Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Er der potentiale i Facebook-aktien?


60178 Lyng 22/8 2012 11:51
Oversigt

Ved Facebooks børsintroduktion købte jeg en lille portion facebook-aktier til 40 USD. De var kortvarrigt oppe og vende i kurs 45 USD, men har nu tabt halvdelen af værdien og er i kurs 19 USD.

Spørgsmålet er så om det er ved at være tid at købe op i aktien, eller om den vil falde yderligere. Der er umiddelbart en udsalgsbølge igang, for de 1,9 mio. aktier som har været låst for salg indtil i torsdags. Spørgsmålet er så hvad det betyder, kan aktien komme endnu længere ned, og hvad siger værdien i f.eks. en DCF-model?

Hvad siger du, det er svært at opdrive kvalificerede analyser af facebook-aktien, så jeg hører meget gerne fra nogle der følger aktien lidt tættere end jeg selv gør? Pft.



22/8 2012 12:42 pauly 060184



Der bliver frigivet en kæmpe potion i november, så vidt jeg husker. Så jeg vil ikke røre den



22/8 2012 14:23 Okonomen 260190



Jeg ville aldrig drømme om at gå ind i aktien, da blot en Fundamental analyse af selskabet peger på langt mere downside risc end upside, og samtidig er forventningerne til selskabet hyped. Alt for meget af markedsværdien ligger i goodwill, altså brandet.

De befinder sig i en branche der lynhurtigt kan skifte, og det er ikke svært for folk med IT-kundskaber at skabe et "substituerende" produkt til facebook. De står stærkt på markedet men det kan hurtigt vende i løbet af kort tid hvis en ny kandidat melder sig med et mere spændende site.

Desuden er facebook så småt begyndt at stå folk langt ud af halsen med deres utallige reklamer, tilbud og jeg ved ikke hvad der popper op over det hele på facebook-netværket. jeg er overbevist om at facebook ikke kan holde sig som "networking-leader" på længere sigt, da folk på et tidspunkt bliver trætte af brandet og vil søge nye steder at interagere med hinanden.

Umiddelbart tror jeg det er svært at udarbejde en DCF-model på nuværende tidspunkt, da selskabet kun har været på markedet kort tid? Er der overhovedet nok historiske informationer tilgængelige til at danne sig en repræsentabel DCF-analyse?

Dette er mine personlige tanker om Facebook som Aktie. Jeg ejer ikke selv aktier i Facebook.



22/8 2012 17:20 Tonny9 060198



Det eneste jeg har og holde mig til er lidt mavefornemmelse, lidt sund fornuft og lidt nøgletal.

Jeg vil slet ikke afvise at Facebook, engang ude i fremtiden, kan fange min køberinteresse, men det er i hvert fald ikke lige nu.

Jeg vil først gerne lige se hvad de kan genererer af overskud og afkast til ejerne (investorerne).
Alså se lidt stabilitet omkring aktien.

Selv med den aktuelle kurs er det jo nogle solide regnskaber de skal fremvise i fremtiden.
Jeg tror, bemærk TROR, ikke på kursfaldet er stoppet.



22/8 2012 17:38 troldmanden 160199



Hej Lyng

Velkommen til proinvestor som aktiv skribent

Jeg har ikke sat mig ind i alle de økonomiske detaljer ved selskabet. Men som jeg husker det så havde de en PE på omkring 100 ved børs introduktionen. Så nu hvor aktien er halvveret så må PE være omkring 50. Og det er stadig meget, meget højt. Så ud fra de betragtninger så burde kursen falder yderligere 50%


Men det er som sagt skrevet uden jeg har læst prospektet og sat mig ind i deres fremtids vision. Men nøgletal så højt er stadig skræmende.

Dertil som nævnt pauly så vil der over de kommende mdr være et meget stort antal akteir der kommer ud af lockup perioden. Og mon ikke en hel del af de ansatte der har været med på vognen 2+ år har aktier køb langt billigere end nuværende kurs så de stadig kan tjene kassen ved at sælge ud nu. Så jeg gætter på aktien vil blive yderligere presset af et løbende stort flow af nye aktier

Vh
T.



22/8 2012 19:57 XJK 160201



Peter Cohan har nogle gode pointer vedr. FB aktien i et blogindlæg fra 26/7:

http://www.forbes.com/sites/petercohan/2012/07/27/six-reasons-facebook-is-a-7-stock/

De væsentligste af Peter Cohans pointer er i mine øjne, at FB ikke har en model for at tjene penge vha reklame på mobile platforme, og at Zuckerberg sidder på 58% af stemmerettighederne.

Endvidere er der frigivelsen af låste aktier. De bliver låst op af flere omgange, og Wall Street Journal havde en oversigt over hvem, der kunne sælge pr. 16/8:

http://blogs.wsj.com/deals/2012/08/14/facebooks-lockup-expiration-who-could-sell/

Det er en anseelig mængde aktier, der kan blive afhændet (ikke at det nødvendigvis betyder, at de bliver solgt her og nu). Men siden frigivelsen har insideren Peter Thiel solgt rub og stub:

http://in.reuters.com/article/2012/08/21/idINL2E8JKJZ120120821

Jeg har ikke selv FB aktier, og hvis jeg skulle investere i FB her og nu, ville jeg formentlig sælge den short. Havde jeg FB aktier fra IPO-niveauet, ville jeg formentlig tage tabet og finde en mere kedelig investering.



23/8 2012 00:36 Lyng 060219



Tak for svar, Peter Cohan har nogle gode pointer - dog var jeg allerede klar over de fleste af dem, herunder udfordringen med smartphones/mobile platforme og tabet af GM som annoncør.

Min investering er risikovillig, og med baggrund i de kritiske varsler der var fremme op til lanceringen i blandt andet denne artikel:
http://www.business.dk/investor/fem-grunde-til-ikke-at-koebe-facebook-aktier

Jeg anser investeringen i facebook-aktien som en investering på kort sigt som primært er båret af eufori, da aktien er prisfastsat i den høje ende og som en biotek-aktie ikke er kendetegnet ved sin nuværende værdi men derimod store forventninger til fremtidige indtægter.

Facebook lever af annonceindtægter, men hvordan vil brugerne forholde sig til det øgede fokus annoncer på og hvordan løser facebook udfordringen med manglende annoncer på smartphones etc. som halvdelen af brugerne efterhånden anvender. Løses dette korrekt, kan facebook-aktien være et guldæg - men det kan også vise sig at være et problemfyldt farvand.



23/8 2012 01:07 Okonomen 060220



kan ikke forestille mig facebook skulle kunne blive et guldæg. de 45 dollar den kostede ved introduktionen bør den aldrig nå igen. Undersøgelser viser endvidere, at folk ikke klikker på annoncerne på facebook (og helt ærligt hvorfor skulle man? vi har jo alle set dem). Vil nærmere mene der er stor risiko for at facebook mister kunder når de for alvor finder ud af hvor lidt omsætning der skabes gennem annoncering på facebook.

Jo mere facebook forsøger at spamme brugerne med reklamer og ligegyldigt stof alle vegne des større bliver sandsynligheden også for at brugerne så småt begynder at finde nye steder at networke.

der er mange artikler omkring facebooks fejlslagne ads: http://www.theglobeandmail.com/technology/digital-culture/social-web/facebook-ads-just-dont-work-poll/article4231371/



23/8 2012 21:21 KimJ 160254



Man må ikke glemme reklamens magt. Og jeg tror der er potentiale i reklamen på FB, da det jo ikke drejer sig om at klikke ind på noget, men at se reklamen tilstrækkelig mange gange, for at den får den psykologiske effekt, der får forbrugeren til at handle. Kan facebook bibeholde anderkendelsen, og fastholde forbrugerne, så vil der med tid også komme de største mærkevare fabrikanter til, i takt med, at man udvikler og forbedrer FB applikationerne. Men klart en fejl, hvis man forbrugerne narres med link, og mon ikke selv de er klar over det. Forbrugerne fastholdes rimelig godt med FB app's og jeg tror kun det er et spørgsmål om tid til at få den fornødne tillid, som allerede sagt. FB kan ikke sådan vippes af pinden, da der jo ligger erfaring og længere udvikling bag konseptet. Hvis nu samtidig man introducere rabat for køb via facebook, kunne der feks sideløbende være et shopping mondul, som forbrugeren selvvalgt kunne aktivere. Fantasien har ingen grænser her, men slå mig hvis der ikke snart sker noget nyskabende i virksomheden.
Giv aktien tid!!



TRÅDOVERSIGT