Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Genmab - lidt overvejelser


59377 26/7 2012 13:55
Oversigt




26/7 2012 18:22 leoloo 159398



O.K så er jeg slem igen og går lidt imod begejstringen, og lidt nede i indlægget argumentationen/dokumentationen i videoen.

Jeg er oprigtig glad for at se det spring i Arzerra salget som vi så i går, tag ikke fejl. Men kun fordi det kan indikere det take off i up taken (så at sige) som vi har sukket efter i de snart 3 år på markedet.

Men jeg er som sådan stadig ikke ovenud begejstret over de faktiske salgstal, det er stadig meget begrænset hvad Q2 stigningen betyder for Genmab i kroner og øre, en håndfuld millioner ekstra, som for nuværende ikke betyder det store, men begejstret det bliver jeg naturligvis hvis stigningen fortsætter og vi kan se en tendens som kommer til at batte i kr/øre. Det bliver derfor uhyre spændende at se salgstal for de næste kvartaler.

Nu kommer vi så til ankerne:
Videoen: Det er guf på mange måder men jeg forstår simpelthen ikke hvordan det kan give mening at holde uptake salgstal for Rituxan og Arzerra op mod hinanden i hhv. USD og DKK (godt tunet af GBP i kr 10). En graf med denne, i mine øjne skævvridning kan i bedste fald berette om stigningsakten som for begge stoffers tilfælde kommer fra meget lave niveauer men som hen ad vejen mister relevans eller endda sammenligningsgrundlag når Arzerras tal kommer i DKK og Rituxans kommer i USD.
Nu skal jeg ikke gøre mig alt for klog på dette, især ikke når jeg ikke har konstrueret en graf siden min HH i 1992, men jeg forstår det ikke.

For mig virker det som om at man benytter en basisgraf med Lady Gagas salgstal for "Poker Face" i Pund Sterling og sætter den sammen med Richard Ragnvalds "kære lille mormor" i Indonesiske Rupiah. Jeg kan godt se komikken men ikke relevansen, og kommer nok heller aldrig til det, men søger uddybning og forklaring, Jeg fatter det ikke og bliver nok snart bliver klogere, men so be it.

Salgstallene indeholdt nøjagtig det jeg havde håbet og forventet; en del stammer fra andre kliniske forsøg hvor Arzerra optræder som "the one to beat" eller den fremtidige konkurrent. De kliniske forsøg har vi set i et stykke tid og jeg har også læst om dem på div. fora men hidtil har jeg ikke vidst/kunnet estimere hvor omfattende det var/er. Og det er klart at bliver der knaldet nogle fase III forsøg op mod Arzerra så vil det skæppe godt i kassen.

Men (ja et men) det er sgu aldrig rigtigt godt når de opreklamerede og nærmest upiselige Sønderjyske Spegepølser med stor tilfredshed melder om øget salg i Skagen, hvis salget mestendels er genereret når de bliver sat op i smagstests mod Slagter Munchs fantastiske (alt er relativt) spegepølser.

Er bestemt ikke ude i at negligere patienternes sygdom og lidelser i min sammenligning, men for at tydeliggøre relevansen, så blev det en spegepølse.

Mvh



27/7 2012 11:01 259440



Nu skal du passe på at du ikke sætter dig selv i bås, gode gamle leoloo <img src="images/smileys/smile.png" />

Jeg synes det er en en lidt mærkelig anke du har. Giver det mening at sammenligne kroner med dollar? Ja det gør det.

Du skal jo se det som et indeks på uptake. Jeg kunne have lavet det om til indekstal og startet fra 100 for begge kandidater, men resultatet er det samme. Vi kigger efter uptake, altså hvormeget salget stiger med, hvor hurtigt det penetrerer markedet, hvordan det rulles ud.

Hvorfor er det relevant?

Fordi vi intet ved om uptake i indikationerne. Vi prøver at forstå som investorer hvad kan drive salget i Arzerra og hvordan vil det se ud om 10 kvartaler?

Måske kan du huske de første kvartaler hvor mange sagde at salget i denne nicheindikation aldrig rigtig ville batte noget. Det synes nu at være en ret dårlig forudsigelse. 27 Mill i kvartalet svarer til 15-20% af Genmabs samlede omkostninger. Og glem ikke at vi taler royalty, så de er uberørt af omkostningshænder og svæver lige ned der hvor vi godt vil have dem. På Bundlinien.

En meget bedre anke ville faktisk være: Hvorfor sammenligner vi egentligt Arzerra med Rituxian når det ikke er samme indikationer der er tale om?

Svar: Nogle gange må man skubbe det man har, ind på scenen og så smile til publikum <img src="images/smileys/smile.png" />



27/7 2012 11:26 leoloo 159443



Indrømmet, det giver egentlig meget god mening

vh



27/7 2012 14:14 059461



Er Iøvrigt enig med dig i, at når vi tager de kritiske briller på, så er der 2 valutaeffekter fra henholdsvis dollar og pund, som skal medtages. Det er nok dog 2 effekter som ikke svækkes over de følgende kvartaler.



27/7 2012 13:54 059460



Opdateret volume og kurschart for Genmab siden 1. maj

GEN.CO




TRÅDOVERSIGT