0 0 0 0 0 0
Garantihensættelse for året 1 0 0 0 0 1
Aktiebaseret vederlæggelse 9 0 0 0 0 9
Tilgang af materielle og immaterielle aktiver 24 11 8 241 6 290
Tilgang til investeringer i associerede virksomheder 0 0 0 0 0 0
Investeringer i associerede virksomheder 3 0 0 0 0 3
Langfristede aktiver
(eksklusive udskudt skat, pensioner mv.) 120 19 38 1.378 13 1.568
Segmentaktiver 2.018 977 674 2.387 13 6.069
Ekstern omsætning fordeles på individuelle lande
således:
USA - 1.705 - - -
Tyskland 839 - - - -
Ekstern omsætning i Danmark 170
Ekstern omsætning uden for Danmark 5.666
USA Kina Andre I alt
Langfristede aktiver placeret i Danmark
(eksklusive udskudt skat, pensioner mv.) - - - 1.838
Langfristede aktiver placeret uden for Danmark
(eksklusive udskudt skat, pensioner mv.) 497 288 518 1.303
1) Intern omsætning omfatter intern samhandel, management fee, service-, royalty- og lejeindtægter fra andre selskaber i koncernen.
2) Service EBIT før allokering af fællesomkostninger
Ekstern omsætning, der er fordelt på individuelle lande, indeholder alle lande med en ekstern omsætning, der udgør over 10
pct. af koncernens samlede eksterne omsætning.
Ingen enkelt kunde udgør over 10 pct. af den samlede eksterne omsætning i 2011 og 2010. Ingen af koncernens aktiver er
klassificeret
som "held-for-sale". Ingen af de foretagne nedskrivninger for et enkelt aktiv er i sig selv væsentlige. Langfristede
aktiver placeret i andre lande overstiger enkeltvis ikke 10 pct. af koncernens samlede langfristede aktiver på nær i USA



25/5 2012 15:59 cykling 057389



Formatet er knudret her.Men åben Vestas årsregnskab og læs side 70.Hvis man syntes det er misvisende og svært og læse.Så ved jeg ikke rigtigt, hvad man laver i et job som deres.



25/5 2012 16:30 cykling 057390



Kritikken går på en meget diskret note i første kvartals regnskab i 2012.Åbenbart så diskret af de ikke har læst det i årsregnskabet.Kritikken er useriøs og direkte løgnagtig.

http://finans.tv2.dk/nyheder/article.php/id-50655503:vestas-i-ny-modvind.html?forside



25/5 2012 16:41 troldmanden 157391



Synes bestemt ikke det hverken er useriøst eller løgnagtigt. Det er da vestas der igen og igen og igen fremhæver Margin på 15%. Og det har de altså ikke. Det er så gemt væk i en lille note lang, lang nede i regnskabet.

Og du er jo selv en af dem der tidligere har udregnet indtjening fra deres service forretning og anslået at den nuværende kurs alene reflektere den indtjening. u er den indtjening så langt mindre end tidliger antaget

Jeg kan vtterligt ikke se hvordan man kan gøre andet end applaudere maj invest gør alle andre opmærksom på det



25/5 2012 16:48 cykling 057392



Helt ærligt.Man går til pressen og siger at man ved 1 kvartals regnskab har fundet en diskret note som gør at man på sine kunders vegne sælger alle vestas aktier.Noten er ikke diskret og fremgår også af årsregnskabet.Jeg ville heller spørge hvorfor har maj ikke læst årsregnskabet, det er da meget bekymrende når de administrer så mange menneskers penge.



25/5 2012 17:03 troldmanden 157393



en lang række analytikere har altså bakket maj invest op i kritikken.........

Og igen igen igen. Det er vestas SELV der gentagne gange har fremhævet den høje EBIT Margin på service. Det er og bliver kritisablet. Og jeg kan som sagt ikke forstå hvordan man kan komme frem til andet.

Det er det velkendte ordsprog om ikke at skyde budbringeren......



25/5 2012 17:10 cykling 057394



Vi er for en sjælden gangs skyld lodret uenige.

Maj invest og andre forsøger og piske en stemning op.



25/5 2012 17:15 troldmanden 157395



piske en stemning op ved at gøre alle os andre opmærksomme på service forretningen ikke tjener så mange penge som hidtil antaget? Hvis sandheden er at piske en stemning op så lad der blive pisket meget mere stemning op.

Dont blame the player. Blame the game



25/5 2012 17:20 Occam 057396



Jeg synes bestemt heller ikke, at vi skal skyde en ærlig budbringer.

Men når 20 % af Vestas' aktier kan være shortede, så er der mange folk ude på markedet, som har en fundamental interesse i, at Vestas har et dårligt omdømme. Derfor skal vi udøve kildekritik. Især når "budbringeren" har en hovedbeskæftigelse, hvor han køber og sælger aktier på livet løs.



25/5 2012 17:45 troldmanden 157397



Det kan der være noget om. Men når der her er tale om sandheden så kan du kun være i alles interesse at det kommer frem.

Hvis vi skal tale om manipulation for fortjenesten skyld så skal vi tale om alle de gange hvor "rygter" har sagt vestas er ved at blive opkøbt. Det er der nogle smarte store fonde/aktiehandler der hver gang har tjent penge på.



25/5 2012 17:59 UCP 157398



Jeg må give Troldmanden 100 % ret. Vestas gør det igen og igen og tilliden til Vestas udmeldinger kan snart ligge på et lille sted. Som jeg tidligere har fremhævet er DE utroværdig, han må lastes for udmeldingen om lønsomheden i service forretningen såfremt det viser sig, at den ikke ligger på de 14 % som nævnt i Aktionærinformation men en langt mindre %.
Jeg finder det at være direkte vildledende information, og bør få konsekvenser for
DE. Manden er direkte farlig for Vestas omdømme og dermed for kursen på aktien.

UCP



25/5 2012 19:12 centa50 057399



Opturen i vetas starter formentlig i næste uge allerede Tirsdag kunen være et godt bud.. FLSR er også begyndt at bundvende, og den stiger idag i aften, vestas vil sikkert tage det godt mod på tirsdag:)

Target for vestas er nu 50-78:)



25/5 2012 20:07 UCP 057400



Håber Centa får ret?

UCP



25/5 2012 20:15 troldmanden 057401



Det er gratis at drømme

Men hvad skulle dog får den til at stige så meget når sentiment lige er blevet forværet i dag og der ikke er umiddelbart udsigt til specielt positive nyheder næste uge. Med mindre der kommer noget RIGTIG påositivt så tror jeg ikke vi er over 40 næste fredag. Og det kan lige så vel være kurs 35. No news is bad news



25/5 2012 20:31 centa50 057402



40 er tissemyrer step for en stigning som vestas. Vent nu til udelandet tager deres short profit i dette cheap leje som den er nu.. jeg har altid tænkt på en shortcover i vesats men det ligner mere og mere en shortsequence der ventes efterhånden.



25/5 2012 20:42 troldmanden 057404



Punkt 1) der har været shortet meget fra langt over 100. Så der er stor profit på mange hvorfor der næppe vil opstå major panik = shortsequence

2) der skal lige som en MAJOR nyhed til for at den stiger kraftigt i et hug. Har svært ved at se nogen sådan nyhed ligge lige for. Specielt indenfor 1 uge.



25/5 2012 20:51 pete44.5 057406



savidt jeg husker var det omkring 27/30 mio aktier som var short allered omkring 180/230 niveauet.... ja man kan godt se panikken brede sig... mon ikke den skulle have bredt sig blandt andre som ligger lang fra de niveauer og hoejere



25/5 2012 20:41 cykling 057403



Hej Vagn

Jeg er nødt til og spørge dig.Syntes du af side 70 i årsregnskabet er svært og læse.Er det normal kutyme og nøjes med og skimme et regnskab.Og bag efter kritisere virksomheden for at man ikke selv har læst det ?



25/5 2012 20:45 troldmanden 157405



Øhh hvorfor er det man putter det ind i en lille bitte note på side 70 når man samtidigt turnere rundt og siger man har en Margin på 15% på service. De 2 tinger hænger bare IKKE sammen. DERFOR er det naturligvis et rigtig skidt signal at vestas gemmer sådan noget afvejen



25/5 2012 21:01 cykling 057407



Det med størrelsen er jo et følsomt emne.:−). Man kan måske godt forstå at du og jeg ikke helt har fattet regnskabet.Men at en investor som maj invest.Ikke har evner til og læse et regnskab og stille de spørgsmål som måtte være nødvendige er enten klynk eller spekulativ adfærd.



25/5 2012 21:04 pete44.5 057408



Det er en fejl af Maj invest at finde det nu, men deter en endnu stoerre fejl at VWS at udtale 15 pct. saa sikkert som amen i kirken naar det realle tal er lavere



25/5 2012 21:06 troldmanden 157409



Igen må jeg sige jeg ikke forstår du forsvare Vestas i denne sag og skyder budbringeren. For det er ved gud da ikke maj invest den er gal med men vestas. Det er vestas der offentligt går ud og siger igen og igen at det er service forretningen de tjener de rigtige gode penge med og hvor de nævner tallet 15% Margin. Og så sent som ved Q1 fremhævede ditlev specielt service forretningen. Men nu viser det sig så at det slet ikke er så god en forretning. i hvert fald ikke i Q1.

Så det er ikke maj invest der er skurken her.....



25/5 2012 21:29 cykling 057410



Jeg forsvarer dem.Fordi jeg i dette tilfælde ikke føler mig ført bag lyset.I det omfang jeg har vurderet situationen forkert kan jeg kun takke mig selv, for ikke og havde læst godt nok på lektien.Prøv nu og læs regnskabet igen.Der fra hvor de opgør segmentindtjeningen løbende og frem til de minus 166.Det er da ikke sløret.Og dæknings bidraget er jo også langt bedre på service end som på resten af forretningen.



25/5 2012 21:34 pete44.5 057411



Du mener altsaa at det er ok at staa frem og sige 15 procent, vedholde 15 procent uden at naevne at det er foer der er fratrukket visse ting. Maj invest skulle have set det foer, men saadan er der jo saa meget...... de har maaske spekuleret mere paa hvorfor de har tabt 75 pct. hvilket du maaske ogsaa skulle goere



25/5 2012 21:42 cykling 057412



Har du læst regnskabet og har du svært ved og forstå det.Jeg har skam tænkt på hvorfor de har tabt 75%. Det er fordi de har solgt.



25/5 2012 22:02 doodha 157417



Du har min fulde støtte, Cykling - det er sjovt så enige, vi ofte er...;)

På mig virker det også som om Maj-invest blot kommer med en forklaring på, hvorfor de har handlet, som de gjorde (fundet i en fodnote på side...)

Og det kan da være rigtig nok, at overhead fra resten af forretningen skulle regnes med - men hvis dette overhead skulle regnes med i service-delen......Ja - så skal det samme jo ikke regnes med en gang til ved det rene salg af møller. Sådan som cryoid er inde på ovenfor. Og resultatet er det samme.

Men i alt fald har vi nu en hoved-forklaring på, hvorfor kursen er faldet så meget over de seneste uger: 3½ mio. aktier på tre uger er altså meget...!

Jeg bemærkede dagen efter regnskabet, at Danske Bank solgte 1 mio. stk. - jeg tænkte netop, at det nok var en dansk pensionskasse el. lign. som solgte ud. Kursen var da ellers ved at komme tilbage til de 50 - men nej: d. 3. maj, dagen efter regnskabet røg den ned igen.

Og det resterende udsalg kan sagtens have været én af hovedårsagerne til, at vi har set sådant et fald de seneste tre uger.

Men nu har de ikke flere at sælge ud af - HA!... og kan vi så komme op...!

Jeg må sige, at mit indtryk af LD har lidt et knæk. Dem har jeg ellers altid set meget positiv på.



25/5 2012 22:06 cfrimodt 257418



Jeg har generelt svært ved at se hvad al denne panik handler om - hvis serviceforretningen har tjent 31mio mindre end man troede, må det jo betyde at resten af forretningen har tjent 31 mio mere. Og kan det ikke være lige meget om det er en gynge eller en karrusel, der har skabt indtjeningen?

Det må da være nettoresultatet, der er det vigtige, og det er vel korrekt nok oplyst... ;o)

Jeg synes det er helt tosset af Maj invest at sælge i kurs 38 og synes også det virker som en undskyldning for at sægle ud under påskud af at det er vestas fejl, at aktien er faldet siden Maj invest (og vi andre) købte den.
Men da for så vidt fair nok, at de påpeger deres "fund".



25/5 2012 22:52 troldmanden 057420



Hej cfrimodt

Mht total indtjening så har du helt ret. Men det springende punkt her er at vestas har sagt service forretningen tjente big time penge til dem mens du nu ikke passer. Så det handler altså om at de endnu engang kommer forkert ud af troværdigheds testen. Og DET er det dårlige i denne sag. De har brug for at styrke troværdighede ikke forringe den.

At kursen ligger i 37-38 nu er ikke det samme som at maj invest har solgt til kurs 38. De har nok solgt fra et niveau omkring 50 og så ned



25/5 2012 21:42 centa50 057413



troldmanden og maj invest hvis i nu hørte efter martin fra blogget, beskriver han klart at ikke skal tro på hvad vestas siger, og samle tingene op i en ark..

http://jp.dk/jptv/nyheder_erhverv/videoblogs/article2766377.ece


men det forhindrer jo stadig ikke at mit målzone til 50-78 nåes indenfor kommende tid, samtidig med flsr holder sig 1% oppe i en svag rød marked i aften



25/5 2012 21:53 centa50 057414



så det er hverken mere skidt eller nyt som sådan, marked kender vel til det nok derfor er kursen ikke faldet som sådan..

marked ved nu mere end vi andre, og marked har allerede indregnet det.. de har indregnet mange ting :)



25/5 2012 21:57 troldmanden 057415



Mange andre analytikkere og investorer har ikke været klar over det. For flere har jo offentligt været ude at bakke op om maj invest kritik. Så det er helt sikkert kun noget der forstærker det negative sentiment omkring vestas



25/5 2012 22:01 cykling 057416



Kritikken bliver nok svær og vende til noget positivt.Men som Centa skriver så er det ikke noget der umiddelbart har fået nogen til og holde stor udsalg.



25/5 2012 22:08 Martina 057419



Troldmand, læste du mit indlæg i morges? Vestas er upåvirket af gode og dårlige nyheder. Alle nyheder bliver opslugt af de udenlandske mægleres algoritmehandel og de gør hvad der passer dem. Hvis Vestas blev handlet "normalt" ville den være steget 5-10% på ugens første gode nyheder, og siden faldet 4-5% i dag ovenpå de "dårlige" nyheder.



25/5 2012 23:00 centa50 057421



PTC PTC PTC.. det er hvad jeg skal tænke og drømme over weekenden.. Obama giv nu den max gax omkring ptc og få den godkendt

så er vestas helt en anden vestas på tirsdag :)



26/5 2012 00:20 troldmanden 057422



Martina så det godt. Og mener nu ikke det er helt rigtigt. Når en Aktie står i et specielt dårligt lys hvor tilliden ikke er så stor så har almindelige positive nyheder ikke den store effekt. Konkret store positive nyheder skal nok få en positiv effekt på kursen.

Modsat så forstærker selv mindre negative nyheder også den negative stemning. I dag dog uden det endte i et ret stort fald

Vi skal hvis tilbage fra tiden før 08 for at aktien ville været steget 5-10% på de nyheder der var i starten af ugen. For det var trods alt kun langsigtede fugle på taget.



26/5 2012 10:01 Nakskov 057424



Uanset hvad I mener Cykling og Centa. Så er min mening bare, at hvis der kan være tvivl om et regnskab på nogen som helst måde. Så er det bare ikke gjort godt nok fra vws`side! længere er den vel ikke!



26/5 2012 10:02 pete44.5 057425



Martina, VWS er ikke steget naevevaerdigt de seneste par aar selv om der har vaeret gode nyheder. Tror ikke du skal regne med at det er shorts som holder den nede, det klarer VWS ganske simpelt ved daarlige regnskaber, slidt trovaerdighed og triste udsigter. Hovedparten af det salg du ser her, hidroerer folk som Maj invest, hedgefunde, pensionskasser osv. som tager deres tab...... intet nyt under solen....
Algoer har intet med dette at goere



26/5 2012 16:03 Thomas 057429



Cykling, forstår virkelig ikke at du slet ikke fokuserer mere på at det firma som du er medejer af, bevidst vildleder omverdenen.

Og altså, helt ærligt - forventer du virkelig at Maj skal gå ud med denne kritik FØR de sælger ud? Det er meget naivt at forvente, synes jeg. Investering handler om kroner og ører, intet andet.



26/5 2012 16:23 cykling 057430



Selvfølgelig handler det om kroner og øre.Men hvorfor går maj til pressen efter de har solgt.

Har maj invest fået en Public service opgave pålagt.Eller har de et ærinde ?

Og uanset hvad i skriver så syntes jeg at man, hvis passer 3.5 millioner vestas aktier for andre har en pligt til og sætte sig ordentligt ind i tingene.

Det her er efter min overbevisning noget der opfindes til lejligheden.Og igen hvad mon de får ud det, eller hvad forventer de og få ud af og lave et mistillids stunt på noget som forhåbentligt er almindelig kendt af folk der lever af og læse regnskaber.



26/5 2012 16:35 troldmanden 057431



Jeg bliver ved med at gentage mig selv.

Jeg forstår stadig ikke at DU ikke kan se det positive i at man som aktionær bliver gjort opmærksom på forhold som ikke er som vestas ellers selv har frremhævet igen og igen. Det er altså stor set alle der er blevet taget med bukserne nede her. Så det er ikke noget der har været almindeligt kendt. Det er en lille bitte note der er gemt langtvæk. Det er jo netop derfor en række analytikkere og andre store investorer har bakket maj invest op i den del af kritikken der går på misinformation. Overordnet set er resultatet selvfølgelig det samme på bundlinjen. Men i denne tid har vestas behov for at øge tilliden til analytikene og investorerne. Ikke foringe den som de selv er skyldige i her

Så jeg har kun tak til overers til maj invest for at de har fået tingene frem og ikke har beholdt viden for dem selv.



26/5 2012 17:24 cykling 057433



Fredag D.21.Juni.

Vestas taget til nåde af maj invest.

Maj invest oplyser i dag til Børsen,at man efter og have afholdt møde med Vestas nye CFO som tiltræder D.1 august samt bestyrelses formanden Bernt nordberg igen føler at vestas er på rette vej.

Maj invest har tilbagekøbt ca 4 millioner aktier til en snit pris på 30kr.

Tilbage i maj faldt Vestas aktien ca 20% da maj invest solgte ud grundet manglende tillid.

Maj invest solgte den gang 3.5 millioner vestas aktier til en snit pris på 43kr.



26/5 2012 17:34 Thomas 057435



Aint gonna happen.

Cykling, det virker som om du hele tiden prøver at finde undskyldninger for hvorfor kursen falder og falder. Måske det er på tide at indse at det ikke er alle mulige andres skyld, men Vestas'.



26/5 2012 17:40 cykling 057437



Jeg havde svært ved forstå da den steg fra 250 til 700 og ja det nuværende fald forstår jeg heller ikke.Men du har sikkert ret det er nok Vestas skyld.



26/5 2012 18:09 troldmanden 157438



Der er jeg så ikke enig. En MEGET stor del af faldet er branche relateret og ikke vestas specifikt. Det ses tydeligt når man sammenligner kursfaldet på alle de selvstændige vindmølle selskaber.

Men dertil har vestas så selv skabt deres egne problemer. Og det har forstærket mistilliden. Og service EBIT er så det seneste eksempel på der stadig er et stykke vej til at få skabt tillid



26/5 2012 21:38 UCP 057445



Cykling jeg har ikke nærstuderet regnskabet, men har til gengæld læsat DE´s Aktionærinformation hvor der lægges vægt på Service forretningens positive udvikling med en Margin på 14 % mener jeg! Er tilfældet en helt anden med en Margin på 3-7 %, hvilket man selvfølgelig har herlt på det rene, så finder jeg at DE endnu engang har fremsat utroværdige oplysninger for investorerne, og i alt for høj grad har medvirket til at tilliden til Vestas udmeldinger ikke kan tages troværdige. En sådan fremfærd er simpelthen utilstedelig og burde udløse en fyreseddel.
Jeg har sendt en mail til Bert Nordberg og udbedt mig sandheden omkring Service forretningens bidrag.
Det er ikke et spørgsmål om hvorvidt dette spørgsmål ændrer noget på det endelige resultat! Her handler det om troværdigheden af udmeldinger som selskabet udsender til sine aktionærer
i årsberetninger.

UCP



26/5 2012 22:02 cykling 057446



Det er jo ord knepperi.

Læs nu regnskabet.Den her sag handler ikke om noget som helst andet end om at Maj invest har nogen interessere som de så dyrker bedst muligt.Og Vagn du skriver du ikke har nær studeret regnskabet.Du vil på den ene side lave en forening hvor vi mødes og taler vestas, og forener os som tale rør over for bestyrelsen .Og nu siger du at ikke har læst og forstået regnskabet.Man skal da ikke nær studere regnskabet for og komme til det resultat som maj invest nu betragter som breaking news.



26/5 2012 22:11 pete44.5 057447



Nej det er det ikke Maj invest kan sagtens have solgt over et stykke tid; og fortaeller foerst nu de har solgt. det ville vaere ret fornuftigt af dem, nu da de er faerdige fortaeller de saa hvorfor. Det er tragisk du forsvarer din fejlinvestering saa kaftigt



26/5 2012 22:22 cykling 057448



Ja Maj invest gør det rigtig fint, det er jo netop pointen.Fejlinvestering skriver du.Du har lige skrevet at du overvejer og købe.



26/5 2012 22:33 pete44.5 057453



Ja og; jeg er ikke blevet smadret hele vejen ned.... men har tjent mange procenter mens du har s,idt penge ud af vinduet: og ja jeg kigger efter at koebe; hvad er dit problem omkring det



26/5 2012 22:45 cykling 057454



Jeg har ikke smidt penge ud af vinduet.Jeg har til forskel fra visse andre ikke sat mig i en situation hvor banken eller mine kunder bestemmer.Men hvis man forvalter andres penge eller gearer så kan jeg da godt forstå at man plet bløder lidt.



26/5 2012 23:00 pete44.5 057455



det er ikke meget du ved, hvis det er ,ig du taler om. jeg bruger ikke leverage, og saa laenge resultaterne er der siger kunderne heller ikke noget. du har ikke smidt penge ud af vinduet...... din position er skaev saa det synger det er at smide penge ud af vinduet... total mangel paa disiplin. nu ligger VWS saa her, og dine penge er laest i en ganske anseelig periode fremefter, ud over det der er jo stadig ingen garanti for at du har tjent penge paa vws om 10 aar



26/5 2012 23:14 cykling 057457



Måske du får ret.Jeg har dog de sidste 30 år klaret mig over gennemsnittet.Men hvem ved hvad fremtiden bringer.

Og så god nat, der venter en hård dag i morgen.



27/5 2012 08:20 cykling 057461



Hej Vagn

Det er en skidt tone jeg svarer dig i.Sorry , glæder mig til høre hvad BN svarer



27/5 2012 13:03 Dilbert 357465



Hej trold

Har ledt efter majinvests udregning, men har ikke kunnet finde den. Ved du om de eller andre har offentliggjort noget om hvordan de kommer frem til tal som 3-7% EBIT. Det synes jeg vi burde grave lidt i herinde.

I 2011 tal omsatte de for 705 mio Euro og (før fælles omkostninger) lavede 110 mio. 15,6 % EBIT. Ifølge Majinvest ville det jo svare til at der skal allokeres 60-90 mio Euro i fællesomkostninger!

Det synes jeg virker som ekstremt meget. Som flere herinde allerede har sagt er det jo problematisk at opgøre EBIT for en del af forretningen, da det i sidste ende jo bliver et spm om hvordan fordelingsnøglen skal fastsættes for alle de omk der ikke direkte relaterer sig til det pågældende område.

I 2012 regnskabsnoten skriver de "før fællesudgift på 31 mio Euro (19 mio i 2011)". Da de her omtaler 1 kvartal er disse tal vel ogå pr kvartal og også tallet for 2011? Gad vide om det er de de 19 mio pr kvartal linært fremskrevet til ca 80 mio pr år der er majinvests estimat?

Gad vide hvad der ligger i det tal, altså fællesudgifter på 31 mio Euro i år. Umiddelbart skulle alle direkte omkostninger til service forretningen inkl R&D direkte relateret hertil jo være fratrukket allerede. Fællesomkostninger er vel generel administration, regnskab, kommunikation, it, rengøring altså koncernens stabsfunktioner. Hvordan kan det tal for en serviceafdeling som i 2011 ifølge den her http://www.energy-supply.dk/article/view/62338/service_skal_sikre_vestas_milliarder?ref=newsletter&nls=564048ab
beskæftigede 400 serviceteknikere (der er selvfølgelig også nogle sælgere, ingeniører osv) være 19 mio Euro i kvartalet????

Kan det tænkes Vestas fx benytter omsætningen til at fordele efter, så service kommer til at bære en uforholdsmæssig stor byrde af fællesomkostningerne?

Nogle inputs? Synes det er det helt centrale i det her spm (udover at kommunikationen endnu engang lader noget tilbage at ønske fra Vestas).



28/5 2012 09:55 cykling 057472






28/5 2012 10:49 troldmanden 057473



Hej Dilbert

Tak for et rigtig godt indlæg.

Det er netop humlen bag det hele. For det er ikke muligt at finde det reelle estimat for EBIT Margin. Andet end den er betydeligt lavere end de hidtil udmeldte 15%

Men når man kigger på Q1 så var service Margin jo kun 3% INDEN fællesudgifter på 31 mio Euro. Det bringer jo hele 2 spørgsmål. Hvor er den direkte sammenlignende "margin" fraldet fra 15,6% i 2011 til nu blot 3%??

Og dertil omkostninger på 31 mio Euro. Så reelt set er der service Margin vel MINUS 13% for Q1??

Men jeg er dig svar skyldig på hvad der reelt ligger i fælles udgifterne. Det er helt sikekrt noget Vestas skal blive MEGET bedre til at forklare



28/5 2012 21:08 Dilbert 157483



Jeg fandt dette på en regnskabsside og er ikke ligefrem regnskabsekspert, men det er måske en god krølle på historien indtil vi får de nærmere detaljer?

"Fællesomkostninger - Forenet produktion
Når produktionen eller en del af produktionen af et eller flere produkter er fælles, og en del af omkostningerne til disse produkter også er fælles, da taler man om fællesomkostninger.

Fællesomkostningerne er de omkostninger der påløber produktionsprocessen frem til split-off punktet (det punkt i produktionsprocessen), hvor de enkelte produkter adskilles.

Der er følgende metoder til omkostningsfordeling ved forenet produktion:

1) Salgsværdi ved split-off punkt.
2) Estimeret netto realisationsværdi (NRV).
3) Samme bruttofortjeneste-procent.
4) Fordeling på basis af fysiske mængder på split-off punktet."

Sammenligner man tallene i Regnskabet for Q1 2012 så havde Vestas i 2011 Q1 en EBIT på (1) efter fællesomk og tillægger man de 19 mio de skriver i noten vel en sammenligning med Q1 2012 EBIT på 10,5 pct. Endvidere skriver de at koncernens stabsfunktioner er fratrukket i "andre segmenter". Stabsfunktioner er jo netop fællesomk som omk til regnskabsafd, rengøring, IT osv. Til en serviceforretning hvor mange omk kan der lige være fælles med ret meget andet ud over det? De skriver 31 mio Euro på et kvartal, det er jo vanvittigt meget. Til at fremstille et serviceprodukt....

Kigger man på de 4 fordelingsnøgler man åbenbart kan vælge imellem overvejer jeg om den EBIT efter fællesomk egentlig er repræsentativ. Altså hvis bruttofortjenesten fx er langt højere i service end med en anden del af forretningen (fx 15% vs et lavt encifret på møllesalg), så vil service EBIT jo bære en uforholdsmæssig stor del af de fælles omk hvilket kunne forklare det enormt høje tal på 31 mio Euro på 3 mdr og forværringen i forhold til sidste år? Eller med andre ord selve serviceforretningen tjener rent faktisk gode penge, men regnskabsteknisk drukner det i en alt for høj fordelingsnøgle. I det samlede regnskab er det jo ligemeget naturligvis, da det bare er at flytte det fra en kasse til en anden.

Det er lidt derfor det kribler lidt efter at forstå hvad det er majinvest har regnet ud. De siger jo i bedste fald skal der fratrækkes (15->7 pct EBIT) 60 mio Euro i fællesomk. Når det er ud over det der direkte relaterer sig til service synes jeg det begynder at lyde absurd. Eller man måske kan sige at det muligvis står væsentlig værre til der hvor omk udspringer fra, snarere end det er serviceafdelingen der har et problem.

Endvidere må der jo være noget periodisering af service indtægten/fællesudg, da de jo i Q1 2011 efter fællesomk taber 1 mio Euro, men slutter året med +15%.

Kan selvfølglig også være det ikke decideret er det majinvest panikker på, men at man endnu engang løber ind i et tillidsknæk....



28/5 2012 22:56 cykling 057490



Jeg er meget langt fra regnskabs ekspert.Men når man læser koncern regnskabet er det ikke svært og læse de her noter og opgørelser over segmentindtjeningen.Det er heller ikke helt urimeligt at man fordeler fællesomkostninger på % vis andel i forhold til omsætning og derfor kan udtale sig om slut EBIT på de forskellige forretnings områder.Men hvorfor i himlens navn er der ikke spurgt ind til det i forbindelse med årsregnskabet.Den tvivl og mistænksomhed der igen stilles ved vestas gennemsigtighed er ikke positivt.De kan jo ikke engang kommentere på kritikken uden og fremstå som idioter.



29/5 2012 18:32 UCP 057512



Som det fremgår af alle indlæg, så er ingen klar over sagens sammenhæng, derfor finder jeg det rigtigt at spørge direkte, hvorvidt jeg får svar vil tiden vise. Som jeg ser det, er spørgsmålet om DE har givet vildledende information omkring Service forretningen i sin Aktionær-information!
Om man har tjent på Gyngerne eller Karussellen er for såvidt ligegyldigt, ligesom maj invest optræden, men det er ikke ligegyldigt om CEO misinformerer investorerne eller ikke. Det bør vi have en forklaring på!

UCÅ



TRÅDOVERSIGT



57362 Det er grotesk at et ..
25/5 08:47 sl65amg 1




















57386 Undskyld 3.5 mill..
25/5 13:52 cykling 0