Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

Q&A med Genmab A/S, 20 August Kl. 16:30 Læs mere her
      

Sommeropdatering


58331 Rødekro 15/6 2012 09:05
20
Oversigt

Hej alle sammen

Henvisning til bilag : http://www.agrocura.dk/Nyheder/Bilaginfomoede.htm

Økonomien:
Behøves der, at skrives så meget herom? Økonomien har det ekstrem svært og vækstraterne er meget lave. Vi har forecast på recession i Europa, herunder også Tyskland. Så på et tidspunkt bevæger den Europæiske økonomi sig ind i en ny recession, hvilket ikke kan være overraskende. Normalt er det dog, at storebror, USA går først, men det sker nok ikke denne gang. Det betyder dog "bare" at USA kommer senere ind i recession.

I sidste måned faldt de ledende indikatorer i USA. En gammel konjunkturøkonom, Victor Zarnowitch, havde den "simpel" teori, at 4 måneder i træk, med fald i de ledende indikatorer, gav et sikkert fortcast på recession, herunder trendvending i aktiemarkedet. Derfor er de ledende indikatorer meget interessant at følge her i sommer i USA. For begynder USA også at vise svaghedstegn kan det hurtigt skubbe til situationen.

Det ser heller ikke for godt ud i Kina. De ledende indikatorer i Kina, viser at væksten skal falde, hvilket også sker.

Stimuli pakkerne virkede ganske godt, da de første blev lavet i år 2009. Det gav et længerevarende positivt marked. Den sidste hjælpepakke fra weekenden på 100 mia. Euro til Spanien, gav vel ca. 5 timeres positiv marked. Narkomanen skal have større og hurtigere FIX. Der er ikke taget hånd om nældens rod, hvorfor Europa, herunder møntunionen ender med et totalt kollaps.

Renten:
Så kom 3,5% og endelig 3,0% realkreditlån. Ja, hvem havde regnet med det? Hvem havde også regnet med en 10 årig statsrente på 0,9% (kurs 166 på 7% 2024) og en 30 årig statsrente på 1,48% (4,5% 2039 kurs 167)? Vi forventer ikke, at rentenbunden har været der endnu. Det er først nu, at inflationen for alvor falder og senere forventer vi deflation. Så kommer rentebunden, så det kan blive mere ekstrem som det er nu. Ja, og hvem havde regnet med F1 renter på bare 0,3% ????

Rentestrategi:
Selvom den absolutte rentebund evt. skulle indfinde sig i år, er det ikke nu der skal konverteres til fast rente. Vedvarende rentestigninger kommer først, når økonomien har haft det rigtig godt i mange år. Vi anser, at når centralbanken i USA og den europæiske centralbank hæver renten, i kombination med god økonomi, for den bedste timing til omlægning til fast rente. I vores øjne ligger det langt ude, teoretisk mellem år 2016-2018. Derved opnår vi billigst muligt finansiering, med en fast strategi på omlægning. Og husk, at frem mod år 2016-2018, vil der altid komme små modreaktioner på renten.

Fastkurspolitikken
Som alle ved, har vi fastkurs til euroen på 7,46 kr. Vores fastkurspolitik blev lavet i år 1982 hvor man i 1986 fastlåste den til D-marken. I 1993 sprang båndet og D-marken steg til næsten 4,14 kr. Vi anser denne krise for langt større end krisen i starten af 90'erne. Investorerne flygter til DK og vores nationalbank har sænket renten på 0,45% hvilket er noget under ECB's rente på 1%. Vi forventer at ECB sænker renten til 0,5% og hvad gør DK så? Det presser vores kurs. Skulle kursen komme lidt længere væk fra 7,46 kr., som den er nu (7,43 kr.) vil spekulanterne måske lugte blod. Derfor kan der opstå en "uventet" gevinst for de som har eurolån. Så skal der simpelthen færre danske kroner til euroen. Hvis det sker, rammer det selvfølgelig den danske eksport hårdt.

Aktiemarkedet:
Aktiemarkedet bevæger sig på et knivsæg. Vi kan ikke anbefale at være i aktiemarkedet, hvis der sker et totalt kollaps i Europa. Det er uforudsigeligt, hvad der vil ske, hvor det drejer sig om, at beskytte sig mod tab. Teknisk er der også nedtrend mange steder, hvor aktiemarkedet ligger under 12 måneders snit. Men SP500 i USA mangler at give dette signal, men det hænger meget sammen med de ledende indikatorer. Det skal nok komme senere.

Ejendomsmarkedet:
Vi har opdateret jordpriserne for DK, som i nominelle termer er faldet 40,3% og i real termer 44%. Trenden er stadig ned, som på det øvrige ejendomsmarked. Vi forventer dog, at jordpriserne nærmer sig bunden, måske er der 5-10% yderlig fald. De stigende råvarer på meget lang sigt, vil lægge en hånd under jordprisen, i kombination med den lave rente.

Så er det bare at ønske Jer alle sammen en god sommer

MVH
Rødekro15/6 2012 15:27 Kristensen 058346Som altid velbegrundet og læseværdigt.

Desværre (for økonomien) har du de seneste gange fået ret i dine forudsigelser og du holder jo fortsat fast i din overbevisning om, at økonomierne i en række lande, i den vestlige verden formentlig vil opleve endnu en recession med risiko for deflation.

I denne uge gik den 10-årige spanske statsrente så over 7%, som tidligere har vist sig at være en kritisk grænse. Det bliver spændende at se, hvordan dette vil udvikle sig videre i løbet af sommeren og efteråret.

Af samme årsag, er jeg enig i, at man aktuelt ikke behøver at være voldsomt eksponeret i aktier, men det vil løbende give muligheder for at samle solide aktier om til lavere kurser. Ex. FLS, som nu igen er under 300.15/6 2012 15:31 Conner 058348Som altid en fornøjelse, at se dine opdateringer.

Lad mig i den forbindelse stille et retorisk spørgsmål, hvorledes kan man se forskel på en korrektion, og et glidende krak

MvhTRÅDOVERSIGTSENESTE NYHEDER